|
RE: Julijke 2008, 2. del 2.10.2009 14:06:34
|
|
|
|
Majuska
|
IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška moja kolegica ga je sedaj z 2,5 leti dala v vrtec in je kriza..ostali otroc so skupaj že od začetka, se znajo med sabo igrat, sodeluzjejo, eden od drugega se učijo, on pa kr nekaj za sebe, se drži, ni družaben, ne zna delit igrač, določenih stvari ki jih drugi 2 letniki znajo on še niti približno ni osvojil... mislim da se otrok lepše fizično in socialno razvija v vrtcu..primoran je bit bolj samostojen..kar jim je na koncu tudi všeč.. HD, ne pretiravat no. Mene so dali v vrtec nekje pri 3-4ih letih; res je da sem bila malo bolj samotarski otrok, ampak sem danes normalno družabna in po mnenju večine frendov zeloooo komunikativna (beri čveka!). Saj pravim, da je to odvisno tudi od karakterja posameznega otroka. babica ne bo niti približno toliko raznolike hrane kuhala kot je v vrtcu pri nas se ne morem pritoževati, da nima mali pestrega jedilnika, ker se z babi dosti sproti meniva o prehrani ampak imas babico in ga imas kam dat da ne rabiš ti v bolniško...(čeprav jaz pravim, da ko je otrok bolan potrebuje mamo)... To se pa povsem strinjam. Pri nas v službi imamo eno mamo (pozno je zanosila), ki se še rada pohvali, da v teh 5-ih letih niti enkrat ni šla v bolniško zaradi malega; o tem imam namreč čisto svoje mnenje; če je tako ambiciozna in ji je toliko do službe, je prav žalostno da je njen otrok brez mame, ko jo najbolj rabi. Ampak OK, ona že ve, kaj je zanjo dobro ... babice so za razvajanje in ne vzgajanje... No, jaz se trenutno nič ne pritožujem, ker vidim da se Aleksander dobro počuti pri njej, je dobrovoljen, nasmejan in rada se igrata skupaj. Zaenkrat še ni naredila kakega kiksa, ki bi me spravil ob živce.
|