|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ronja...
30.11.2012 11:05:00   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka
Če moja maladva vesta to delat, boš valjda tudi ti.


hahahaha, dobro da vem, s kom se primerjat user posted image


ronja - ja, saj men je tud logicno, da se mora gluten sprostit, da je potem fajn elasticno. no, mislim da sem v glavnem postekala user posted image ce doooolgo ne bom porocala o rezultatih, bo to samo pomenilo, da zadeva ni delovala user posted image


madona metulj, kaj zdaj? Zadeva ni delovala?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   [Brisano sporočilo]
30.11.2012 11:34:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Ronja...
30.11.2012 11:36:55   
ronja
s tem, da sem dala namesto rozin brusnice.

To je vedno fajn zamenjava:).

Ampak, Ronja, ti delas tudi spagete sama verjetno? S kaksno masino pa to? Sem mal razmisljala, da ce bi pri " kuhinjksem robotu" nabavila se tisto za meso mlet, da bi jih lahko skozi tisto delala. Dela katera tako in je ok?

Z dvema različnima: najprej sem mela nastavek za špagete valjat za navaden ročni valjarček (Ampia, Imperia,...), tako kot lakho zrežeš rezance, lahko zadeva naredi tudi okrogle špagete, če maš pač rezilo temu primerne oblike. Prodajajo v Italiji, ma bella Italia, pasta, pasta pasta... (ja, 1 babica in 1 dedek sta bila preseljena iz primorske na štajersko - po vsaki strani en - očitno so ti geni pri meni predominirali - kakšen izgovor ma lubi, ne vem, nima nobenih takih korenin, ima pa pristno ljubezen to pašte:) - res pa jo je vzljubil skup z mano, čeprav je že prej mel rad testenine, samo ne glih tako kot zdaj... geni grejo naprej, ker so tudi mali vsi 3je usekani nanje! Jupujaja jupijupi ja!)
Zdaj imam tudi pastamatic (ok, tudi tega že dalj časa), vidiš ga lahko tule, je ena domača (beri cenejša) različica teh tahudih, ki jih je metlj tako nesramno gor pripopalauser posted image . Na tega lahko delaš malo morje različnih oblik, pa še testo sam zamesi (ampak POZOR! testo za to mašino mora bit FUUUUL suho, čisto drugačno kot za valjanje z ročno mašinco! Tako, da se ne bi kdo zaklal - sicer dobiš zraven navodila, samo ne prebere(m)o jih vsi takoj;))
Ja, pri kuhinjskem robotu se tudi da dokupit nastavke, nimam s tem izkušenj, eni pravijo, da gre super, nimam robota, težko komentiram... Moj pastamatik je tak, da moraš met mal občutka, kako testo mora bit, pa za vsako moko je drugače, tako da je stvar poskusa in napake. Ampak še vedno lakho v skrajni sili narediš orčetije, če nič ne ratauser posted image . To jaz naredim iz ostanka, ker meni je čisto vsakega koščka testa za testenine škoda stran vržt!user posted image Sicer pa poglej malo reviewje na amazonu, se marsikaj naučiš:).

Moja naslednja mašinca bo za delat zmrznjen jogurt direkt iz zmrznjenega sadja in zmrznjenega jogurta - da zmeša vse skup, pa naredi en tak soft ice. Samo zdaj nimamo ne placa ne denarja (saj ni ful draga, ampak vseeno). Je pa že na wish listi:).

Ronja - tole bi pa prec imela, a?

metulj, diablo![sm=hudicek1.gif] Sm vedla, da ne bi smela odpirat! In valjda ne bom mogla zapret in bo še lubi videl in se nama bojo sline cedileuser posted image ... No, saj sva računala, da ko bova stara, pa recimo da ne bomo na kantu (upam), pa če bojo najini 3je tako produktivni kot midva... sva računala, da če pridjo vsi s svojimi boljšimi oz. slabšimi polovicami in podmladkom (če bi računala, da bojo taki ko midva, torej 3 na osebo oz par;) na obisk k nama... nas bo 17... no, za to številko bi se že splačalo met takole mašinco, kaj misliš?user posted image

A je kakšna možnost, da zadenem na lotu? No, če je ga ronja tebi tudi kupim

Hehe, te primem za besedouser posted image Upam, da igraš loto (možnosti so sicer podobne, če ga igraš ali pa ne, samo pač pri eni je možnost čista nula:D).

a katera dela testo brez jajc, samo z vodo?

Itak tudi. Menda ja ne misliš, da uporabljam samo en recept! Če se to zgodi, preveri znake življenja, ker neki ziher ne bo okuser posted image . Testo brez jajc je malo bolj zahtevno, če ga delaš iz drugih mok, ker potem nimaš ne glutena, ne jajčnih beljakovin, da bi naredile elastičnost/konsistenco, ampak se tudi da. Ne moreš pa vedno uporabit vseh nastavkov na pastamatiku. Za ročnega je pa vseeno, itak narediš tako testo, da ima fajn konsistenco, ker sama vse kontroliraš, kakor je tebi fajn (jaz imam rajši bolj mehko testo, eni rajši tršega)... Zvalja se vse:).

hope, saj jo lahko daš na mute:). Na youtubu je to mogoče, pri pravih italijankah pa ne:D.

Metulj, kako je šlo? Mi smo včeraj jedli kupljeno pašto - R. je mela igralne urice, potem smo šli pa še šolo pogledat (dan odprtih vrat in miklavžev sejem), jima je bila všeč, sploh taveliki:) (tamala se je najprej mal bala, pa bila hkrati ful navdušena, kaj so srčki!)

< Sporočilo je popravil ronja -- 30.11.2012 11:38:29 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   [Brisano sporočilo]
30.11.2012 13:45:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Ronja...
30.11.2012 13:50:02   
Paštetka
Metulj, a mize se ne da ven potegniti? Jaz delam na pultu, ki je pa preozki, pa potem dam desko še spodaj.
Delala sem pa že polnozrnate, navadne s korenčkom, ajdove, zeliščne (bazilika), ...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   [Brisano sporočilo]
30.11.2012 13:56:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Ronja...
30.11.2012 14:02:17   
ronja
mam pa problem...masince se ne da pritrditi na mojo mizo user posted image ker ima predebel rob...

been there. Vzami težko desko, pa nanjo prtrdi, potem pa daj na drug konec deske (tisti, ki je na mizi, ki ne gleda čez rob, seveda;) težke knjige - najboljše da take, ki se smejo umazat - aka kuharske;). Ena možnost je tudi, da mulca izmenjaje uporabljaš za utež deski in vrtenje ročice - en vrti, drugi sedi oz. obratno:D.

ker na koncu jz najvec domacega sladoleda pozrem...

I don''t see what''s wrong with that! Pa saj sadje pa jogurt so zdraviuser posted image

hahaha, jz sm se slabsa - se ko imam recet, se ga ne morem drzat

A se jih je treba?user posted image Sploh nisem vedela...

Testo brez jajc je malo bolj zahtevno, če ga delaš iz drugih mok,

Pod druge moke je bilo mišljeno take, ki nimajo glutena - ajdova, koruzna, riževa... (čeprav iz zadnje gre fino, ni problem, ajdovi pa znajo zezat, pa koruzni tudi)

Razlika z ali brez jajca je v glavnem v okusu in tem, koliko so testenine nasitne, ja. Je pa vseeno testo brez jajca navadno drugačno, vsaj iz teh "drugih" mok.

Iz pirine pa komot delaš, je ko z belo, samo malo druge barve, ni bistvene razlike med pirino in recimo moko za kruh.

Delala sem korenčkove, paradižnikove, špinačne, koprivove, kakavove testenine, pa s sipinim črnilom (da so črne, ful dobro pride), pa take, ki majo vmes ujete listke zelišč, da se še vidijo skoz, pa z nasekljanimi zelišči, od mok pa z belo ostro in gladko, moko za kruh, polnozrnato, ajdove, koruzne, pirine, sojine, riževe, pa seveda z različnimi mešanicami,... Čakajo me še ječmenove pa ržene, me zanima, kako pride:).

Jedilne barve... v pasti, baje so močne (which is good:), manj porabiš potem:), stanejo pa 5,8 (-10%, ker majo ta mesec akcijo, ker je novo odprta trgovina zdaj:)), torej 5,3 nekje. So pa 118 ml, kar upam, da bom za nekaj časa imelauser posted image Ampak veš... ni fora samo v ceni ene barve... je tudi v količini barvuser posted image (kupil mi je rdečo, karmin, rumeno, modro, turkizno in belo, se nabere...) Pa ni mi glih samo barv kupil... No, saj v bistvu je nekaj kupil dm, ki mi bo to prinesl za silvestrovo (samo dm je vedel, da bi rajši, da ne hodi posebej tja za to, ampak da je z nami, hehe, pa je sproti nabavil:D). Nekak se mi zdi, da dobim tudi cookie cuterje... Ne praši! Ne, ne povem, kok jih imam, ker je to čista provokacija!user posted image (sva šla enkrat štet, pa nisva do konca prišla...) veš, una klopca na kateri si sedela... no, tisto se odpre... in ugani, kaj je notuser posted image . Sem rekla, da jih mam dovolj, pa pravi, da potem me ne bo več moral zaj*, pa mi je kupil ene ful luštneuser posted image (orodje!!!, ker zdaj moramo mal prešaltat na bolj fantovske, ker teh še nimamuser posted image , pa gekona!!! Ta mi je ful dober!) Pa tilozo, ki jo vgneteš v sladkorno maso, da rata bolj trdna in se lahko mal bolj preseravaš, kaj hočeš naredit:) (narediš domačo gum paste po domače povedano). Ok. sem mal zašla...user posted image

< Sporočilo je popravil ronja -- 30.11.2012 14:06:10 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   [Brisano sporočilo]
30.11.2012 14:15:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Ronja...
30.11.2012 14:25:31   
ronja
ta moznost je tud men kapnila user posted image

Great mind think alikeuser posted image

a dej no, a ni ene 10 modelckov cist zadost za povprecnega uporabnika? user posted image aja, pozabljam - vi definitivno niste povprecni!

Haha, je neki na temuser posted image

aja, OK, potem pa stekam, zakaj je DM veliko potrosil user posted image se mi zdi, da je ze preracunal, da bo imel od tega tud on koristi

Hm, se bojim, da je bolj slabo preračunal, ker bo mel še manj placauser posted image ... On je eno tako prijazno bitje...

No, sem spekla čokoladne navihančke, če to kaj štejeuser posted image

< Sporočilo je popravil ronja -- 30.11.2012 14:28:36 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Ronja...
30.11.2012 14:41:53   
Hope2
Ronja! Že več kot 1 leto (če ne celo več kot 2 leti) poslušam o teh tvojih piškotih in me nikoli niso zamikali, ker sem si že ob naslovu predstavljala čist nekaj drugo-brezveznouser posted image , pa pol sem še prebrala ovsene kosmiče in me je vse minilouser posted image . Predvčeraj pa končno preberem cel recept, me zamika in danes so že na sporedu. Daj prosim menjaj ime piškotom, ker si zaslužijo boljše ime, bolj privlačno, bolj okusno, bolj mamljivo imeuser posted image . Krivico jim delaš s takim imenomuser posted image user posted image

Enkratni souser posted image user posted image . Sicer se naš ta mal zadnje čase ne dotakne piškotov, tak da si je sam namesto rozin in oreškov v vsakega dal 1 smartis bombonček. Za naju z možem pa original receptuser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 30.11.2012 14:43:31 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Ronja...
30.11.2012 15:16:10   
Paštetka
Metulj, testenine naredim čisto navadne, pa dodam nariban korenček zraven (ribam na ribežen na najmanjšo ribežnico). Količinsko ne morem rečt, ker nikoli ne merim. Tak na oko. Pa itak potem malo več moke, ker je korenček moker.
Pri ajdovih naredim spet kot normalen recept, s tem, da malo več kot 1/3 bele moke nadomestim z ajdovo moko.
Pri zeliščnih pa ali k navadni moki ali k polnozrnati moki dodam baziliko. Jaz jo imam doma posušeno,pa potem med rokami fejst podrgnem, da so majhni koščki. Spet od oka user posted image . Z zelišči ne smeš pretiravati, ker potem, ko bo omaka kakšna zraven, bo preveč vsega.
Korenčkovo testo je super za jušne rezance,ker so ti malo debelejši ali za krpice, ker se znajo te testenine, sploh, če maš na debelo nastrgan korenček trgati. Ampak testenine so pa božanske. Nič hudega četudi ne izgledajo lepo ven, ker okus odtehta vse.
Pa na enak način narediš pesine,pa špinačne (lahko pobarvaš samo s sokom)

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   [Brisano sporočilo]
30.11.2012 19:31:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Ronja...
30.11.2012 20:27:06   
Paštetka
Sveže narejene testenine za lazanjo ne rabiš prej kuhati, ker se lazanja itak peče cca 20 min. Suhe pa ja, kakšnih 5 minut.
Moja dva se rudi vedno sfajtata,kateri bo vrtel. Jaz ju razporedim tako, da en vrti, jaz noter dajem, ta drugioa čaka, da ven pride in potem ven "vleče". Kosopa že dolgi,tanki traki, pa raje jaz ven jemljem. Če meni kateri ne gre ravno skoz, ga pač prepognemin od začetka. Drugače je pa pomembno, da daš na začetku ravno noter.
Jaz na testenine (v primeru, ko jih naredim z orehi ali makom), dam potem, ko jih odcedim, maslo. Recimo za 4 člansko familijo nekje 50-100g masla. Potem mak in cuker v prahu
Če pa delam z omako testenine,p otem pa dajem testenine iz lonca direkt v omako. Razen pri bolognese, ko dam prej malo olivnega olja gor.

Nikolipa ne dajem olja že med kuhanjem noter,ker sem 1x brala, da se potem testenine napijejo olja in potem se ne zlijejo tako lepo z omako.

Sveže testenine se res kuhajo par minut. Suhe, ko jih 1x posušiš pa 2x dlje.
.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 30.11.2012 20:29:03 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Ronja...
30.11.2012 20:53:29   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
polovico sm spravila za lazanje (sej to lahko stoji do jutri v hladilniku? a moram kaj posebaj pripravljat pred peko, al samo klasicno zlozim lazanjo in zapecem?)


ja skuhaš/blanširaš prej (par minut), a ne? surovih pač ne polagaš direkt v pekač?

< Sporočilo je popravil mateyka -- 30.11.2012 20:54:13 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Ronja...
30.11.2012 22:13:38   
ronja
se pa strinjam o nendertalecu...

Ne jim delat krivice, prosim. Neandertalci so bili bolj miroljubni od naših prednikov, kar se nam očitno še danes pozna.

Se pa podpišem pod Ankico in se strinjam s kalbom, da se zakona ulice tudi sama bojim.

a zdaj te iste Viole stojijo v prvih vrstah in mečejo granitne konce... to mi je pa res malo hecno.

Nasilneži pač najdejo nek povod, da so nasilni, nima veze, kaj je to. Nasilni so v resnici zaradi čisto drugih reči, navadno sjebanega otroštva, ampak ker s tem ne morejo predelat, se izživljajo drugače.

metulj, testo moraš držat zgoraj, da gre lepo not (vsaj če maš otroke zraven je to nujno), pa če je mokro, ga moraš še spodaj ven vlečt (zato je fajn, da maš še kako roko, da vrti ročico:D), da se ne zgužva. Če je testo zelo trdo, se ne bo sprijelo in ni take panike. Samo jaz rajši delam z mehkejšim testom.

Sveže testenine počakajo lepo v hladilniku, ja. Če nočeš, da se izsušijo, potem daj čez vlažno krpo ali plastično folijo. Sveže testenine se ne kuhajo dolgo, vendar raviole vseeno pusti malo dlje, ne poberi čisto takoj, ko splavajo, ker lahko nadev še ne bo gotov (sicer če je pesto ni panike;).

Kar se vrtenja ročke tiče, je povsod isto:D. V izogib kreganju imamo podoben sistem kot pri paštetkiuser posted image

Mi smo meli pa danes svežo domačo pasto di contadino:).

kar se kuhanih testenin tiče, jih takoj prelijem z omako, pa je.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
Danes so na jedilniku šparglji
photo
Šparglji so znani po svojem zdravilnem učinku. Preverite kuharske trike, ki jih morate poznati pri pripravi jedi iz špar...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?