|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarke 2006-2
9.1.2011 16:37:17   
Dali3
Po dolgem času se tudi jaz vračam na forum januark. Me je Rahelca zadnjič spomnila na ta forum.

Upam da se me še spomnite mene in naše Tijane.

Lp,

Dali


17.1.2006 se je rodila naša princeza Tijana

(odgovor članu A & T)
Neposredna povezava do sporočila: 2151
   RE: Januarke 2006-2
9.1.2011 16:54:41   
Rahelca
Dali3, mogoče je pa 5 let lepa obletnica, da obudimo naš forum:-)))). Še malo, pa se bomo vse nakapale......in upam, da se vidimo.

(odgovor članu Dali3)
Neposredna povezava do sporočila: 2152
   RE: Januarke 2006-2
10.1.2011 11:44:08   
renan
Renan, a bi nam ti rada kaj povedala user posted image ? A si mogoče srečka user posted image ?


Ne, ne zaenkrat še ne. user posted image

< Sporočilo je popravil renan -- 10.1.2011 11:56:00 >

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 2153
   RE: Januarke 2006-2
11.1.2011 10:39:13   
bobika
iiiii super, da ste nekaj napisale :)
Ja 5 obletnica naših čvekov in rojstni dnevi naših otrok user posted image
Jaz sem za srečanje na štajerskem user posted image

Mi imamo že skoraj en mesec probleme z Manco. Me zanima, če je to v tem času normalno?
Kar naenkrat noče več v vrtec, kar prej nikoli ni bil problem. Ves čas jo je strah nekaterih stvari. Cela panična joka, če pade in pravi, da si je zlomila nogo. Če ji bo kruh ki ga poje, ostal v trebuhu, neprestano si umiva zobe, ker se boji bakterij, .... Za vsako tako vprašanje postane cela panična. Ne vem, kaj bi jo lahko tako prestrašilo, da v vsem najde nekaj hudega. Prej se na takšna opozorila sploh ni ozirala, sedaj pa panika.

Vsem, ki ste praznovali in ki še boste praznovali vse najboljše!



(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 2154
   RE: Januarke 2006-2
11.1.2011 11:15:33   
renan
Včasih res noče v vrtec, ampak takšnih strahov (še) nima. Povprašaj vzgojiteljico  o tem kaj se dogaja v vrtcu... Naš Vladek je en čas bil obseden s smrtjo... MM me je že obtožil, da sem ga jaz preveč obremenila s to temo, potem smo pa ugotovili, da so se v vrtcu pogovarjali o tem. Včasih  otroci spoznajo, da s takšnimi temami zelo pritegnejo našo pozornost in jih potem zaradi tega stalno ponavljajo....

Včasih lahko ugotoviš kaj se dogaja s kakšno igro vlog ali z lutkami, če imaš čas... In seveda z vprašanji, ki se naj nanašajo na njene trditve...




< Sporočilo je popravil renan -- 11.1.2011 11:21:30 >

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 2155
   RE: Januarke 2006-2
12.1.2011 17:29:02   
alenkica
En velik pozdrav vsem vam!
Najprej želim vsem SREČNO, VESELO IN ZDRAVJA POLNO NOVO LETO 2011.
Nimam časa bit kaj dosti na RR, saj veste kako je.
AlenkaIst: iskrene čestitke za rojstvo Sare, čeprav z ogrooomno zamudo. Sem pogledala tvoj album in imaš dve prekrasni hčerkici. Prava cukrčka sta.
Jure je že celi korenjak. Šele zdaj se je navadil štet in to kar do 20. Zna tudi brat številke. Zelo rad poje, govori kot doktar, samo R-ja pa še ne zna rečt.
Kdaj naj bi znali rečt R? Eni me tolažijo, da ga ne izgovori, ker mu manjka prednji zobek, čeprav mislim, da to ni problem.
Jutri imamo pregled pri svetovalki zaradi vstopa v šolo. Zadnjič ni hotel nič govorit, je ona precej stroga, ne zna preveč z otroki, naš pa je zelo srmaežljiv do ljudi, ki jih ne pozna. Upam, da bo tokrat opravil.
Miha, naš drugi fantek, ki e je rodil sept.2008 pa je tak lumpek. Se ne pusti Juretu, ga tako povleče za lasi,da je jok. Z juretom se uči štet, zelo hitro je zač.govorit.
Ta čas gre tako hitro. Pa si mislim: kje so tisti časi, ko sem ju dala v voziček in peljala ven. Ko sta se dojila pri meni in spančkala cel dan.
Bi imela kar še enega :)
No, imejte se lepo. Lepo vas je bilo prebrat
Bom dala zdaj še kako slikco gor, da se malo tudi mi predstavimo!

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 2156
   RE: Januarke 2006-2
13.1.2011 8:10:45   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: alenkica

Kdaj naj bi znali rečt R?



Jaz sem slišala, da nekako do vstopa v šolo. Pelji ga do logopeda. Punčka prijateljev je imela tudi precej težav s črko R pa se je po parih obiskih pri logopedu zadeva zelo lepo popravila. Zdaj sicer govori bolj poudarjen R, ampak ga vsaj govori. A Jure namesto R govori črko L ali J? Baje (to mi je povedala ta prijateljica, ki je punčko peljala h logopedu) da so bolj problematični tisti otroci, ki R menjajo z J, kot tisti, ki uporabljajo L.

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2157
   RE: Januarke 2006-2
13.1.2011 11:23:20   
renan
Mi bomo morali septembra k logopedu, če še vedno ne bo vedel povedati R,L, Š, Č, Ž. Pri vas še niste imeli sistematskega pri logopedu? Če bi naš šel v šolo letos, bi morala že zdaj obiskovati vaje. Vladimir ne oblikuje glasov z jezikom, čeprav ima baje jezik dobro razvit. Midva delava vaje doma in upam, da bo do poletja obvladal vse glasove. L se je že naučil, pa tudi R včasih slišim. Šumniki so pa še vedno slabi...

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2158
   RE: Januarke 2006-2
13.1.2011 23:52:37   
RIJA*
Z logopedom je fajn začeti v letu pred šolo, tako, da do šole to potem obvladajo. naš malči govori že vse brez problema mogoče kakšno leto...logopeda pa še ni imel, ker še čakamo na vabilo na sistematski pregled pri petih letih.

strahovi: zaenkrat jih še nima...ga za strašno zanima vse, kar se dogaja v telesu, z njim in sploh tehnične stvari okoli rojstva otrokuser posted image user posted image user posted image

pa poročil se bo s svojo sovrtičkarico, živela bosta seveda pri nas doma v naši spalnici z našim starim pohištvom.
in tudi prve ljubezni so se začele user posted image  in rivalstvo med 4 fantki v skupini za našo lepotičko iz skupine user posted image

mi je prejšnjič ena mamica povedala, da se ji je njena hči potožila, da Til ni več zaljubljena vanjo, ampav ono drugo, da je rekel, da je "jepa" user posted image user posted image

kako fajn, da smo se januarke malo zbudile...mislim, da je kar nekaj stvari o naši deci za napisat po tako dolgem časuuser posted image

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 2159
   RE: Januarke 2006-2
18.1.2011 20:50:34   
liju
Pozdravljene!
Končno sem se spomnila da malo pogledam če se kaj dogaja tukaj user posted image . Na veliko presenečenje vidim, da ste kar nekaj napisale user posted image .
Najprej.......VSE NAJBOLJŠE VSEM JANUARČKOM IN JANUARKAM ZA UPIHNJENO 5O SVEČKO!!!user posted image
Vidim da ima vsak veliko za napisat o malčkih, saj imajo vsak svoje muhe in težavice user posted image . Naš ima tudi ljubezen v vrtcu in to kar dve sestrici- dvojčici user posted image , samo letošnje leto niso več v isti skupini, a ljubav ostajauser posted image user posted image . Govorimo oz. izgovarjamo vse črke, včasih že vse preveč da bi moral pritisniti gumb za izklop za kako uro user posted image Drugače pa bi sedel samo pred tv in računalnikom, drugo ga ne zanima. Edina igrača ki ga prevzame pa še je vedno winxuser posted image user posted image user posted image , kar pa je čisto nasprotje malemu ki pa obožuje avteuser posted image .

Tako to bo vse iz moje strani, moram pod tuš jutri pa spet službauser posted image

Lepo bodite pa napišite še kaj, ker vas je lepo brat!user posted image user posted image

lp
liju


_____________________________

No in jih imamo. Dva sončka mislim. hehe

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 2160
   RE: Januarke 2006-2
19.1.2011 9:21:10   
renan
Me veseli da naš ni edini z dvema puncama. Eno ima, ker je "najlepša na svetu", drugo, ker je "fajn". Prva je črnolaska, druga je svetlolaska. Za prvo ne smem nikomur povedati, ker jo bo drugače kdo drug oženil, zato ne nikomur povedati, da sem vam izdala skrivnost.user posted image

LP vsem!

(odgovor članu Dali3)
Neposredna povezava do sporočila: 2161
   RE: Januarke 2006-2
21.1.2011 7:54:46   
Dali3
Prvo da čestitam za vse svečke ki so že upihnjene in tiste ki še bojo- VSE NAJBOLJŠE NAŠI SONČKI.

Kar se tiče izgovorjave in črke R,smo pri nas morali že pri sistematskem pri 3 letih to znati, če ne si takoj dobil napotnico za logopeda. Mi smo ta čuveni R se mi zdi, da po cele dneve driblali in na koncu je ratalo. Moram reči, da naša zelo lepo in razločno govori. Takrat pri 3-letih na pregledu je prišla notri k zdravnici in ji rekla- kar koli me boš vprašala ti bom povedala, vidva (jaz in mož) pa pejta ven in se bom sama zmenila. Midva sva ostala brez besed zdravnica ji je svinčnik dala in rekla naj ti mami zvezek kupi in greš lahko že v šolo.user posted image user posted image

Še malo pa res že v šolo- sploh nemorem verjeti kako čas beži......

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 2162
   RE: Januarke 2006-2
25.1.2011 17:24:48   
alenkica
Zivjo!
Jure govori vse črke lepo, samo namesto R-ja izgovarja L.
Mi smo imeli sistematski, ki je pri nas pri petih letih in je bil tiho. Ga je bilo tako sram pred zdravnico, in seveda ni opravil. Doma govori pa kot doktor. Najbolj je zanimiv zvečer, ko sedimo za mizo in on govori in govori- je prav smešen.
mi lahko katera pove kakšne vaje se uporabljajo za črko R?
Upam, da ne bo treba k logopedu, čeprav je naša soseda.
Jure bo šel v šolo leta 2012. Ga ne bom dajala prej. Kaj pa ve? Bodo šli že letos?
Joj mene je kar groza da bo že šoloobvezen. Sploh ne vem kdaj so minila vsa leta. user posted image
Lepo se imejte!
Čiao!

(odgovor članu Dali3)
Neposredna povezava do sporočila: 2163
   RE: Januarke 2006-2
26.1.2011 8:12:20   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: alenkica

Jure bo šel v šolo leta 2012. Ga ne bom dajala prej. Kaj pa ve? Bodo šli že letos?



Midva sva kar precej razmišljala o tem. Večina otrok iz Zojine skupine gre namreč letos jeseni v šolo, ker so letniki 2005 pa njena vzgojiteljica je rekla, da bi komot šla, ker je zelo odgovorna in vestna, pa zna že pisat, brat, nekaj malega tudi računat, ampak zanjo je pa boljše, da še eno leto uživa v vrtcu. Potem sva govorila še s svetovalnim delavcem iz šole in na koncu sva se odločila, da kar lepo še eno leto v vrtcu ostane. Premajhna je še za šolo (čeprav je sama ves čas sanjala o tem, da bi že šla v šolske klopi).

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2164
   RE: Januarke 2006-2
26.1.2011 10:03:24   
Rahelca
Čao, kaj je zdaj z našim srečanjem? Sem vas spraševala, kateri dan in ura vam ustreza? Jaz ne morem ob sredah, ko so otroci pri očetu....
A ni normalno, da gredo vsi otroci, letnik 2006 v šolo 2012? Naša Sara bo vsekakor še leto dni v vrtcu. Ne bom ji vzela še tega leta....
Mi tudi še ne govorimo črke R, nam ni še nihče rekel, da bi bilo kaj narobe...
Drugače je pri nas trma, zdaj se je pojavilo še izsiljevanje. Lp

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2165
   RE: Januarke 2006-2
31.1.2011 13:45:06   
Rahelca
Joj sem nevljudna....vsem januarčkom želim vse naj naj naj....pa mamicam tudi, seveda.

(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 2166
   RE: Januarke 2006-2
3.2.2011 21:33:00   
renan
Spet je nekam tiho tukaj... pri nas tudi ni nič kaj novega, razen, da je naš mali pred nekaj dnevi začel brati... Sicer to ni še pravo branje, ampak pri kratkih besedah se je naučil povezovati črke. sprva sem mislila da je slučajno, potem sem ga pa probala in je znal skoraj vse besede s 3 ali 4 črkami. tudi računa že fino... ne vem, kaj bo sploh počel še eno leto v vrtcu...user posted image ampak naj kar še malo uživa !

(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 2167
   RE: Januarke 2006-2
4.2.2011 9:48:01   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: renan

Spet je nekam tiho tukaj... pri nas tudi ni nič kaj novega, razen, da je naš mali pred nekaj dnevi začel brati... Sicer to ni še pravo branje, ampak pri kratkih besedah se je naučil povezovati črke. sprva sem mislila da je slučajno, potem sem ga pa probala in je znal skoraj vse besede s 3 ali 4 črkami. tudi računa že fino... ne vem, kaj bo sploh počel še eno leto v vrtcu...user posted image ampak naj kar še malo uživa !


Naša je podoben primeruser posted image .  Ves čas bere. Piše že itak kar nekaj časa, na lepem pa je začela tudi brat. No, pri dolgih besedah se ustavi, ampak krajše pa prav lepo prebere. Računanje pa ji gre nekako do 10 (oz. par številk višje). Ampak to res non stop gusla. Včasih se počutim kot v šoli, ker n-krat dnevno preverja rezultate raznih seštevkovuser posted image .  Ampak vidim, da to tudi v vrtcu počnejo - par dni nazaj je prišla domov vsa užaljena, ker ji je ena punči iz njene skupine rekla, da 8+5 ni 13user posted image .

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 2168
   RE: Januarke 2006-2
9.2.2011 13:57:43   
alenkica
Super, da še pišete.
Mi pa uživamo na sončku te dni. Je tako lepo pri nas, smo si prav napolnili baterije, ko je bilo tako veliko dežja to zimo. Pa stalno smo kaj prehlajeni, pa ušesa, itn.
Zdaj smo končno zdravi (trkaaaaaaaaam) in zelo uživamo.
Sem vesela, da vaši že znajo pisat, nekateri že brat.
Jure je bolj lene sorte, Miho pa vse zanima, bo bolj učen kot Jure user posted image - Mah, važno da je zdravje, drugo bo že.
Eno pustno vprašanje: Ste mogoče kje opazile pustno obleko na Mcquena od Cars ali pa od Ben 10-a?
Onadva bi bla rada tole in nič drugega ju ne zanima. user posted image
Lepo se imejte!
ČESTITKE VSEM JANUARKAM IN JANUARČKOM, KI SO PRAZNOVALI ŽE 5. ROJ DAN! user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2169
   RE: Januarke 2006-2
9.2.2011 14:01:41   
lonja
Naša Ajda je tudi začela pisat, beremo pa še ne. Smo pa zadnje dni kar v precej hudi dilemi, saj se moramo drug teden uradno it vpisat v šolo (sej veste, mi smo še star letnik 31.12.2005), pa imam močne pomisleke in bi najraje vpis preložila za eno leto. Pa ne zaradi tega, ker bi se bala, da Ajda ne bi sledila, bolj me je strah samega ritma, ki bo kakorkoli obrneš napornejši, Ajda je že zdej, ko v vrtcu en spijo več, popoldne blazno utrujena in mi velikokrat zaspi že v avtu od vrtca do doma. Tako da....user posted image , no, kakorkoli počasi se bom morala odločit.

Grejo pa drug teden na zimovanje za tri dni, tako da bi se jaz za naše srečanje menila po tem user posted image .

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2170
   RE: Januarke 2006-2
10.2.2011 15:23:27   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: alenkica


Eno pustno vprašanje: Ste mogoče kje opazile pustno obleko na Mcquena od Cars ali pa od Ben 10-a?



Strela McQueen - najdeš v H&M. Imajo tak kombinizon (izgleda kot za šoferje npr. formule1), ki je poliman z raznimi simboli  Strele McQueen. Naš je nanj čisto usekan.

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2171
   RE: Januarke 2006-2
11.2.2011 19:27:46   
ajdaN
Dober dan!

Po dolgem času zaidem semle gor in vidim, da se celo nekaj dogajauser posted image ! Še Rija je nazajuser posted image .

Sej bom kratka, bom kdaj drugič kaj več napisala. LP vsem skupaj!

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2172
   RE: Januarke 2006-2
11.2.2011 19:39:14   
Rahelca
Ojla, kako lepo, da se oglašate....lepo vas je brati in se spominjati, koliko skupnega smo prestale, a ne? No, meeting v Ljubljani bo, mi smo trenutno bolni (itak:-))). Samo tako hudo kot pri Sari pa ni:-)))). Zdaj grem k homeopatinji prej. Sari je takrat zelo pomagalo. Upam da bo sedaj tudi...
Sara še ne bere, pozna nekaj črk. Ne bom je silila, ima še leto dni čas in je ne bom oropala tega leta. Bo pa mlajša Ana prej brala in pisala, saj že zdaj vse ponavlja za Saro. Itak pa leta prehitro bežijo.....

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 2173
   RE: Januarke 2006-2
11.2.2011 19:51:14   
alenkica
Rahelca kako lepo, da si se javila! Kako ste? Ali je zelo težko s tremi? ti imaš kar majhno razliko. Joj, jaz si ne predstavljam, po moje bi bila čisto zmešana. Že pri dveh včasih ne vem več kaj delam, sploh ko sta bolna!
Lonja: jaz bi na tvojem mestu počakala še eno leto, škodilo ji gvišno ne bo. Saj bo itak ogromno let preživela v šoli, eno leto se sploh ne pozna.
Glede utrujenosti popoldne. jure je imel eno obdobje, ko ni bilo šans, da gre on spat, to zimo pa spet hodi pop.spat in je potem dobre volje do večera, drugače je bil siten ko user posted image . Pa samo pol ure kasneje gre spat.
Hodijo vaši ta veliki še spat?
Lepo se imejte!


(odgovor članu Rahelca)
Neposredna povezava do sporočila: 2174
   RE: Januarke 2006-2
11.2.2011 21:28:30   
Rahelca
Ah, sem že pozabila, kako te lahko ven vrže, ko napišeš cel roman.
Alenkica, če moraš, ni nič težko. So vzponi, tudi nekaj padcev je bilo. A najhujše sem itak preživela, tako da je sedaj samo vsak dan bolje.
Sara še občasno  hodi popoldne spat, če ne gre, ni več tećna ampak jo zvečer prej zmanjka. Tako da po potrebi gre spat..in jaz z njo.

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?