|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 5 6 [7]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nov zakon?
2.9.2009 17:53:11   
Anonimen
sam menda res....user posted image

morem pa povedat, kaj mi je blo na tem predavanju blazno všečuser posted image ko je rekla, da če maš male otroke, ne smeš razmišljat kako boš mel vse poštimano, pospravljeno in tipitopi urejeno, ampak morš razmišljat kako boš stvari čimbolj uspešno prelagal na drugič in se jim mogoč celo čist izogniluser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sonček33)
  Neposredna povezava do sporočila: 151
   [Brisano sporočilo]
2.9.2009 22:09:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Nov zakon?
3.9.2009 9:43:02   
higuys
jst sem enkrat temo na tole odprla


o . to pa bi rada prebrala . Imaš link?

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Nov zakon?
3.9.2009 9:46:57   
Anonimen
user posted image

KLIK

(odgovor članu higuys)
  Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Nov zakon?
3.9.2009 12:37:49   
higuys
tenks, pa saj ni bilo tako hudo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: Nov zakon?
3.9.2009 22:03:25   
uwaga
Pri nas doma ni bilo nikoli kakih takih ustrahovanj v stilu: pošasti v kleteh, hudobni mož te bo odnesel, nimam te rad...
Je pa nekoč moj v.d. tast moji hčerki rekel, da je nima več rad ker ne uboga.
Sem ga vprašala, če to resno misli in kako lahko kar ugasne čustva. Se je nasmejal in rekel, da jasno da jo ima rad, to se samo tako reče. Takrat sem mu rekla, da naj ji raje pove, da je hud, kadar dela tumarije, nikar pa naj ne govori, da je nima rad. Otroka prizadane, prestraši pa še zlaže se v bistvu.
No po tem pogovoru je nehal.
Mogoče bi morali pa še dedke in babice spravit na predavanja.

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Nov zakon?
11.9.2009 20:43:11   
mamamajča
hm...... z zakonom pod nujno na predavanja o vzgoji..... sliši se grozno.
Ampak, če pa dobro premislim...........
Kadarkoli gledamo po tv prispevke o otrocih, ki so nasilni do drugih otrok, starejših in celo učiteljev, pa da ne govorim, kaj nekateri mulci počnejo z živalmi, se vsi nekako strinjamo,  da starši nekje niso dobro postopali.
Kar seveda ne pomeni, da je kdo slab starš ali, bognedaj, NAČRTNO slab starš- niti približno.

Včasih starši pač ne vejo, kako je najbolj pametno ravnati v določenem primeru.
Zato mi ideja o tem niti ni tako zgrešena.
Ampak to bi jaz naredila tako, recimo eno ali dve predavanji na to temo na roditeljskem pred vstopom v šolo recimo....kaj pa vem....

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Nov zakon?
12.9.2009 16:31:15   
Solero
Odlična ideja!! user posted image  

Uživam v materinstvu in v vzgajanju. Včasih določene stvari , teme, probleme...delam in rešujem spontano, velikokrat premišljeno, marsikdaj si jih potem tudi v glavi analiziram, je bilo ok, ali bi bilo drugače bolje...blablabla, kot vse ve mame, ki ste tu gor.
Na hitro prebavim kdaj pa kdaj kak članek iz Mojega malčka, malo posedim ob Ringaraji, občasno prelistam, ma ne veliko več kot to, kako knjigo o vzgoji... Normalno, da se odločam po svoje, ampak so mi zelo zanimive ideje, principi in pristopi drugih, ob njihovih iščem možne do ustrezne poti zame in za mojega otroka.

Evo, jaz bi šla na te delavnice. Ne bi sploh jemala tega kot vtikanje v mojo vzgojo, ampak kot možnost spoznat druge starše, videt njihove principe, pokazat svoje... Slišat razlike, vzroke, posledice, možnosti, poti... Pa še zastonj bi bilo!! Take delavnice danes stanejo, ne more si jih privoščiti vsak.
Posebej pa se mi zdi, da si ne moremo privoščiti reči: "Jaz in moj otrok tega ne potrebujeva."

Zakonsko obvezno, ja! Sankcije? Denarne.

Če bi na tak način preprečili 10 otrok manj izpostavljenih nasilju doma ali med vrstniki, ali pa 10 otrok in njihovih staršev več, zadovoljnih sami s sabo potem bi že lahko šteli za uspeh.
Ker najtežje je premikat zaležane stvari po glavah staršev.


(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Nov zakon?
25.10.2009 22:27:11   
faka
Ahhhhh....saj ne morem verjet kaj vse ste nekatere pisale........pa čisto ste usekale s teme...........dokaz, da ste v ospredju vi in vaše ideje, ne pa otroci...................draga pobudnica te ideje, se ti podpišem 100%. Ko bi jo le uzakonili!!!!!

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Nov zakon?
27.10.2009 9:38:51   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: faka

Ahhhhh....saj ne morem verjet kaj vse ste nekatere pisale........pa čisto ste usekale s teme...........dokaz, da ste v ospredju vi in vaše ideje, ne pa otroci...................draga pobudnica te ideje, se ti podpišem 100%. Ko bi jo le uzakonili!!!!!



Tvoje razumevanje in logika je pa res na vrhuncu, ni kaj.

(odgovor članu faka)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Nov zakon?
29.10.2009 7:57:20   
kalbo
Kaj enim pade na pametuser posted image . Očitno avtorica teme nabita s teorijo še nima svojih otrok. Ko bo imela svoje se ji bodo podrle vse teorije o vzgoji. Halo obvezna predavanja o vzgoji, pa s kje si ti padla, z lune?

(odgovor članu brizit)
Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Nov zakon?
1.11.2009 12:38:43   
faka
Mika, hvalauser posted image ,
če bi ti imela v razredu otroka, ki ne zna pozdravit, si ne zna umit roke, ubistvu ne pozna osnovnega bontona, bi se vprašala kakšno vzgojo ima ta otrok oz. ali starši sploh vzgajajo tega otroka ali jim je kot domača žival, ki ga nahranijo in oblečejo pa pripeljejo v šolo, da vse opravijo učitelji in vzgojitelji............ko pa se kaj zgodi itak rečejo vi ste zato usposobljeniuser posted image user posted image .........ko nas npr. isti otrok kasneje pošlje v tri krasne.......
da se razumemo-ni potrebno vse starše vzgojiti, da vzgajajo svoje otroke, ampak verjemi mi jih je sigurno 3/4, ki ne vejo sami kaj in kako z otokom.................po drugi strani dejstvo, da smo tukaj na forumu nam že pove nekaj, to, da si izmenjavamo ideje in da spodbujamo, sprašujemo ena drugo kako in kaj, je že en plus, saj nam to pomaga pri vzgoji, nekaj že naredimo, so pa starši, ki pripeljejo otroka v šolo ob 7 in ga pridejo iskat zadnjo minuto ob 16.30, ga posedejo pred televizijo(ker itak je moral nalogo končat v šoli, zakaj bi se doma s tem ubadali)do 20. ure, potem mu dajo za jest in na koncu se zaderejo, da gre spat, ker jutri zgodaj vstane, da gre v šolo.............pa da se razumemo, ne delajo vsi starši do 16.30user posted image .....................
pobudnica ideje ni mislila s prstom pokazati na vse starše ampak na žalost jih je precej takih,user posted image
in ja, mi, ki se s tem problemom ubadamo vsak dan, si upamo take stvari povedat......ko vidimo kako se otroci med sabo žalijo, davijo, pljuvajo, porivajo, ščijejo...pa kako učiteljico ruknejo, pljunejo, pošljejo v 3....mislim, da večini staršev se niti ne sanja kako je to delati dandanes  v šolstvu, ko porabimo 90% energije za vzgojo in preostanek za učno snov........za vzgojo, ki bi morala bit opravljena doma in v šoli le potrjena

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Nov zakon?
1.11.2009 15:14:27   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Zakaj ne bi bilo potrebno še izobraževati se o vzgoji SVOJIH otrok?


Potem bi se morali tudi o lastnem dihanju, ne?

Narava ima svojo pot, eni so boljsi pri vzgoji, drugi slabsi, tako kot eni bolje zivijo kot drugi. Pac vsega v zivljenju se ne gre uciti pod prisilo. Meni je ideja cisto brezveze.


Se sploh ne strinjam... Ker se marsikaj da naučiti, če se o tem razmišlja, veliko ljudi pa dela kar po vzorcu od doma - tudi nasilno itd. Torej se naj to kar sprejme, da pač tako to je? user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Nov zakon?
1.11.2009 15:14:34   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

IZVIRNO SPOROČILO: brizit

Mič II ... nisem še slišala, da bi nekdo zaradi nepravilnega dihanja utrpel posledice, kaj šele družba.


No ja, tudi za to bos enkrat nasla cas...Dihanje je ena najbolj kapitalnih reci, bolj pomembno je kot vzgoja.


Sploh ni primerljivo. Dihamo vsi, vzagajajo pa ne vsi... Nekateri žal svojih otrok sploh ne vidijo. K dihanju so pa prisiljeni.

_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Nov zakon?
1.11.2009 15:14:46   
Anonimen
Faka, vprašanje: ali resno meniš, da bi starši, ki si jih opisala, torej tisti, ki nimajo interesa otroke vzgajat, dejansko karkoli odneseli od obveznih predavanj? Če so jim otroci zgolj za okrasek in jim je vzgoja nekaj tam nekje v zraku, domena učiteljev in vzgojiteljev? Oziroma, kako si predstavljaš, da bi sprejemali takšna predavanja, kako bi se na takih predavanjih obnašali (do predavateljev in drugih udeležencev)? In kakšni bi bili njihovi odzivi med samimi predavanji ter po njih?

Ali če ti napišem drugače: alkoholik se ne bo imel za alkoholika in v alkoholu videl problem, pa če se cela okolica meče na trepalnice. Dokler SAM ne bo doumel, da ima problem. Podobno je tudi z vzgojo.

(odgovor članu faka)
  Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Nov zakon?
1.11.2009 15:25:41   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

IZVIRNO SPOROČILO: brizit

Kako lahko trdite, da se nekaterih ne bi dotaknilo? 



Veliki večini ljudi je ZELO težko priznati, da se motijo, delajo napake. In taki napake znova in znova ponavljajo, ker imajo prevelik ego. Oni vejo najbolje sami.

Odgovorni starši so samokritični in iščejo pomoč, če jo rabijo, v knjigah, pogovoru, na RR-ju. Sami od sebe, ne ker bi jim to nekdo predpisal.
Neodgovorni pa pač "vejo najbolje sami". Otrok ne razvajajo, četudi se jim cel teden dere in mu morajo vsakič, ko gredo v trgovino, kupit 500 igrač, skuhat 10 različnih jedi za kosilo in jih redno kličejo policisti zaradi vandalizma in popivanja.

Ali če ti napišem drugače: zaradi mene lahko ukinejo vse znake na cesti, ukinejo vse zakone, pa bom še vedno vozila počasi in v skladu s trenutnimi razmerami na cestu - po pameti torej. Tisti, ki pritiskajo na gas, ker oni pa imajo BMW-ja in so itak nezmotljivi, bodo pritiskali na gas v vsakem primeru. Za nesrečo nikoli ne bodo krivi sami, ampak vedno cesta, drugi vozniki,...

V Sloveniji se itak veliko preveč poslužujemo sistema palice in premalo korenčka oziroma korenček itak ne funkcionira. Ne, ker bi bilo z vzgojnimi pristopi kaj narobe, temveč, ker slednji izhajajo iz same življenjske filozofije posameznikov. Če pa je že ta v osnovi zgrešena, potem predavanja o vzgoji ne bodo zalegla. Potrebno bi bilo prevzgojiti človeka kot celoto, ne samo njegov vzgojni pristop.

Pa ne zdaj misliti, da sem apriori prti takim predavanjem, lahko bi bila tudi zelo koristna, kaj pa vem. Vendar mislim, da jih v praksi ne bi bilo možno izvesti. Že zato, ker niti približno nimamo dovolj KVALITETNIH predavateljev. Samo pomisli, koliko seminarjev, ki se jih udeležuješ v okviru službenih obveznostih ima dejansko ima dejansko uporabno vsebino.


Ja, bi se strinjala. Žal, verjetno... Samo nekje bi se s problemi bilo potrebno začeti ukvarjati. Ali pa pač čakati na sankcijo čez 20 let, ko bodo sami otroci povedali svojo kritiko vzgoje, ki so je bili deležni. Včasih so starši odhajali v tujino na delo, otroke pustili pri starih starših - nič takega... danes vidijo, da je bilo kaj takega, ker ne poznam nikogar, ki bi imel super odnose s takimi starši. Odtujenost. Podoben problem so danes zaposleni za 16 ur na dan. MAmice z otroki, očetov pa nikjer. Ne vem, kako se lahko to prenaša. Moj mož je imel tri mesece takšno službo, pa si je poiskal drugo. Se da, če se hoče. Ker je rekel, da ne želi, da hčero vidi šele, ko že spi... Poznam pa moške, ki v pisarni čakajo na sms od žene, da otroci spijo in lahko pride domov, da je mir... Jaz bi takemu po smsu poslala še vlogo za ločitev. Potem pa je še obsežna kategorija ljudi, ki sploh ne razmišljajo o ničemer, ampak samo živijo svoje življenje, po vzorcih iz otroštva, nekritični, brez želje, da bi kaj prebrali, se informirali, bili boljši... Zakaj imajo otroke? Ker je tudi to vzorec. Verjetno je res preveč problemov...

_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: Nov zakon?
1.11.2009 15:28:52   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

Faka, vprašanje: ali resno meniš, da bi starši, ki si jih opisala, torej tisti, ki nimajo interesa otroke vzgajat, dejansko karkoli odneseli od obveznih predavanj? Če so jim otroci zgolj za okrasek in jim je vzgoja nekaj tam nekje v zraku, domena učiteljev in vzgojiteljev? Oziroma, kako si predstavljaš, da bi sprejemali takšna predavanja, kako bi se na takih predavanjih obnašali (do predavateljev in drugih udeležencev)? In kakšni bi bili njihovi odzivi med samimi predavanji ter po njih?

Ali če ti napišem drugače: alkoholik se ne bo imel za alkoholika in v alkoholu videl problem, pa če se cela okolica meče na trepalnice. Dokler SAM ne bo doumel, da ima problem. Podobno je tudi z vzgojo.


Samo kdo pa ga naj opozori na problem? Ker mislim, da na alkoholizem povsod opozarjajo, na slabo starševstvo pa nikjer... user posted image  Se mi zdi, da je tudi veliko takih, ki se zavedajo, da ne delajo prav, a se pač zgovarjajo, da ne gre drugače - tepež - edina možnost za disciplino; služba zahteva prisotnost 16 ur na dan, 6 dni v tednu - ni druge možnosti... Pa so.

_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 167
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 5 6 [7]
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 5 6 [7]
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?