|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 18:05:43   
pelin
No, nekaj dni sem bila odsotna in sem danes na hitro prečekirala tole temo, ker se mi je zdela zadnjič zelo zanimiva...kot sem že napisala precej podobna moji izpred parih let...Moram rečt , da so me nekateri "stari" forumaši , ki sem jih vedno rada brala, ker so bili tako realni, razumni....nekako razočarali.Kalbo, Kalbo (kar nekakao sem zavidala tvoji, da  ima tako kul dedca, ki tako dobro gleda na svet), ja tu si me pa res presenetiluser posted image Ves čas tupiš s tistimi listki in tem kakšen kontrolfrik naj bi bila avtorica, pa vendar kar bode v oči to, da je "nesrečni "očka nezainteresiran, len in še najmanj ubogi!!! Če je Misamuk kao kontrolfrik, je kvečjemu zato, ker je njen "lubi" tako zagledan vase, da še svojga otroka ne opazi, oz. se mu ne da še osnovnih zadev zapomnit. O, kar v r.t bi ga sunila...a ko je pa on lačen , zaspan in ga zebe, mu pa ni treba napisat!?
Pa še zate Baguska...tudi ti gledaš na ozko in vsak tvoj post kaže, da šteješ dedce k otrokom in se jim vse oprostiuser posted image Halo! To je zame čist starinski stil vzgoje v družini..."Ja saj moj pa tudi tega ne naredi, ja sej kateri dedec pa si to zapomne, ja saj je ta boljš da se kar sprijazniš"....ne, meni se to ne zdi vredu. Meni enakopravnost v družini pomeni čisto nekaj drugega kot tebi. Nikoli nisem  marala gledati na partnerja kot na otroka, ker se tudi nisem šla njegove mame...Če se torej lahko enemu vse oprosti in spregleda, zakaj se pa potem ne sme tudi drugemu? Žal v družinah kjer ste takega prepričanja , ženske verjetno vlečeto vso stvar v družini kot voli, lubiji pa čičajo in se peljejo...Sori, ampak moje mnenje....Pa saj po pravici povedano ne pričakujem, da ga boš delila z mano...No zdej pa po meni!user posted image  

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 18:27:48   
kalbo
Men moj nos še vedno pravi, da tole ni to, me žal preveč bodejo v oči tisti listki in njen ton, drugače brez skrbi, da bi padlo od mene po nevestnem očetu. Lahko se pa tud motim.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 28.1.2010 18:29:44 >

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 18:30:00   
Gina
Joj, kako dolga tema, pa da jo naredim še malo daljšouser posted image user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: misamuk

Pa prosim, ne it v ekstreme, da želim red na minuto natančno. Gre samo zato, da 12.30 ni 14.00.


Ampak tako velika razlika pa tudi ni. Pri prvem otroku se mi je zdelo to blazno pomembno, pri tretjem pa nula, nič, nada. Je pač jedel ob dveh, kot mi vsi, pa kaj. V čist fejst fanta je zrasel. Vsekakor to ni tako pomembna stvar, da ib se zanjo človek kregal .

IZVIRNO SPOROČILO: misamuk
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

moz pa naj dela kot se njemu zdi najboljse


Predvidevam, da se bo njenemu možu zdelo najboljše tako, da jo bo imel v naročju in z njo gledal TV ali pa kaj delal na računalniku. Med tem bo pa spet gladko pozabil na hranjenje in previjanje.


Točno, ne bi mogla bolj zadet user posted image


POglej, kaj pa je narobe, če človek zraven, ko drži v rokah otroka, gleda tv? Ali če z enim učem gleda otroka, z drugim pa tv? Če bi otrok tulil, bi mu dal pač jesti, ali pa bi tebe vprašal, kaj naj stori. Če mu ne bi takoj potegnilo, bi mu slej ko prej. Kaj pa potem, če otrok doživi kdaj pa kdaj frustracijo? Če mu nikdar ne dovoliš doživeti ničesar neudobnega, ne bo poznal razlike in bo zrasel v človeka, ki mu nič ni ok in prav in ne zna za nič potrpeti. Neke tako velike škode, ker bi pol ure tulil, pa tudi ne bi utrpel. Pa ko govoriš o vneti ritki. 1x se je to zgodilo, ti pa si zdaj čist fertik od tega, ker se je moral na napakah učit. Ok, se je zgodilo, ni bilo v redu, prepričana sem, da bi jo zdaj previl, če bi ti nekam šla. Saj te mora poslušat očitno že mesece dolgo kako je lahko tako zabit in nesposoben. Ampak saj mu ne daš možnosti. Kako naj se nauči?


IZVIRNO SPOROČILO: misamuk

Se opravičujem, evo odgovarjam user posted image
Absolutno bi listke lahko plastificirala in zalepila. Ampak mene boli ravno to, da se mu ne zdi vredno zapomnit te grozne znanosti o 5 obrokih user posted image . To sem spraševala ali se vam zdi, da pretiravam ali ne?
Kar se tiče ostalih opravil: sodeluje spet ne sam od sebe. Ne vidi polnih smeti. Naredi vse, kar ga prosim, samoiniciativno pa pač ne vidi.
Kar se tiče planiranja prostega časa: nič, nula. Vse je na meni. Ali se kaj spomnim ali smo pa doma. Če se pa on slučajno kaj spomne, pa pač ni sposoben upoštevat, da imamo zdaj otroka in bi bilo recimo težko it nekaj za cel dan ven hodit pri -15C (vsaj moje mnenje pač).
Kar se tile ostalih pogovorov: iskrena bom. v meni je zaradi vsega tega ogromno zamere, žalosti in besa, tako da se sicer pogovarjava, normalno, ampak ni pa več tako, kot je včasih bilo.
Sem odgovorila na vse? user posted image


Kako mu lahko zameriš to, da ga ne zanimajo obroki? A vidiš, jaz tega ne štekam. Ga pač ne zanimajo. Mene tudi čisto nič ne zanima kaj drugega, pa če vem, da moj to rad in dobro počne, me še naprej ne bo zanimalo. Če bo že treba tisto naredit, bom želela navodila. In naslednjič spet ne bom vedela. Vem da gre v tem primeru za vajinega otroka, ampak še vedno menim, da ljudje tudi otroke različno dojemamo. Sploh dojenčke. Še jaz ob treh otrocih ne vem več, kaj naj bi se z njimi igrala. Ko sem imela prvega otroka sem naivno mislila, da ga moram zabavat, potem sem ga morala pa kasneje 3 leta skup učit, kako biti zadovoljen tudi sam s sabo in ne vse sreče iskat v tem, d a te drugi od zunaj zabavajo. Ja, moraš otroku vse sorte pokazat, se pogovarjat, pa to, ampak dojenček to dobiva mimogrede, ko ga previjaš, pelješ na sprehod, ko kuhaš in se pogovarjaš z njim, ko ga ljubkuješ, ne pa si še posebej ure in ure jemat samo za to, da ga zabavaš. Vseeno je, če ob njem gledaš tv, če si utrujen in ti to tako paše. Pe četudi vsak dan.

Se pa strinjam z bum, da je to tak tip človeka, karakter. Všeč ti je bilo, da je ob njem lahko vse po tvoje. Kako ti zdaj kar naenkrat ni? A veš, če bi imela pa nek drug "tip" moškega, bi to potegnilo milion drugih reči tudi za sabo, ki tebi ne bi bile tako všeč, zato je vprašanje, če bi z obratnim človekom lahko živela. Tak bi morda pa on tebi težil, da nisi dovolj natančna, da ne skrbiš dovolj za otroka, ko bi bila utrujena, bi te vlekel v planine ali na obiske ali na njegov hobi,... morda mu sploh ne bi bila pomembna rutina, pa bi mu bilo bolj pomembno, da se imate fajn, pa te sploh ne bi razumel, zakaj mora otrok zvečer spat, morda bi delal vsak dan do pozne noči in ga sploh domov ne bi bilo, ker bi denar služil, morda...

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 19:00:36   
alička
Ne da se mi iskat, da bi citrirala, kar je misa pisala v enem od svojih odgovorov... napisala si, da mož ko pravija malo (ali kaj že) mu mala nekaj čeblja in on ne reagira in bulji v prazno. Vidiš to me je pa res zbodlo, veliko bolj kot to, da pozabi na malico ali da ji namesto dveh jabolk da samo eno. To mi daje misliti, da je res prekleto nezainteresiran za svojega otroka. Madona bolj ko razmišljam, bolj se mi zdi da ne poznam osebe v svoji bližini, ki ne bi reagirala na otroško čebljanje in bi primerno "odgovarjala" nazaj. user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 19:13:49   
misamuk

IZVIRNO SPOROČILO: alička

Ne da se mi iskat, da bi citrirala, kar je misa pisala v enem od svojih odgovorov... napisala si, da mož ko pravija malo (ali kaj že) mu mala nekaj čeblja in on ne reagira in bulji v prazno. Vidiš to me je pa res zbodlo, veliko bolj kot to, da pozabi na malico ali da ji namesto dveh jabolk da samo eno. To mi daje misliti, da je res prekleto nezainteresiran za svojega otroka. Madona bolj ko razmišljam, bolj se mi zdi da ne poznam osebe v svoji bližini, ki ne bi reagirala na otroško čebljanje in bi primerno "odgovarjala" nazaj. user posted image

Alička, to se ne dogaja samo med previjanjem, to se dogaja REDNO. Ko jo kopa, ko jo previja, ko naj bi se z njo zabaval... Ju pustim sama, da se kao zbondata, pa njo slišim od njega ne glaska. Sem šla včasih pogledat in našla "blank face". Redno.
Sem nehala opozorjat, da ni prav, da ima živo bitje pred sabo. Kaj naj, če mu ne potegne?

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 19:17:06   
alička
IZVIRNO SPOROČILO: misamuk


IZVIRNO SPOROČILO: alička

Ne da se mi iskat, da bi citrirala, kar je misa pisala v enem od svojih odgovorov... napisala si, da mož ko pravija malo (ali kaj že) mu mala nekaj čeblja in on ne reagira in bulji v prazno. Vidiš to me je pa res zbodlo, veliko bolj kot to, da pozabi na malico ali da ji namesto dveh jabolk da samo eno. To mi daje misliti, da je res prekleto nezainteresiran za svojega otroka. Madona bolj ko razmišljam, bolj se mi zdi da ne poznam osebe v svoji bližini, ki ne bi reagirala na otroško čebljanje in bi primerno "odgovarjala" nazaj. user posted image

Alička, to se ne dogaja samo med previjanjem, to se dogaja REDNO. Ko jo kopa, ko jo previja, ko naj bi se z njo zabaval... Ju pustim sama, da se kao zbondata, pa njo slišim od njega ne glaska. Sem šla včasih pogledat in našla "blank face". Redno.
Sem nehala opozorjat, da ni prav, da ima živo bitje pred sabo. Kaj naj, če mu ne potegne?

Vidiš tole mi je pa res grozno! Kakšen pa je / bil do tebe, ali je drugače čustven, romantičen...?
Mislim, da ga moraš opozarjati, da imam živo bitje pred sabo, SVOJEGA otroka user posted image

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 19:25:09   
blazka
Ne vem, če je že kdo o tem kaj pisal, k se mi ne da brat vseh litanij, ampak se mi zdi takole: mogoče jo njen mož ne posluša in srepo gleda mimo ravno zato, ker mu vedno nabija ene in iste stvari in ga ima za bebca, ki si nič ne zapomne. Zakaj bi pa si, če mu itak znova in znova tupi v glavo, kako in kaj naj dela z otrokom. Predlagam sledeče: mama ti pojdi od doma za vikend (seveda če je otrok že toliko velik, da ni več na joški) pa pusti tamalo in moža sama brez navodil. Sem prepričana, da bo mala preživela, še več, z očkom bosta vzpostavila posebno vez, ker bosta brez gospodarja.

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 19:33:29   
kalbo
Človek je kopal malo, ti si ga pa opozarjala, zakaj je tiho...zdej pa ne vem več, al sem jest čuden, ko mi gredo lasje pokonci, al kaj je na tem. Ja zaboga, a zdej pa še tiho ne sme bit, ko kopa dojenčka.

Sicer pa, zagotovo ni ratal neodločen, lesen šele 7 mesecev nazaj. Tak je bil, ko si se poročila z njim. Zakaj te to ni prej motilo, zdaj te pa.

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 19:40:08   
misamuk

IZVIRNO SPOROČILO: blazka

Ne vem, če je že kdo o tem kaj pisal, k se mi ne da brat vseh litanij, ampak se mi zdi takole: mogoče jo njen mož ne posluša in srepo gleda mimo ravno zato, ker mu vedno nabija ene in iste stvari in ga ima za bebca, ki si nič ne zapomne. Zakaj bi pa si, če mu itak znova in znova tupi v glavo, kako in kaj naj dela z otrokom. Predlagam sledeče: mama ti pojdi od doma za vikend (seveda če je otrok že toliko velik, da ni več na joški) pa pusti tamalo in moža sama brez navodil. Sem prepričana, da bo mala preživela, še več, z očkom bosta vzpostavila posebno vez, ker bosta brez gospodarja.

Sem šla od doma, sem ju pustila sama, ne 1x. Vedno prišla domov v totalno štalo, razštelanega, lačnega, u iber utrujenega otroka, jokavega, nekajkrat (ne 1x, kot je ena rekla) z vneto ritko. Ko sem post festum ugotavljala, kaj se je zgodilo, sem pač prišla do zgornjih ugotovitev.
Ker ja, bil moj mož bebec ali ne, on si pač ne zapomne in torej ne ve. Glede na tom da mu "tupim" že nekaj mesecev eno in isto, bi si po moje še vsak bebo to zapomnil, če bi le imel interes. In vidiš, tle je catch.
Če sem dala navodila (sej sem opisala nekje zgoraj), je blo več ali manj vse OK.
Zato sem spraševala ali je to normalno, da še vedno ne zna funkcionirat brez navodil.

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 19:46:16   
misamuk

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Človek je kopal malo, ti si ga pa opozarjala, zakaj je tiho...zdej pa ne vem več, al sem jest čuden, ko mi gredo lasje pokonci, al kaj je na tem. Ja zaboga, a zdej pa še tiho ne sme bit, ko kopa dojenčka.

Sicer pa, zagotovo ni ratal neodločen, lesen šele 7 mesecev nazaj. Tak je bil, ko si se poročila z njim. Zakaj te to ni prej motilo, zdaj te pa.

Joj kalbo oprosti, ampak včasih bi blo fajn, da malo razmisliš preden napišeš. Napisala sem, da me ponavadi ni zraven ko jo kopa in previja, ravno zato, da mu ne bi kao za vrat dihala.
Ampak jebela, jaz tamalo čez 3 stene slišim kako čeblja, od njega ni glasa. Pa ja, valjda da grem kdaj tudi pogledat, ko jo kopa. NJO, ne njega. Pa ga vidim. Pa ko se v dnevni sobi z njo na tleh "igra", vidim blank face. A ti sploh veš, kako je to težko gledat?
90% časa, ko je z njo (jo previja, hrani, kopa ali igra), je tiho in strmi mimo nje.
Pa če tega sama ne bi videla, bi mi hčerkin odnos lahko to povedal. Veš kaj pomeni indiferentno??? Nekaj, kar meni povzroči, da mi stojijo lasje pokonci, če to uporabim v odnosu oče-hči.
In ne, do mene nikoli ni bil indiferenten, zato mi je toliko bolj grozno, da je tak do nje.
Pa še enkrat glede listkov: brez njih ON ne zna, ne jaz. Ne, da ne zna po moje, NE ZNA PIKA. ON hoče, da napišem. Sem ga pustila brez...pa beri zgoraj.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 19:47:57   
misamuk

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Človek je kopal malo, ti si ga pa opozarjala, zakaj je tiho...zdej pa ne vem več, al sem jest čuden, ko mi gredo lasje pokonci, al kaj je na tem. Ja zaboga, a zdej pa še tiho ne sme bit, ko kopa dojenčka.

Sicer pa, zagotovo ni ratal neodločen, lesen šele 7 mesecev nazaj. Tak je bil, ko si se poročila z njim. Zakaj te to ni prej motilo, zdaj te pa.

In zanimivo, "napadaš" mene, ker grem včasih pogledat, njega, ki je totalno indiferenten pa zagovarjaš.
Moška naveza??user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 19:49:31   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: misamuk


IZVIRNO SPOROČILO: alička

Ne da se mi iskat, da bi citrirala, kar je misa pisala v enem od svojih odgovorov... napisala si, da mož ko pravija malo (ali kaj že) mu mala nekaj čeblja in on ne reagira in bulji v prazno. Vidiš to me je pa res zbodlo, veliko bolj kot to, da pozabi na malico ali da ji namesto dveh jabolk da samo eno. To mi daje misliti, da je res prekleto nezainteresiran za svojega otroka. Madona bolj ko razmišljam, bolj se mi zdi da ne poznam osebe v svoji bližini, ki ne bi reagirala na otroško čebljanje in bi primerno "odgovarjala" nazaj. user posted image

Alička, to se ne dogaja samo med previjanjem, to se dogaja REDNO. Ko jo kopa, ko jo previja, ko naj bi se z njo zabaval... Ju pustim sama, da se kao zbondata, pa njo slišim od njega ne glaska. Sem šla včasih pogledat in našla "blank face". Redno.
Sem nehala opozorjat, da ni prav, da ima živo bitje pred sabo. Kaj naj, če mu ne potegne?


Zdaj sta dve možnosti:

- če je to res, človeku manjka par koleščkov (oprosti izrazu)
- možno, da ga ti tako vidiš, ker imaš specifične "zahteve" in reči relativno precej v eno samo skrajnost vidiš

Sodit pa ne morem. V vsakem primeru potrebujeta strokovno pomoč. Mi tega rešili ne bomo. NIti če je on v asocialnem spektru ali  s čustveno socialnimi težavami, niti če si ti kontrolfrikovska. Oboje je motnja, ki ljudem povzroča težave. Kdo pa kaj ima, če sploh ima, pa se takole na daljavo resnično zelo težko sodi. Sploh ker tvoj v bistvu ne more na to prav nič pripomnit ta hip.

Kaj pa res on pravi na vse skup tebi, ko se o tem pogovarjata?

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 19:52:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa

umpalumpa, ne se oglašat, umpalumpa ne se oglašat... user posted image user posted image
morm se user posted image

vedno bolj sem mnenja, da ali je z mano nekaj narobe, ker večkrat mislim čisto drugače kot vsi ostali ali pa imate vi ekstremno razvit čredni nagon?
dopuščam eno ali drugo.

samo ne vem, če se mi da pisat svoje mnenje na dolgo..
dejmo na kratko, če spregledate to, da ima naštimano spanje in hranjenje na ure (jaz tudi bolj ali manj, pa je otrok star 19 mesecev, pa poznam ogromno ljudi, ki imajo enako rutino), potem jaz preberem, da tip ne skrbi za otroka nič...
in ko pravite, da je kontrolfrik, ker mora dat točno toliko jabolka kot je ona rekla.. ja no, sej lahko da manj, samo bo pač otrok lačen...

in kalbo, to kar delaš ti, je žaljenje...
sploh pa se punca normalno pogovarja z vami, vam normalno odgovarja, je prijazna, vi pa iz stavka: mož ne ve, da mora točno ob pol treh it spat, ne ve da mora otroka previt pogosteje kot na 10 ur, ne ve, da mora otroka nahranit, ne ve da... preberete samo, da mora it ob pol treh otrok spat. in da je mamica kontrol frik..

čist možno, da je tip ohinsploh bogi in ona kontrolfrik, ampak iz tega ven tu ne vidim, vidim pa enega moškega, ki se mu nič ne da, in se dela neumnega, da mu ni treba nič nardit. in kako zabit moraš bit, da ne vidiš očitnih stvari? zato dvomim, da on ne ve, ampak je pač kamot.

kako težko se je spomnit, kakšni smo bli ane.. ko je pa bla tema par mesecev nazaj, kdaj grejo otroci zvečer spat, so pa vse mamice v luft skočile, da grejo točno ob določeni uri in da ni šans, da bi kje dlje na pikniku ostali...
ker kao rutina in to...

sej pravim, ve beeeee al jaz muuuu ?





user posted image user posted image user posted image user posted image jaz sem tudi kar na muuu

Glede rutine... A ni tako, da otrok potrebuje rutino? Vsaj pri mojem otroku je to prvo.

Smo se doma že večkrat hecali, da sploh ne potrebujemo ure, ker imamo Juretauser posted image Namreč moj otrok je natempiran na MINUTO!! Glede spanja... Spat gre ob pol devetih zvečer (ja to sem jaz "uredila" že takoj na začetku). Zjutraj se zbudi TOČNO ob sedmih. Ko jaz pogledam na uro ko ga slišim je ura 7.00 ali pa največ 7.02. Potem gre spat TOČNO ob 9ih (spi pol urce). in potem ob 11.30 (spi do 14ih) in potem ob 17ih (spi pol ure). Pa mu tega ritma nisem JAZ oz. MIDVA uturila, ampak si je otrok sam tako zrihtal (zdaj pač že vsi vemo kaj pomeni sitnarjenje). Za hrano je isto. Večkrat smo že prišli do kakne situacije, ko bi nam odgovarjalo, da bi se ta njegov urnik premaknil za kakšne pol urce, ampak enostavno ne gre. Jure joka tako dolgo dokler ne dobi to kar potrebuje. In hvala bogu za ta naš ritem ati ve prav tako dobro kot jaz, če pa ne bi vedela pa bi mu valda mogla povedat ne? Pa ne zaradi mojega vojaškega ritma,, ampak zaradi otroka!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 19:59:04   
blazka

IZVIRNO SPOROČILO: misamuk


IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Človek je kopal malo, ti si ga pa opozarjala, zakaj je tiho...zdej pa ne vem več, al sem jest čuden, ko mi gredo lasje pokonci, al kaj je na tem. Ja zaboga, a zdej pa še tiho ne sme bit, ko kopa dojenčka.

Sicer pa, zagotovo ni ratal neodločen, lesen šele 7 mesecev nazaj. Tak je bil, ko si se poročila z njim. Zakaj te to ni prej motilo, zdaj te pa.

In zanimivo, "napadaš" mene, ker grem včasih pogledat, njega, ki je totalno indiferenten pa zagovarjaš.
Moška naveza??user posted image


Zanimivo je, da se moja boljša polovica strinja z mano, tko da nebi rekel, da gre za moško navezo. In še enkrat, ga ne zagovarjam, sam govorim ti, da to kar počneš ni OK.

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 214
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 20:00:09   
kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: blazka


IZVIRNO SPOROČILO: misamuk


IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Človek je kopal malo, ti si ga pa opozarjala, zakaj je tiho...zdej pa ne vem več, al sem jest čuden, ko mi gredo lasje pokonci, al kaj je na tem. Ja zaboga, a zdej pa še tiho ne sme bit, ko kopa dojenčka.

Sicer pa, zagotovo ni ratal neodločen, lesen šele 7 mesecev nazaj. Tak je bil, ko si se poročila z njim. Zakaj te to ni prej motilo, zdaj te pa.

In zanimivo, "napadaš" mene, ker grem včasih pogledat, njega, ki je totalno indiferenten pa zagovarjaš.
Moška naveza??user posted image


Zanimivo je, da se moja boljša polovica strinja z mano, tko da nebi rekel, da gre za moško navezo. In še enkrat, ga ne zagovarjam, sam govorim ti, da to kar počneš ni OK.

No tole je moj post.

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 215
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 20:00:27   
misamuk

IZVIRNO SPOROČILO: Tamika87



user posted image user posted image user posted image user posted image jaz sem tudi kar na muuu

Glede rutine... A ni tako, da otrok potrebuje rutino? Vsaj pri mojem otroku je to prvo.

Smo se doma že večkrat hecali, da sploh ne potrebujemo ure, ker imamo Juretauser posted image Namreč moj otrok je natempiran na MINUTO!! Glede spanja... Spat gre ob pol devetih zvečer (ja to sem jaz "uredila" že takoj na začetku). Zjutraj se zbudi TOČNO ob sedmih. Ko jaz pogledam na uro ko ga slišim je ura 7.00 ali pa največ 7.02. Potem gre spat TOČNO ob 9ih (spi pol urce). in potem ob 11.30 (spi do 14ih) in potem ob 17ih (spi pol ure). Pa mu tega ritma nisem JAZ oz. MIDVA uturila, ampak si je otrok sam tako zrihtal (zdaj pač že vsi vemo kaj pomeni sitnarjenje). Za hrano je isto. Večkrat smo že prišli do kakne situacije, ko bi nam odgovarjalo, da bi se ta njegov urnik premaknil za kakšne pol urce, ampak enostavno ne gre. Jure joka tako dolgo dokler ne dobi to kar potrebuje. In hvala bogu za ta naš ritem ati ve prav tako dobro kot jaz, če pa ne bi vedela pa bi mu valda mogla povedat ne? Pa ne zaradi mojega vojaškega ritma,, ampak zaradi otroka!


Ej, jaz naši kar se spanja tiče rečem kar švicarska urcauser posted image Pa zdej ji že moje kolegice tako pravijo, ker so nalstne oči videle, kaj pomeni spati točno, ampak TOČNO 30minuser posted image .
Hrano mi pa tolerirauser posted image 20min, pol je pa jok. Tako da, ja pri nas 12.30 pač ne pomeni 14.00, razen, če jo pustim jokatuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 216
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 20:09:13   
pety78
No tole je moj post.


A vidva pišeta z enega računalnika in se izmenično registrirata? user posted image user posted image user posted image
Sicer pa...itak da se strinja s teboj. Si predstavljaš, da se ne bi....ne samo 9, ampak 40 strani....user posted image user posted image user posted image

No, jaz se pa s teboj spljoh ne strinjam. Tokrat! Pa ne, da bi popolnoma drugače razmišljala kot ti, ampak vsako njeno besedo spotenciraš in si domišljaš 100x drugače, kot pa ona napiše in temu "primerni" so tudi odgovori. Mal pretiravaš! user posted image


_____________________________



(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 217
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 20:10:05   
Nenya
Misamuk žal mi je da si morala naleteti na take bolane obtožbe in moško solidarnost, ki v tej temi presega mejo okusnega.
Mnenje mojega user posted image je da tvoj dela to nalašč, da bi imel čim manj obveznosti.
Verjamem da je to zelo težka situacija zate in PROSIM ne začni dvomiti vase in v svoje starševske sposobnosti zaradi enih čist zgrešenih komentarjev tle gor.
Dejstvo = da otrok rabi rutino in da je fino če ma oba starša, ki se ukvarjata z njim ne samo telesno (npr da je skopana) ampak in predvsem tudi čustveno.
Dejstvo je tudi, da si trenutno Ti največji ekspert za to kaj tvoj otrok potrebuje.
Ker vem kako je na začetku z majhnim otrokom, ti svetujem da, če maš le možnost, ko rabiš oddih prosi prijateljico ali kakšnega družinskega člana da popazi na tamalo.
Ne vem sicer če maš še živce ampak jaz bi ga dala na popoln 'ignore' za kakšen teden, ne mu dajat tamale čisto nič, pol boš videla ali mu res TV in ostale stvari več pomenijo kot žena in hčerka, SAMO prej razmisli ali to res HOČEŠ vedeti.

_____________________________

Ever stopped to think ...
then forgot to start again?

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 218
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 20:10:29   
bumerang
No, po devetih straneh smo še vedno ali črno ali belo nastrojeni, neodločenih ni.

Še vedno me zanima: In kaj boš zdaj naredila?

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 219
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 20:14:10   
kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: misamuk


IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Človek je kopal malo, ti si ga pa opozarjala, zakaj je tiho...zdej pa ne vem več, al sem jest čuden, ko mi gredo lasje pokonci, al kaj je na tem. Ja zaboga, a zdej pa še tiho ne sme bit, ko kopa dojenčka.

Sicer pa, zagotovo ni ratal neodločen, lesen šele 7 mesecev nazaj. Tak je bil, ko si se poročila z njim. Zakaj te to ni prej motilo, zdaj te pa.

Joj kalbo oprosti, ampak včasih bi blo fajn, da malo razmisliš preden napišeš. Napisala sem, da me ponavadi ni zraven ko jo kopa in previja, ravno zato, da mu ne bi kao za vrat dihala.
Ampak jebela, jaz tamalo čez 3 stene slišim kako čeblja, od njega ni glasa. Pa ja, valjda da grem kdaj tudi pogledat, ko jo kopa. NJO, ne njega. Pa ga vidim. Pa ko se v dnevni sobi z njo na tleh "igra", vidim blank face. A ti sploh veš, kako je to težko gledat?
90% časa, ko je z njo (jo previja, hrani, kopa ali igra), je tiho in strmi mimo nje.
Pa če tega sama ne bi videla, bi mi hčerkin odnos lahko to povedal. Veš kaj pomeni indiferentno??? Nekaj, kar meni povzroči, da mi stojijo lasje pokonci, če to uporabim v odnosu oče-hči.
In ne, do mene nikoli ni bil indiferenten, zato mi je toliko bolj grozno, da je tak do nje.
Pa še enkrat glede listkov: brez njih ON ne zna, ne jaz. Ne, da ne zna po moje, NE ZNA PIKA. ON hoče, da napišem. Sem ga pustila brez...pa beri zgoraj.



Glej v tvoji družini nekaj ne špila, to kar opisuješ res ni čisto OK. Sam zato so terapevti, temu se da pomagat. Mogoče bo našel svoj očetovski nagon kasneje, ko se mu bo hčerkica odzivala z besedami. Ne ga pa obsojat zarad tega, nikoli ne veš, kje so vzroki. tud ženske v poporodni depresiji se ne sme obsojat, ampak ji je treba pomagat a ne.

Če pa človek rabi navodila, mu jih pač napiši, pa če se sliši to še kako čudno.

PS: Nekoč sem bral knjigo Rhanna, kjer človek ob porodu zgubi ženo in posledično do hčerke ne čuti čisto nič. Šele potem, ko mu je malo bitje neskončno izkazovalo ljubezen, se je omehčal in je hčerko vzljubil. Zaradi svojih čustev do hčerke ga je bilo pa iz dna duše sram. Mogoče tud tvoj trpi zarad svoje hladnosti do hčerke, tvoje kritike pa to še poglabljajo.

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 220
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 20:16:46   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Nenya

Misamuk žal mi je da si morala naleteti na take bolane obtožbe in moško solidarnost, ki v tej temi presega mejo okusnega.
Mnenje mojega user posted image je da tvoj dela to nalašč, da bi imel čim manj obveznosti.
Verjamem da je to zelo težka situacija zate in PROSIM ne začni dvomiti vase in v svoje starševske sposobnosti zaradi enih čist zgrešenih komentarjev tle gor.
Dejstvo = da otrok rabi rutino in da je fino če ma oba starša, ki se ukvarjata z njim ne samo telesno (npr da je skopana) ampak in predvsem tudi čustveno.
Dejstvo je tudi, da si trenutno Ti največji ekspert za to kaj tvoj otrok potrebuje.
Ker vem kako je na začetku z majhnim otrokom, ti svetujem da, če maš le možnost, ko rabiš oddih prosi prijateljico ali kakšnega družinskega člana da popazi na tamalo.
Ne vem sicer če maš še živce ampak jaz bi ga dala na popoln 'ignore' za kakšen teden, ne mu dajat tamale čisto nič, pol boš videla ali mu res TV in ostale stvari več pomenijo kot žena in hčerka, SAMO prej razmisli ali to res HOČEŠ vedeti.


Moje pisanje daleč od moške solidarnosti. Marsikatera tu gor ki me pozna bo vedela povedat, da sem večkrat žensko solidaren kot obratno.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 28.1.2010 20:17:18 >

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 221
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 20:18:04   
pety78
Moje pisanje daleč od moške solidarnosti. Marsikatera tu gor ki me pozna bo vedela povedat, da sem večkrat žensko solidaren kot obratno.


Ok, tokrat je luna kriva. user posted image

_____________________________



(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 222
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 20:43:29   
picola1
Joj, cela čreva...:-)) Ne da se mi brat vsega, sem samo malo preletela.
Moje osebno mnenje je, da imata tukej oba problem. Težko je rečt, kdo je zarad koga kakšen-al ona kontrolfrik zarad njegove hladnosti al obratno...Po moje vsakega po malo...Ponavadi se najdejo ravno taki skupaj, da bi pač enkrat rešili te stvari. Ker ponavadi samo takrat, ko te res nekaj boli, takrat začneš o tem razmišljat in reševat te stvari. Mišamuk, morda je ravno to priložnost, da se soočiš z nekaterimi svojimi problemi. Morda je to za vaju oba z možem priložnost, nikoli se ne ve. Za moje pojme imata vsak nekaj stvari tukej za razčistit s samim s sabo.
Jaz osebno bi šla v takem primeru (najbrž že zdavnaj) h kakšnemu terapevtu, da še s strokovne plati ugotovim, kje bi lahko bil problem. Ker to, da bi do moža gojila take zamere, da bi v sebi čutila tak bes ter skratka ful enih negativnih občutkov, bi bil zame en hud alarm. Bogsigavedi tudi, kaj se dogaja v možu pa sploh ne pokaže navzven...

Upam, da bosta to rešila, res pa vama priporočam kakšnega zakonskega terapevta-bosta videla, kako blagodejno zna to vplivat na vaju kot posameznika in na vaju kot zakonca in starša.

Srečno! user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 223
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 20:46:36   
misamuk

IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

No, po devetih straneh smo še vedno ali črno ali belo nastrojeni, neodločenih ni.

Še vedno me zanima: In kaj boš zdaj naredila?

Iskreno: ne vem. Sem že razmišljala o terapiji za naju kot starša in za naju kot par, ker posledično ne štima ne eno ne drugo.
Sva imela vmes (spet) en pogovor in po začetnih eksplozijah sva se malo uspela pogovorit, spet sem mu razložila, kaj in zakaj me matra, on pa meni zakaj je tako, kot je (služba). Smešno, ko sem mu razlagala o tej vroči debati in kako naju izmenično pljuvajo, me je najprej vprašal, če sem povedala, da on hodi v službouser posted image user posted image .
Sej vsakič po pogovoru stvar recimo deluje, ampak "odmerek" deluje max 72 ur user posted image
Sam mi je rekel, da njemu ****ncionalnosti niso važne in da ja, ima karakterno črto, da prenaša odgovornost, če se le da. In v tem primeru, ko vidi, da jaz vse krasno zrihtam (njegove besede) to še toliko lažje naredi.
Da se vrnem k tvojemu vprašanju. Probala bom vztrajat, da bi me razumel. Ker po vsem kar sem tu gor prebrala bi povzela, da morda včasih pretiravam, v osnovi pa je moja nega otroka primerna in, če sam ne ve kako bi je drugače lotil, naj proba vsaj mojo pokopirat, ne pa da naredi nič.
Zdaj sem ga malo "sprovocirala", da ne vem več kaj kuhat in pripravljat za vsak dan in vsak obrok, pa mi kao on pomaga in pove za malico in kosilo. Pa si bo menda zapomnil, da ta dva obroka obstajata. user posted image
Pa v nedeljo bom po moje šla nekam za cel dan (brez pisnih navodil), pa bomo vidli, če je kak napredek.
Ampak ja, ga mam rada in še nisem pripravljena, da zaključim zgodbo.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 224
   RE: Pričakujem preveč?
28.1.2010 20:53:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: misamuk


IZVIRNO SPOROČILO: Tamika87



user posted image user posted image user posted image user posted image jaz sem tudi kar na muuu

Glede rutine... A ni tako, da otrok potrebuje rutino? Vsaj pri mojem otroku je to prvo.

Smo se doma že večkrat hecali, da sploh ne potrebujemo ure, ker imamo Juretauser posted image Namreč moj otrok je natempiran na MINUTO!! Glede spanja... Spat gre ob pol devetih zvečer (ja to sem jaz "uredila" že takoj na začetku). Zjutraj se zbudi TOČNO ob sedmih. Ko jaz pogledam na uro ko ga slišim je ura 7.00 ali pa največ 7.02. Potem gre spat TOČNO ob 9ih (spi pol urce). in potem ob 11.30 (spi do 14ih) in potem ob 17ih (spi pol ure). Pa mu tega ritma nisem JAZ oz. MIDVA uturila, ampak si je otrok sam tako zrihtal (zdaj pač že vsi vemo kaj pomeni sitnarjenje). Za hrano je isto. Večkrat smo že prišli do kakne situacije, ko bi nam odgovarjalo, da bi se ta njegov urnik premaknil za kakšne pol urce, ampak enostavno ne gre. Jure joka tako dolgo dokler ne dobi to kar potrebuje. In hvala bogu za ta naš ritem ati ve prav tako dobro kot jaz, če pa ne bi vedela pa bi mu valda mogla povedat ne? Pa ne zaradi mojega vojaškega ritma,, ampak zaradi otroka!


Ej, jaz naši kar se spanja tiče rečem kar švicarska urcauser posted image Pa zdej ji že moje kolegice tako pravijo, ker so nalstne oči videle, kaj pomeni spati točno, ampak TOČNO 30minuser posted image .
Hrano mi pa tolerirauser posted image 20min, pol je pa jok. Tako da, ja pri nas 12.30 pač ne pomeni 14.00, razen, če jo pustim jokatuser posted image


ja, meni tudi marsikdo ne verjame, da je tako na minuto naštelan, ampak jim potem Jure dokažeuser posted image Prej je zaspal ob 17.04 po uri na mobiju, zbudil se je ob 17.34user posted image

(odgovor članu misamuk)
  Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?