|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Drage uciteljice
27.1.2010 15:11:31   
Kliki
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

KT!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


itak ne leti na uciteljice...em ze napisala, da verjamem v DOBRE uciteljice..sam lam bomo prisli, ko otrokom "gravžamo" šolo?

Kako se je izšlo potem z nalogo in danes v šoli?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Drage uciteljice
27.1.2010 15:39:50   
Anonimen
sel je z nedokoncano nalogo.
danes jo mora koncat. ampak je pozabil zvezek v soliuser posted image

(odgovor članu Kliki)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Drage uciteljice
27.1.2010 15:42:56   
uršula83
IZVIRNO SPOROČILO: viv RR

IZVIRNO SPOROČILO: uršula83

Drugač se pa men ne zdi sistem tuk sporn kakor določene učiteljice/profesorice ali wtf karkol. Poznam eno punco, ne bi preveč natančno opisovala, poznam jo zelo dobro. Je profesorica razrednega pouka, lani diplomirala, stara je 24 let (25 bo letos), ampak ženska je zmešana. Da bi ona moje otroke učila, ma jo sam prlimam nekam smrklo. Fora je v tem, da je bila vedno bul počasna za zastopt zadeve, pozna znala brat, pozn računat...rabla je kar veliko pomoči že v osnovni šoli, pa v srednji, kako je naredila fakulteto ne vem ker nisem več dobro spremljala. Ampak sedaj pa misli kaj je, da vse ve in vse zna, da ima komando nad celim svetom.
Res, če si pa kaj ne želim pa je taka učiteljica. Normalno da se bo izživljala nad otroci, jim dajala kupe nalog, jih podcenjevala in oh in sploh raje ne tuhtam naprej. Poznam jo zelo dobro in vem kakšna je in kako bo, ko dobi službo (če je slučajno že ni), ZA SKOZLAT!
Sej nism mislla tega napisat, sam zakaj pa ne bi. Če me pa tuk jezi.



Meni se pa učitelji tudi včasih smilijo... ker imajo starši takole izrazoslovje.


Glej tole leti na dotično osebo, ki jo sama dobro poznam, pač meni je abnormalna, ti o njej težko sodiš ker je ne poznaš. Je pa res, da nekateri ne bi tkole grdo pisali o nekomu, stvar izrazoslovja kakor praviš, pa čeprav bi vam šel pošteno na jetra.  To je pač moj karakter, da me razpizdijo taki ljudje in se mi vsaka grda beseda še premila zdi zanjo. In če bi jo poznala, se ti verjetno nebi smilila...no ali pa. Kaj pa vem. Meni se ne smili uglaunem in VEM, sem prepričana da bo slaba učiteljica, ki ne bo iskala znanja, ampak neznanje, ki ne bo otrok vzpodbujala, ampak jim vcepila prepričanje, da nimajo pojma in da ga nikoli ne bodo imeli. ŽAL.


_____________________________

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Drage uciteljice
27.1.2010 16:05:22   
Sanikaa
Uf kaj me še vse čakauser posted image !! Imam pa januarčka in sem ga mislila dati z generacijo prej v šolo...mislim da se bo kar lepo igral še eno leto v vrtcu!

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Drage uciteljice
27.1.2010 17:32:14   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: KT

Miška se opravičujem, da vdiram na tvojo temo, ampak po vsem prebranem in kopico učiteljic na enem mestu, se bom dovolila zastaviti vprašanje kar tu.

Po pogovoru s prijateljico, svojimi sodelavci/kami in po množici prebranega se mi resnično poraja vprašanje o načinu podajanja in količini snovi, ki jo morajo otroci dandanes osvojiti v slovenskih šolah. Resnično sem presenečena nad tematiko in količino snovi, ki jo morajo vsak dan otroci odnesti s seboj iz šole. Svojih lastnih izkušenj še nimam, ampak informacije, ki jih dobim od drugih (pa to niso ljudje, ki bi načeloma pretiravali) so dejansko zastrašujoče. Zakaj moja pisarija, resnično me zanima mnenje učiteljic, ki se vsak dan trudijo predstaviti vso to količino informacij: kaj dejansko menite o vsej snovi, ki jo dan za dnem predstavite tem malim nadebudnežem?

Moram pojasniti, da sem tudi sama učiteljica, imam resda tujega delodajalca, ampak zakaj moji pomisleki - v primerjavi s slovenskim učnim načrtom, se tujina lahko skrije. Ali je to pozitivno ali ne, pa je seveda že drugo vprašanje?

Bojim se namreč, da način dela v naših šolah ne spodbuja delovnih navad in discipline otrok, ampak dela naše otroke "male živčne oz nervozne razvaline". Morebiti je zadnji opis pretiran, a pretiravala sem le iz razloga, da pojasnim svoje mnenje.

Drage učiteljice resnično me zanima kaj si osebno mislite o vsej snovi, ki jo vsak dan predstavite otrokom in pričakujete, da bodo naslednji dan predstavljeno snov tudi obvladali?


KT, o točno teh rečeh sem jaz pisala že leta nazaj. Cel halo sem naredila po časopisih in po medijih, pa na rr tudi - lahko poiščeš za nazaj, če se ti ljubi, res ogromno napisala na to temo, pa še na zavodu sem sitnarila, da so me večkrat ven hoteli vreči, ker me ni bilo za ustavit - šlo je za to, da so hoteli še več snovi dati v naše učne načrte. Ampak če si v šolstvu veš, da je dal minister befel, da se učni načrti smiselno zmanjšajo v tem letu ali dveh, da bo čas za poglabljanje in utrjevanje - vidiš, nekdo je slišal moje tuljenje. Splačalo se je biti 10 let siten in vsakemu sproti razlagat, kaj je narobe, pa splačalo se je dve ali tri leta nazaj, ko so hoteli dati še več balasta v učne načrte narediti res velik halo. Jaz lahko čisto vsem otrokom v sloveniji pogledam v oči in jim rečem, da sem zanje naredila čisto vse, kar sem jaz tisti hip mogla.

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Drage uciteljice
27.1.2010 17:36:59   
tajtaja
Jaz mam eno v 3. letniku gimnazije (prav dobra), eno v sedme(odlična) in enega v drugem razredu. Pa se mi res za nobenega ne zdi, da bi bil kaj pretirano preobremenjen, ampak vse opravijo nekak mimogrede. Pa še na rač. visijo, sploh ta veliki, pa drugošolec še vedno kakšno risanko pogleda, pa še skupaj se igrajo.
Punce mi tudi kaj pomagajo, npr. posesajo ali pospravijo posodo iz stroja itd...
No, ne vem, meni se ne zdi nič kaj tak hudega.
Ali pa jaz nič kaj preveč ne kompliciram???? IN posledično tudi oni neuser posted image ???!!!


_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Drage uciteljice
27.1.2010 17:49:35   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja

Jaz mam eno v 3. letniku gimnazije (prav dobra), eno v sedme(odlična) in enega v drugem razredu. Pa se mi res za nobenega ne zdi, da bi bil kaj pretirano preobremenjen, ampak vse opravijo nekak mimogrede. Pa še na rač. visijo, sploh ta veliki, pa drugošolec še vedno kakšno risanko pogleda, pa še skupaj se igrajo.
Punce mi tudi kaj pomagajo, npr. posesajo ali pospravijo posodo iz stroja itd...
No, ne vem, meni se ne zdi nič kaj tak hudega.
Ali pa jaz nič kaj preveč ne kompliciram???? IN posledično tudi oni neuser posted image ???!!!



Ti imaš šolske tipe otrok ali pa nekomplicirane in prilagodljive. Plus očitno relativno fajn učitelje. To ne pomeni, da ti nič ne kompliciraš, ampak preprosto, da imate na tem področju srečo. Tako z otroki, kot z učitelji. Pri nas je podobno, imam srečo z otroki (en spada v prvi tip otroka, drugi pa v drugi tip), pa z učitelji že nekaj časa tudi - kar pa je bilo res precej zelo zelo drugače pred par leti, ko smo stanovali še drugje. POjma nimaš, kaj pomeni imeti storilnostno zasvojene učitelje na storilnostno zakompleksani šoli, zato se ni smiselno spraševati ali ti kaj ne kompliciraš in zato tudi otroci ne, ampak raje zahvali boga, da je vsemu skup tako kot je. NIsi bila ti tista, ki je ustvarila te reči. Lahko da si pripomogla k temu še dodatno, da je zelo dobro, kakor je tudi resnica, da bi lahko nekaj lakho zelo poslabšala, nikakor pa nisi ti vzrok temu, da so otroci šolski tipi ali prilagodljivi po naravi. Razen gensko - na kar pa spet nimaš prav ekstra velikega vpliva - samo srečo.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Drage uciteljice
27.1.2010 18:07:53   
tajtaja
Saj je fajn včasih met srečo-upam, da bom še pri tazadnjima dvema mela isto srečo, tako z njima kot z učetieljicami.user posted image
Ja, ampak ko sem na rodisteljskih sestankih, pa kot da otroci ne bi hodili k istim učiteljicam. Eni so res preobremenjeni, pa preutrujeni od vsega, pa starši jim morajo full pomagat-skoraj namesto njih delat...
No, mal negativizma se pa vseeno prenaša tudi z staršev na otroke....ko v tretjem letniku srednje mama skoraj joka , ker majo enkrat na teden malico po 12 uri...kako naj "otrok" to zdrži, da je to neživljensko itd.
Lepo vas prosim. Pa naj si zjutraj eno štručko zraven vzame ali bilo kaj. Ko to poslušaš, ti postane marsikaj jasno, ob tem, da tudi takrat ko imajo malico prej, marsikdaj prešpricajo in grejo raje kadit ali kam drugam...mislim, to so taki tipični mamini scrkljančki, ki jim dajejo starši za njihove neuspehe potuho in iščeje krivce v zbornici.



_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Drage uciteljice
27.1.2010 22:14:17   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja

Saj je fajn včasih met srečo-upam, da bom še pri tazadnjima dvema mela isto srečo, tako z njima kot z učetieljicami.user posted image
Ja, ampak ko sem na rodisteljskih sestankih, pa kot da otroci ne bi hodili k istim učiteljicam. Eni so res preobremenjeni, pa preutrujeni od vsega, pa starši jim morajo full pomagat-skoraj namesto njih delat...
No, mal negativizma se pa vseeno prenaša tudi z staršev na otroke....ko v tretjem letniku srednje mama skoraj joka , ker majo enkrat na teden malico po 12 uri...kako naj "otrok" to zdrži, da je to neživljensko itd.
Lepo vas prosim. Pa naj si zjutraj eno štručko zraven vzame ali bilo kaj. Ko to poslušaš, ti postane marsikaj jasno, ob tem, da tudi takrat ko imajo malico prej, marsikdaj prešpricajo in grejo raje kadit ali kam drugam...mislim, to so taki tipični mamini scrkljančki, ki jim dajejo starši za njihove neuspehe potuho in iščeje krivce v zbornici.




Ja, saj to imaš popolnoma prav, da nekateri starši komplicirajo do nezavesti in s tem poslabšujejo situacijo. Pa da ne govorim, kaj vse se spomnijo zagovarjat, ... otroci so v resnici malo nevrotični in veliko razvajeni - nekateri.
Ampak to nima ravno neke strašen veze s tem, da en otrok ne zmore tempa, ki ga tvoj otrok zmore. In kadar večina otrok ne zmore tempa, se mora učitelj prilagodit. NI tukaj neke dileme. Ne more biti pouk prilagojen samo najboljšim. To sem mislila s tem, da nimaš vpliva. Če bi jaz samo svoje otroke gledala, pa nič šolskih, bi lahko bila samo tiho, pa si mislila, da so pač drugi ali manj sposobni, ali leni, ali razvajeni, ali  kaj vem kaj in da je to njihov problem. Al pa da sem jaz zaslužna, ker moji tako z levo roko delajo. Pa si tega ne mislim, ker poznam preveč ozadja teh zadev in ker to preprosto ni res.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Drage uciteljice
28.1.2010 8:29:23   
uwaga
Res je da so mnogi otroci razvajeni, res je tudi, da so mnogi starši razvajeni. Pa da nekateri starši preveč  "držijo štango" otroku. Pa učitelji so različni, eni so super, drugi fajni, tretji pa...
Mi imamo srečo, kar se učiteljev tiče. Smo do sedaj imeli opravka s samimi super in fajnimi.
Še vedno pa to ne spremeni dejstva, da se učijo mnogo nepotrebnih, zahtevnih in brezveznih stvari, ki za življenje niso ravno odločujoče. In, ko imaš doma otroka z težavami ( zdravstvenimi in na učnem področju) postane šola izjemno zahtevna in pobere ogromno časa in živcev celi družini. In takrat imaš doma grozljivo preobremenjenega otroka!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Drage uciteljice
28.1.2010 21:22:21   
kekec in mojca
Cel halo sem naredila po časopisih in po medijih, pa na rr tudi - lahko poiščeš za nazaj, če se ti ljubi, res ogromno napisala na to temo, pa še na zavodu sem sitnarila, da so me večkrat ven hoteli vreči, ker me ni bilo za ustavit - šlo je za to, da so hoteli še več snovi dati v naše učne načrte. Ampak če si v šolstvu veš, da je dal minister befel, da se učni načrti smiselno zmanjšajo v tem letu ali dveh, da bo čas za poglabljanje in utrjevanje - vidiš, nekdo je slišal moje tuljenje. Splačalo se je biti 10 let siten in vsakemu sproti razlagat, kaj je narobe, pa splačalo se je dve ali tri leta nazaj, ko so hoteli dati še več balasta v učne načrte narediti res velik halo.



Gina,

čeprav se večkrat ne strinjam s tabo in s tem, kar pišeš, pa vseeno, kapo dol, zaradi vztrajnosti si nekaj dosegla. Spomnim se tvojega emaila, dobila sem ga večkrat in je krožil kar nekaj časa.

Upam, da bo kmalu sledila prenova učnih načrtov, ker to, kar se dogaja sedaj, ni normalno. Otroci potrebujejo čas za ponavljanje in utrjevanje... ne samo doma, temveč tudi v šoli.


_____________________________

Kdor vesele pesmi poje, gre po svetu lahkih nog.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 61
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?