|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   London
25.6.2011 18:08:23   
Tutan
No, poletne počitnice (namestitev) so plačane, se približujejo, v glavem totalno do ponatankosti splanirane :)
Ker pač sem organizator imam že izbrano destinacijo za jesen (ni pa določen mesec in nič :)), ker bova imela oba z možem še nekaj dopusta, pa smo lani isti čas šli za par dni na Dunaj in bili navdušeni, smo se letos odločili za London.
Ker vem, da se da ''izvohati'' poceni karte (po možnosti odhod iz Graza ali Celovca), pa da tudi namestitev se da najti cenejša, kot pa so ti tipični Londonski hoteli, ki so kar dragi. Zanima me, kako se lotite takšne organizacije, kje iščete nastanitve, katerega letalskega prevoznika ponavadi vzamete. V glavnem vse kar se vrti okoli Londona. Šli bi za 3,4 dni. Kaj se splača videt, kje se splača jest. Smo precej nezakomplicirani okoli nastanitve, v glavnem da je čisto, 2 odrasla + 1 otrok. Pa seveda katere trgovine se splača obiskat user posted image (še malo za mojo dušo, kajne user posted image )
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: London
25.6.2011 18:12:12   
Tutan
Aja, malo sem že čekirala booking (portal) pa se cene za 3 posteljno sobo vrtijo okoli 200funtov. Je to realno, poceni, preveč?
Za 3 dni....

< Sporočilo je popravil Tutan -- 25.6.2011 18:13:16 >

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: London
25.6.2011 18:55:00   
darchy82
Jst sem bila pred nekaj leti v lastni režiji v Londonu. Tja smo šli z Easy-jetom in so bile karte res poceni - 100 EUR povratna. Prenočišče smo si uredili pri enem daljnem znancu ki oddaja sobe v svoji hiši, tako da nas je prenočišče stalo 20 funtov na osebo na noč.
Kaj se splača videt? Definitivno Natural History Museum in Science Museum (je bila zastonj vstopnina), pogledat smo šli še Madam Tusaud, Tower of London, botanični vrt, akvarij, Greenwich in London Dungeon. Vse je bilo super, edino nad London Dungeon-om sem bila razočarana. Smo šli pa še en muzikal pogledat in je bilo zakon. Naslednjič bi šla pa še v živalski vrt, v British Museum pa v Oxford. Pa seveda smo si pogledali St Paul's Cathedral, Westminster Abbey, Houses of Parliament, Trafalgar Square, buckinghamsko palačo, na London Eye smo šli,... skratka ni da ni . Gor smo bili pa en teden. Jedli smo večinoma pa kar v kakšnih italijanskih restavracijah, ker je ostalo kar drago.
Pa za prevoz po Londonu se splača kupit Oyster card. Za 20 funtov smo se cel teden vozili s podzemno in avtobusi, enkratna vozovnica za podzemno pa je bila takrat 3 funte

_____________________________

25.01.2011 se nama je pridružila Lana,
29.09.2012 pa se nam je pridružil še Aljaž :))

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: London
25.6.2011 21:11:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: darchy82

Pa za prevoz po Londonu se splača kupit Oyster card. Za 20 funtov smo se cel teden vozili s podzemno in avtobusi, enkratna vozovnica za podzemno pa je bila takrat 3 funte


Tole ne bo vec drzalo, cene so sledece:
How much does it cost? Visitor Oyster card Travelcard Sample single Tube journey prices
  • Zones 1 to 2 – Oyster £2.40 peak, £1.90 off-peak, Cash fare £4.00
  • Zones 1 to 6 - Oyster £4.50 (peak) £2.70 (off-peak), Cash fare £5.00
Multiple journeys within the same zone(s) are capped at the equivalent Day Travelcard rate.

You can top up your Oyster card at Tube stations, at over 3,700 Oyster Ticket Stops throughout London and at London Travel Information Centres.
  • Zones 1 - 2 adult Day off-peak Travelcard: £6.60
  • Zones 1 - 6 child Day off-peak Travelcard: £3.00
  • Zones 1 - 6 adult 7 Day Travelcard: £50.40
  • Zones 1 - 6 child 7 Day Travelcard: £25.20


vec na: http://visitorshop.tfl.gov.uk/english/ticket-types.htm

Kartico sedaj celo lahko preko neta narocis predno potujes, ampak ni sile, kupis na prvi podzemni, ki jo obisces. Oyster card je def. najcenejsa oblika prevoza. Velja tudi na avtobusih, kjer je ena voznja 1.20 funta.

(odgovor članu darchy82)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: London
25.6.2011 21:15:40   
Anonimen
Septembra so letalske karte izredno drage z easyjet-om, ze nekaj casa je ceno 100eur za povratno zelo tezko dobit...meni skoraj nikoli ne rata. Novembra npr. je cenovno ugodno, ampak odsvetujem potovanje v London ker je sivo, vetrovno, tecno in dan je zelo kratek. Vse do februarja je tako...ryanair je cenejsi, samo meni ne pride v postev, ker ne morem nikoli do celovca pa se omejitev prtljage je na 15kg. Sama sem pogruntala, da je najcenejse iz Budimpeste :) wizzair...pa se nimajo omejitve prtljage, je 32 kg in do 6 kosov. Cisti luksuz :D

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: London
25.6.2011 21:22:51   
Tutan
Kaj pa oktober? Za prtljago mi ni tak problem, ker je mini star že 4 leta je potemtakem potrebno kupiti vozovnico tudi zanj, se pravi 3x15kg pa ze nanese, pa glede na to, da za 3,4 dni ne potrebuješ nevemkaj, jakno imaš oblečeno, za čevlje pa tudi ravno ne potrebujem komplicirat, Mi bi bil pa Celovec najljubši, ker nam je najbljižje.
Super tole glede kart za podzemno in avtobus - bomo verjetno kar to izkoristili. Živalski vrt je že na spisku, definitivno še nekaj, kar se tiče famozne britanske kraljeve druđžine (naš tamali je trenutno oh in sploh v kraljih in princih, vitezih itn.... ). Kakšen zabaviščni park, ki je zanimiv za tamale?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: London
25.6.2011 22:14:03   
hrabra miška
Mi smo bili februarja in smo šli z Easy jetom iz Zadra, povratna karta nas je prišla 25 evrov po osebi, je pa bila rezervirana en mesec prej. Nočitev smo plačali 80 evrov za 4 osebe za dva dni, v enem potovalnem hotelu kjer ni restavracije. Karto smo pa tudi kupili tole, ki jo uporabljaš za podzemno, vlak in avtobuse. Res se da za malo denarja pridet v London,gor veliko videt in lepo se imet.

_____________________________

Pazite na svoje otročke kot na zaklad.
Vsak je drugačen,vsak je edinstven.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: London
25.6.2011 22:14:58   
Anonimen
povsod majo druzinske karte, tko da to se vam splaca, ne posameznih kart kupovat. Drugace pa muzeji imajo ali online ali pa potem v samem muzeju za otroke posebne liste, da izpolnjujejo, risejo, iscejo zaklad itd. vedno se kaj najde, sploh Science Museum ima ful dogajanja.

Zabaviscni park...ne vem za nobenega v Londonu, bi pa predlagala ce so mu kralji vsec Tower of London, pa z ladjico na Greenwich se da peljat in je tud super lepo.

Oktober je lep mesec, se zna zgodit da tudi zelo soncno, ceprav to je London...v enem dnevu je lahko soncek in dez...karte ce kupite konec julija za oktober bi morali precej poceni skozi prit, sploh z ryanair...

tole je tud ful dobr: http://hmsbelfast.iwm.org.uk/server.php?show=nav.74
poglej si na tej strani, na desni pod Explore Kit, mas polno aktivnosti za otroke...

Sicer za oglede obstaja tud t.i. London pass, v katerega so vkljucene vse atrakcije pa zna bit najcenejsa varianta obiska...preverite koliko placa otrok 4 let, ce je zastonj se za odrasle potem bolj splaca London pass, namesto family ticket. Zivaski vrt je vreden ogleda, namenite cel dan, ker je v blizini se super lusten Regent park (oz. zivalski vrt je del njega), pa Primorose hill, pa meni ljubi Camden Town do katerega od zoo-ja lahko pridete po lustni poti ob kanalu.


< Sporočilo je popravil bibasiba -- 25.6.2011 22:22:46 >

(odgovor članu Tutan)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: London
26.6.2011 8:35:49   
darchy82
Tud mi smo bili sredi oktobra v Londonu in je bilo res lepo vreme - definitivno lepše kot pri nas. Če sem se pa glede cen zmotila, se pa opravičujem, ker je verjetno zdaj res malo dražje kot pred par leti user posted image
Zabaviščni park sem jst pred leti obiskala tale: http://www.chessington.com/
Se pa res ne spomnim koliko je oddaljen od Londona.
Upam da sem kaj pomagala.


_____________________________

25.01.2011 se nama je pridružila Lana,
29.09.2012 pa se nam je pridružil še Aljaž :))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: London
26.6.2011 11:02:38   
Felicita
evo, še jest pristavim skodelco - moškemu delu ekipe bi znal bit ful všeč RAF muzej (muzej letalstva), samo za zadevo si je smiselno vzet cel dan - je pa zastonj in na dosegu subway-ja.

zabaviščni park... jest se spomnim kr neki časa nazaj da smo šli nekam, kjer je blo neko zabavišče (vrtiljaki, ... pač kokr neke sorte ringlšpil) pa da je bla tm nek ogromen kompleks, ki je mel na sredi 'prosti pad', sam se tut slučajno ne spomnim več, kje je to blo. bom probala poiskat.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: London
26.6.2011 11:11:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

zabaviščni park... jest se spomnim kr neki časa nazaj da smo šli nekam, kjer je blo neko zabavišče (vrtiljaki, ... pač kokr neke sorte ringlšpil) pa da je bla tm nek ogromen kompleks, ki je mel na sredi 'prosti pad', sam se tut slučajno ne spomnim več, kje je to blo. bom probala poiskat.



Battersea park ima vse to, je tud zelo lep, z velikim jezerom...nisem pa mela tega v glavi kot zabaviscni park, pac so zadeve za otroke, avtomobilcki, ringlspil pa prosti pad...vsak teden za vikend je organizirano rolanje, noro zabavna stvar, ker jih skupaj roka vec 100 in sledijo enmu gokard vozilu z velikimi zvocniki, ki navija glasbo na ful in grejo po celem parku pa se naokrog. Je pa to blizu Cheslea-ja.

Ce hoces res zabaviscni park je treba it ven iz Londona, kolikor vem je najblizji Thorpe park. Imajo pa zdej neko novo zadevo Go Ape, ko plezas naokrog po drevesih in se uzivis v vlogo opice. Tud za to je treba it ven iz Londona in ce nimas avta, je mal naporno.

http://www.thorpepark.com/
http://goape.co.uk/

(odgovor članu Felicita)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: London
26.6.2011 15:02:50   
Tutan
O super, bi potrebovali kak dan več očitno, da bi si vse to ogledali. Bo potrebno narediti ožji izbor user posted image .... uuu letalstvo, že na spisku :) Najbolje, da si eno beležko vzamem, da si zapišem dobre predloge (ki ste jih natrosile en kup!user posted image )
Sem pa malo gledala prevoznike - očitno, če gremo 12oktobra, imamo pri Ryanairu 28€ po vozovnici, dva dni kasneje pa 40€ po vozovnici. Ne eno, ne drugo ni drago, tako da, bom zdaj spremljala, nekje konec julija pa rezervirala. Pri letalskem prevozniku se bom pa kar na Ryanair osredotočila (v bistvu mi je Graz oz Klagenfurt najbližje, bližje od Ljubljane recimo, pa še prijatelji nas lahko peljejo na letališče, da ne plačujemo tam parkplaca. Čist navdušena user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: London
26.6.2011 15:05:07   
Tutan
Aja, destinacije izven Londona nekako ne pridejo v upoštev. Ko bo mini malo starejši, pa bomo verjetno vajo ponovili, ker možek pravi, da 1x moramo it gledat kakšno bolj začinjeno nogometno tekmo -> ampak je otrok še premajhen, če se pa takrat najame kakšen avto bo pa to precej lažje....

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: London
29.6.2011 20:13:40   
Obiba
Midva z mozekom greva v London od 15.7 do 19.7,letiva z Ryan airom iz Trsta,placala sva 275 eur z doplacilom za dodatno prtljago (ja,drago,ampak sva sele 3 tedne nazaj rezervirala),Spala pa bova v The bridge hotel,pride nama 320gbp za 4 dni(vkljucen zajtrk)
http://www.thebridgehotel.net/

Kaj si bova uspela ogledat, se ne vem,bom napisala,ko se vrneva:)

_____________________________

Happiness is a butterfly:the more you chase it,the more it will elude you.But if you turn your attention to other things,it will come and sit softly on your shoulder...

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





1. HIGHLANDER Pohodniški dan z gosti
HIGHLANDER je največja veriga večdnevnih pohodniških dogodkov na svetu. V nedeljo, 19. maja 2024 pa v Sloveniji organizi...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?