|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Študentke vedno potegnemo ta kratko
21.8.2005 17:01:21   
* Mateja *
Ojla!!!

V petek sem izvedela, da si ne bom upala podaljšati porodniške oz. starševskega dodatka, ker sem študent. ( Okrog dnarja se svet vrti!!:))
Če bi bila pa na pravi porodniški, se pravi da bi bila zaposlena bi mi pa porodniško podaljšali in bi tudi denar dobivala 3 mesece več.
Tako se lahko obrišem pod nosom. Namesto, da bi pomagali študentskim družinam, nam ga dajo v rit... Pa brez zamere. ....ta naša država ....
Aja, se pa baje pripravlja nov zakon tud glede tega!!

Lep deževen dan!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Študentke vedno potegnemo ta kratko
21.8.2005 17:45:24   
Petra P.
:(:(

Najraje bi rekla, da to pa že ne more biti, saj vsi v tej državi radi poudarjajo, kako skrbijo za mlade mamice in družine in kako je to prioriteta politike....

:grrr::grrr::grrr:

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Študentke vedno potegnemo ta kratko
21.8.2005 20:16:57   
TNT
dvomim sicer, da te zanima takšno mnenje, pa vseeno:

objektivno:
1. graditi družino na načelu "naj država daje ker sem mlada (študentka, nezaposlena...)" je neresno in neodgovorno
2. pomoč študentskim družinam, ki se odločajo za otroka ne da bi vedele, kako ga bodo živele, bi bila najboljša v obliki kondomatov na faksih
3. če bi bila zaposlena bi ti delodajalec težil, da prideš na delo pred iztekom porodniške...

subjektivno:
vedno se najde kakšna rešitev... le pogumno

Tadej

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Študentke vedno potegnemo ta kratko
21.8.2005 21:03:43   
morskadeklica
Oprosti Mateja, ampak me je zbodel tvoj naslov in moram nekaj napisati. Sama sem redna študentka, pa se ne strinjam s tabo. Fant dela, jaz študiram, gre nam na tesno, ampak nimam se kaj pritoževati. Kaj pa tisti, ki so leta plačevali prispevke (medtem ko živijo tudi nas študente), pa ima dohodkov toliko kot mi, kljub temu, da je nekaj tudi prispeval, mi pa ne? Ne misli, da te napadam, ampak tako pač mislim. Tako "na easy" kot nam je študentom sedaj, jim ne bo nikoli več (ni šolnin!!!!! v nekaj letih bodo). Glede na "vložek", ki smo ga študentje kdaj dali v državno blagajno, se nimamo kaj pritoževati! Saj veš podarjenemu konju se ne gleda v zobe. Pa brez zamere;)

lp:muca:

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Študentke vedno potegnemo ta kratko
22.8.2005 18:14:00   
* Mateja *
Verjetno prav vsakemu pride prav vsak tolar, ki je podarjen!! Predvidevam!! In sama pač poskušam kar največ iztržit. In tudi če bi imela nevem koko keša bi enako razmišlala. Moje mnenje je tako, če ti pač od nekje pade 5 jurčkov, je to skor za dva paketa plenic,....
Pač vsak ima svoje mnenje!!

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Študentke vedno potegnemo ta kratko
22.8.2005 19:01:51   
Petra P.
Morska deklica - kako to misliš, da eni živijo študente? Študenti bodo enkrat zelo visoke prispevke v državno blagajno vplačevali, verjetno višje kot tisti s srednjo šolo. tako da vse, kar da država študentakam med faksom itak dobi nazaj. tako da se mi zdi zgornje mnenje kar malo mimo. Pač ne bo nikoli od države dobila med sklužbo plačane porodniške. pa kaj. vsaj mlada je zanosila in ji zdravstvo ni rabilo plačati 3 umetnih oploditev in bolniške med nosečnostjo. torej je država na njej prišparala! na take stvari bi bilo dobro da pomisliš drugič, preden začneš klanfe trest. Oprosti, ampak taka pametnovanja me rahlo nervirajo.

Itak pa študentke med nosečnostjo dobijo celo manj denarja kot recimo nezaposlene ženske. Njihov otrok pa je enako lačen in enake cunje rabi. In kaj, če še njen mož ali fant ne dela? Ne da nikoli ne bo in da je len. Če je prav priden študent, recimo medicine. Enkrat bo vse vrno državi, večkratno!

Pa da se razumemo: nisem študentka, ampak po moje bi bilo treba študentskim družinam bolj pomagat pa konec.

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Študentke vedno potegnemo ta kratko
22.8.2005 19:30:06   
* Mateja *
Evo še ena pametna z dobrimi idejami. Mislim, da nam bi nam, zelo mladim mogli dat kakšne bonuse že zaradi tega ker smo se spolh odločili za otroka in za družino!! Večina najprej pomisli na splav!!

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Študentke vedno potegnemo ta kratko
23.8.2005 11:19:10   
Petra P.
Me sploh ne čudi. Samo pomisli, da sta oba študenta, ki študirata v Lj, sta pa recimo iz Prekmurja. To pomeni, da ne moreta doma stanovati in jesti zastonj. Študent za mlade družine stane koliko? Na pamet rečem da 20 - 30.000 na mesec. To je že cela štipendija. Hrana, oblačila, avtobus (da o avtu niti ne govorimo), zdravila... Vsaj 60.000. Kje pa so pleničke, robčki, cunjice... za dojenčka. Saj lahko delaš kot študent. Ampak težko boš delal 5 - 8 ur na dan - da bo plačilo spodobno, pazil na otroka in še študiral hkrati. Hvala bogu za tiste fakse, kjer je to mogoče. In babice ti ne morejo malo popazit otroka in kakorkoli pomagat.

saj ne vem, kakšne ugodnosti so za mlade družine sedaj, ampak ko sem bila jaz na faksu, sta lahko starša na mesec kupila 5 bonov za hrano več. Ampak le eden od staršev. Žal pa bonov v lekarni nočejo menjati za Aptamil!

Pa ne me narobe razumet - ne pravim naj študentje vse povpreko spočenjajo otroke. Ampak nekateri pa le zanosijo (s kondomi ali brez) in tistim, ki se odločijo obdržati otroka bi bilo res potrebno pomagati. Vsaj finančno. Celotno breme vzgoje otroka je še vedno hudo naporna stvar, tudi če imamo finance poštimane.

Pa ne verjamem, da je študentkam, ki ugotovijo da so noseče tak fajn pri srcu, da bi jih bilo še potrebno dodatno kregat in jim "po toči" govoriti o pomenu kontracepcije. Razen jasno kakim, ki se jim stvar "nehote" ampak vztrajno ponavlja.

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?