|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2013
27.11.2013 10:28:38   
izalina
Na hitro, ko je govora o riževem mleku. Jaz mu tudi naredim kdaj z riževim mlekom. Dajem mu kar takega, kot ga pijeva midva. sem mu pa dala tudi kokosovo mleko. Nekje sem zasledila, da naj bi bil ta po sestavi od rastlinskih napitkov (mlekov) najbolj podoben materinem. Je pa tudi tu potrebno biti ful pazljiv pri sladkorjih, ker eni imajo dodan sladkor.

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 601
   RE: Marčevke 2013
27.11.2013 13:17:21   
lepjedan
Hoj

Na DIF naj bi bila ob torkih dopoldan telovadba z dojenčki .. Da se navadijo družbe in podobno. Meni bi to fuuuull ustrezalo, ker imava tu zelo malo družbe z majhnimi otroki. Pa da ne bo vrtec potem prevelik šok. Naj bi se začelo z novembrom, ker so imeli probleme s prostorom. Pa še vedno ni nič :( .. Tudi obveščajo nič ne. Sem želela hodit na plavanje ja, ampak ker ima dermatitis, ga ne upam v nobeno drugo vodo, kot morsko, dajat. Bazeni odpadejo. Full bi rada hodila na kakšno kobacanje z njim, a morda katera pozna še kaj dobrega v Ljubljani? Pedokinetika mi je pa v bistvu full draga no :(

Riževo mu dajem kar navadno. Saj pride to pol deci ali deci na dan recimo. Na začetku sem celo mešala pol z vodo. Gledam, da pač res nima dodanega sladkorja. Večina so samo riž, voda in sol. Nisem nikjer zasledila kakšnega prilagojenega. V bistvu za alergike obstaja samo Allernova in Aptamil ADC od prilagojenih. Sicer naj bi bilo najbolj podobno materinemu tudi mandljevo, sem nekje brala. Ampak še nisem poskusila - ker je nagnjen k alergijam, se tudi oreščkov kar izogibava.

Katniss, kakšne treninge spanja? Imam že dlje časa namen prebrat kakšno knjigo na to temo, pa ne utegnem. Mi čez dan nimamo problemov. Lepo spi, zaspi tudi sam včasih (oz. hitro na rokah), v vozičku sploh dobro spi. Ponoči je pa kar problem ja :( .. Včasih, da si odpočijem, ga dam pač k nama. Samo me kar skrbi, da se ne bi preveč navadil in bomo imeli potem problem :/

Takole na kratko, se oglasim še zvečer kaj ;)
Lep lep dan!

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 602
   RE: Marčevke 2013
27.11.2013 13:44:18   
katniss
O, hvala punce za te informacije. Sem ze brskala nekaj pa nisem nikjer nasla kaj posebnega. Jaz drugace pijem sojino mleko oziroma si delam vse s sojinim mlekom, ker mi obicajno ze od nekdaj ni vsec.

lepjedan: "trening' spanja delam oziroma poskusam delat po knjigi od E.Pantley, No cry sleep solution. Je tudi slovenska verzija, ne vem tocno naslova. Jaz bi ga rada predvsem naucila, da sam zaspi. Saj zaspi na rokah kr hitro, ce je utrujen ampak je problem, ker so to samo moje ali mozeve roke. Pri tasci pac ne... in bi rada, da bi ga lahko kdaj tudi za malce dlje dala v varsto (recimo kak popoldan), in da ne bi prisla domov in bi bil cel cukast od tega, ker ni spal. ;)
Pa tudi zato, ker po operaciji ne bom smela kaj dosti dvigovat in bi rada, da ga znam umirit tudi na kak drug nacin kot pa samo ujckanje.. Ok, joska je itak zakon, ampak je ne zeli vednouser posted image .
Zgleda pa, da smo nekako na istem glede spanja.. sicer pa tak ni cudno, jim itak na polno dogaja! Nas mi je danes na srecanju z mamicami pobegno k drugi skupini, kjer so sedel same stare tetice. Se ni zelel igrati z drugimi otrocki, so bile babice bolj zanimiveuser posted image

(odgovor članu lepjedan)
Neposredna povezava do sporočila: 603
   RE: Marčevke 2013
27.11.2013 14:06:49   
izalina
katniss in Lepjedan se pridružujem vajinemu klubu. Pri nas tudi sedaj zaspi dokaj brez težav. Sicer z dudo, ampak v svoji postelji. Včeraj mi še v sobi ni bilo treba biti. Ponoči je pa potem druga pesem. Lepjeda slovenski naslov je Otroško spanje brez joka v sanje.

Mandljevo mleko je tudi že poskusil, ampak samo enkrat. Sojinega ne, ker ga ne uporabljamo, nimam dobrega mnenja o soji. Meni je najbolj všeč kokosov, nato rižev....ostali ne. Mandljev mi ima grozen okus user posted image in ga ne morem. Moj ga pa brez problema lahko pije.

Koliko pa pride telovadba na DIFu in kdo jo vodi (nevrofizioterapevtka)?

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 604
   RE: Marčevke 2013
27.11.2013 14:33:42   
Rose Bay
Ojla

Moram se še jaz pofočkat, sem se čisto polenila.
Ja pri nas se tudi veliko dogaja, tako da kar ne utegnem pisat. Naš malček je začel kakšen mesec nazaj po vseh štirih šibat in je pestro. Čisto vsako stvar pregleda, najbolj fajn so mu kabli, radiatorji, stoli, vrata(takoj ko vidi da odprem kakšna vrata prihiti k meni in jih potem odpira in zapira). Vstane praktično ob vsaki možni opori in hodi ob njej, najraje ob sedežni in spotoma sklati vse kar je na njej.
Ves čas moram biti na preži.

Mi do 8. meseca nismo imeli nobenega zobka potem je pa le pokukal prvi. No od takrat so mu rasli kot gobe po dežju, tako da ima sedaj že 6 zobkov, matrajo ga pa precej. So dnevi, ko je precej bogi user posted image .
Drugače je pa še vedno tak dobrovoljček, zelo rad posluša glasbo, pesmice , ki mu jih jaz pojem, zdaj so aktualni perpetuum jazzile, sedi na tleh se pozibava in ploska zraven user posted image .
"Mama" reče že nekaj časa, je pa tudi zdaj v fazi mama, tako kot nekateri vaši malčki. Zelo rad se crklja pri mamici. Izalina zelo lepo si napisala o mama obdobju, ni kaj dodati.

Aja pri 9. m smo bili v posvetovalnici, tam so mu namerili 9140g, 71,5 cm in og 46.

Posedanje ponoči in javkanje- to tudi naš počne, sem mislila da smo edini. Joj kako je to zoprno, se zbudim in ga grem pogledat pa v bistvu spi, samo v nekem čudnem položaju (polsedeč npr. user posted image ) in javka in stoka zraven. Potem ga nazaj poležem in včasih zaspi nazaj kot da nič ni bilo, včasih pa v jok in ga potem težko pomirim. V takem primeru pomaga samo joška. Pa še to ne včasih. Ga podojim in položim nazaj v posteljico, zgleda kot da bo zaspal, čez 5 min. pa že sedi ali celo stoji v posteljici. Potem ga vzamem k sebi v posteljo in se mi smeji, zaspi brez problema.

katniss srečno na operaciji, naj bo čim manj stresno zate in za tvojega malčka.

Pa končno je nehal veter pihat, komaj čakam da greva malo ven na zrak in na en spodoben sprehod.

Uživajte v sončku

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 605
   RE: Marčevke 2013
27.11.2013 15:33:47   
lepjedan
Hoj

Izalina, sem klicala na DIF danes. Naj bi se začelo v naslednjem tednu, bom pa sporočila še, ko dobim obvestilo. Jim je tudi voditeljica odpovedala tik pred zdajci in so iskali novo. Sporočim. Plačali smo 117 eur (semestralna karta), ampak glede na to, da bo zdaj 1 mesec manj, bo verjetno ceneje .. je pa to do februarja. Sporočim :)

Joooj, naš ima pa že zdaj skoraj 11 kg .. pa še ni bil star 8 mesecev. In te nočne težave res niso "lahke".

Katniss, srečno z operacijo! Saj mali bo itak začutil, da je drugačna scena, in bo pomojem razumel ;) .. Malčki take reči čutijo! Pa poročaj, kako bo šlo s spanjem :)

Sojino mleko so pa odsvetovali. Sicer ni alergičen, ampak vse sojine reči so tako predelane, da nikakor ni priporočljivo no. Tudi jaz imam predsodek do soje. Riževo je kul. Itak ga pa ne pijem npr. iz kozarca, ampak ga nadomestim za kuhanje, pečenje. Npr. za palačinke, ovsene kosmiče, ipd.

Šibam, alarm ;)
LP

(odgovor članu Rose Bay)
Neposredna povezava do sporočila: 606
   RE: Marčevke 2013
27.11.2013 17:27:25   
kuverta
lepjedan kaj če pokličem še jaz, da bodo videli, da je več interesentov? meni bi to kar ustrezalo, še blizu mi je..

rosebayja mi imamo isto, vstajanje v napolsnu...tudi če mi v rokah zaspi, velikokrat ko jo odložim v posteljico, se takoj začne obračat na vse štiri pa pol na noge. zadnje čase jo imam kar pri sebi in se bojim da se bo navadla...sam 10x vstajanje ponoči in dvigovanje iz posteljice je pa naporno...če je zraven- sam dudo v usta pa božanje, pa spimo naprej...ko je bila stara 4 mesece je že čisto lepo sama zaspala, sam kašno igračko je božala, odkar je dinamična, pa je tudi v postelji tako:)

soja-če že pijete vam priporočam, da kupite eko pridelano brez gso (mislim da je več kot 90% soje gensko spremenjene...kar se bo verjeto pokazalo čez čas, da ni najbolje...)

(odgovor članu lepjedan)
Neposredna povezava do sporočila: 607
   RE: Marčevke 2013
27.11.2013 17:28:44   
kuverta
aja, v hoferju je bio sojin napitek precej cenej

(odgovor članu kuverta)
Neposredna povezava do sporočila: 608
   RE: Marčevke 2013
27.11.2013 18:43:52   
katniss
Mandljevo mleko je pa meni super dobro, samo je malce predrago za nas druzinski proracun trenutno. Za sojino mleko se pa trudim, da pride iz bio koncev, ker drugace imam tudi jaz pomisleke glede teh gensko spremenjenih zadev.
Grem jutri na lov za rizevim mlekom, danes sem mu pa ovsene kosmice na vodi skuhala in z malo banane zmiksala, je gladko vse pojedel. Je pa drugace ze cel dan rahlo tecen, ker pac ponoci ni spal in sva se popoldne prepricevala, ce bi spala ali ne. Se je drl ko jesihar ene pol ure v mojih rokah potem pa omagal za dve urci.. Zraven mene seveda ampak je meni tudi pasalo malo.
Ja ni kaj, zgleda, da se nekaj spreminja, mogoce bodo pa tudi pri nas zobki pokukali user posted image

(odgovor članu kuverta)
Neposredna povezava do sporočila: 609
   RE: Marčevke 2013
27.11.2013 18:45:13   
ana88






7. 2. (PDP 1. 3.) NP: 12. 2. 14
Ana88: Lia (3150g, 50cm, OG 35cm)
1 mesec: 3585g, 53cm
2 meseca: 4550g, 56,5cm
4 mesece: 6300g, 63cm
5 mesecev: 7140g, 67cm
6 mesecev: 7900g, 68cm, OG 43,5cm
7 mesecev: 8200g, 70,5cm, OG 44cm
7,5 meseca: 8540g, 70,5cm, OG 44cm
9 mesecev: 9080g, 74,5cm, OG 46cm

11. 2. (PDP 1. 3.)
Senait: Urban (2600g, 49cm)
2 meseca: 4600g, 58cm
3 mesece: 5500g, 60cm
4 mesece: 6500g, 65cm
7 mesecev: 7900g, 70cm
9 mesecev: 8700g, 72,5cm

12. 2. (PDP 3. 2.)
Rose Bay: Vasja (4030g, 52cm, OG 37cm)
3 mesece: 6730g, 63,5cm, OG 42cm
6 mesecev: 8550g, 68,5cm, OG 45cm
9 mesecev: 9140g, 71,5cm, OG 46cm

21. 2. (PDP 19. 3.)
Ateya: Hana (3270g, 50cm)
1 mesec: 4360g, 54cm
2 meseca: 5075g, 58,5cm
3 mesece: 6130g, 62cm
5 mesecev: 7800g, 68cm
6,5 meseca: 8500g, 72cm
8 mesecev: 9300g, 72cm
9 mesecev: 9780g, 74cm

2. 3. (PDP 3. 3.)
Michelle12: Aleksander (3390g, 56cm)
1 mesec: 5250g, 63cm, OG 41,5cm
3 mesece: 6550g, 66cm
5 mesecev: 7850g, 73cm
7 mesecev: 8660g, 75,5cm

6. 3. (PDP 31. 3.)
leilla: Zoja (2220g, 45cm) in Živa (2850g, 48cm)
1 mesec: Z: 2870g Ž: 3400g
2 meseca: Z: 4030g Ž: 4630g
3 mesece: Z: 4940g Ž: 5710g
4 mesece: Z: 5700g Ž: 6400g
5,5 meseca: Z: 6850g, 64,5cm Ž: 7700g, 67,5cm
7 mesecev: Z: 7320g, 66cm Ž: 8080g, 68cm

8. 3. PDP (9. 3.) NP: 8. 12.
rotty: Glorija (3580g, 54cm)
2 meseca: 5760g, 60cm
2,5 meseca: 6310g
3 mesece: 6620g, 64cm
4 mesece: 7250g, 69cm
5,5 meseca: 8750g, 70cm
6,5 meseca: 9540g, 71cm
7,5 meseca: cca 10.000g, 72cm

14. 3. PDP (20. 3.)
Beba78: Sebastjan (3600g, 53cm)
1 mesec: 4500g, 58cm, OG 39cm
4 mesece: 7890g, 66,5cm, OG 44cm
6 mesecev: 9260g, 69cm, OG 46cm
7 mesecev: 10.300g, 73,5cm

15. 3. (PDP 5. 4.) NP: 13. 12.
katniss: Aleksej (2520g)
1 mesec: 3410g
2 meseca: 4650g
3,5 meseca: 5420g, 57cm
4 mesece: 5790g, 60cm
5 mesecev: 6640g, 62cm, OG 43,3cm
6 mesecev: 7515g, 63,5cm, OG 44cm

16. 3.
soncek999: Laura (4290g, 54cm)
4,5 meseca: 6960g, 68cm

18. 3. PDP (11. 4.)
izalina: Svit (3840g, 53cm)
2 meseca: 6000g, 58cm
3,5 meseca: 6600g, 62cm
8 mesecev: 8500g, 68cm

19. 3. (PDP 21. 3.)
abc123: Eva (3750g, 52cm)
1,5 meseca: 4930g, 55,5cm
2,5 meseca: 5940g
3,5 meseca: 6600g, 64cm
5,5 meseca: 7910cm, 70cm, OG 42cm
7 mesecev: 8590g, 70,5cm, OG 43cm

21. 3. (PDP 16. 3.) NP: konec decembra
Mamaja: Iva (3290g, 53cm)
1 mesec: 4040g, 55cm
2 meseca: 5030g, 57cm
3,5 meseca: 6040g, 60cm
4,5 meseca: 6820g, 64cm
6 mesecev: 7770g, 67cm

22. 3. (PDP 25. 3.) NP: januar 14
Drejcisu: Hana (4050g, 57cm)
1 mesec: 5500g
2 meseca: 6420g, 61,5cm
3,5 meseca: 7700g, 65cm
5 mesecev: 8900g, 67,5cm
6 mesecev: 9150g, 70cm

2. 4. (PDP 2. 4.)
barbara_s: N (2700g, 49cm)
1,5 meseca: 4290g, 56,5cm
3 mesece: 5540g, 62,5cm
5 mesecev: 6470g, 65cm

3. 4. (PDP 30. 3.)
NiNiBo: Njal Pepijn (3720g)

6. 4. (PDP 9. 4.)
Lepjedan: Bor
3 mesece: 7000g, 66cm
4 mesece: cca 8000g
5 mesecev: 9100g
6 mesecev: 9850g, 70cm
7,5 meseca: cca 11.000g

10. 4. (PDP 11. 4.)
grašek: Luna (3260g, 51cm)
1,5 meseca: 4300g, 58cm
3 mesece: 5100g, 62cm
4 mesece: 5750g, 65cm
5,5 meseca: 6400g, 67cm



(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 610
   RE: Marčevke 2013
27.11.2013 18:49:40   
ana88
Evo, seznam posodobljen. kuverta če želiš na seznam, dopiši podatke.

Vas berem, kaj več pa napišem kasneje, ko bo naša vrtavka že v meževi.

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 611
   RE: Marčevke 2013
27.11.2013 18:52:11   
lepjedan
kuverta, mogoče pa res, če si zainteresirana? Sicer pomojem izvedba bo, ker mi je danes rekla, da zdaj imajo dvorano in vaditeljico, samo še obvestilo mora skup spravit :) .. iz katerega konca pa si, če smem vprašat? jaz sem na kodeljevem in mi je to res blizu, zato se ne bi vozila na druge konce ljubljane in imela še težave s parkiranjem ipd.

A ste jih že kaj peljale k zobarju? Jaz sem danes poslala mail na naročanje v našem ZD, pa da vidim, kdaj mi dajo termin. POmojem je fajn no. Sploh kakšen nasvet glede pitja, dude, itd. Ker naš ima full rad dudo. Smo jo imeli, ker brez tega ne bi preživeli krčev, zdaj pa 100% ne gre brez :/

Ateya, nekaj znank hodi na to pedokinetiko in je menda totalno odvisno od vaditelja. Saj verjetno je povsod tako. Pač, enim je super, enim pa niti ne. Ma jaz za vadbo (če nima otrok res kakšnih težav, da bi potreboval bolj fizioterapevtsko znanje) res ne bi dajala toliko no :/ .. Zdi se mi full drago.

Še okrog tašče in mame. Moja mami je totalno zakon. Upošteva vse, kar rečem, in svetuje samo, če jo vprašam. In ravno zaradi tega jo pomojem tudi precej upoštevam in pogosto vprašam za mnenje in nasvet. Pa naredim potem po svoje. Tudi tašča je top! Ona sicer pove svoje mnenje, ampak tudi upošteva, da se dela po moje. Sploh, ko smo imeli že 2x reakcijo zaradi mleka (enkrat mu je dala v roko skorjico kruha, drugič se je igral s pokrovčkom od steklenice za mleko) - takoj je bil flekast in so pač res videli, da j ebolje, da me upoštevajo glede tega :) .. Res je fajn no, pa totalno se potrudi, ko pridemo na obisk, da mi nič ne manjka zaradi moje diete. Kuha za celo bajto in posebej še zame. Res vredno pohvale!!

Glede oglašanja. Naš je pri občasnem vpitju in pa pri "mama" :) .. In to je prvič začel ravno tisti dan, ko sem se že od jutra jezila zaradi neprespane noči. Oba sva bila sitna. Pa se falot uleže na tla in začne "mamamamamama". Itak sem se stopila ;)

Zdaj pa priprave na čofotanje :D .. Prej sva ga držala v ležečem položaju v banjici, pa je bil tak flegmatik. Ni bilo čisto jasno, a mu je sploh všeč, čeprav jokal ni nikoli. Zdaj pa sedi in čofota, šprica, itd, je pa cel žur. In huda užaljenost, ko ga vzamem ven :) .. Samo naš se ne sme ravno predolgo namakat, tako da mu kar omejujem. A jih sice rkopate vsak dan, na par dni? Mi imamo žal samo tuš, ampak ravno paše banjica notr, tako da ni poplav v dnevni..

Lep večer in mirno noč!

(odgovor članu kuverta)
Neposredna povezava do sporočila: 612
   RE: Marčevke 2013
27.11.2013 23:02:36   
ana88
Torej, naše dete mirno spi in mami ima nekaj časa zase.

Spanje: Ponoči spi od cca 19.30 pa do cca 7.30. Ne vem točno do kdaj, ker nimamo ure v spalnici, mobitela pa tudi nočem pri glavi. No, vstanemo okoli 8ih. Sicer smo zadnje 4 dni (z izjemo danes) vstali šele okoli 8.30 in sem že mislila, da bo to stalnica. No, pa smo danes spet po starem. Je pa na sploh v obdobju menjave ritma. Načeloma je prej čez dan spala še 3x po cca 30min, zdaj pa ji uspe kdaj tudi po kakšno uro do uro pa pol zaspat. In potem včasih tisti zadnji spanec spusti. Se ji pa prilagajam. No, malo gledam, da bo vmes tudi jedla in se nekako vseeno držimo neke rutine. Ampak danes recimo je bila popoldan tako tečna in zaspana in je potem zaspala šele okoli 17.30 za 30min (ponavadi okoli 15.30) in smo pač šli malo kasneje spat - zaspala ob 20.30, namesto ob 19.30. Bomo videli kdaj se zjutraj zbudi.

Zobki: Še vedno samo spodnji enki, ampak čakamo zgornje enke. Sta se ji kar spustili, sploh (njena) leva. Mislim, da bo vsak čas. Ni pa nič kaj pretirano razdražljiva zaradi tega. Pri zobozdravniku še nismo bili.

Duda: Tiste, ki uporabljate dude, ali imate 0-6 ali 6-18? Mi imamo še 0-6. Sem slišala, da tudi zobozdravniki bolj priporočajo manjše dude, poleg tega, če naj bi bila duda namesto prsi, tudi prsi ne rastejo z otrokovo starostjo. Pa tudi če že mora duda bit, bolje manjša kot večja? No, zanima me, kaj je plus teh večjih dud? A se bolje prilagajajo otrokovi ustni votlini in so vseeno boljše za razvoj? Naša jo ima sicer samo za uspavanje in med spanjem potem dokler ji iz ust ne pade. Ampak sem opazila, da ji tudi ko je še budna, večkrat pade iz ust. Pa me zanima a je to zato, ker je premajhna?

Čokolino: Ne nameravam ponujat. Prav tako ne piškotov.

Beba78: Hvala za nasvet glede suhega sadja in limoninega soka. Prakticirmo! user posted image

Lončki za pit: Naša ima spet svoje muhe. Ne iz svojega lončka - ne brez nastavka ali z nastavkom. Samo iz velikega steklenega. Pa še to par požirkov pa ima dovolj.

GH: Zjutraj in zvečer flaška. Dopoldan sadna malica - zmiksano sveže sadje (včasih zraven še suhe slive ali marelice in včasih stisnjen limonin sok). Za kosilo skuhana zelenjava+meso/riž+meso+zelenjava/ajdova kaša+zelenjava/riba+krompir+blitva/repa+pire. Popoldan sadno-žitne kaše z njenim mlekom - kupljene v Dm-u. Ni zbirčna. Je vse in tudi poje do konca.

Govor: Čeblja na polno. Tudi ''mamama'', ampak za njene pojme to nisem jaz, ampak pač vadi svoje zloge. Tudi ''žvižgati'' poskuša. Našobi ustnice in potem piha ven in not. Dela pa to ponavadi takrat ko jo hranim in piham, da ni vroče.

Gibanje: Hja, čeprav je tukaj najstarejša je kar se tiče gibanja malo zadaj. No, je le bila malo prej rojena. Ampak zelo očitno napreduje in res vsak dan naredi kaj novega. Zdaj gre lepo sama s trebuščka na kolena in se potem iz tega položaja vsede. Včasih tako, da pokrči eno nogo in se vsede nazaj, včasih pa tako, da obe nogi stegne in naredi špago in se potem z rokami dvigne in da noge naprej in potem obsedi. Ji pa vse to gre veliko bolje v postelji kot na tleh. Le manj drsi. Na fizioterapiji je že delala vaje, kako se dvigniti na kolena ob opori in pa vstajanje na noge. Sicer se vleče gor vedno, ko hoče k meni, ampak potem kar noge stegne in to naj ne bi bilo pravilno. Bi jih mogla spodvit in lepo na celo stopalo stopit. No, kakorkoli. Napredujemo in to je pomembno.
Je pa s to novo pridobljeno veščino tudi uspavanje postalo malo bolj zapleteno. Prej sva se lepo ulegli in se je malo premetavala in potem zaspala. Zdaj pa bi sedela in se vrtela na ritki in kobaca sem in tja. In pač traja malo dlje, da se umiri. Pa ni sile.

''Hočem mamo'' faza: Ja, tudi pri nas se dogaja. Prejšnji teden se je zbudila okoli 23ih, jaz pa pod tušem. Je šel ati k njej, pa je ni mogel pomirit. Je jokala do solz dokler nisem jaz prišla izpod tuša. In potem samo da sem jo prijela, je naslonila bučko in kmalu zaspala. Drugače pa ostale domače in tudi tujce kar lepo sprejema. Se jim smeji in maha in je zelo dobrovoljen in zadovoljen otrok.

Toliko zaenkrat, sem se itak spet razgovorila. user posted image  user posted image

(odgovor članu lepjedan)
Neposredna povezava do sporočila: 613
   RE: Marčevke 2013
28.11.2013 12:13:54   
grašek
hojla, lepo, da ste se malo javile, je bilo kar zatišje!

Pri nas je pestro, tudi Luna ima očitno refluks - urin se ji vrača v ledvico - kot veliki sestrici, smo staknili grd uroinfekt in taki urini so ponavadi samo pri otrocih z refluksom, imamo preiskave na Pediatrični, pa zaščito z antibiotikom do takrat.

Podatki za seznam:
7,5 meseca: 7400 in 70 cm, joj lepjedan- kako je pa Bor velik fant!

telovadba - midve vztrajava na pedokinetiki in bova še naprej, sedaj je v skupini, ki se plazi in vzdiguje - do hoje, res ni poceni, samo jaz sem dobila toliko uvidov na vadbi . tudi glede vzgoje, da se raje čemu drugemu odpovem, to je pač moje mnenje, ne bi rada nikogar prepričevala, drugih vadb pa tudi ne poznam, plavanje za nas sedaj odpade - če bo refluks verjetno vse do šole, pa morda še v 1. razredu, samo je hčerka vseeno splavala pred četrtim letom, smo bili veliko na morju

Gh- je kar veliko in rada, nekako 3x na dan, pa še kakšen kos bananice vmes

duda, flaška - ob tej bolezni je vse zavrnila in se doji kot kakšen novorojenček, sedaj se že malo izboljšuje, ne visi več celo noč na meni, pa samo še pol dnevauser posted image

želim vam lep dan!

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 614
   RE: Marčevke 2013
28.11.2013 13:26:52   
leilla
grašek to pa res ni fajn. pri nas ima ena punca razširjen votli sistem in so ji delali test in nima refluksa. imamo pa kontrole na vsake toliko. mi je pa rekla, da če je sistem razširjen, da se to sedaj operativno uredi. pri vas so pustili in niso nič delali pri prvi?

lp

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 615
   RE: Marčevke 2013
28.11.2013 22:54:32   
Michelle12
Dober večer.

Jaz vas skorajda ne spremljam več. Tudi zdaj sem vas sam na hitro preletela, bom v prihodnjih dneh kaj več napisala in prebrala vse, če bo čas: )

Kaj mi je ostalo v spominu...Lizanje podplatov :D sem mislila, da je Aleksander edini :))

Tudi on je v tej fazi, ko hoče samo mene.

GH je že ogromno, v bistvu je vsaj 5x na dan Gh ampak se še vedno ogromno doji. Več al manj je samo za odžejat in za zaspat. Končno se je nehalo nošenje, zdaj je najboilj zadovoljen, ko dobi joško in lepo zaspi :) Je pa že vse. Razen meda,svinjine,KM, oreškov, jagod,... in skoraj vse v "naravni" velikosti.

Spi še vedno z nami. Ko bo pripravljen na samostojno spanje, bo. Prej ne. Take stvari rabijo čas.

V varstvu še ni bil in niti še dolgo ne bo.

Plazi se ful in ful hitro, dviga se ob opori, govori na polno (zloge,..)..usede se pa še ne sam. V bistvu parkrat se je ampak mislim, da mu to ni zanimivo. Tudi ,če ga npr jaz posedem, ko mu dam kaj za jest (kruh, piškot ) in bi rada, da ni celo stanovanje umazano, se takoj buni in hoče na trebuh. V vozičku pa zelo lepo sedi. Je pa mogoče en mesec...ali manj v sedečem položaju.

Riževo mleko uporabljam tudi jaz. Svojega itak ne načrpam nič čeprav ga imam za dva.
Sojino ni ok. Prvo, ker zna bit alergeno ( pri alegrijah na KM se odsvetuje tudi sojo, ker je velika možnost, da je alergija tudi na to) in drugo, ker ima ogromno ženskih hormonov kar ni ok.

Keksolino je pa lih danes poskusil :) In je pojedel, sem bila presenečena. Frutkov pa ne mara.
Vse domače :)

Meso tudi ful rad poje, ga imamo vsi radi.

Zdaj pa grem, ne spim več tako dolgo kot sem. Gospodič nas zbudi že okoli devetih.Včasih tudi okoli osmih.
Spat pa gre med 20,30 in 21,30.

_____________________________

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu leilla)
Neposredna povezava do sporočila: 616
   RE: Marčevke 2013
30.11.2013 17:06:26   
Mamaja
Ahoj!

ste se pa razpisale, sem komaj utegnila vse prebrat user posted image . Sva bili sami doma cel teden in ni bilo časa...

Hvala tisti, ki je omenila riževo mleko user posted image . Jaz sem čisto pozabila nanj, zdaj sva ga pa poskusili in ga naša pupa prav lepo sprejme. Bo prišlo še kako prav takrat, ko ne bom načrpala dovolj svojega za večerne obroke. Izalina katero kokosovo mleko daješ? Jaz sem jih že kar nekaj pregledala, pa se mi vsa zdijo tako umetna… Nočem, da je narejeno s koncentratom.

Tudi pri nas imamo težave s posedanjem v polsnu ponoči user posted image . Pa tako kot piše Rosebay tudi pri nas pogosto pomaga le joška. In tako se dojiva tudi po 5x na noč. Sem že precej zombi zaradi tega.

Dudo imamo pri nas še vedno za 0-6 mesecev. Je tako svetovala tudi zobozdravnica. Po njenih besedah manjša duda manj vpliva na razvoj čeljusti in zob, pa še otrok jo običajno prej opusti, ker je (pre)majhna.

Pri zobozdravniku sva bili, zadovoljna z obiskom. Več o tem sem napisala na prejšnji strani. Zdaj pridno umivava zobke dvakrat dnevno s krtačko in zobno pasto in Iva pri tem tako uživa, da se vedno krega, ko nehava.

Lepjedan sprašuje glede kopanja. Jaz jo po nasvetu pediatrinje kopam na tri dni, poleti sem jo na dva oz. vsak dan, če je bilo zelo vroče. Zdaj je pa na tri dni čisto Ok, od tega vsako drugo kopam z milom.

Kar se tiče telovadbe, pa tole na DIFu zveni zanimivo, ampak jaz sem se odločila, da bova kar nadaljevali s plavanjem. Ji je tako všeč, da kar vriska, ko prideva na bazen. Plavanje mi je fajn tudi zato, ker se "po kopnem" veliko giblje, v vodi se pa lahko giba samo pri plavanju, kopanje je nekaj čisto drugega. Bi hodili tudi na telovadbo, ampak finance ne dopuščajo več vzporednih dejavnosti...

Grašek uboga Luna z refluksom! Upam, da čim bolje uredite zadevo.

Uživajte!

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 617
   RE: Marčevke 2013
30.11.2013 20:27:58   
leilla
Mamaja kako zobno pasto pa uporabljate?

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 618
   RE: Marčevke 2013
30.11.2013 20:54:56   
Mamaja
Aquafresh Kids 0-6 let. Sem vprašala zobozdravnico, katero izbrati, pa je rekla, da je vseeno, pomembno je le, da je za 0-6 let in da je daš res le za riževo zrno. Tako da jaz sem vzela to. se je pa težko odločit, ker je med zobnimi pastami veliko izbire in še slabo so označene , da ne veš, za koliko let so.

(odgovor članu leilla)
Neposredna povezava do sporočila: 619
   RE: Marčevke 2013
1.12.2013 7:48:34   
katniss
Dobro jutro,
nase noci nihajo po kvaliteti spanjauser posted image . Nocoj smo se stirikrat vstajali, trikrat okrog tretje ure zjutraj, sva ga poskusala uspavat brez joske pa ni slo. Je bil na pol ure pokonci. Pol je pa do pol sedmih potegnil, milina!
Michelle, fajn da ti do devetih spijo! Nas je takrat pripravljen ze za prvi dremez user posted image Je pa res, da ga ob 7h zvecer dava spat, ker je ze utrujen.

Dude: jaz sem jo menjala. Tamala mu je ves cas iz ust letela in se mi zdi, da se je ponoci tudi zaradi tega vec zbujal. Se pa se zelo fajn spominjam kako mi je ortodontinja povedala, da ce bi dudo dlje casa imela, bi imela aparat manj casa...

Nas boscek je spet prehlajen ceprav se mu nic ne pozna glede na to, koliko energije ima. No, razen tega, da vse kar iz noska pritece, obrise vameuser posted image . Ko ga ulovim, da mu nos obrisem, se on ze trikrat obrne v narocju in se mojo majco obrise. Smrkavecuser posted image .
Rizevom mleko je fajn sprejel, delam mu tudi ze zitno kasico zvecer, ki jo pridno poskusa z rokami jest... Recimo, da to ne gre super in ga v bistvu lahko zdaj vsak vecer skopam. Pobalin si kasico iz ust ven jemlje in potem povsod razmaze. user posted image
Prebava se nam je super uredila, vsako jutro se pokaka v roku pol ure, ko se zbudi in ima ponavadi za cel dan mir. Zadnjic sem mu dala tudi ribico za jest, je kr okej sprejel. Vceraj smo poskusali ponovit ampak sem malo sfalila 'recept'.. je prislo vse zelo suho in mu ni bilo vsec. Je samo nekaj mlel, nosil v usta pa ven pljuval.
Drugace pa zelo rad leze v razlicne skatle in lavorje. Sploh ima rad kosaro za perilo (v bistvu plasticni zaboj na kolesckih). Je ugotovil, da ga lahko vozi po dnevni sobi...user posted image

Tako, bo treba it zajtrk skuhat, fajn se mejteuser posted image

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 620
   RE: Marčevke 2013
1.12.2013 15:03:18   
leilla
Mamaja se opravičuje, ker imam toliko vprašanj (verjetno za koga kar blesavih :) ), ampak me zanima potem tega nič ne splahneš? Daš pasto na morko ščetko (čist malo paste kot si napisala), ščetkaš in je to to? nič potem nekako ne splahneš? odrasli si splahnemo, sicer uporabimo tudi dosti več paste, ampak vprašam, da nima potem preveč "pekočega" občutka v ustih.

HVALA za odgovor!

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 621
   RE: Marčevke 2013
2.12.2013 10:15:49   
Mamaja
Leilla nič ne splakneš, ker tako majhen otrok še ne zna izpljunit. Ive okus ne moti, čeprav res majčkeno peče (sem poskusila, preden sem jo dala otroku). Ji pa po ščetkanju s pasto umijem ščetko in jo še enkrat malo bolj zmočim pa še malo poščetkava.

Jaz pa že počasi obupujem and našimi nočmi. Jok v polsnu je postal nočna mora. To nastopi okoli 2.30 in po tem želi Iva spati na meni (dobesedno, vsaj eno roko in eno nogo mora imet na meni), potem se pa zvali z mene in spi ob meni. Zraven pa brca kot zmešana. Včeraj ponoči me je tako nabrcala v želodec, da mi je bilo cel dan slabo. Pa v prsi in spodnji del trebuha tudi pogosto dobim tako konkretne brce, da me še nekaj časa boli. Če jo preložim v njeno posteljico, pa joka in nič ne pomaga, če jo božam in tolažim in sedim zraven, ker ne zaspi. Ima katera kake podobne izkušnje in kako ste jih rešile? Meni se že konkretno meša, ker čez dan nimam nobene moči več, ko so noči tako grozne.

Greva počasi ven na sonček in v mraz.

(odgovor članu leilla)
Neposredna povezava do sporočila: 622
   RE: Marčevke 2013
2.12.2013 18:48:22   
grašek
pozdravljene,

leilla - pri starejši se je refluks do tretjega leta toliko izboljšal, da ni rabila operacije, od takrat pa se je le malo popravil, pa je stara že 15 let in hodi 1x na leto na preglede, do šole pa je imela antibiotično zaščito

pri tamali še ne vemo, če ima refluks, bodo delali teste - glede na slab izvid urina pa verjetno je, sedaj ima do takrat zaščito z antibiotikov, potem pa se bo videlo, katere stopnje je refluks

mamaja - ne vem svetovati glede brcanja, tudi pri nas je sedaj tendenca, da bi se več stiskala, samo dokaj mirno spi, vseeno se veliko bolje naspim, če je v svoji posteljici

zobki
- končno lezeta ven prva dva

danes sva komaj ujeli 15 min. zahajajočega sončka, prej je pa spala, dopoldan sva pa imeli ves čas nekaj

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 623
   RE: Marčevke 2013
3.12.2013 11:53:06   
izalina
Hej,

kakšno lepo vreme user posted image . Že od petka hodimo ven ob 12h in smo zunaj do 15h, ko se začne hladit. Če nama uspe greva pa še zjutraj okrog 9h ven, samo je bilo zadnje dni minus in nama nekako ni bilo za it. Sva samo hčerko peljala v vrtec...20m hoje od našega bloka in potem hitro noter na toplo user posted image .

Pop.malica - ima še katera težave z njo? Nam je nikakor ne uspe 'izpeljat'. V bistvu sploh ni lačen...mogoče poje dva koščka banane. Kosilo ima okroh 13h (sedaj kar zunaj na sončku user posted image ), večerjo pa ob 18h. Vmes pa skoraj nič. Pa še dokaj omejena sem pri tej malici, ker če mu dam skuto ali sadje (razen banane) ga ponoči napenja. Kakšen predlog?

Zobna pasta - meni je bilo pri starejši hčerki pri zobozdravniki rečeno, da se zobno pasto začne uporabljat šele takrat, ko otrok zna pljunit ven oz. jo ne požre dol. Hčerka je šele sedaj pri treh letih in pol pogruntala to splahovanje...samo zobne paste ji pa še sedaj nisem kupila. Zobke ima ma pa lepe...vsaj tako pravijo zdravniki user posted image . Zobne paste pri mlajšemu ne nameravam uporabljati tja do drugega leta sigurno ne.

Riževo, kokosovo mleko - kokosovo se bolj težko dobi brez kakšnega kokosovega ekstrakta. Brez ekstraktov sem zasledila samo riževo in ovseno mleko. Jaz ko ga kupim, kupim tistega, ki je v konzervi in gre za mešaanico mleka in mesa (kokosovega).

Spanje - ponavadi ga okrog 1h ponoči dam v najino posteljo, ker drugače vstajam na pol ure. Sem se sedaj že navadila na to, da del noči prespi pri nama. Zaenkrat mi odgovarja in me ne moti. Pri nas ponoči začne neutolažljivo jokat takrat, ko zaspi na joški in ga potem odložim v posteljo. To mi je povsem logično zakaj je tako in se temu poskušam izognit...če zaspi na joški, ga predrami in ga potem položim v postljo in ga tam naprej uspavam.

Prehlad - tudi mi smo prehlajeni. Ful mu teče iz noska, ampak samo prozorna sluz. Večkrat očistimo nosek in to je to.

Telovadba - mi bomo nadaljevali s telovadbo. S plavanjem smo pa zaključili, nadaljevali bomo tam nekje spomladi. Mali je bolj občutljive sorte in bomo zato plavanje čez zimo spustili.

Grašek - tale refluks vam prav nič ne zavidam. Ga ima hčerka od prijateljev in je že dobri 2leti na antibiotikih, stara je pa dobra tri leta. Sedaj enkrat ima pregled in bodo povedali kaj in kako naprej, ali bo še potrebno jemat antibiotike ali ne. O operaciji pa ni bilo nikoli govora.

Uživajte na sončku, midva greva po tastarejšo in en krog na sonček.

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 624
   RE: Marčevke 2013
3.12.2013 13:03:24   
katniss
Zdravo!
BLaaah, kaksna noc. Zamasen nos in ne pusti cistit. Sva potrebna dva mocna ampak otrok dobesedno krici zraven, pa res ful pazim, da mu ne nasopam fizioloske raztopine (lepo pocasi), pa da lepo izsesamo vse ven.. Ampak on to tako nardi zraven, da me je strah, da bomo sosede budili. :/
Mislim, itak se mu nikjer nic ne pozna, da je prehlajen, tece samo prozorna sluz (ki jo pridno vame obrise, vsakokrat, ko pride blizu meneuser posted image ), energije za izvoz, jaz sem pa danes cisto zbita. Do polnoci smo se ene petkrat vstajali, pol ga je moz prinesel v posteljo ampak mu tud ni pasalo zraven njega bit (moz je precej bolj 'vroc' kot jaz in malemu ne ustreza) in je mogo zraven mene spat, jaz pa se pol zbudim cela razstelana in z bolecim hrbtom. Grozauser posted image . Pa se moz je prehlad fasal in kaslja in pol tud malega budi posledicno... Pa zjutraj mi je macka pol hise pobruhala, iz ljubosumja, ker sem malega oblacla, njej pa prepozno dala priboljsek.. jao.

No vsaj zdaj se otrok sam zabava, sem vklopila pralni stroj in ze ene 10minut strmi vanj. Tudi pravuser posted image .

Izhodi: Vceraj sva spustila sprehod, je bil malce topel, sicer vrocine ni bilo (37,5 se ni vrocina, vsaj tako so tu povedali ampak ven ga vseeno nisem vlacla), danes sva pa sla okrog 10h. Ne zdrzi v vozicku dolgo, tako da to opraviva v kaksni urci pol pa se ze zacne pritozevat. Bi mogla pol kaka dva sprehoda uvest ampak na popoldne mi ne rata ravno, ker ponavadi spi nekje med drugo in tretjo uro, pol mu dam ze kosilo/vecerjo (nekaj toplega v vsakem primeru) pol pa ze zacnem kuhat zame in za moza...

Zobki: Mi smo se kr brez, nic ne kaze kaj dosti na to, da bo kmalu kaj. Slini se ze, grize tudi vse ampak to ze tudi kr nekaj casa.. Bo ze. Eno vprasanje za tiste, ki se dojite ponoci: veste kaj kaksna so priporocila glede tega, ko pridejo zobki?

Mamaja: Tale jok se res ne slisi fino. Mogoce pa jo je samo strah v posteljici? Da res rabi blizino trenutno?
Brcanje pa mi je znano. Nas tud ne zna mirno spat, tako da tudi meni ni prevec vsec, ce spi zraven mene.
Upam, da bo tole obdobje hitro za vami!

Grasek: Uf, tale refluks pa ni enostavna zadeva. Zelim vam, da bo cimbolj blaga oblika in da bo z Luno vse vreduuser posted image

A mi prosim nekdo razlozi od kje ti tamali jemlejo energijo tudi ce so pol noci prebedeli? Jaz sem ko en zombi, Aleksej je pa ko rozicauser posted image


(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?