|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kljubovalnost
11.9.2009 9:07:12   
Metuljček Cekinček
Danes sem v vrtcu zvedela, da je moj metuljčkek postal zelo kljubovalen. Da se je sredi sprehoda vrgel na tla in se začel dret in ni hotel naprej. Ko ga je vzgojiteljica hotela dvignit, pa se je začel dret au au. Potem so ga nekako spravili do vrtca, ampak je celo pot tulil.

Tudi doma ima kakšne finte - vzame sok iz hladilnika, jaz mu rečem, naj ga da nazaj v hladilnik, ker še ni pojedel do konca, on pa začne vztrajat, da hoče, da je sok na mizi in potem iz take malenkosti nastane cela štala. Na koncu itak jaz pospravim sok nazaj v hladilnik, on pa cvili in se meče po tleh.
Ali pa mu rečem, naj si obuje superge, preden gre ven, on pa odpre vrata in teče ven bos in se mi reži. Ali pa mu rečem, naj si umije roke po lulanju, on pa reče "ne bom" in se mi reži. In potem potrebujem kar nekaj živcev, da mu dopovem, da to ni primerno obnašanje. Se je že zgodilo, da so se ti izpadi končali s tem, da sva mu z možem vzela kakšno igračo in jo je dobil nazaj čez kakšen dan, ampak je imelo odvzemanje igrač tak učinek, da je v tistem trenutkom vpil in protestiral, pozneje pa se mi zdi, da igrač sploh ni pogrešal.

Ko se dere in prostestira, mu na hitro razložim, da to ni lepo in grem vstran, ampak me to dretje ubija in zadnje tedne je res pogosto na tapeti. Ko se pomiri, se poskušam pogovoriti z njim, vendar nikoli ne morem ugotoviti, kaj ga v resnici muči, ker vedno samo ponavlja, da bo priden in da ni bilo lepo, kar je delal.

Se počutim nemočno, ker ne vidim pravega načina, kako naj v ravnam v takšnih situacijah - vztrajam pri svojem ali poskusim kaj novega.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kljubovalnost
11.9.2009 10:41:20   
plotka
Pozdravljena,
sama pri zadevah, ki jih opisujete prav nič ne kompliciram...Kadar je otrok žejen in hoče piti sok si ga lahko kot jaz sam postreže, prav tako, če se noče obuti ali obleči je meni prav, bo že ugotovil, da je to neumno in se temu primerno odločil...nam se je že zgodilo, da smo šli v pižami v vrtec. Joj, kako mu je bilo nerodnouser posted image , potem se je na stranišču z svetlobno hitrostjo preoblekel in to popolnoma sam...
Otroci pri treh, štirih letih želijo vsaj v osnovnih potrebah odločati sami, zato mu pusti... Moje mnenje je, da na ta način začne otrok že zgodaj prevzemati odgovornost zase in svoja dejanja...
Kar pa se kljubovalnost v vrtcu tiče, pa je to problem vzgojiteljice in ga bo pač morala sama rešiti.
lp!

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kljubovalnost
11.9.2009 10:52:35   
plotka
Aja pa še to, pri nas vsako stvar razlagamo in se ne kregamo. Poskušamo, kar se le da pogledati tudi z očmi otroka, zakaj  nekaj naredi...to se pravi, če si po lulanj ne umije rok, se mu razloži, da ima na rokah bacile, ki lahko povzročijo tako ali drugačno bolezan in da se lahko zgodi, da bo namesto igranja na igrišču, ležal v postelji zaradi hudih bolečin v trebuščku. Sicer pa naj se sam odloči!
Pri nas je tudi pomagalo, ko smo si skupaj pogledali risanke NEKOČ JE BILO...ŽIVLJENJE! So risanke o človeškem telesu, virusih, bakterijah, bacilih...Od takrat mnogo lažje razume zakaj in na kakšen način je potrebno ohranjati higieno in preprosto nimamo več težav...

(odgovor članu plotka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kljubovalnost
11.9.2009 11:09:20   
srki
Tala varianta od plotke mi je kar všeč. Samo, kaj pa ko tudi v pižami noče v vrtec in se ti vrže na tla in zažene drugo sceno? Meni se včasih zdi, da čisto nič ne pomaga, ne lepa razlaga, ne lep pogovor, se mi zdi, da je še najbolje, da se preneha scena in potem je, kot da se ni nič zgodilo. 

(odgovor članu plotka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kljubovalnost
11.9.2009 13:48:50   
bskrle
Nimate metulja, ampak osico.

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kljubovalnost
11.9.2009 14:27:39   
Metuljček Cekinček
bskrle user posted image

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?