nokes
|
zdaj pa čist resno sprašujem: koliko obrokov na dan imate? ker naša jesta ob 6.15 flašo mleka (cca 200 ml), nato ob 7.15 zajtrk (kruh+nekaj gor namazano), to je lahko tudi 2 kosa, nato pridemo ob 8.00 v vrtec, jupiiiiii zajtrk, se že gužvata na stolčkih, ko j*** mamo, ki se poslavlja z besedami, ja,... jaz vaju tudi imam rada, se vidimo, ko pridem iz službice,...bla, bla, kao nekaj proti travmam zaradi ločitve , nato v vrtcu malica ok. 10.00+kosilo, 11.30+malica okoli 14.00, potem pa jaz že pridem po njiju. skoraj vedno mi vzgojiteljice rečejo: ja, veste, kosila pa sta res veliko pojedla, zelo veliko (kot da ne vem!), potem imamo doma ali na igrišču še vsaj 1x malico (kaki grisinčki, pa sadje npr. 4 breskve!!! , in ob 17.00 ali 17.30 večerjo, ker potem že šibata spat. no, za večerjo so tudi najboljši ostanki od kosil (kak pogret riž, postani špageti ali razkuhana enolončnica, ni blema, sam da ni kašica... ), čeprav je največkrat res kakšna varianta na mlečno zadevo, saj veste, kalcij, pa tako... v glavnem, mi samo jemo, se mi zdi, tamala2 pa suha, da se jima vidijo rebrca. razmišljam, da v resnici v vrtcu dobita premalo, ker še ne jesta sama, pa ju je treba hranit in ker je gužva, se jima ne morejo posvetiti toliko časa, da bi v miru pojedla, kolikor pač hočeta. no, ne vem, ugibam, ker toliko malic na dan je mal huda, se pa non stop dereta njam njam njam. kolko oz. kolikokrat pa jedo vaši papavčki? pliz, pa po resnici!