zrak
|
IZVIRNO SPOROČILO: asso IZVIRNO SPOROČILO: helenav šmrkavi otroci ne bodo kar tako hodili v vrtec a res????????????? joj grave...Klara je imela lani celo jesen in skoraj celo zimo mqalček šmrkavega-vodica in to???? Grave ???? Sej jaz sem tudi zjutraj rekla, da allora so lahko celo zimo doma... no malo šmrkavi ja, ampak tisti bolj pa ne... mislim, da je bilo govora o gnojnem šmrklju... to pa je takrat ko je malo bolj gost rumeno-zelen... Pri nas pa mislim, da že malo delajo paniko, ker imajo na vratih izobešeno obvestilo glede gripe, kako čihat, kako roke umivat... pa otroke so tudi dobro poučili, da morajo roke umivat prav zaradi gripe (besede od Nastie)... staršem pa verjetno bodo to na roditeljskem povedali... Ja to je res.. V enem tednu, ki sem bila tam so mi tudi kaj povedali: Otroci si morajo ful umivati roke, ma itak to so delali tudi do zdaj.. Kihah moraš v prepono komolca, ne v dlan. To je potrebno že pri starših začeti, da otroci vidijo. V naši skupini so že zdaj zeleni šmklji... tri pa so ostali doma z vročino. Gleda ukrepov vrtcev - enako kot v Šmarjah je tudi v Škofijah.. Mislim pa, da je povsod enako, ampak ne razlagajo. Nena.. zgleda pa da bo tvoja Zala podvržena Angini..verjetno boš mogla takoj reagirat ob prvih simptomih.. Ja Thaiss res je hudo, pa itak ima vsak otrok krizo.. eni jo odražajo s hrano, eni z jokom, eni s spanjem.. vsak se upira na svoj način.. Nihče ni bil brez krize.. Eni pač rabijo več časa , eni manj. Nam je rekla, da je Enei zelo občutljiv fantek in da bo rabu malo več časa. Po mami. Mi je pa veliko laže vsaj zjutraj , ker ne vidim in ne slišim tistega joka.. Včeraj, ko sem prišla ponj je prav hlipal od joka.. Je rekla , da je jokal, pa se umiril, pa jokal itd.... Ma je bil sam samo dve urci in taka panika!! Sej ko gremo domov sploh ne govori z mano od jeze, niti z nonotom, ki ga ima tako rad. Pol kako urco po popoldanskem počitku se komaj sprosti. Ja sej bo.. Hvala vsem , ki ste tako prijazne in me tolažite...
|