|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   riž - uvajanje
2.12.2009 12:37:30   
miska2004
Pozdravljene punce,
nekaj me zanima glede riža. Na listu, ki sem ga dobila od patronažne, glede uvajanja GH, je kot prvo živilo napisan riž. Pa me zanima, če se pod riž šteje tudi riževa kašica? malo mi je čudno začeti z rižem, saj ni ravno majhen za pogoltnit... Začela sva s korenčkom in nato bučko, pa me zdaj zanima, če naj mu potem ti dve živili že lahko zmešam z rižem. Ali kako ste ve uvajale?

Hvala in lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: riž - uvajanje
2.12.2009 13:31:07   
PC Baby
Jaz sem kupila v Italiji riž za dojenčke od Mellina, ki je čisto majhen in bolj se razkuha od navadnega riža.

(odgovor članu miska2004)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: riž - uvajanje
2.12.2009 14:00:52   
miapia
Riž naj bi se res uvajal kot prvo živilo, naj bi se pa zmiksal. Tega iz Italije pa ne poznam.

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: riž - uvajanje
2.12.2009 16:59:04   
sabi
tudi jaz sem začela najprej z jabučkom, nato pa rižem-kupila sem navadnega, ga malce bolj prekuhala in zmiksala, naši tak pocast ni bil všeč, potem sem za zmešala z malo adaptiranega mleka, patronaža pa da na prvi seznam riž ravno zaradi tega, ker je najmanj možnosti za alergijo-riževa kašica-naredi sama doma, ker jaz sem ji dala rižolino in ji ni naredilo dobro, ker je še pretežka hrana in že vsebuje sladkor, odvisno koliko je star otroček-upam, da em ti vsaj malo pomagala
lp.

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: riž - uvajanje
2.12.2009 20:02:01   
talci
Jaz nisem komplicirala, Milupa riž za po 4 mesecih, mešaš z vodo (je že z adaptiranim mlekom) in obrok je tu user posted image . Je pa dovolj zmlet, da ga otrok lahko pogoltne. Ali narediš bolj redko ali bolj gosto mešanico pa je po želji oz. sprejemanju otroka.

(odgovor članu sabi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: riž - uvajanje
2.12.2009 20:25:35   
manna
Jaz tudi ne mislim kuhat tapravega riža in ga miksat. Saj prodajajo tudi nesladkane riževe kašice brez vseh dodatkov, ki ne vsebujejo AM in so primerni za vse - ali za zgostit mleko, ali za kašice... Navaden riž bo dobila pa kasneje, ko bo že znala papat. 

(odgovor članu talci)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: riž - uvajanje
2.12.2009 21:04:03   
PC Baby
Ah ja, seveda. Jaz sem tudi pripravljene kašice kupovala. Riž za dojenčke sem pa dodajala pozneje v zelenjavo.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: riž - uvajanje
2.12.2009 23:08:29   
L1ana
Tudi jaz sem nekaj časa kolebala glede riža. Riževe kašice sem ji seveda dala že takoj pri 4m, ko smo (po navodilu pediatrinje) začeli uvajati GH, za riž pa sem imela pomisleke. Predvsem me je skrbelo, kako bo s "koščki" riža, ker riža se vendarle ne da lepo spasirati.

Ubadala sem se tudi s tem, ali naj ji dam rjavi riž (iz zdravstvenih razlogov belega ne jem in ga torej tudi ne kupujem) ... No, pa sem najprej kupila cel kg belega riža (ki ga najbrž ne bom porabila še kako leto ne user posted image ), ga razkuhala (da je bil že sam po sebi čisto mehek) in ga nato zmiksala z električnim mešalnikom. Nastal je tak sluzast poc, da ga jaz še gledati nisem mogla, user posted image ga je pa komaj goltala (pri 4,5 mesecih). Še ene parkrat sem ji dala beli riž (pretlačen le na vilico), potem pa sem poskusila kar z rjavim. Rjavega kuham malo dlje kot piše v navodilih (itak se ne razkuha, je pa vseeno nekoliko bolj mehek). Tudi tega samo pretlačim z vilico - nastanejo taki mali koščki in naša user posted image to z veseljem je. Je pa res, da tudi sicer hrane ne pasiram kaj dosti, ampak jo večinoma pretlačim z vilico, tako da je od začetka že navajena na "koščke".

Bom pa vseeno vsake toliko dala ji še belega, da ne bo na koncu zbirčna metka in jedla le rjavega user posted image . Ker v vrtcu bo morala jesti najverjetneje belega ...

No, moja izkušnja je, da so ti "neprebavljivi koščki" bolj v glavah staršev kot pa v sposobnostih user posted image .

(odgovor članu miska2004)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: riž - uvajanje
2.12.2009 23:13:09   
L1ana
Aja, riž dam vedno poleg zelenjave: npr. riž + bučke/brokoli ..., riž s korenčkom (na drobno narezan korenček skuham skupaj z rižem) + cvetača/brokoli/bučke ...

In pa še moje mnenje glede riževih kašic: niti po strukturi niti po okusu se ne morejo klasificirati v isto vrsto kot riž in če je poanta uvajanje GH to, da navadimo otroka na "normalno" hrano, ki jo jemo vsak dan, potem med riževimi kašicami in pravim rižem sploh ni primerjave. Riževe (mlečne) kašice imamo pri nas izključno za večerni obrok, da se user posted image bolj nasiti.

(odgovor članu L1ana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: riž - uvajanje
3.12.2009 8:28:25   
manna
L1ana saj imaš prav to s primerjavo, ampak naša itak ne je nič tko da bomo s pravim rižem počakali. Ko pa se ji bo odprlo (o le kdaj bo tisti dan) bomo seveda tudi rjavi riž dali, meni je ful dober!

(odgovor članu L1ana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: riž - uvajanje
4.12.2009 11:47:13   
miska2004
Punce, hvala za odgovore. Sem mu včeraj skuhala riž in zmiksala, pa je res en poc... no, pa malo koščkov še vedno ostane, ampak mu tudi druge hrane ne miksam, samo pretlačim z vilico. Ni mu šlo najbolj v slast, no pa saj sva šele na začetku, tko da bo že enkrat, za zdaj še okušamouser posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: riž - uvajanje
4.12.2009 14:03:51   
daisyb
jaz sem v italiji in tle pediatri cist drgac narocajo glede uvajanja GH. meni je dal ze nek recept, kako naj mu pripravim prvo minestro.....
drgac sem pa tud jaz zacela najprej s sadjem.....za kosilo pa mu skuham krompir in korenje, ter spinaco...ma pol uporabim sam tekocino....mu dam noter mal rizeve kasice, mal zmeckanga krompirja in dve kapljici olivnega olja..posebej za otroke. in to poje...ne se cel obrok...ma do 80g pa. poskusila sem se korencek, ma ga je prvic zbruhal....bom provala magari dat korencek-jabolka kasico. zvecer pa mu dam rizevo kasico..z AM, ker drugace samega mleka noce vec, odkar sem zacela z GH.

(odgovor članu miska2004)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Otroška imena: 20 najpopularnejših herojsk...
Preverite izbor 20 najpopularnejših herojskih imen za male superjunake in superjunakinje. Ob vsakem imenu boste našli tu...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?