|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prenehanje črpanja
24.4.2013 14:43:47   
Myay
Pozdravljeni,
prosim za nasvet oz. izkušnje mamic, ki ste črpale mleko svojemu dojenčku in sicer, kako ste prenehale. Zanimajo me izkušnje tistih mamic, ki ste imele tudi težave z dojkami oz. mastitisom.

Jaz črpam mleko zdaj 4 mesece od otrokovega 3 meseca dalje, zdaj pa bi želela postopno prenehati ob uvajanju goste hrane. Zdaj črpam na 3 ure podnevi, kdaj tudi na 2 in ponoči kdaj tudi na 4. Mleko črpam sočasno na obe dojki in sicer pol ure. Na koncu mleko še ročno iztisnem, ker ga malo vedno še ostane. Kadar črpam le 20 minut, imam potem že bolečine in zbadanje v dojkah. Strah me je novega mastitisa, ki sem ga imela pri otrokovih 3 mesecih. Prosim za vaše izkušnje, kako ste postopno prenehale. Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prenehanje črpanja
24.4.2013 15:15:29   
mamica deklicam
jaz sem imela malo drugačne težave. Dojke velike kot "krava mlekarica" in revi nista mogli piti pri meni do nekako treh - štirih mesecev.

Če hočeš, da se ti količina mleka začne zmanjševati, boš morala podaljševati časovno obdobje med samim izčrpavanjem. Daljši kot bo čas med enim in drugim črpanjem, manj mleka bo telo začel proizvajati.

Tako kot si trenutno črpaš, je enako kot da bi otroka dojila in telo dela veliko mleka

(odgovor članu Myay)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prenehanje črpanja
24.4.2013 15:55:00   
Myay
Hvala za pomoč. Nisem čisto ziher, kako izvesti to podaljševanje obdobja med črpanji. Kadar na primer zaradi okoliščin črpam čez dan kdaj na 4 ure ali pa ponoči, če se ne zbudim do časa, na več kot 4 ure, imam potem že težave, bolečine in pa začne me mraziti, kot začetek vročine.

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
24.4.2013 18:01:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Myay)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prenehanje črpanja
24.4.2013 21:42:32   
Katy78
Ko sem jaz želela prenehati s črpanjem pri prvem sinu, mi je G svetovala takole: izčrpaš samo toliko, da pritisk popusti, daješ si mrzle/ledene obkladke in pa svetovala mi je povijanje na tesno z elastičnim povojem (tole po moje ni nujno, jaz sem sicer poskusila par dni vendar je zoprno, ker povoj leze dol). In je delovalo, s črpanjem sem lahko v celoti prenehala v roku kakšnega tedna in v tem času nisem imela nobenih težav z mlečnimi vodi medtem ko prej so se mi pa nonstop mašili in sem bila enkrat tik pred mastitisom.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prenehanje črpanja
25.4.2013 8:40:42   
Myay
Hvala.
Ne vem še, kako to izvesti v praksi. Če ne izčrpam mleka do konca, imam potem bolečine in zbadanje. Skrbi me, da bo to vodilo v mastitis. Koliko je to, da popusti pritisk? Tisti hud pritisk polne dojke, še vedno pa ostane na pol polna?
Kako je s temi hladnimi obkladki? Kako mrzli morajo biti in koliko časa po vsakem črpanju jih moraš imeti gor? Kako pri tem preprečiš, da se ti dojke ne prehladijo? Jaz že zdaj, kadar je majica po črpanju malo mokra od mleka in jo ne preoblečem takoj, čutim neugodje, kot da se dojka hladi.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prenehanje črpanja
25.4.2013 13:10:19   
Katy78
Ja, pač toliko, da popusti napetost, se pravi, da ne čutiš več napetosti in bolečine. Saj prva dva dni je zoprno ampak potem se začne količina mleka zmanjševati in je lažje. Gre za to, da ne smeš izčrpati vsega, ker več kot črpaš, več mleka bo nastajalo - sistem povpraševanja in ponudbe. Če boš pa izčrpala le toliko, da popusti napetost in neugodje, pa bo to signal telesu, da ne rabi več proizvajat toliko mleka. Saj tako je tudi ko se dojenček začne počasi sam odstavljat od dojenja, vse manjkrat se doji, podoji so krajši in količina mleka se počasi zmanjšuje. Pa je prvih nekaj dni tudi zoprn občutek, ker je mleka več, kot ga dojenček popije, ampak se potem to hitro unese in se količina mleka prilagodi potrebam dojenčka. Jaz sem imela tiste blazinice, napolnjene z nekakšnim gelom, ki se jih da v skrinjo, komprese ali kako se jim že reče. Dajala sem si jih gor čez majico, ne na golo kožo, pač dala sem si jih gor, kadar sem utegnila, kadar je mali spal, se igral, pa zvečer itd. Gor sem jih imela toliko časa, kolikor sem zdržala, ko mi je zaradi hladu postalo neprijetno, sem jih dala dol. Če par dni to izvajaš (najpomembnejši ukrep je seveda, da izčrpaš samo toliko, da popusti pritisk, ostalo je za zraven, da se ustavljanje mleka pospeši), se bo količina mleka hitro začela zmanjševati.

(odgovor članu Myay)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?