|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2010
17.11.2009 18:35:22   
protina
Večer!

vidim da imate debato handling ampak mene bolj zanima ta novi voziček implast bolder 3.

A je katera kaj nabavljala oz. gledala. Mi je fejst lušten in če je katera videla ta vozek v živo naj kaj napiše.

(odgovor članu Cappy96)
Neposredna povezava do sporočila: 4701
   [Brisano sporočilo]
17.11.2009 18:43:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ninček1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4702
   [Brisano sporočilo]
17.11.2009 19:30:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mucica2)
  Neposredna povezava do sporočila: 4703
   RE: Februarke 2010
17.11.2009 19:48:11   
žanaja
ma dijo bono, oprosti Nattasha ampak taka mama, nima dosti srca, ne zate ne za otrocka...
Ma ne se sekirat, ker ni vredna, bodi vesela, ker bos mamica in bos vso svojo ljubezen dala svojemu otroku, kar je najbolj prav in tako veleva tudi zakon narave...user posted image
Pridna ..;)

(odgovor članu Nattasha)
Neposredna povezava do sporočila: 4704
   RE: Februarke 2010
17.11.2009 20:54:31   
dskubin
sladkor v krvi sem imela 7.5, ne vem pa koliko je meja

Se mi zdi, da je 8, ma nisem 100%.

Modrček (za dojenje) in dudo so nam sestre v nm prepovedale

Aha, tudi v Izoli v 1. Ma da mi zdaj kdo kaj reče proti temu, se bomo hitro zmenili. V prvo je bil sine namesto na dudo 24/24 priklopljen na joške,sesal je pa kot norc, une v bolnici vse ponosne, da kako sem pridna, itak sem ga imela na joški, ko pa je imel tako močen sesalni refleks, pa lačen revček, glukoze niso hotli dat, že 2. dan sem zaradi tega neprestanega sesanja tudi dobila naval mleka. Potem pa nisem mogla normalno dojit, ker so mi bradavice tako krvavele in me bolele, da sem lahko dojila max 4x dnevno, drugo sem si pa sredi noči črpala in mu potem dajala po flaši. In to pol leta, jedu je pa 10x na dan user posted image . Aja, pa še čez praznike sem bla v porodnišnici, tko da je primanjkovalo vsega, brisač, vložkov, spalnih srajc in sem zaradi navala mleka bla kot kaka čarovnica, joške povite s plenico pa je vse skozi šlo, srajca vsa flekasta rumen flek tam, rjav flek tam, krvav flek tam - vse zasušeno. Ma da mi še kdo reče, da ne smem met blazinc in modrčka - mi je prav žal, da nisem takrat poklicala prijatelja, ki je snemalec na TV da to posname in pokaže, kako je to prijazna porodnišnica user posted image Ufa, sem se malo spihala, ampak prvič sem se tko bala, zdej pa se že znam postavit zase! In niso mojih pripomočkov v drugo tudi nič komentirale tete v bolnici, boljš da ne, ker bi mi pene prišle na usta user posted image

_____________________________

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4705
   RE: Februarke 2010
17.11.2009 21:10:53   
mucica2

V katerih porodnišnicah ste pa rodile, da niste smele imet modrcev pa blazinic pa dude? PA sej a niso zdej že kr vse dojenčku prijazne porodnišnice take da pol zarad vsega komplicirajo? Sam tako kot pravijo prijazne do dojenčkov, do mamic pa ne.

Zdej pa ne bom več ta teden nobenih zajtrkov oziroma jedilnikov lepla, bomo na dieti.user posted image

dskubin: hvala za nasvet glede diabetične diete. Juter grem cukr pit pa bomo vidl kaj bo pokazal. Če nimam povišanega sladkorja potem ne bom šla na dieto, bom pa se odpovedala sladkarijam, upam da bo šlouser posted image

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 4706
   RE: Februarke 2010
17.11.2009 21:16:29   
dskubin
Sej če telo normalno presnavlja, lahko ješ sladkarije, pa nimaš povišanega. Meni je že dieta pomagala, da je bil cuker v mejah normale, nekaterim pa niti to ne in so potem na inzulinu. ma itak vse narediš za dobro otročka.

In ja, včasih so te porodnišnice res mamicem neprijazne. Sej verjetno je največji problem pomanjkanje kadra. Jaz bi najrajši takoj po porodu šla domov, bi bla sigurno bolj pogledana in porihtana in jaz in dojenček, kot pa v porodnišnici. Žal.

_____________________________

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4707
   RE: Februarke 2010
17.11.2009 21:23:20   
Kati81
Jaz sem rodila v Lj in smo imeli lohk vse, modrčke, dude....

Pa tud če mi bi zdaj kdo reku da ne smem, bi hitr povedala kaj si mislim. Saj otrok je moj in ga bom jaz vzgajala.

Jaz mleka skoraj nisem imela sploh ne kake tri dni po porodu, rodila sem v četrtek, Kaja je pa šele v soboto popoldan dobila dodatek, ker so pač vztrajale da saj bo naj se trudim, v soboto je pa pršla moja mami in je rekla, da bo Kaja full shujšala in dehidrirala če ne bo jedla in naj ji prinesejo flašo, po nekaj minutnem pregovarjanju so le prnesle in Kaja je začela jest, po tistem ni blo nič več komplikacij. Sedaj tudi vem, da ne bom čakala ampak bom takoj vztrajala naj mi dajo flašo. Ampak prvič je pač prvič. Kajo sem po tistem dojila 2 meseca, pa še to zelo zelo malo, mleko za načrpat je bilo v celem dnevu 40ml, potem sem bila pa že tako zmatrana od črpanja, dojenja, dodajanja... da sem se odločla da pač tko ne gre in je jedla samo še Novalac, danes ji nič ne manjka. Zelo zdrava deklica, velika 94cm in normalno težka, zgovorna, gibčna,...

Dudko sem pa tud imela s sabo in jo je tudi dobila.

Aja mrežaste spodnje hlačke so pa zakon, pa zeleni VIR, čeprav sem vidla v Italiji v Prenatalu da imajo tudi vložke in jih bom nabavla, če bom le utegnila.
Drugače so pa meni zelo všeč Femina Natura, so iz 100%bombaža in sem jih uporabljala že sedaj med menstruacijo. Res so zakon.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4708
   RE: Februarke 2010
18.11.2009 6:33:13   
punsha
Dobro jutro

No jaz sem že nekaj časa pokonci. Danes pa res nisem veliko spala, sem šla spat ob 2, sedaj pa budna kot risuser posted image . Še malo počakam, da user posted image vstane za v službo, potem pa upam da še kaj zaspim.

Ste se pa včeraj razpisale, tako da sem imela kar nekaj za prebrati sedajle. Res ste bile pridneuser posted image

Moram povedati...včeraj je moževa sestra rodila punčkouser posted image . Točno en teden čez rok. Joj, si samo želim takega poroda. V eni uri in pol je mala že jokala v naročjuuser posted image . Super!

Jaz imam pa danes pregled, komaj čakam. Vse pišete, koliko tehtajo vaši malčki, mene tud zanimauser posted image in bi bila prav vesela, če bi mi povedal. Sedaj je bil 2x le tako vaginalni pregled, upam da bo danes kaj bolj podrobno. Me je pa mali včeraj spet začel brcati čisto nizko, čuti se kot v nožniciuser posted image . Očitno se je spet okoli obrnil, na ritko, pred enim mesecem je bil že na glavico. Očitno me je slišal, ko sem pravila, kako se mu ljubi 3 mesece stati na glaviuser posted image . Sem pa brala, da se nekje do 30 tedna še vedno obrača - če je že bil na glavici, se lahko obrne nazaj...

Uuu, budilka zvoni, user posted image bo vstal. Lep začetek dneva vam želim


(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 4709
   RE: Februarke 2010
18.11.2009 7:07:04   
ninček1
Jutro!

Jaz sem tudi že od štirih naprej pokonci, kar mi je že skoraj praksa.

Zdaj se grem počasi zrihtat za pregled, vendar mislim, da ne bo kaj posebnega le pritisk, urin, kilce, S/F, srčni utrip in to bo to.

Glede obračanja, moj se je obrnil prečno in mi dovoli spat samo na hrbtu že 3 dni.

Včeraj sva bila v kinu in sva šla gledat 2012-vleče se kot čreva, vmes sem šla 3 x lulatuser posted image , pred tem pa smo imeli materinsko šolo-dojenje in od pediatrinje sem zvedla par novih stvari, ena izmed teh je, da ko podiraš kupček, ne rabiš z bejbijom laufat gor in dol po sobi in ga trepljat po hrbtu, pediatrinja nam je svetovala, da ko ga podojiš, si ga daš samo na trebuh in bo glih tako podrl kupček in ga ni potrebno dajat v vertikalni položaj, aha in za fantke potrebujemo pralne plenice, bombažne, ker navadne  pamperske segrevajo jajčka, kar lahko pomeni neplodnost kasnejeuser posted image ...
In da mama lahko v času dojenja vse je, tudi zelenjavo in fižol, saj otroka ne napenja od tega, temveč od začetnega mleka, ki je bolj redko kot tisto, ki je proti koncu, zato je svetovala, da si izčrpamo tisti prvi del.....

Kaj pravite tiste, ki ste že vse to dale skozi?


_____________________________

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 4710
   RE: Februarke 2010
18.11.2009 7:13:23   
ninček1

 user posted image  PDP / NICK (STAR.)  ( , )   kraj, Spol
 

     
xx.2.                                 user posted image user posted image
user posted image Komarka (30)           (2,1)                ?                      user posted image                              
user posted image busybee882006(?)   (3,2)                ?                     user posted image                             
user posted image biina(?)                      (?,?)                 ?         
user posted image marjetica11               (?,?)                 ?                                                              

 1.2.
user posted image punsha(28)                (1
,0
)          Gorenjska             user posted image
user posted image brcko2                        (2,1)          Ljubljana               user posted image    

user posted image twixy (28)                 (3,0)          Tujina                     user posted image

2.2.
user posted image bili83 (25)                 (1,0)          Ptuj                         user posted image                
user posted image ninu                            (2,1)          Gorenjska               user posted image
user posted image bejbs                          (?,?)                 ?                        user posted image

3.2.
user posted image Lana08                      (2,0)                ?                         user posted image                
                               
 5.2.       
user posted image ToBoNi (?)                  (?,?)                ?                                          
user posted image elaaa (31)                  (1,0)               ?                          user posted image
                                                        
6.2.                           
user posted image bambi14 (?)               (2,1)               MB                       user posted image                              
user posted image MATEJKA_(28)          (3,2)               MB                        user posted image                               
 
7.2.         
user posted image Irsa (?)                       (?,1)                 ?                            

8.2.
user posted image Aja1(31)                    (2,1)            Dolenjska                   
user posted image Valentinčica(31)        (3,2)            Dolenjska               user posted image                  
user posted image rosa2(28)                  (2,0)             CE 
user posted image spelch                         (1,0)            Koroška                  
user posted image
user posted image bipi(31)                      (3,1)                 ?                         user posted image
user posted image bmwjka                       (4,3)            Polica pri Gros.      user posted image

9.2 
user posted image kanna(26)                  (2,1)                  ?                           
user posted image anemona(?)                (1,0)                  ?                            
user posted image ninček1(30)               (1,0)               MB                         user posted image                            
user posted image MANA 7(26)               (2,1)                 ?                          user posted image                  
user posted image ne_ja                           (?,?)                 ?                    

10.2.             
user posted image Zariya(?)                     (?,?)                 ?                                     
user posted image Cappy96(32)              (2,1)            Zasavje                  user posted image                  
user posted image Lara73(35)                 (3,2)            Gorenjska              user posted image

11.2.
user posted image niwci(25)                     (2,0)           NG, KK  
user posted image neja.mat(25)               (2,1)             NM                        user posted image    
 
     

12.2.
user posted image Nattasha(30)               (1,0)             MB                        user posted image                      
user posted image zirafa76(32)                (2,1)            CE, Bratislava       user posted image       
user posted image Kora33(33)                 (3,1)            Koroška                 user posted image

14.2.
user posted image plouse(29)                   (1,0)               ?                         user posted image                       

15.2.                          
user posted image Kati81(?)                     (3,1)               LJ                        user posted image       
user posted image Zofy(31)                      (2,1)             Ljubljana              user posted image
user posted image dskubin(?)                   (3,2)             Primorska


16.2.
user posted image Liagal(26)                    (?,?)                    ?                                                         

user posted image mucica2(26)                (?
,?
)              CE                  user posted image                     
 
17.2.                   
user posted image gapii27(28)                  (1,0)            Rogaška Slatina   user posted image user posted image      
user posted image katy_                             (2,?)                    ?
user posted image Dari(?)                          (3,2)             Gorenja vas
user posted image slomak                           (?,?)                                           user posted image
                                                 
 
18.2.
user posted image P1ka23(?)                    (1,0)                  ?                            
user posted image Jada82(27)                  (1,0)               Bled                     user posted image              
user posted image Zimska(32)                   (3,1)               LJ                        user posted image
user posted image tasa3(?)                         (?,?)                  ? 
                  

19.2.
user posted image julieb(31)                      (1,0)            Pomurje                user posted image        
user posted image tajab                               (2,1)             Kranj                    user posted image              

20.2.
user posted image silmarillion(?)                (2,1)                  ?                        
user posted image zvesta(30)                     (3,1)            Lenart                    user posted image               
user posted image vaney(26)                      (2,1)            Dolenjska              user posted image      
user posted image mamica(37)                   (4,3)            Dolenjska             
user posted image      

21.2.
user posted image Astralis(36)                   (3,0)             Praga                   user posted image          Brina  
user posted image seya(33)                        (2,0)                                          user posted image        
       

23.2.
user posted image smuki(29)                       (2,0)            Posavje                user posted image                
user posted image fiesta(28)                       (2,1)            Ajdovščina           
user posted image lily86(23)                       (1,0)            Maribor                 user posted image                 

24.2.
user posted image ursulina(29)                   (3,1)                   LJ                    user posted image                
 
25.2.
user posted image Rocio(28)                       (1,0)                    LJ                 
user posted image rožca26(26)                   (2,1)            Domžale                user posted image            

26.2.
user posted image lunca83(26)                  (1,0)                  ?                            

27.2. 
user posted image babajči(?)                       (2,1)                  ?                   
          
28.2.
user posted image JanaB(33)                      (1,0)                LJ                       user posted image                    
user posted image junehope(?)                   (2,1)                  ?           
user posted image Bauky(?)                        (1,0)               Dolenjska           user posted image
user posted image vita(?)                            (2,1)                PO                  
user posted image t*e*j*k*a(26)              (2,1)              Konjice          
user posted image protina(?)                       (?,?)                   ?    
user posted image mavo(?)                          (2,1)                  ?
  
 
4.3.
user posted image dreja80(29)                 (2,1)                   LJ               


18user posted image in 14user posted image 13user posted image

 
user posted image SKUPAJ FEBRUARSKE NOSEČKE  2010  = 73



Z nami so pot začele:

*dotika* z Ajdo rojeno 29.10.2009 ob 23.16, naš user posted image Ajda bo vedno v naših srcih.

**špela, skitnica, abundancija, binabina, Bacek, amelie010

 
 
ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:  
PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE
 
 
user posted image
 


 
  • Pa če še katero zanima kako je s pregledi v nosečnosti:
    PREGLEDI            
       
  • Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila

    LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

  • nosečnost in delo:

    TUKAJ                                      TUKAJ  

  •  
     


    [/quote]

    _____________________________

    Tin, rojen 25.1.2010

    (odgovor članu ninček1)
  • Neposredna povezava do sporočila: 4711
       RE: Februarke 2010
    18.11.2009 7:15:17   
    ninček1

    user posted image

    PREGLEDI:


    NOVEMBER
    18.11.-smuki, ninček1,
    rožca26, punsha
    19.11.-mucica2
    20.11.-junehope, t*e*j*k*a,
    rožca26

    21.11.-zirafa76
    22.11.-gapii27 (špika za rh-)
    25.11.-Astralis, plouse, ninček1, bipi
    27.11.-slomak, vaney

    DECEMBER
    1.12.-spelch,
    Aja1, niwci, dskubin
    2.12.-bili83, kora33
    3.12. - rožca26
    4.12.-valentinčica30
    7.12.-julieb, elaaa, babajči, tajab
    9.12.-zvesta
    10.12.-jada82
    11.12.-Lara73+UZ
    14.12-valentinčica30, lana08
    17.12.-aja1
    21.12.-lunca83

    *drugi pregled (in nadaljnji)
    *morfologija 

    * 3D



    _____________________________

    Tin, rojen 25.1.2010

    (odgovor članu ninček1)
    Neposredna povezava do sporočila: 4712
       RE: Februarke 2010
    18.11.2009 7:16:20   
    ninček1
    Punce, če katera ni na seznamu pregledov ali če še katera nova ve za spol mi prosim javite, da še to vpišem.

    _____________________________

    Tin, rojen 25.1.2010

    (odgovor članu ninček1)
    Neposredna povezava do sporočila: 4713
       RE: Februarke 2010
    18.11.2009 7:44:16   
    MATEJKA_
    IZVIRNO SPOROČILO: ninček1

    In da mama lahko v času dojenja vse je, tudi zelenjavo in fižol, saj otroka ne napenja od tega, temveč od začetnega mleka, ki je bolj redko kot tisto, ki je proti koncu, zato je svetovala, da si izčrpamo tisti prvi del.....

    Kaj pravite tiste, ki ste že vse to dale skozi?



    moje izkušnje so drugačne... ful sem morala pazit kaj sem jedla, ker jo je napenjalo po vsaki čudni zadevi, vsakem sadju, mleku ipd... sestrična pa je lahko jedla vse, pa ta male sploh ni napenjala. vse je odvisno od otroka, kakšno ima prebavo... jaz sem pol prav testirala vsakič po kaj novega, da bi poleg jedla, pa sem pri njenih 10m pojedla niti 1/3 sveže kumare in je bil naslednji dan taki jok, da je bilo groza... pa je drugače tako vesela deklica, jokala skoraj ni, razen, ko je imela krče. in ko vidiš kak se otrok na vse moči napenja, sem se še jaz vsakič poleg jokala...  tud črpanje prvega mleka ni pomagalo... pol tisti, ki ne pijejo materinega mleka, ampak samo aptamil ipd zadeve, sploh ne bi imeli krčev, pa jih ravno tako imajo... vse je odvisno od otroka...

    (odgovor članu ninček1)
    Neposredna povezava do sporočila: 4714
       RE: Februarke 2010
    18.11.2009 7:47:05   
    MATEJKA_
    IZVIRNO SPOROČILO: Kati81

    Jaz sem rodila v Lj in smo imeli lohk vse, modrčke, dude....

    Pa tud če mi bi zdaj kdo reku da ne smem, bi hitr povedala kaj si mislim. Saj otrok je moj in ga bom jaz vzgajala.

    Jaz mleka skoraj nisem imela sploh ne kake tri dni po porodu, rodila sem v četrtek, Kaja je pa šele v soboto popoldan dobila dodatek, ker so pač vztrajale da saj bo naj se trudim, v soboto je pa pršla moja mami in je rekla, da bo Kaja full shujšala in dehidrirala če ne bo jedla in naj ji prinesejo flašo, po nekaj minutnem pregovarjanju so le prnesle in Kaja je začela jest, po tistem ni blo nič več komplikacij. Sedaj tudi vem, da ne bom čakala ampak bom takoj vztrajala naj mi dajo flašo. Ampak prvič je pač prvič. Kajo sem po tistem dojila 2 meseca, pa še to zelo zelo malo, mleko za načrpat je bilo v celem dnevu 40ml, potem sem bila pa že tako zmatrana od črpanja, dojenja, dodajanja... da sem se odločla da pač tko ne gre in je jedla samo še Novalac, danes ji nič ne manjka. Zelo zdrava deklica, velika 94cm in normalno težka, zgovorna, gibčna,...

    Dudko sem pa tud imela s sabo in jo je tudi dobila.

    Aja mrežaste spodnje hlačke so pa zakon, pa zeleni VIR, čeprav sem vidla v Italiji v Prenatalu da imajo tudi vložke in jih bom nabavla, če bom le utegnila.
    Drugače so pa meni zelo všeč Femina Natura, so iz 100%bombaža in sem jih uporabljala že sedaj med menstruacijo. Res so zakon.



    ti dodatki v bistvu porodnišnici v normlanih primerih sploh ne bi bili potrebni, mame bi morale rečt za tableto za sprožanje mleka. jih poznam nekaj in so pol imele mleko čisto normalno, samo sprožit je bilo treba vso zadevo... ne ve pa, kako se ji reče, v porodnišnici ti jih dajo, če jim rečeš... je to boljše kot pa dodatek. seveda se ctud dodatku včasih ne moreš izognjit, ne me narobe razumet...

    (odgovor članu Kati81)
    Neposredna povezava do sporočila: 4715
       RE: Februarke 2010
    18.11.2009 7:48:50   
    MATEJKA_
    IZVIRNO SPOROČILO: mucica2


    V katerih porodnišnicah ste pa rodile, da niste smele imet modrcev pa blazinic pa dude? PA sej a niso zdej že kr vse dojenčku prijazne porodnišnice take da pol zarad vsega komplicirajo? Sam tako kot pravijo prijazne do dojenčkov, do mamic pa ne.

    Zdej pa ne bom več ta teden nobenih zajtrkov oziroma jedilnikov lepla, bomo na dieti.user posted image

    dskubin: hvala za nasvet glede diabetične diete. Juter grem cukr pit pa bomo vidl kaj bo pokazal. Če nimam povišanega sladkorja potem ne bom šla na dieto, bom pa se odpovedala sladkarijam, upam da bo šlouser posted image



    nam v mb so samo blazinice v času v porodnišnici odsvetovali, češ, da ne bi prišlo do vnetja bradavic. res pa je, da je ful odvisno, katere blazinice uporabljaš - ene so sama plastike, ene pa so antibakterijske in lepo dihajo... jaz priosegam na chicco.

    (odgovor članu mucica2)
    Neposredna povezava do sporočila: 4716
       RE: Februarke 2010
    18.11.2009 7:56:50   
    rožca26
    Dobro jutro!

    Vidim, da ste nekatere res že zelo pridne. Predvsem z vstajanjem.

    IZVIRNO SPOROČILO: ninček1

    Včeraj sva bila v kinu in sva šla gledat 2012-vleče se kot čreva, vmes sem šla 3 x lulatuser posted image , pred tem pa smo imeli materinsko šolo-dojenje in od pediatrinje sem zvedla par novih stvari, ena izmed teh je, da ko podiraš kupček, ne rabiš z bejbijom laufat gor in dol po sobi in ga trepljat po hrbtu, pediatrinja nam je svetovala, da ko ga podojiš, si ga daš samo na trebuh in bo glih tako podrl kupček in ga ni potrebno dajat v vertikalni položaj, aha in za fantke potrebujemo pralne plenice, bombažne, ker navadne  pamperske segrevajo jajčka, kar lahko pomeni neplodnost kasnejeuser posted image ...
    In da mama lahko v času dojenja vse je, tudi zelenjavo in fižol, saj otroka ne napenja od tega, temveč od začetnega mleka, ki je bolj redko kot tisto, ki je proti koncu, zato je svetovala, da si izčrpamo tisti prvi del.....



    Kar se kupčka tiče - zelo dobr položaj za podiranje je tudi dojenčkovo ležanje s trebuhom na roki (to zgleda tko, kot so včasih nosili dojenčke) ali pa da jih tko primeš, da zgledajo kot da sedijo, čeprov so naslonjeni. Tko nam je bilo rečeno tudi pri handlingu pa zdr. v razvojni ambulanti nam je pokazala. Je celo rekla, da podiranje kupčka na ramenu ni lih dobro ... mislim, da zato ker se dojenček ne počuti varno user posted image  Sm mal pozabila, al pa takrat nism poslušala user posted image

    Kar se hrane tiče med dojenjem ... nam je tudi dr. Bregant (ki se s tem posebej ukvarja) rekel, da lahko jemo vse. Pol je pa popolnoma odvisno od otroka in krčki ... jest sm jedla res vse, pa tamal ni mel težav. Pa nej povem, da smo mel na začetku, ko se je rodil, tudi krvavitve v želodčku.
    Je pa res, da nekateri otroci so pa res fuuuuuul občutljivi. Pa tukaj nima hrana popolnoma nič pri tem. Je ena pravla, da se je njena kolegica držala te diete za dojenje k pijanc plota, pa je pupa vriskala od krčev.
    Pa še neki ... neki svežega sadja in zelenjave moraš pojest ... že zaradi vitaminov in prebave.

    _____________________________

    Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

    (odgovor članu ninček1)
    Neposredna povezava do sporočila: 4717
       RE: Februarke 2010
    18.11.2009 7:58:37   
    rožca26
    IZVIRNO SPOROČILO: MATEJKA_

    IZVIRNO SPOROČILO: Kati81

    Jaz sem rodila v Lj in smo imeli lohk vse, modrčke, dude....

    Pa tud če mi bi zdaj kdo reku da ne smem, bi hitr povedala kaj si mislim. Saj otrok je moj in ga bom jaz vzgajala.

    Jaz mleka skoraj nisem imela sploh ne kake tri dni po porodu, rodila sem v četrtek, Kaja je pa šele v soboto popoldan dobila dodatek, ker so pač vztrajale da saj bo naj se trudim, v soboto je pa pršla moja mami in je rekla, da bo Kaja full shujšala in dehidrirala če ne bo jedla in naj ji prinesejo flašo, po nekaj minutnem pregovarjanju so le prnesle in Kaja je začela jest, po tistem ni blo nič več komplikacij. Sedaj tudi vem, da ne bom čakala ampak bom takoj vztrajala naj mi dajo flašo. Ampak prvič je pač prvič. Kajo sem po tistem dojila 2 meseca, pa še to zelo zelo malo, mleko za načrpat je bilo v celem dnevu 40ml, potem sem bila pa že tako zmatrana od črpanja, dojenja, dodajanja... da sem se odločla da pač tko ne gre in je jedla samo še Novalac, danes ji nič ne manjka. Zelo zdrava deklica, velika 94cm in normalno težka, zgovorna, gibčna,...

    Dudko sem pa tud imela s sabo in jo je tudi dobila.

    Aja mrežaste spodnje hlačke so pa zakon, pa zeleni VIR, čeprav sem vidla v Italiji v Prenatalu da imajo tudi vložke in jih bom nabavla, če bom le utegnila.
    Drugače so pa meni zelo všeč Femina Natura, so iz 100%bombaža in sem jih uporabljala že sedaj med menstruacijo. Res so zakon.



    ti dodatki v bistvu porodnišnici v normlanih primerih sploh ne bi bili potrebni, mame bi morale rečt za tableto za sprožanje mleka. jih poznam nekaj in so pol imele mleko čisto normalno, samo sprožit je bilo treba vso zadevo... ne ve pa, kako se ji reče, v porodnišnici ti jih dajo, če jim rečeš... je to boljše kot pa dodatek. seveda se ctud dodatku včasih ne moreš izognjit, ne me narobe razumet...


    To so TAMETIL tablete ... je pa en problem pri njih ... ne deluje na vse enako. Nekatere mamice, ki že tko niso mele mleka, se jim laktacija ni povečala niti za ml.

    _____________________________

    Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

    (odgovor članu MATEJKA_)
    Neposredna povezava do sporočila: 4718
       RE: Februarke 2010
    18.11.2009 8:52:43   
    Kati81
    MATEJKA_ te tablete sem dobila in tudi sprej za nos, pa ni pomagalo čisto nič. S tem da sem full pila in pila čaj za dojenje....

    Je bil pr meni še drug problem, pri porodu oziroma potem sem izgubila ogromno krvi in zato pripisujejo pomanjkanje mleka temu, no bomo videli kaj bo sedaj.

    (odgovor članu rožca26)
    Neposredna povezava do sporočila: 4719
       RE: Februarke 2010
    18.11.2009 8:54:23   
    rožca26
    IZVIRNO SPOROČILO: Kati81

    MATEJKA_ te tablete sem dobila in tudi sprej za nos, pa ni pomagalo čisto nič. S tem da sem full pila in pila čaj za dojenje....

    Je bil pr meni še drug problem, pri porodu oziroma potem sem izgubila ogromno krvi in zato pripisujejo pomanjkanje mleka temu, no bomo videli kaj bo sedaj.



    Ja, zaradi tega ti res lahko mleka primanjkuje.

    _____________________________

    Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

    (odgovor članu Kati81)
    Neposredna povezava do sporočila: 4720
       RE: Februarke 2010
    18.11.2009 9:03:19   
    kora33
    jutro...
    ja naša Nana je res že prava dama...sploh glede na to, da sem jaz na 2.5+...ona pa ma že dobro kilo...sj ni važno.-....js mam itak zaloge še in še...še lahko shujam kake 15 kg...brez škode zanjo...jem zdravo hrano...beri sadje..velikoooooo zelenjave...malo škroba in malo mesa....pa gre špehec papa.....
    Twixy....drži se....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

    meja za sladkor v krvi po 20g glukoznem testu je 7.8.....
    jaz sem bila včeraj v diabetični ambulanti s svojimi rezultati merjenja...ki sicer odstopajo od mej navzgor...a je zdravnica rekla, da je ok in naj pridem čez 14 dni na kontrolo...takrat mi bodo v laboratoriju vzeli kri pred in po zajtrku...pa še s svojim aparatom bom mogla, da vidimo odstopanja....

    po mojih izkušnjah in informacijah je prav, da otrok popije tudi tisto prvo mleko, ki je bolj redko in se s tem odžejo...z tistim bolj gostim pa potem še nahrani...jaz sem Naceta 6 mesecev izključno dojila...vmes se je začelo poletje
    in ni pil čaja po flađki...ampak samo zizal...se je tam odšejal in nahranil...tudi na morju in v vročini...pa so rekli, dda je tako prav in ok....

    no to je to z moje strani za to dopoldne...preživite lep dan in cartajte svoje trebuščke

    _____________________________

    sreča je

    (odgovor članu lana08)
    Neposredna povezava do sporočila: 4721
       RE: Februarke 2010
    18.11.2009 9:08:27   
    zvesta
    Punce, če bi katera kaj imela, naj s emi javi:

    IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

    Imam odveč DM - bone (veljajo do 31.3.2010):

    - Hipp Natal Aktiv prehransko dopolnilo za nosečnice 2x 120 ml - 2x
    - Medex prehransko dopolnilo, sirup za otroke, nosečnice in doječe matere Omega 3 190 ml - 3x
    - Das gesunde plus, sadni sladkor, 500g - 3x
    - Chicco, Mamma Donna, krema proti strijam 200 ml, 2x
    - Afrodita, dnevna ali nočna krema proti strijam 120 ml, 2x
    - Weleda olje za nego telesa v nosečnosti 100 ml
    - Paradontax zobna krema Classic 75 ml, 3x
    - Fitoval dermatološki šampon proti izpadanju las 200 ml, 2x
    - Fitoval dermatološki losjon proti izpadanju las 2x40 ml, 2x
    - knjiga Otrok prvi dve leti
    - Nivea Baby puder za nego otroka 100g,, 2x
    - To-to bombažna vata za nego otroka 200g, 2x
    - Brita vrček z vodnim filtrom Marella Cool
    - Frosch 25% na celoten program 2x
    - Elseve 25 % na celoten program
    - Bubchen 25 % na celoten program
    - kupona za Avtotehno Vis
    - 10% popusta vadba za nosečnice v vodi ali prilagajanje dojenčkov na vodo - Atlantis
    - Kuponi za Zupanc Mizarstvo
    - 20% popusta ob nakupu Chicco Kenguruja Relax&Play v Chicco trgovinah
    - 20% popusta ob nakupu Chicco Gugalnika Relax&Play v Chicco trgovinah
    - Ambre Solaire otroško mleko za sončenje v spreju ZF30 200 ml
    - Weleda otroški zobni gel, 50 ml,
    - Pampers hlačne plenice Active Boy X large 30 kosov
    - Pampers hlačne plenice Active Girl X large 30 kosov
    - Tommee Tippee potovalni lonček za pitje
    - Medex medeni sirup Čebelica Maja 190 ml, 3x
    - Alnatura sok iz jabolk in češenj 0,75 l, 3x
    - Alnatura otroški sadni misliji 375g, 3x
    - Nivea Bath Care oljni gel za prhanje več vrts 250 ml, 2x
    - Silan 25 % na celoten program
    - Persil 25 % na celoten program
    - Prinzessin Sternenzauber 25 % na celoten program


    (odgovor članu kora33)
    Neposredna povezava do sporočila: 4722
       RE: Februarke 2010
    18.11.2009 10:01:41   
    mucica2

    Pozdravček,

    samo da se na hitro javim, sm lih iz glukoznega testa, jutr pa izvem rezultate k imam pregled, upam da bo vse v mejah normale. Tista sladkana voda mi sicer še ni bila tako ogabna, sam pol sm mela pa tak čuden občutek v želodcu da groza. Ampak sem preživela. Aja pa še na navodilih, ki sem jih dobila kako poteka ta test pa kaj lahko pol delaš ko spiješ tisto vodo, pa res izrecno piše da ni treba bit tešč, tako da ne vem a pol je to v vsakem zdravstvenem domu drugače al kako? No jst sem bla tešča vseen.

    nč veselo na delo, se pol kaj javim

    aja popoldne greva z mojim na CSD za očetovstvo podpisat

    (odgovor članu zvesta)
    Neposredna povezava do sporočila: 4723
       RE: Februarke 2010
    18.11.2009 10:02:34   
    mucica2
    IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

    Punce, če bi katera kaj imela, naj s emi javi:

    IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

    Imam odveč DM - bone (veljajo do 31.3.2010):

    - Hipp Natal Aktiv prehransko dopolnilo za nosečnice 2x 120 ml - 2x
    - Medex prehransko dopolnilo, sirup za otroke, nosečnice in doječe matere Omega 3 190 ml - 3x
    - Das gesunde plus, sadni sladkor, 500g - 3x
    - Chicco, Mamma Donna, krema proti strijam 200 ml, 2x
    - Afrodita, dnevna ali nočna krema proti strijam 120 ml, 2x
    - Weleda olje za nego telesa v nosečnosti 100 ml
    - Paradontax zobna krema Classic 75 ml, 3x
    - Fitoval dermatološki šampon proti izpadanju las 200 ml, 2x
    - Fitoval dermatološki losjon proti izpadanju las 2x40 ml, 2x
    - knjiga Otrok prvi dve leti
    - Nivea Baby puder za nego otroka 100g,, 2x
    - To-to bombažna vata za nego otroka 200g, 2x
    - Brita vrček z vodnim filtrom Marella Cool
    - Frosch 25% na celoten program 2x
    - Elseve 25 % na celoten program
    - Bubchen 25 % na celoten program
    - kupona za Avtotehno Vis
    - 10% popusta vadba za nosečnice v vodi ali prilagajanje dojenčkov na vodo - Atlantis
    - Kuponi za Zupanc Mizarstvo
    - 20% popusta ob nakupu Chicco Kenguruja Relax&Play v Chicco trgovinah
    - 20% popusta ob nakupu Chicco Gugalnika Relax&Play v Chicco trgovinah
    - Ambre Solaire otroško mleko za sončenje v spreju ZF30 200 ml
    - Weleda otroški zobni gel, 50 ml,
    - Pampers hlačne plenice Active Boy X large 30 kosov
    - Pampers hlačne plenice Active Girl X large 30 kosov
    - Tommee Tippee potovalni lonček za pitje
    - Medex medeni sirup Čebelica Maja 190 ml, 3x
    - Alnatura sok iz jabolk in češenj 0,75 l, 3x
    - Alnatura otroški sadni misliji 375g, 3x
    - Nivea Bath Care oljni gel za prhanje več vrts 250 ml, 2x
    - Silan 25 % na celoten program
    - Persil 25 % na celoten program
    - Prinzessin Sternenzauber 25 % na celoten program




    hvala zvesta, ampak jaz ne rabim ničesar, mam itak svoje bone pa še nobenga nisem izkoristla

    (odgovor članu zvesta)
    Neposredna povezava do sporočila: 4724
       RE: Februarke 2010
    18.11.2009 10:08:10   
    mucica2
    IZVIRNO SPOROČILO: rožca26


    Kar se kupčka tiče - zelo dobr položaj za podiranje je tudi dojenčkovo ležanje s trebuhom na roki (to zgleda tko, kot so včasih nosili dojenčke) ali pa da jih tko primeš, da zgledajo kot da sedijo, čeprov so naslonjeni. Tko nam je bilo rečeno tudi pri handlingu pa zdr. v razvojni ambulanti nam je pokazala. Je celo rekla, da podiranje kupčka na ramenu ni lih dobro ... mislim, da zato ker se dojenček ne počuti varno user posted image  Sm mal pozabila, al pa takrat nism poslušala user posted image



    tak položaj pri podiranju kupčka da dojenček leži s trebuhom na roki, je lih slikca v oktobrski številki revije mama, če jo katera ima pa jo zanima kako to zgleda, sej po opisu si je težko predstavljat

    (odgovor članu rožca26)
    Neposredna povezava do sporočila: 4725
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:





    Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
    S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
    3 pogoste stvari, ki pri nosečnici povzroč...
    Pretirano nekritično sprejemanje informacij v nosečnosti lahko vodi v razvoj tesnobe. Kako preprečiti, da se pojavi stra...




    Darilo za otroka
    nada56

    Bi kupili otroku personalizirano darilo presenečenja preko interneta?

    DA, v vrednosti med 20 in 30 eur (23%)

    NE, ker ne vem kaj je v darilu (77%)


    Število vseh glasov: 31

    Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!