Taddy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka isto si velika kot jaz - vem kako se nam pozna vsaka kila:) poslušaj, ni panike, ti kar tako naprej, par stvari pa vseeno poglej in bodi dosledna. 1. hrana - men se tud pozna vsak grižljaj, da ne boš mislila . - (zaenkrat) skenslaj vse pecivo in sladkarije - če piješ čaj ali kavo in sladkaš, pij samo 1x-2x na dan - pij vode najmanj 2 litra na dan (pa ne 1 liter naenkrat ;) - jej obroke na pest; torej, velikost posameznega obroka ne sme presegat velikosti tvoje roke stisnjene v pest. če je več, ješ prevelike obroke - ne zmanjšuj obrokov (imej jih 4-5), samo naj bodo (VSI!! tudi menzni obrok) velikosti pesti, torej mali (glej pest ^^) in zdravi. nosi sabo sadje in občasno kake oreščke; to naj bo popoldanska malica med kosilom in večerjo. - če ješ občasno kruh, jej wasa fullcorn suhi kruh (nikoli ne dajaj masla na sendvič, raje kak zeliščni namaz) 2. telovadba - možno je da nisi dovolj dosledna pri dviganju srčnega utripa; po domače, rabiš cardio vadbo - moraš se gnat do limita in zašvicat, zadihat in dvignit utrip na optimum za cardio (temu se reče ciljni srčni utrip); brez tega ne gre. mogoče bi si kupila merilec srčnega utripa da vidiš koliko si se sploh "nagarala" pri kolesarjenju. tukaj imaš en link, ki govori o tem: http://www.fit-on.net/srcni_utrip_uspesna_vadba-121614-4486-a.html ne vem koliko si sicer stara, če si recimo okol 30, bi imela maximalni srčni utrip okoli 190. nato odšteješ svoj srčni utrip v mirovanju (meriš zjutraj) in rezultat pomnožiš z: 0,6 pri začetnikih, 0,7 pri treniranih, 0,8 ali 0,9 pri treniranih vrhunskih športnikih. - nato temu številu prišteješ srčni utrip v mirovanju in dobiš ciljni srčni utrip pri upoštevanju plus ali minus pet udarcev na minuto. Avtorica...zelo dobro si preberi ta post, ker je to edina rešitev. Včasih sem imela 50kg, v drugi nosečnosti sem prišla na preko 80kg. Sicer sem po zadnjem porodu takoj zgubila 10kg, so pa kile obstale in se držale 9mesecev, dokler sem dojila (če nisem dovolj jedla, tudi mleka ni bilo). Slepo sem čakala, da vsaj kak kilogram zgubim z dojenjem, a očitno to gre res samo v kombinaciji: dojenje cel dan, nič spanja ponoči, kar pa pri nas ni bilo. Potem sem po nekem čudnem naključju na FB kliknila kolega iz srednje šole, ki je sedaj osebni trener. Ker sem v času, ko sem začela hodit k njemu še dojila, ti povem, da sem 2 tedna po njegovih treningih (zaradi dojenja nisem jemala nič proti bolečinam), bila adijo-fertik, kot robot. Pa da ne boš mislila, da je to sedaj res bilo neko mantranje. Same normalne vaje za najpomembnejše mišice...po mesecu in pol, sem sicer imela kondicije za 2 konja, kilaža pa je še vedno stala in sem tisti trenutek resno razmišljala, da odneham, ker tak ni haska. Potem pa kot strela z jasnega. Vidno se je začel manjšati obseg prsi, joške so se pomanjšale, v 2 mesecih sem zgubila 8kg. Na začetku sem recimo bila švicna tako da je teklo z mene, potem naenkrat ni pritekla niti kapljica potu. Hrana? Tako kot ti je napisala mateyka. Jaz jem resnično vse, se pa na veliko izogibam belega kruha, sladkorja...recimo en preprost obrok, ki ga tudi sama obožujem. Črn kruh, gor sir, šalica mleka in za malo otroško pest kikirikijev ali oreščkov. Ko sem ga vprašala kako je z Mc Donaldsom in pizzo, je rekel, da v Macu lahko komot pojem cheeza, ko jem pizzo, naj polovico nadeva premaknem na drugo polovico in tisto pojem... Važne so kombinacije hrane. Lahko si ti cel mesec na jabolkah in seveda boš shujšala, samo kaj boš pa naredila s telesom? Sedaj sicer že kak mesec ne hodim k njemu, ker imamo doma preveč dela in ne dobimo delavca za pomoč, sem pa ponosna, da sem iz konf. 42 prišla na 38, da se lahko spet normalno oblečem, zrihtam in da več nisem debela...evo.
|