|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nehvaležne nečakinje
9.3.2010 16:27:45   
MTFP
Tudi meni bi se butasto zdelo, da ne bi nikoli dobila nazaj besede HVALA. To je stvar osnovnega bontona in spoštovanja...

Ne vem, sem se pa ravno zdajle spomnila, da za zadnji nečakin rojstni dan (tudi midva nisva dala darila osebno njej, ampak sva ga pustila pri tašči) ni bilo zahvale. No pa se drugače vedno zahvali in pokliče, tako da ji to ne štejem v slabo, saj je mogoče res mislila in pozabila (še sama sem pozabila)... če pa bi se to ponavljalo, bi pa tudi jaz ukinila darila....

Smo imele pred časom z najmanjšo nečakinjo ravno "šolo" od mojega cel halo glede daril. Ona namreč od vsakega pri njih dobi vedno čokoladao (in vsi ostali tudi), ok, če so tako navajeni prav, mene ne moti, sama pa dam rada iz roke darilo, za katerega nimaš občutka da si ga kupil na zadnji benciski postaji predno si prišel, in sem ji vedno kupila kaj kar imajo take punčke rade. Od raznih perlic, nahrbtnikov, šamponov (ki si jih je želela...itd..) cenovno niti ne veliko, ampak nekaj kar sem vedela da jo bo pač razveselilo. Ob zadnjem rojstnem dnevu (bilo je tik po mojem porodu, pa žal nisem uspela po trgovinah skakati, mojemu je pa to itak najhujša nočna mora), pa sem ji kupila bombonero in enega pliškota (v našem kraju ni res nobene pametne trgovine), pa je bila vidno razočarana... pa mi pravi svakinja, ja sama si si kriva, kaj si jo pa razvadilauser posted image user posted image user posted image , sem bila tako žalostna da sem se zjokala.
Punci sem potem razložila, zakaj tako in pač celo filozofijo o sprejemanju dariul, zakaj moramo biti veseli velikega in majhnega darila itd..., da če bo takšna, da ji komot naslednjič še jaz čokolado prinesem (BTW vsi v familiji vedo da mala sploh ne je čokolade, samo pač gre vsak po liniji najmanjšega odpora). No pa je prišla čez kako uro do mene in se opravičila in rekla da ji je zelo žal. Parkrat je pač omenila da bi rada spominsko knjigo, in je bila prepričana da jo bo od mene dobila (pa bi tudi jo, samo jaz sem ob sem tistem kaosu s prihodom dojenčka in težavami, ki sva jih imela na začetku) enostavno to pozabila...
Ne vem no saj se je opravičila in ji je bilo mislim,da res žal, tukaj me je edino šokirala svakinja. Mislim, da bi ji morala ona razložiti (in ne jaz) vse o hvaležnosti pri sprejemanju daril, in da pač enkrat dobimo malo več, drugič manj, ...

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Nehvaležne nečakinje
9.3.2010 21:10:46   
TiaSara
Jaz sem pa totalno čudna. Vedno mislim, da nekdo podari darilo zato, ker ga hoče podariti in ne zato ker hoče hvaležnost.

No saj je nek razlog zakaj jaz  vsakemu povem, naj ne nosi daril - ker nočem biti nikomur nič dolžna. Ker jaz se skoraj nobenega darila ne razveselim. Je minilo že ... let, kar sem dobila nekaj, kar bi si res želela. Pa nimam polne riti vsega!

Edino, s čimer se strinjam je, da bi mama lahko punce naučila osnovnega bontona, ampak to je njena stvar ne tvoja.

(odgovor članu MTFP)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Nehvaležne nečakinje
9.3.2010 21:40:04   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: TiaSara

Jaz sem pa totalno čudna. Vedno mislim, da nekdo podari darilo zato, ker ga hoče podariti in ne zato ker hoče hvaležnost.

No saj je nek razlog zakaj jaz  vsakemu povem, naj ne nosi daril - ker nočem biti nikomur nič dolžna. Ker jaz se skoraj nobenega darila ne razveselim. Je minilo že ... let, kar sem dobila nekaj, kar bi si res želela. Pa nimam polne riti vsega!

Edino, s čimer se strinjam je, da bi mama lahko punce naučila osnovnega bontona, ampak to je njena stvar ne tvoja.




Jst se v bistvu tut deloma strinjam s tem, da podarjamo zato, ker dajemo iz srca in ne zato, ker pričakujemo zahvalo...Ampak...nekako je zahvala nek feedback...da si nekoga razveselil, da si mu polepšal dan, olajšal življenje, itd. Če ni zahvale oz. če zahvale nikoli ni, potem pač hitro lahko dobimo občutek (sploh, če smo se za darilo res potrudili, ga morda celo sami izdelali), da je bil naš trud zaman, da mu darilo sploh nič ne pomeni in da bo mogoče celo romalo v koš...mogoče si bo človek celo misli, kaj mu podarjamo take bedarije, itd...To zdej vse sklepam po sebi.
Ti si pač tak človek, da nočeš bit nikomur nič dolžna in vsakemu pač poveš, da naj ne nosi daril...Predvidevam pa, da se tistemu, ki tega ne ve, vseeno zahvališ za darilo, čeprav ga po vsej verjetnosti nisi vesela. ker kot si že napisala je to osnovni bonton pa tudi v končni fazi sploh ni pomembno darilo kot oprijemljiva stvar...Pomembno je to, da se te je človek spomnil, pomemeben je trud, ki ga je ta človek vložil v to, da je šel darilo kupit, da je razmišljal o tebi, si vzel čas zate (pa čeprav samo nekaj minut)...Zame je v tem štos, ne pa v samem darilu-zahvališ se v bistvu za pozornost in lepe misli ne pa (samo) za materialno stvar.
Pa meni bi bilo hudo tudi zato, ker bi bile to moje nečakinje, nekdo, ki ga imam rada...pa bi 'morala' gledat, kako jih mama vzpodbuja k temu, da nič ne cenijo...Za ene **** otroke bi mi blo 100 krat manj hudo...





(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Nehvaležne nečakinje
10.3.2010 10:25:51   
polma
Meni gre pa blazno na živce, da se mora moj nečak za vsako malenkost ki jo dobi, zahvaljevat kot ena naučena opica. Očitno jaz vzgajam svoja otroka v nehvaležna nečaka, ker od njiju ne zahtevam, da se zahvaljujeta za darila. Saj ni treba nič kupit, imata vse! Najbolj potrebujejta ljubezen, spoštovanje in razumevanje svojih bližnjih. Za to bosta enkrat še prekleto hvaležna.

Pa da ne bo pomote-se še ni zgodilo, da ne bi rekla hvala-niti, ko dobita bombonček al pa hrano na mizo. 



< Sporočilo je popravil polma -- 10.3.2010 10:28:34 >


_____________________________

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Nehvaležne nečakinje
10.3.2010 12:47:14   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: polma

Meni gre pa blazno na živce, da se mora moj nečak za vsako malenkost ki jo dobi, zahvaljevat kot ena naučena opica. Očitno jaz vzgajam svoja otroka v nehvaležna nečaka, ker od njiju ne zahtevam, da se zahvaljujeta za darila.



Sej ni štos v tem, da se mora...ampak v tem, da je to osnova bontona. Prosim in hvala so pa res nee take stvari, ki jih samo s ponavljanjem osvojimo.
Mi je blo recimo ful hecno, ko sem enkrat našla od nekoga gsm pa ko sem mu ga vrnila, se je samo obrnil in šel. Nič hvala, nič...Sej ne da bi moral...ampak...mal se čudno človek počuti...skor tako, kot da bi ti moral nekomu nekaj dat, da je samoumevno, če daješ...Štekaš?
Kako pa se pol obnašata, ko dobita darilo, če od njiju ne zahtevaš, da se zahvalita? A sta se to naučila sama od sebe (če praviš, da se še ni zgodilo, da se ne bi zahvalila) ali kar pobereta darilo in gremo...user posted image
Kaj sploh zate pomeni, da zahtevaš? Da vztrajaš, dokler se ne zahvalita, šele potem dobita tisto darilo ali je zate tudi vzpodbujanje zahteva ali kako?

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Nehvaležne nečakinje
10.3.2010 13:11:53   
liliana
V bistvu tu zdaj govorimo o tem, da se deca niso zahvalila takrat, ko smo darila za njih iz takšnih in drugačnih razlogov pustili pri neki tretji osebi.....in jim daril nismo izročili osebno....

Neke bontonske zapovedi so verjetno tudi, da darilo osebno izročiš svojim bližnjim......no, vsaj jaz se tega načela držim......pa če ni to prav na tisti dan, ko se nek dogodek zgodi, je pa pač dva tedna ali mesec dni kasneje......nikoli ne puščam daril za svoje bližnji pri babicah, sosedih....

In običajno se res takrat tisti, ko osebno prejme darilo zahvali.....se je pa že zgodilo, da je kaka mamina prijateljica kako čokolado pustila pri njej čokolado za hčerko.....in nisem klicala te mamine prijateljice in ji dala hčer, ki še nima tri leta na telefon, da se ji zahvali za to čokolado......ker v bistvu tiste ženske niti sama ne poznam in je pač dala čokolado bolj zaradi mame in neke vljudnosti kot za radi moje hčerke, in prepričana sem, da ni pričakovala mojega klica zahvale.......

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Nehvaležne nečakinje
10.3.2010 13:23:42   
Reby
polma - darila, ki sem jih dala nečakinjam, so bila malenkostna ja, ampak dana iz srca in skrbno izbrana in ob vsem svojem neprostem času sem si vzela čas, da sem skakala naokrog in kupila to, kar si želijo in potrebujejo, zato me je vse skupaj še bolj prizadelo. Če nisi prebrala, preberi nazaj, niso pomembna darila ne, kot praviš, ampak tudi ljubezen, spoštovanje itd., tega so dobile od mene ogromno, ko so bile še majhne, se ni zgodilo, da bi izpustila kakšen vikend, ko so prespale pri meni, šle smo na morje skupaj, na bazen, kolo, rolerje itd., zato se ne gre tukaj samo za darila. Sem pričakovala malo več od njih glede na to. Tudi meni materialne stvari ne pomenijo nič. Če dam iz srca, pričakujem tudi zahvalo nazaj iz srca. Tudi jaz sem bila najstnica, vendar osnovnega bontona nisem nikoli pozabila. No, moj otrok bo sigurno drugače vzgojen in definitivno ne bom delala, kot delaš ti. Sicer je pa to tvoja stvar. Otroke pa bo to še kako teplo v življenju, brez skrbi.
liliana - a še kr vztrajaš, si nisi prebrala posta na prejšnji strani user posted image


(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Nehvaležne nečakinje
10.3.2010 13:34:32   
liliana
liliana - a še kr vztrajaš, si nisi prebrala posta na prejšnji strani user posted image


Sem.....

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Nehvaležne nečakinje
10.3.2010 14:00:33   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: picola1


IZVIRNO SPOROČILO: polma

Meni gre pa blazno na živce, da se mora moj nečak za vsako malenkost ki jo dobi, zahvaljevat kot ena naučena opica. Očitno jaz vzgajam svoja otroka v nehvaležna nečaka, ker od njiju ne zahtevam, da se zahvaljujeta za darila.



Sej ni štos v tem, da se mora...ampak v tem, da je to osnova bontona. Prosim in hvala so pa res nee take stvari, ki jih samo s ponavljanjem osvojimo.
Mi je blo recimo ful hecno, ko sem enkrat našla od nekoga gsm pa ko sem mu ga vrnila, se je samo obrnil in šel. Nič hvala, nič...Sej ne da bi moral...ampak...mal se čudno človek počuti...skor tako, kot da bi ti moral nekomu nekaj dat, da je samoumevno, če daješ...Štekaš?
Kako pa se pol obnašata, ko dobita darilo, če od njiju ne zahtevaš, da se zahvalita? A sta se to naučila sama od sebe (če praviš, da se še ni zgodilo, da se ne bi zahvalila) ali kar pobereta darilo in gremo...user posted image
Kaj sploh zate pomeni, da zahtevaš? Da vztrajaš, dokler se ne zahvalita, šele potem dobita tisto darilo ali je zate tudi vzpodbujanje zahteva ali kako?

Mah, spet sem prehitro stegnila jezik... v bistu sem zasmetila temo in se mal olajšala, ker mi gre na živce ta način, da se otroka forsira, da se stalno zahvaljuje. WTFuser posted image ? Mojima otrokoma  sta prosim in hvala del vsakdanje komunikacije, pa ju nisem učila da morata bit hvaležna. Motijo me pa vsi RDji in Božiči, ko gledam to "silno hvaležnostno" vzgojo na enemu malčku, ki zato iz principa ne reče hvala al pa prosim ampak rajši še kakega bratranca lopne po glavi, da bi mel mir.
Pa še mal se bom olajšala-ko sem se že par let delala fino in se zahvaljevala za darila od mame, ki so bila čisto po NJENEM okusi, ne pa po mojem, sem se nehala zahvaljevat. zakaj bi se zahvalila za nekaj, kar je očitno imelo namen razveselit samo kupca, ne pa prejemnika? zdaj dobim denar...user posted image

Reby, oprosti, da sem si dala duška! In ja, ne obdaruj jih več-itak jim dol visi za svet, če je TV njihov najboljši prijatelj. Očitno si se vsa ta leta slepila, da sta s sestro v boljših odnosih, kot je resnica. Sicer bi morale vse nečakinje zdaj vračat ljubezen tako, da bi se bolj zanimale za malega bratrančka/sestrično. Žal, resnica boli....



_____________________________

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Nehvaležne nečakinje
10.3.2010 14:16:52   
Reby

IZVIRNO SPOROČILO: polma

Reby, oprosti, da sem si dala duška! In ja, ne obdaruj jih več-itak jim dol visi za svet, če je TV njihov najboljši prijatelj. Očitno si se vsa ta leta slepila, da sta s sestro v boljših odnosih, kot je resnica. Sicer bi morale vse nečakinje zdaj vračat ljubezen tako, da bi se bolj zanimale za malega bratrančka/sestrično. Žal, resnica boli....



user posted image

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Nehvaležne nečakinje
10.3.2010 14:24:24   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: polma


Pa še mal se bom olajšala-ko sem se že par let delala fino in se zahvaljevala za darila od mame, ki so bila čisto po NJENEM okusi, ne pa po mojem, sem se nehala zahvaljevat. zakaj bi se zahvalila za nekaj, kar je očitno imelo namen razveselit samo kupca, ne pa prejemnika? zdaj dobim denar...user posted image



Mogoče bi se lahko svoji mami zahvalila za to, ker ti je sploh kaj prinesla...ker si je sploh vzela čas in prišla do tebe ti čestitat, ker je sploh šla do trgovine in izbrala darilo zate (čeprav je bilo po njenem okusu-je pač sklepala, če je njej všeč, bo najbrž tudi tebi-to večinoma delamo tut na drugih področjih življenja), ker je porabila denar za svojo hčerko, ko bi ga pa lahko tudi za kaj drugega...Štos je v pozornosti, ne pa v darilu...Par postov prej si ravno ti govorila o tem, kolk je pomembna ljubezen pa ne vem kaj še vse...malo kasneje pa iz tvojega pisanja buta ven materializem...Če bi ti bla tolk pomembna ljubezen in spoštovanje in ne vem kaj še vse, potem bi ti dol viselo ne samo to ali ti kdo sploh kaj primese ali ne, ampak tudi to, KAJ ti prinese.

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Nehvaležne nečakinje
10.3.2010 22:46:07   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: picola1


IZVIRNO SPOROČILO: polma


Pa še mal se bom olajšala-ko sem se že par let delala fino in se zahvaljevala za darila od mame, ki so bila čisto po NJENEM okusi, ne pa po mojem, sem se nehala zahvaljevat. zakaj bi se zahvalila za nekaj, kar je očitno imelo namen razveselit samo kupca, ne pa prejemnika? zdaj dobim denar...user posted image



Mogoče bi se lahko svoji mami zahvalila za to, ker ti je sploh kaj prinesla...ker si je sploh vzela čas in prišla do tebe ti čestitat, ker je sploh šla do trgovine in izbrala darilo zate (čeprav je bilo po njenem okusu-je pač sklepala, če je njej všeč, bo najbrž tudi tebi-to večinoma delamo tut na drugih področjih življenja user posted image ), ker je porabila denar za svojo hčerko, ko bi ga pa lahko tudi za kaj drugega...Štos je v pozornosti, ne pa v darilu...Par postov prej si ravno ti govorila o tem, kolk je pomembna ljubezen pa ne vem kaj še vse...malo kasneje pa iz tvojega pisanja buta ven materializem...Če bi ti bla tolk pomembna ljubezen in spoštovanje in ne vem kaj še vse, potem bi ti dol viselo ne samo to ali ti kdo sploh kaj primese ali ne, ampak tudi to, KAJ ti prinese.

Od ljudi, ki jih imam rada pričakujem iskren, odprt odnos. Želim si bit ljubljena, spoštovana in razumljena in taka sem do svojih najljubših. Počutila bi se opeharjeno, prikrajšano za človečnost, če bi kdorkoli do mene imel tak odnos, kot ga ti opisuješ, da bi ga jaz morala imeti z mojo mamo.
Ne, Francka je tekla za vozom v prejšnjem tisočletju. Ko mi mama prinese skodelico kave, jo spijeva skupaj in z užitkom. Ne vem no, Cankar je velik pisatelj, ampak...sem mislila, da smo njegove občutke krivde  že končno prerasli user posted image .


_____________________________

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Nehvaležne nečakinje
10.3.2010 23:01:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: polma

IZVIRNO SPOROČILO: picola1


IZVIRNO SPOROČILO: polma


Pa še mal se bom olajšala-ko sem se že par let delala fino in se zahvaljevala za darila od mame, ki so bila čisto po NJENEM okusi, ne pa po mojem, sem se nehala zahvaljevat. zakaj bi se zahvalila za nekaj, kar je očitno imelo namen razveselit samo kupca, ne pa prejemnika? zdaj dobim denar...user posted image



Mogoče bi se lahko svoji mami zahvalila za to, ker ti je sploh kaj prinesla...ker si je sploh vzela čas in prišla do tebe ti čestitat, ker je sploh šla do trgovine in izbrala darilo zate (čeprav je bilo po njenem okusu-je pač sklepala, če je njej všeč, bo najbrž tudi tebi-to večinoma delamo tut na drugih področjih življenja user posted image ), ker je porabila denar za svojo hčerko, ko bi ga pa lahko tudi za kaj drugega...Štos je v pozornosti, ne pa v darilu...Par postov prej si ravno ti govorila o tem, kolk je pomembna ljubezen pa ne vem kaj še vse...malo kasneje pa iz tvojega pisanja buta ven materializem...Če bi ti bla tolk pomembna ljubezen in spoštovanje in ne vem kaj še vse, potem bi ti dol viselo ne samo to ali ti kdo sploh kaj primese ali ne, ampak tudi to, KAJ ti prinese.

Od ljudi, ki jih imam rada pričakujem iskren, odprt odnos. Želim si bit ljubljena, spoštovana in razumljena in taka sem do svojih najljubših. Počutila bi se opeharjeno, prikrajšano za človečnost, če bi kdorkoli do mene imel tak odnos, kot ga ti opisuješ, da bi ga jaz morala imeti z mojo mamo.
Ne, Francka je tekla za vozom v prejšnjem tisočletju. Ko mi mama prinese skodelico kave, jo spijeva skupaj in z užitkom. Ne vem no, Cankar je velik pisatelj, ampak...sem mislila, da smo njegove občutke krivde  že končno prerasli user posted image .



In odnos vključuje tudi to, da se o darilih odkrito pogovarjam, kaj si želim (samo eno opero na CD-ju, če slučajno kdo bere user posted image user posted image ) in v enaki meri, česa si ne. Mi je čisto adijo, da nekdo zapravlja čas po trgovinah (kao potrudil se je, to je pozornost), za nekaj, česar niti ne rabim niti si ne želim. Pokažem osnove bontona in se zahvalim, ampak za kaj? Za čas, ki ga je nekdo vrgel stran v šoping centru? Za denar, ki ga je potrošil? Za kaj? Od vsega, kar mi ostane, je največ vredno doživetje dneva in za to je dovolj, da se nekdo samo spomni in reče, stara moja, staraš se user posted image user posted image . Celo otroci, ki imajo več dejanskih potreb (igrače), se najbolj veselijo druženja in dogajanja.

(odgovor članu polma)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Nehvaležne nečakinje
10.3.2010 23:24:10   
rija
ma nabutale ste tu 2 strani nekega sranja.....

bistvo vsega je, da se gre tu za en čisto navaden BONTON.

in ta pravi, da se je za podarjene stvari potrebno zahvaliti. basta.

brez vsega modrovanja, če je dano od srca ali ne, če nekdo nekaj pričakuje ali ne.....

HVALA je ena čudovita beseda.....ki jo zna žal uporabljati čedalje manj ljudi.


_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Nehvaležne nečakinje
10.3.2010 23:40:40   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: rija

ma nabutale ste tu 2 strani nekega sranja.....

bistvo vsega je, da se gre tu za en čisto navaden BONTON.

in ta pravi, da se je za podarjene stvari potrebno zahvaliti. basta.

brez vsega modrovanja, če je dano od srca ali ne, če nekdo nekaj pričakuje ali ne.....

HVALA je ena čudovita beseda.....ki jo zna žal uporabljati čedalje manj ljudi.


HVALA za povzetek, rija user posted image !
Upam, da CD z določeno opero ne bo prezrt.

ZA RIJO - DOLOČENA OPERA NA CD !!!!


user posted image user posted image user posted image user posted image ...očitno se boš postarala pred mano...


< Sporočilo je popravil polma -- 10.3.2010 23:41:54 >


_____________________________

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Nehvaležne nečakinje
10.3.2010 23:49:07   
rija
polma..jaz sem že v letih...malo težje dojemam te moderne stvari...daj mi razloži, kaj za vraga za ena opera?user posted image



_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Nehvaležne nečakinje
10.3.2010 23:55:16   
rija
sem šla malo nazaj brat....do tebe nisem prej niti prišla user posted image

neeee milijonarka si želi CDja...no, saj jaz se ga tudi ne bi branila.....user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Nehvaležne nečakinje
11.3.2010 0:09:06   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: rija

sem šla malo nazaj brat....do tebe nisem prej niti prišla user posted image

neeee milijonarka si želi CDja...no, saj jaz se ga tudi ne bi branila.....user posted image

user posted image

Je že pozna ura...sem že napol slepa user posted image .

Skrajni čas bi že bil, da se spokam med rjuhe, prej je bil samo moj nick napisan pod zadnjimi odgovori user posted image ...

p:S.sem jaz tut že v letih, ampak miljonarka pa nujno potrebuje CD z določeno opero user posted image in ima prednost, ker je rekla prva user posted image !


_____________________________

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   [Brisano sporočilo]
11.3.2010 1:06:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu polma)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Nehvaležne nečakinje
11.3.2010 8:00:32   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: rija

ma nabutale ste tu 2 strani nekega sranja.....

bistvo vsega je, da se gre tu za en čisto navaden BONTON.

in ta pravi, da se je za podarjene stvari potrebno zahvaliti. basta.

brez vsega modrovanja, če je dano od srca ali ne, če nekdo nekaj pričakuje ali ne.....

HVALA je ena čudovita beseda.....ki jo zna žal uporabljati čedalje manj ljudi.



podpis do zadnje pike!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Nehvaležne nečakinje
11.3.2010 8:57:42   
Reby

IZVIRNO SPOROČILO: rija

ma nabutale ste tu 2 strani nekega sranja.....

bistvo vsega je, da se gre tu za en čisto navaden BONTON.

in ta pravi, da se je za podarjene stvari potrebno zahvaliti. basta.

brez vsega modrovanja, če je dano od srca ali ne, če nekdo nekaj pričakuje ali ne.....

HVALA je ena čudovita beseda.....ki jo zna žal uporabljati čedalje manj ljudi.



user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Nehvaležne nečakinje
11.3.2010 9:00:32   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: rija

ma nabutale ste tu 2 strani nekega sranja.....

bistvo vsega je, da se gre tu za en čisto navaden BONTON.

in ta pravi, da se je za podarjene stvari potrebno zahvaliti. basta.

brez vsega modrovanja, če je dano od srca ali ne, če nekdo nekaj pričakuje ali ne.....

HVALA je ena čudovita beseda.....ki jo zna žal uporabljati čedalje manj ljudi.


user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Nehvaležne nečakinje
11.3.2010 9:01:21   
Reby

IZVIRNO SPOROČILO: MILLEENA

Ah ne vem, malce preveč komplicirate... tudi ti Reby. Iz napisanega sledi, da te tvoje nečakinje in sestra ravno ne "občudujejo" preveč in da nimate kaj veliko skupnega.

Glede na to da praviš, da si se precej žrtvovala za nečakinje, jih vzela čez vikende na počitnice in ne vem, kaj še vse -> to da jim sedaj očitaš (pravzaprav nam) tudi ni ravno tvoja najlepša čednost. Pa da si se danes, po skoraj treh mesecih spomnila na božičkova darila user posted image . Sorry.



Nobenemu nisem nikoli nič očitala, pač sem se tukaj odprla in napisala, kar mi leži na duši. In takšno pisanje, kot ga pišeš ti, me še dodatno prizadene. Jaz sem vedno vse delala z veseljem in srcem in sem pač pričakovala, da mi bo mogoče to kdaj vrnil vsaj z lepo besedo in nasmehom. Za darila si pa preberi zakaj po 3 mesecih, pa drugič ne piš nekaj, če si ornk ne prebereš. Hvala bogu za tvojo srednjo hčerko...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Nehvaležne nečakinje
11.3.2010 9:10:16   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: Reby

Pozdravljene.
Kar nekaj časa se že dogaja, da se mi nečakinje (stare 21, 15 in 13 let) nikoli ne zahvalijo za darila. Z izjemo najmlajše, ki je stara 7 in se vedno zahvali in je vesela vsake malenkosti. Ko so zadnjič prejele darila za Božička (ker se nismo videli, sej jih dala sestri), se nobena ni zahvalila, niti poklicala, niti sms, mail ali karkoli. Ko sem omenila sestri, me je nadrla, češ da kaj zmeraj težim s tem, da se morajo zahvaliti, da saj jim dam darilo iz srca in da zakaj bi se moral nekdo za to zahvaliti user posted image Kako naj bodo otroci drugačni, če je ona taka. Vedno so bile pri meni čez vikende, vzela sem jih parkrat na morje, veliko sem se ukvarjala z njimi in potem za zahvalo dobim to. V glavnem sem se odločila, da od sedaj naprej ne dobijo nobenega darila več, niti za rojstni dan. Imam svojega težko pričakovanega otročka in svojo družino in se z njimi ne bom več obremenjevala.


Nisem ostalih postov brala, ampak jaz se s tem nebi obremenjevala, če imaš nečakinje rada in je to TEBI v veselje, zakaj jim nebi kdaj kaj kupila in če ne poznajo besedic HVALA to ni tvoj problem ampak problem staršev, zato ti tle nimaš kaj, pač so tako vzgojene, da besedica hvala nič ne pomeni. Men je to žalostno, ker prva stvar, ki jo želim od mojih otrok je da se mi zahvalijo za stvari, ki jih prejmejo, to VEDNO zahtevam, ker se tudi sama njima zahvalim če kaj naredita zame ko jih prosim, pa ne samo njima tudi partnerju, pač vzajemno.

Da ne dolgovezim, verjamem da ti ni všeč da se nečakinje ne zahvalijo, upam pa, da vsaj vidiš, da so vesele tvojega darila (nasmeh na obrazu,....) in ne obremenjuj se s tem, da ni besedice hvala, ker prevzgojit jih ne boš mogla, otroci niso tvoji ampak od tvoje sestre.


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Nehvaležne nečakinje
11.3.2010 9:34:49   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: polma

Pa še mal se bom olajšala-ko sem se že par let delala fino in se zahvaljevala za darila od mame, ki so bila čisto po NJENEM okusi, ne pa po mojem, sem se nehala zahvaljevat. zakaj bi se zahvalila za nekaj, kar je očitno imelo namen razveselit samo kupca, ne pa prejemnika? zdaj dobim denar...



a na to, da bi ji povedala kaj si želiš pa nisi pomislila, al je mama vseeno kupila to kar je bilo njej všeč.


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





9 idej za darila za vzgojiteljice
Kmalu bo konec šolskega leta, zato smo pripravili 9 idej, kaj lahko podarite vzgojiteljicam.
BLOG: Daj babici en`ga poljubčka ...
S takšnim navodilom ju pravzaprav čisto "povozim" in navajam na toleranco za zlorabo. Da bo tisti na drugi strani zado...




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?