|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
15.11.2012 15:54:21   
zeemeermin
Hej punce,
Ursonok, popolnoma te razumem, da te ful skrbi. Ful štala, da tako površno naredijo in te totalno zastrašijo, brez da bi ti stvar podrobno (in obzirno) razložili! Ampak glede na to, kako šlampasto ti je vse skupaj naredila, ne bodi preveč pesimistična. Vsekakor pa pojdi po drugo (in predvsem bolj podkrepljeno) mnenje, da boš sigurna. Držim pesti, da se izkažejo skrbi za nepotrebne! user posted image
drugičudež, jaz sem klicala na številko, navedeno na http://www.noseca.com/kdo_smo.html, vendar so mi tam dali drugo številko prav za Pušenjaka. Žal je nimam več v telefonu, ampak če pokličeš tja, ti jo bodo sigurno dali. Glede na to, da greš na AC, predvidevam, da si verjetno upravičena do brezplačne NS (na napotnico), v tem primeru je verjetno drugače. Jaz sem šla namreč samoplačniško.
ajnas6, super si se potrudla s seznamčkoma glede zaprtosti in slabokrvnosti! Jaz bi edino komentirala, da je navedenih nekaj živil, s katerimi ni za pretiravati v nosečnosti (npr. tuna, jetra). Nisem pa vedela, da npr tudi banane in jedilna čokolada pomagajo pri slabokrvnosti. A katera ve mogoče, kaj takega vsebujejo, ki pripomore h tvorbi hemoglobina?

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 726
15.11.2012 16:03:46   
miskula
končno se spet mal oglasim user posted image

Danes sem imela kooončno prvi pregleduser posted image , ve se pa že o nuhalni pogovarjate.
Ja, vse je  OK, srček pridno tik-taka, pridno rastemo. Dala že tri epruvete krvi. Ker sem stara 36let, mi pripada N na napotnico.

Saša33, na katero telefonsko si se pa naraočila za N, ker jaz grem tut v porodnišnico z napotnico. Pa bom tut Pušenjaka zahtevala.

SO..uf mi tut nismo že nekaj časa user posted image user posted image  Zvečer sam padem v posteljo in zaspim.

Slabosti ... počasi se umirjajo. Sem pa tut našla krivce za mojo nenormalno slabost in bruhanje. Jutranjo kavo oz kavo sem črtala. In folna kislina mi ne paše. A je še katera, ki je ne je? A bi jo mogla zamenjat z drugo, naprimer centramami, kjer so še drugi vitamini? Aja, pa ko ratam lačna moram takoj nekaj pojest, drugač se mi takoj dviguje.

otroci so naše največje bogastvo

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 727
15.11.2012 18:04:20   
Saša33
Jst sem klicala na 01 522 6110 in sicer za nuhalno na napotnico. Od 8h-10h

(odgovor članu miskula)
Neposredna povezava do sporočila: 728
15.11.2012 18:41:44   
ursika_ursi
Koooončno se je RR spet odločil normalno delatuser posted image  Mi precej časa sploh ni hotelo odpret okenca za odgovor.
Torej, ursonok, predvidevam, da to ni rezultat kakršnega bi si želela pa vendar, glede na to kakšna budala je delala NS, ni trikrat za rečt, da je kaj za.....****la. Vsekakor bi bilo super poiskat še drugo mnenje, če imaš seveda možnost. Sem upala na dobre novice z nuhalne in je to še mene zelo potrlouser posted image  Ampak itak tale nuhalna še zaleč ni točna in x-krat se je že zgodilo, da je bilo kljub slabi napovedi z otročkom vse vreduuser posted image  Jaz sem vseeno ful optimističnauser posted image user posted image

Zdajle sva imela ravno tasta na obisku, jaz pa oblečena v najbolj oprijete stvari pomoje kar jih mamuser posted image user posted image  Sreča da sta z mojim v kleti degustirala novo vino, ampak sem se kljub temu mogla prekleto pazit kako stojim, da mi trebuh ne štrli direkt proti tastuuser posted image user posted image user posted image  Moj se je po koncu obiska samo smejal in mi rekel, da sem pravi Telebajsekuser posted image user posted image  No, in zdaj verjame, da bo pred abrahamom definitivno treba v šopinguser posted image  Sicer drugam kot v trebuh se sploh nisem poredila- ŠEuser posted image  Upam tudi, da se ne bom pretirano, ker res ne bi rada ogromne riti in še bolj ogromnih stegenuser posted image  Meni pa se ravno tu najprej pozna, če se poredim, ampak zaenkrat mi še uspevauser posted image user posted image user posted image

ursonok user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 729
16.11.2012 8:21:46   
Anon2012
Dobro jutro.

RR je pa res zakon - sem imela eno uporabnico kar blokirano user posted image svašta.

Da se zbistrimo: user posted image

Ursonok: sem kukala k Pušenjaku, javno ni nič videti - upam, da ti je odgovoril na zasebno. Alternativno: upam, da si si že našla nekoga za drugo mnenje, merjenje NS. Tudi jaz sem pissed off, če ne naredijo dobro, kar mi po defaultu pripada in moram to plačati. Žal: pri taki zadevi je za stopiti čez svoja načela. No, verjamem, da si vse to že premlela, jeza pa je seveda tudi na mestu.

Sporoči, kako je z vami/teboj/vama.

Moram pa reči, da tudi mene zelo skrbi Nuhalna - tako da dostikrat celo sanjam o tem :( V prvih sanjah taki rezultati, da sploh ne vem, če so v RL možni, v današnjih sanjah pa je bilo vse OK. Mene kasneje zagotovo čaka tudi AC (mogoče BHR, ampak prej ne kot ja), predvidevam, da nekje sredi decembra. Mislim, da dokler ne dobim rezultatov tega pregleda, se ne bom sprostila in prepustila stanju nosečnosti. :( Ampak saj bo - nekaj že.

Flowy: hvala za recept za zelje. Zdaj me je to tako zrajcalo, da bo danes, jutri padlo to v lonec. Drgač pa, mimogrede in čisto off topic, jaz sem začela precej uporabljat ekonom lonec (sem pač preškt za AMC posode) in imam npr segedin v eni uri narejen - tak, za prste polizat. Tisto kuhanje zelja ne vzame ene ure ampak cca 15-20 minut. Priporočam - verjetno smo vse v stiski s časom.

Pa: en dober petek želim!

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 730
16.11.2012 8:39:15   
Lorencia

user posted image

PDP, nick, starost, kraj, število user posted image , število user posted image ki jih že imamo , naslednji pregled, spol user posted image

1. 6. 
ursonok, Španija, 32, 3user posted image , 2user posted image
Saša33, okol.Logatca, 34, 2user posted image , 1user posted image
5ra8, 31, 3user posted image , 1user posted image , NP 12.12, NS 19.11

2. 6. 
bambolin,
pika89, 23, 1user posted image , 0user posted image ,

3. 6.
majčula,32, 2user posted image , 1user posted image ,

4. 6. 
annnna, MB, 24, 2user posted image , 1user posted image ,
Jerneja86, MB, 26, 1user posted image , 0user posted image ,
niinii, 30, 1user posted image , 0user posted image ,

5. 6. 
sover, 31, 2user posted image , 1user posted image , 19.11. 
nincy*, 2user posted image , 1user posted image ,
Daisy84, Celje, 28, 2user posted image , 1user posted image , NS 23.11

6. 6.
Natalija28, Duplek-MB, 2user posted image , 1user posted image
minimedek, CE, 31, 1user posted image , 0user posted image , NS 22.11

7. 6.
flowy,Velenje, 31, 1user posted image , 0user posted image , NS 26.11
Lorencia, 29, 3 user posted image , 1user posted image NS 23.11

9. 6. 
girl79, 3user posted image , 1user posted image
Rožica1985, primorska, 27, 1user posted image , 0user posted image
Plišek, 1 user posted image , 0user posted image , NS 22.11

10. 6.
anasara12, Lj, 1user posted image , 0user posted image

11. 6.
Zoja83, okol. Litije, 2 user posted image , 1user posted image .
Aneri123, 1 user posted image , 0user posted image

12. 6.
malecka24, 3 user posted image , 2user posted image

13. 6. 
Sony2011, 27, Vrhnika, 2user posted image , 1user posted image
junij13, mb, 27, 2user posted image , 1user posted image ,
tinci31, 32, Primorska, 3user posted image , 2user posted image

14.6. 
drejcka76, 35, 1user posted image , 0user posted image ,

15.6. 
Anon2012, okolica LJ; 36, 1user posted image , 0user posted image , 29.11 (+ NS)

16. 6. 
realistka, 1user posted image , 0user posted image ,

17. 6. 
črtica1, 21, Šk. Loka, 1user posted image , 0user posted image , 19.11
jagoda, 2user posted image , 1user posted image
ursap, Lj, 2user posted image , 1user posted image

19. 6. 
tana01, 31, 1user posted image , 0user posted image , 15.11

20. 6. 
andreja_p, CE, 29, 1user posted image , 0user posted image , 22.11

21. 6. 
sv86, KP, 25, 1user posted image , 0user posted image ,
drugičudež, 2user posted image , 1user posted image ,
mamica00, ?user posted image , 4user posted image , 15.11.

22.6. 
Zaenkrat še neznana, 1user posted image , 0user posted image ,

23.6. 
miskula, okol. Lj, 2user posted image , 1user posted image ,
srečki, LJ, 31, 3user posted image , 0user posted image ,

24.6. 
ursika_ursi, okol. Slov.B., 27, 2user posted image , 0user posted image , NP 28.11, NS 13.12
StelaPia, MB, 27, 1user posted image , 0user posted image ,

26.6. 
sonce987, 29, 2user posted image , 1user posted image , 05.12
baby2012, VE, 24, 1user posted image , 0user posted image ,
lizika86, 26, 2user posted image , 0user posted image , NS 17.12

27.6. 
ajnas6, Koper, 33, 1user posted image , 0user posted image , 16.11

27.6. 
lepka , 1user posted image , 0user posted image ,

30.6.
vilincek, 2user posted image , 1user posted image

X.6. 
sanrca.81,
zeemeermin,

SKUPAJ NAS JE: 50

Nosečke z dvojčki:
flowy user posted image user posted image
Anon2012 user posted image user posted image

PRIČAKUJEMO:

user posted image :
user posted image :
user posted image :

Poslovile so se user posted image user posted image ;
user posted image Ajedat user posted image
user posted image pumpkinka user posted image
user posted image giotti user posted image

---------------------------------------------------------------------------
ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

- http://otrocarije.net - http://www.nosecnica.si
- http://www.noseca.com - http://bibaleze.si
- http://www.parentsconnect.com - http://www.moje-zdravje.si
- http://www.pregnology.com - http://www.novorojencek.com
- http://www.mama.si - http://babybook.si
- http://www.pregnancy.org - http://www.bambino.si

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1 - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 731
16.11.2012 8:41:18   
Lorencia
Punce, popravila sem le svoje podatke na seznamu...da jih ne bo potrebno popravljat drugim.

Nuhalno imam točno čez teden dni, tako da če bo na nuhalni vse ok - bom v prihodnje bolj aktivna z klepetanjem in ne samo branjem.

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 732
16.11.2012 8:43:42   
Zoja83
Jutro (že iz vrtca, ki sma ga zamudila, po kavi, po dudi, ki je padla v obtok in še čem)!

ursonok glede na to, da sama praviš, da je bila šlampasta, si teh rezultatov ne jemji preveč k srcu. Tole so le ene zelo majčkene mere (mm) in se hitro zmotijo, sploh če so šlampasti. v vsakem primeru poskusi najti drugega in če najdeš tel. tistega poljskega dr. ga kar pokliči in malo zašpilaj na slčabo vest, češ kako tam dobro naredijo, v Španiji pa katastrofa in da si zdej čist panična... Upam, da ti uspe!

kislo zelje morm pristavit še svoj recept. Jst na olju prepražim čebulo in kakšno šunko na kocke narezano. Potem dodam malce vode (kak deci nič več), rdečo papriko in sol, poper, včasih tudi kumino, če je ni že v samem zelju. Zelje medtem dobro operem (sploh če je fajn kislo). Nato dodajam zelje in ga sproti mešam, ker je vode malo, da je povsod rdeče. Potem zaprem AMC, pustim, da se čisto zapre in pride do konca. In to je to. Mal mesa vseeno da drugačen okus, naredi pa itak po svoje! user posted image Ekonom je pa tudi men zakon!

se vam že pozna? jst sem mela prvega čist v križu in sem že drugače mal bolj polne postave in se mi v prvo res dolgo ni poznalo, pa še na koncu ni bilo ne vem kaj trebuha. Na cesti ni nikoli noben porajtal-še soseda ne, dokler ni videla vozička. Zdej sumim, da bo drugače. Nosim ga spredaj in že ratujem okrogla. Prav zanimivo. Pa fajn, mam vsaj občutek, da je zares...

tedni ne vem točno, katera je spraševala. če si noseča 8 3/7 to pomeni, da si noseča polnih (dopolnjenih) 8 tednov in tri dni in si v 9. tednu. Zdravniki uporabljajo dopolnjene tedne in za njih si noseča 8. tednov. Naj te potolažim, da sem se jst to navadila šele zdaj, v prvi sem vedno mislila, da sem en teden več noseča.

PDP-ji Tolk mi je zanimivo, da eni G kar prestavljajo PDP-je. Naša G jih nikoli ne, razen če bi bila res ful velika razlika. Itak je zelo majhna možnost, da boste rodile na datum PDP-ja. Jst sem se rodila 16 dni po Pdp-ju, moj otrok pa tri dni prej.

Se beremo, šibam v trgovino!

(odgovor članu Anon2012)
Neposredna povezava do sporočila: 733
16.11.2012 10:00:52   
ursonok
Hej,

dober dan. Hvala za vzpodbudne besede user posted image .
Včeraj preklicali pol Granade, vse tiste, ki smo jih našli na netu in forumih - vsi me lahko sprejmejo šele v ponedeljek, takrat pa sem jaz že na avionu za Poljsko user posted image . POtem sem našla svojega bivšega G na Poljskem, ampak je imel prvi termin šele v soboto, 24. novembra! Takrat bom že v 15. tednu. Sem malo pojamrala, kaj so mi rekli, srce itd., pa so me stlačili na pregled v sredo, 21. 11., ob 20.30. So pa rekli, da ne morejo obljubiti, da morda ne bo že prepozno user posted image .

Sem prebrala verjetno pol neta na temo te regurgitacije, skratka, lahko izgine, lahko pomeni srčno napako, lahko pa Downov sindrom (to je eden od novejših markerjev). Sploh glede na to, da tudi nuhalna ni "odlična" (2,1).
Če bo ta moj gin ugotovil, da je kaj bad, bom šla na amniocentezo, samo še ne vem, kam (ravno takrat, na začetku 16. tedna, gremo v SLo!), pa seveda - kje bom denar dobila. user posted image
Zdi se mi, kot da se nahajam v nekih morastih sanjah. In če se mi je v prvi N zdelo, da ni panike, tudi če rodim bolanega otroka, se mi zdaj, v 3., to sploh ne zdi več tako. Že tako ne vem, kako bomo živeli s tremi (finančno, logistično, psihično), vse ostalo presega mojo domišljijo in moči. Zdaj, ko sem se znašla v dreku, vidim, da nisem noben svetnik user posted image

Najhuje pri tem je to, da se sploh ne moreš lotiti ničesar drugega, ne moreš se veseliti, misliti o drugih stvareh. Groza.

Nič, nehujem, mislim, da sem vam dovolj zamorila user posted image . Seveda vsem želim lepe rezultate, normalne dohtarje in čim več dobrega počutja!

(odgovor članu Zoja83)
Neposredna povezava do sporočila: 734
16.11.2012 10:14:08   
MARJETICA9
Se opravičujem, da vpadam z drugo temo.
Prodam Dianatal gel za pomoč pri
vaginalnem porodu. Cena 60 evrov.

Priporočam.

Lp

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 735
16.11.2012 10:53:47   
tana01
Na hitro sem preletela vaše poste, si moram vzeti čas.. Ursonok, sem videla tudi odgvoor Pušenjaka in se mi zdi spodbuden. Njemu si tudi imenila za regurgitacijo? Držim pesti zate, da se razjasni situacija. user posted image  Najhujše je, ko človek tava v temi. Eni G pa tudi govorijo o otročkih kot da so vreče krompirja. Te bi poslala v Luko Koper prebirat banane!

Včeraj sem bila na prvem pregledu in je vse ok. Upam in si želim, da bo tako tudi naprej. Me kar strese, ko preberem na forumu kako se stvari hitro obrnejo :( V začetku decembra imam nuhalno svetlino. Oddahnila si bom šele po tem pregledu...sicer pa ostajam pozitvinih misli. Zdaj sem user posted image  9t/6d in imam rok 15.06.2012.

Se še javim, ko vas v miru prebrem!

Končno petek!

(odgovor članu MARJETICA9)
Neposredna povezava do sporočila: 736
16.11.2012 10:54:03   
5ra8

IZVIRNO SPOROČILO: Lorencia

Punce, popravila sem le svoje podatke na seznamu...da jih ne bo potrebno popravljat drugim.

Nuhalno imam točno čez teden dni, tako da če bo na nuhalni vse ok - bom v prihodnje bolj aktivna z klepetanjem in ne samo branjem.

mislim da sm edina ki popravlja. user posted image

tako da če boš še kaj vidla da je za popravit, ti kar popravi, bom vesela, da nimam tega dela samo jst user posted image

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 737
16.11.2012 11:20:49   
ursika_ursi
Jutro oz. dober danuser posted image
Zame je še napol jutro, sem se pred 3/4 ure komaj zbasala iz postelje. Tile nočni pohodi na wc in pohodi, ko me nosi luna, me potem čisto izčrpajo in šele okoli 6h malo bolj trdno zaspim.
RAvno sem pojedla poln krožnik mlečnega grisa z malo kakava, mmmm....user posted image  Mi je še od včeraj zvečer ostala točno ena porcija pa je prav pasalo zdaj.

ursonok, me veseli, da se ti je ratalo dogovorit za pregled in držimo vse pesti, da bo tokrat pokazalo, da le ni vse tako groznouser posted image
Anon2012, tudi mene malo skrbi tale nuhalna, sploh, ko na forumuh prebereš svaštauser posted image  Tako da od zdaj naprej berem samo RR in Bibaleze, ostalo NO GO!

A ima katera še probleme s temi mini mušicami? Jaz jih nisem imela, dokler pred dnevi nisem k bajti privlekla sadjauser posted image  Zdaj pa mi grejo že res na živce. Sem začela sadje zapirat v hladilnik, včeraj pa sem še vsa okna pošpricala s Stelexom in se jih je veliko gor dobilo, tako da jih je vidno manj. Naj tako tudi ostane..

Kaj boste danes kuhale? Jaz sem že par dni čisto brez idejuser posted image

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 738
16.11.2012 11:47:04   
5ra8

IZVIRNO SPOROČILO: ursika_ursi

A ima katera še probleme s temi mini mušicami? Jaz jih nisem imela, dokler pred dnevi nisem k bajti privlekla sadjauser posted image  Zdaj pa mi grejo že res na živce. Sem začela sadje zapirat v hladilnik, včeraj pa sem še vsa okna pošpricala s Stelexom in se jih je veliko gor dobilo, tako da jih je vidno manj. Naj tako tudi ostane..

čak da ti okno poserjejo do konca. grrrrrrrrrrrrrrrrrrr sovražim jih. al pa ogledalo v kopalnici....jao....vse posrano od teh mušic user posted image

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

Neposredna povezava do sporočila: 739
16.11.2012 12:35:01   
sover
Uriska_ursi, mislim da bi bilo najbolje, čebi vse nosečnice takoj nehale brati vse forume. Lahko rataš totalno paranoičen, zato se tudi jaz držim samo tega foruma. Je več kot preveč.

Počutje je kar OK. POnoči sem bila sicer eno uro pokonci, ker moj mali mišek ni mogel zaspati nazaj, je pa zato zjutraj potegnil do pol sedme, da sva malo polovila. Ta vikend imava z očijem "time-out" in greva v soboto zvečer na gledališko predstavo, mali bo pa prespal pri babici. Čaka naju torej bajta zase, kar zame posledično pomeni totalni razvrat! user posted image user posted image user posted image  Pri meni je namreč tako, da se mi SO blazno lušta in zelooo veliko časa porabim predvsem v razmišljanju o tem user posted image . Da o sanjah sploh ne govorim. Lih zarad tega si precej obetam od sobotnega večera. Zdaj je namreč situacija takšna, da vsi spimo skoraj  v isti sobi (ločuje nas omara), zato je treba tudi aktivnosti temu prilaogoditi, men se pa blazno lušta popolne sproščenosti. Upam samo, da ne bova popadala v posteljo in spala ko ubita (nič hudega, saj bova tudi v nedeljo zjutraj še sama user posted image ).

Nuhalna se približuje, trebušček pa že malo raste (ne morem verjeti, da tako hitro)...

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 740
16.11.2012 13:56:25   
Anon2012
ursika_ursi & mušice a one gredo na stelex, to je kot neka vaba? zanimivo... Midva jih vsako leto faševa ene parkrat. včasih zadostuje, kakšno grozdje na mizi, drugo sadje... in jih ne spraviva ven! skrivava potem vse, kar bi jih mikalo (v hladilnik) in po nekaj dneh čudežno izginejo.

drgač, k so "me" prvič napadle, sem brala, da jih z baziliko odženeš. samo, moram rečt, da je bilo v tistem substratu od bazilike nekaj, na kar so potem te živalce še bolj šle, tako da se pri nas to ni obneslo.

sem pa utrujena, da samo še posteljo vidim :(

ursonok še 5x greš spat, pol pa zveš, da bo vse OK! zaupaj vase in v dete. user posted image

(odgovor članu zeemeermin)
Neposredna povezava do sporočila: 741
16.11.2012 17:44:39   
junij13
dolgo časa se nisem javila, ker smo iz tedna v teden iskali utrip, ker ga še zdaj ni,grem v pnedeljek na čiščenje, tako da mene lahko brišete iz seznama

vsem želim pa prijetno nosečnost in hiter porod, skratka vse naj,naj vsem*
lp

(odgovor članu Anon2012)
Neposredna povezava do sporočila: 742
16.11.2012 19:28:24   
girl79
Čao souser posted image user posted image

junij13-user posted image user posted image ...vem kako se počutiš, ker sem bila sama junija par tednov v "iskanju" utripa, tako da sem se na koncu po čiščenju celo boljše počutila, ker je bil zame to pač potem zaključek neke zgodbe in možnost za začetek nove...no in res sem zdaj novembra le dočakal ta utrip, tako da...pogumno naprej!

ursonok- tudi tebi user posted image in user posted image da bo 21.11. vse ok...

tudi ostalim pa seveda veliko dobrih rezultatov na nuhalni....tudi jaz si jih neizmerno želim, me je kar strah....v bistvu sploh nikomur še ne upam povedat za nosečnost (razen dveh prijateljic), ne domačim ne v službi, ker me še vedno vsake toliko časa stisne...kaj pa če bo kaj narobe.... pa bi že kar morala povedat, ker se mi res že nenormalno pozna, se mi zdi da sem imela v prvi nosečnosti res šele cca. 2 meseca kasneje tak trebuh...no počakam še nuhalno (še 10 dni user posted image ), pol pa vseeeeeeem povem user posted image user posted image

Itak je pa že cel november v službi noro, pa še do konca novembra bo, tako da mislim da bodo dnevi kar leteli do nuhalne....

Meni se pa fuuuuull lušta špagetov, joj, bi jih lahko vsak dan jedla....prejšnji vikend sva si jih šla z mojim ob 22.00ih zvečer skuhat user posted image user posted image user posted image .... no tudi kakšno kislo zelje bi se še vedno prav prileglo...user posted image

Lepo se mejte user posted image

(odgovor članu junij13)
Neposredna povezava do sporočila: 743
17.11.2012 7:52:00   
ajnas6

user posted image

PDP, nick, starost, kraj, število user posted image , število user posted image ki jih že imamo , naslednji pregled, spol user posted image

1. 6. 
ursonok, Španija, 32, 3user posted image , 2user posted image
Saša33, okol.Logatca, 34, 2user posted image , 1user posted image
5ra8, 31, 3user posted image , 1user posted image , NP 12.12, NS 19.11

2. 6. 
bambolin,
pika89, 23, 1user posted image , 0user posted image ,

3. 6.
majčula,32, 2user posted image , 1user posted image ,

4. 6. 
annnna, MB, 24, 2user posted image , 1user posted image ,
Jerneja86, MB, 26, 1user posted image , 0user posted image ,
niinii, 30, 1user posted image , 0user posted image ,

5. 6. 
sover, 31, 2user posted image , 1user posted image , 19.11. 
nincy*, 2user posted image , 1user posted image ,
Daisy84, Celje, 28, 2user posted image , 1user posted image , NS 23.11

6. 6.
Natalija28, Duplek-MB, 2user posted image , 1user posted image
minimedek, CE, 31, 1user posted image , 0user posted image , NS 22.11

7. 6.
flowy,Velenje, 31, 1user posted image , 0user posted image , NS 26.11
Lorencia, 29, 3 user posted image , 1user posted image NS 23.11

9. 6. 
girl79, 3user posted image , 1user posted image
Rožica1985, primorska, 27, 1user posted image , 0user posted image
Plišek, 1 user posted image , 0user posted image , NS 22.11

10. 6.
anasara12, Lj, 1user posted image , 0user posted image

11. 6.
Zoja83, okol. Litije, 2 user posted image , 1user posted image .
Aneri123, 1 user posted image , 0user posted image

12. 6.
malecka24, 3 user posted image , 2user posted image

13. 6. 
Sony2011, 27, Vrhnika, 2user posted image , 1user posted image ,
tinci31, 32, Primorska, 3user posted image , 2user posted image

14.6. 
drejcka76, 35, 1user posted image , 0user posted image ,

15.6. 
Anon2012, okolica LJ; 36, 1user posted image , 0user posted image , 29.11 (+ NS)

16. 6. 
realistka, 1user posted image , 0user posted image ,

17. 6. 
črtica1, 21, Šk. Loka, 1user posted image , 0user posted image , 19.11
jagoda, 2user posted image , 1user posted image
ursap, Lj, 2user posted image , 1user posted image

19. 6. 
tana01, 31, 1user posted image , 0user posted image , 15.11

20. 6. 
andreja_p, CE, 29, 1user posted image , 0user posted image , 22.11

21. 6. 
sv86, KP, 25, 1user posted image , 0user posted image ,
drugičudež, 2user posted image , 1user posted image ,
mamica00, ?user posted image , 4user posted image , 15.11.

22.6. 
Zaenkrat še neznana, 1user posted image , 0user posted image ,

23.6. 
miskula, okol. Lj, 2user posted image , 1user posted image ,
srečki, LJ, 31, 3user posted image , 0user posted image ,

24.6. 
ursika_ursi, okol. Slov.B., 27, 2user posted image , 0user posted image , NP 28.11, NS 13.12
StelaPia, MB, 27, 1user posted image , 0user posted image ,
ajnas6, Koper, 33, 1user posted image , 0user posted image , NP 30.11, NS 12.12.

26.6. 
sonce987, 29, 2user posted image , 1user posted image , 05.12
baby2012, VE, 24, 1user posted image , 0user posted image ,
lizika86, 26, 2user posted image , 0user posted image , NS 17.12

27.6. 
lepka , 1user posted image , 0user posted image ,

30.6.
vilincek, 2user posted image , 1user posted image

X.6. 
sanrca.81,
zeemeermin,

SKUPAJ NAS JE: 50

Nosečke z dvojčki:
flowy user posted image user posted image
Anon2012 user posted image user posted image
ajnas6 user posted image user posted image

PRIČAKUJEMO:

user posted image :
user posted image :
user posted image :

Poslovile so se user posted image user posted image ;
user posted image Ajedat user posted image
user posted image pumpkinka user posted image
user posted image giotti user posted image
user posted image junij13 user posted image
---------------------------------------------------------------------------
ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

- http://otrocarije.net - http://www.nosecnica.si
- http://www.noseca.com - http://bibaleze.si
- http://www.parentsconnect.com - http://www.moje-zdravje.si
- http://www.pregnology.com - http://www.novorojencek.com
- http://www.mama.si - http://babybook.si
- http://www.pregnancy.org - http://www.bambino.si

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1 - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 744
17.11.2012 7:55:39   
ajnas6
A no nisem veela, da lahko vse popravljamo ta seznamček ... no in sem ga sprobala popraviti, pa mi je celo ratalo.

Popravila sem sebe imam rok namreč 24.6 (sem sama narobe zračunala), in se dodala, da sem noseča z dvojčki. Še vedno je eden precej manjši kot drugi, samo srčni utrip je zaznan, sicer šibkejši, ampak je še za počakat. Je pa že od začetka manjši.

junij13 user posted image
ursonok user posted image in držim pesti, da bo vse ok, itak da bo, samo pozitivno je treba razmišljat

(odgovor članu ajnas6)
Neposredna povezava do sporočila: 745
17.11.2012 8:52:29   
latka
Se po dolgem času oglašam s slabimi novicami. Pri meni so enostranske bolečine res pomenile IMN, zato sem prejšnji teden dobila injekcijo za končanje nosečnosti, vendar se je v ponedeljek vse skup zakompliciralo in sem bila sprejeta v bolnišnico s hudimi bolečinami v trebuhu, v torek zjutraj so me pa že urgentno operirali, saj sem imela že notranje krvavitve!user posted image
Zato se poslavljam, vsem ostalim pa želim lepo ter mirno nosečnost!!

(odgovor članu ajnas6)
Neposredna povezava do sporočila: 746
17.11.2012 10:11:14   
sover
Tile dnevi pa nso prav vzpodbudni za nosečnice user posted image Dosti slabih novic. Upam, da jih je sedaj konec. Latka, junij13 user posted image

Ursonok, zato pa le glej, da boš to nuhalno zrihtala tako, kot je treba (itak, da jo boš) user posted image

Girl79, ne omenjaj špagetov - bi jih lahko jedla vedno, povsod in z vsem! Apetit je torej tukaj, zdaj ga moram samo še držat na špagci (lažje rečeno kot storjeno).

Lep dan nosečke, pa pošljite svojim fižolčkom kako pozitivno misel.

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 747
17.11.2012 12:19:57   
ursonok
Zdravo,

junij, latka user posted image user posted image . Res grozne stvari. Latka, upam, da so te vsaj poštimali ok, da ne bo kakšnih posledic. Ma res smola no.

Branje forumov itd.
se strinjam, da je to popolnoma ubijalsko. Jaz sem prebrala vse, kar se je dalo, v zvezi s to regurgitacijo pa sindromi in drugimi boleznimi. In vam povem, da lahko popolnoma zblazniš, ne spiš, jokaš, butaš z glavo ob steno. Take stvari prebiraš. V nekih strokovnih člankih (ang) piše, da ima plod s tako srčno napako skoraj 100% Downov sindrom (ali še kaj hujšega), spet v drugih (tudi ang), pa da se ta pojav sreča pri veliki večini zdravih plodov na koncu prvega trimesečja in da potem dostikrat izgine. In vsi članki temeljijo na "znanstvenih raziskavah", vzorcu, nekih preskušenih metodah, blablabla. Potem naj mi paše kdo reče, da samo mi v humanistiki "mešamo drek". user posted image user posted image
Včeraj sem potem vse poslala k vragu in šla, ko sta bila še v vrtcu, peš v mesto po zelenjavo, na prigrizek in deci rdečega, pa potem še peš nazaj. Ker je bilo 20 stopinj, sem se kar prešvicala ... in malo umirila.
Vem, kaj vse nas lahko čaka, tudi najhujše. Ampak bomo pač počakali do srede, upamo, da bo mali še dovolj majhen, da bo imel pregled smisel. Pa bomo videli, kaj bo stric povedal. Se pripravljam psihično, da bo pač tudi on opazil nepravilnosti na srcu. Če bo opazil še kje kakšna odstopanja, gremo pač na amnicentezo in potem ... pač vidimo, kako in kaj. Najhuje je ta psiha, to, da potem potujemo še v SLo, povsod s tem trebuhom, vsi bodo vedeli za nosečnost, jaz se pa sploh ne morem veseliti in sem vsa napsihirana in komaj zadržujem solze. Kako naj taveliki povemo - da bo dobila bratca/sestrico, morda pa tudi ne, ker je nekaj narobe? user posted image
A kot pravim, zdaj do srede poskušam ne histerizirat. Bomo videli.

Sem pa drugače včeraj cel večer zabila na branju nekih genetskih posvetovalnic. Za umret. Koliko različnih sindromov obstaja! Ki jih ful težko dokažejo, identificirajo. Groza. Pa tudi ful zanimive stvari - o dvojčkih, barvi oči, načinih dedovanja. Skratka, za nemedicinca in negenetika res zanimivo branje user posted image

Pri nas pa danes dež. user posted image Abel je končno mrknil, upam da bo trajalo vsaj uro, uro in pol. Tamala je pa tečna že od jutra. Vreme? user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 748
17.11.2012 12:23:27   
ursika_ursi
Hej bejbeuser posted image

Jooooj, Latka in junij13user posted image user posted image user posted image user posted image  Ne zgubit volje za naprej...

Za vse ostale pa polno pikapok za srečouser posted image user posted image user posted image user posted image  
Zunaj tak lep sonček jaz pa se ne morem spravit s kavča- dans sem čist utrujena, kot da bi celo noč delala v rudnikuuser posted image  Lulat sem šla ene 4x in pol valda je problem nazaj zaspat. Pol me je še pod levo rebro nekaj začelo špikat in sem komaj dihala pa samo na levem boku sem lahko spala, ker me je v drugem položaju tako bolelo, da nisem mogla niti dihat. AMpak zdaj sem ok. Verjetno je kakšna mišica nagajala.

Včeraj sva šla na pico po dolgem času in sva vsak pojedla svojo polovico, ampak sem se taaaakooooo najedla, da sem mogla it bruhat- prvič v tej nosečnosti. Pol pa je blo ok. AMpak sma prišla domov in sem bla spet lačna kot volk.

Sva šla v Bauhaus in tam vidim že novoletno smrekico in vse okrašeno in mi kar dol pade vse- pa kaj je tem trgovcem, a so zmešani al kaj!? Še malo pa bo vse okrašeno že septembra in pol za božič in novo leto, ko bi vse skupaj mogli bit res UAU, ne bo več tistega UAU- že zdaj se mi zdi, da ni več tistega vzdušja, ker si navajen vso to navlako gledat že od novembra naprej.

Aja, Anon2012, Stelex ne privlači mušic, ampak na oknu jih imam največ in tako se jih najlažje znebimuser posted image  Jih razturim več naenkratuser posted image  Mam tako čista okna kot že dolgo neuser posted image user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 749
18.11.2012 10:32:37   
flowy
ursonok-res vprašanje koliko so ti rezultati pravilni, zraven tega pa je vprašanje tudi kakšne aparate imajo tukaj. Če je to javno zdravstvo bi rekla, da ne investirajo preveč v te naprave in kaj hitro se lahko zgodi, da niso tako natančne kot bi mogle bit. Želim pa ti povedat tudi to, da je prijateljica imela rezultat 1:300 in na koncu rodila čisto normalnega zdravega otroka!!! Ne obupat!!!

Sem pa res full vesela, da ti je uspelo dobit termin in upam, da bo tale zdravnik nekoliko bolj resen in ovrgel napačno diagnozo…

Zoja83
-zanimiv recept za zelje, bom enkrat poskusila, vendar brez paprike, ker je ne maram…

Tudi meni trebušček že kar lepo raste. Ta teden sem šla na lov za nosečniškimi hlačami, ampak sem se na koncu odločila, da je še vseeno malo prehitro…

PDP
-moja G meni še zdaj ni določila PDP-ja, čaka na NS, da bo na podlagi teže in velikosti otrok določila točen datum, ki pa potem tako ne bo pravilen, ker so dvojčki itak prej…

Junij 13 in latka-tale angelček vama ni bil namenjen, želim pa vama, da bo naslednji ostal celih 9 mesecevuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Resnična zgodba: Ti si bil tukaj, moj angel
V tišini noči, ko uspavam svojega novorojenega sina, mislim nate.

Dojenje.
Admin

Ali menite, da je res, da dlje ko ženska doji, boljši je otrokov imunski sistem?