|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2013
30.12.2013 8:29:20   
katniss
Pozdravljene,

upam, da ste se vse fino napokale, da mulcki niso bili prevec naporni in, da so bili bozicni prazniki cudoviti.user posted image Zdaj pa naprej, v novo leto! Joj, jaz ze komaj cakam v bistvu. Si zelim, da bi bilo malce manj naporno, nic spanja po bolnicah, nic zobozdravstvenih tezav in nasploh bolj mirno. Imam pa obcutek, da kaj mirno ne bo, glede na to, kaki raziskovalec je Aleksej postal. user posted image

Mi smo imeli dokaj lepe praznike, malo sem pogresala tudi svoje domace. Tukaj pac ni enako.. Za bozic smo bili lepo doma, sem skuhala fino vecerjico, z Aleksejem sva jedla lososa (ni bil ravno navdusen), ati je jedel vegeterijansko. Pri njegovih smo imeli kao prigrizke, mi je bilo potem seveda slabo (ker tukaj poznajo samo zelo mastne zadeve, ki jih jes brez kruha, itak). Sem prav pogreasala eno tako malce vecjo druzinsko vecerjo. Pri nas je to res vedno v navadi, mami je vedno skuhala, tukaj pa je tasca ponujala na koncu se rizoto iz vrecke. user posted image
No kakorkoli, smo preziveli, ati je bil tudi malo fraj in smo bili 5 dni skupaj doma. Je bil Aleksej tudi cisto zmesan od srece. Tudi na govornem podrocju se mu je zelo odprlo cez te praznike, kar naprej nekaj ceblja in ponavlja 'lalala' pa 'bababa' in tako naprej. Zraven pa jezicek ven iz ust tisciuser posted image . Zobkov seveda se ni...
Ve tudi, kaj je to 'muca' in takoj pogleda na njen steber, ce kdo omeni to besedo (ali pa po nizozemsko, tudi razume!).

Vceraj sva z mozem imela taki mini zmenek. Smo imeli namen s tasco in tastom it si ogledat eno razstavo ledenih skultpur in sta se pritozevala ze cez vstopnino (sej je res malce visoka ampak, ce sej nobenega ne silijo, da gre gledat ane?), na koncu pa sploh nismo sli, ker je bila vrsta za vstop predolga glede na tastovo oceno. Mislim, halo. Smo se dogovorili, da gremo drugi vikend v januarju. So bili sicer nacrti za tretji vikend ampak sem jih mogla prijazno opomnit, da bo takrat verjetno svakinja prisla iz porodnisnice, ker ima napovedan carski rez in bi bilo verjetno fino it pozdravit pa pogledat, ce kaj potrebujejo.
Drugace so res okej ampak glede takih stvari pa se mi vcasih zdi, kot da so iz lune padli. Je pa tudi res, da se mi je vceraj tasca malo zamerila. Ko sva z mozem kljub temu, da smo odpovedali ogled razstave, sla na kosilo, sem doma lepo pustila kosilo za Alekseja, ji povedala, kaj lahko, kaj ne in sva sla. Ko sva se vrnila, otrok se ni jedel (jedel je nazadnje pol kosa kruha ob 12h, nazaj sva prisla ob 4h) in je bil cisto pod stresom. Ful se je jokal boscek, napadel moje joske, cisto izpraznil obe in mrknil.
Kaj mu je tasca dala za jest? Mandarino. Sej sem rekla, da lahko kaki koscek (je ze jedel malo in nismo opazli nobenih tezav, tako da mu kdaj pa kdaj dam kaki krhelj ali dva, vec ne), ona mu je pa kr precej dala za jest... Potem je boscka se napenjalo in se mu rigalo. Groza no. user posted image
Moz pravi, da sem malo preobcutljiva ampak kako tezko je otroku dat za jest, ko imas vse pripravljeno?! Tudi mleko je bilo na voljo, lahko bi komot mu kasico zmesala ampak ne, mali ni dobil nic. Ker je bil baje cel cas tiho... in verjetno gledal televizijo z njima. Ker ko prideta k nam, se pokne tast na kavc, prizge televizijo in je to to. Itak, da je pol tamali mirn v narocju, ko gleda tv.

Kakorkoli, ze diham hahauser posted image . Bom se pa verjetno malce razmislila, preden jim ga pustim spet v varstu...user posted image

Drugace je pa opustil eno nocno hranjenje, zdaj je se samo enkrat!user posted image Meni se pa zdi, kot da isto slabo spim sevedauser posted image . Je pa frajer ze ene trikrat v zadnjih dveh tednih noc kr prespal, brez da bi hotel jest, tako da je to tudi na obzorju.
Zdaj, ko se vstaja, ga je povsod polno, na sreco se je pa ze naucil kako se tudi nazaj na vse stiri oziroma na rit spravit. Ga je menda ene dvakrat vrglo ampak smo do zdaj se brez resnih busk.
Poje tudi bolj ali manj vse kar mu dam, najraje ima pa mehke hruske.
Kaj boste s tamalimi naredili za novo leto, ko bo vse pokalo? Jih boste malo pred polnocjo zbudile? Nas se kr precej ustrasi teh pokov, tako da mislim, da bova z mozem malo pred polnocjo sla v njegovo sobo in ga prebudila, da bomo skupaj docakali novo leto in gledali lucke, ce bo lepo vreme seveda.

Lepo se imejte, lep zacetek tedna vam zelim in lep vstop v novo leto!user posted image user posted image

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 651
   RE: Marčevke 2013
31.12.2013 15:55:54   
izalina
Da se še zadnjič javim v tem letu in vam zaželim nasmejano, zdravo in zadovoljstva v novem letu.

Pri nas se neprestano nekaj dogaja. Ati je bil cele praznike doma oz. od 23.dalje in smo se malo potepali, malo uživali sami doma, povabili prijatelje na obisk...pa se takoj obrne 10 dni.

Kaj je novega pri nas? Štirje novi zobki, vsi zgoraj. Ga je kar matralo oz. ga malo še. Včeraj se je prvič samostojno dvignil ob opori na nogice. Zadnji teden je res napredoval v gibalnem razvoju. Pred enim tednom je le puzal, sedaj pa že kobaca po vseh štirih in se dviga. Sva pa imela v zadnjih dveh tednih dvakrat individualno nevrofizioterapijo. Me je na telovadbi opotorila, da dela vse samo na eno stran (pri puzanju se je odrival samo z eno nogo) in da to ni najbolje oz. ga to ovira pri napredovanju. No po dveh terapijah je začel pri puzanju uporabljati obe nogi, začel je kobacat in se dvigat v klek, včeraj pa še v stojo ob opori. Še v petek imava eno terapijo in potem zaključiva.
Ponoči še vedno ne spimo. Vendar je prejšnjo noč spal do 6h zjutraj brez zbujanja, danes se je zbudil ob 3h. Ponoči ga več ne dojim, ampak mu dam čaj in se ne jezi več.
Včeraj imeli pregled...pri 9,5m tehta 9500g in je velik 70cm. Moral bi dobiti še tretjo dozo cepiva, vendar ga zdravnica ni želela cepit. Sem ji povedala, da je imel po drugem cepljenju vročino 39,6 in je rekla, da ga bo cepila šele pri enem letu. Da bo več časa preteklo med dozama.

Počasi grem pripravljat slavnostno večerjo user posted image . Polnoči pa itak ne bomo dočakali, ker smo preveliki zaspanci. Otrok ne mislim zbujat ob polnoči. Če bo pa preveč pokalo, se bomo pa stiskali v taveliki postelji oz. gledali ognjemet, če bo ga kje videt.
Srečno in naspano leto 2014!

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 652
   RE: Marčevke 2013
1.1.2014 17:56:59   
katniss
Srecno novo leto!

Mi smo lepo preziveli zadnji vecer v 2013. Mali spal vse do polnoci, ko se je zacela kanonada. Tukaj so res super mahnjeni na pirotehniko. Eno uro je bilo zunaj prav 'vojno' obmocje, groza. Samo bobnelo je, no pa sej lepo je tudi bilo. Alekseju so se lucke dopadle, hrup ga ni kaj posebej motil, je zaspal ob pol dveh spet nazaj, se ob pol treh zbudil, ker je nekdo vrgel veliko petardo tocno pred naso hiso (in s tem pod njegovo okno) ampak potem smo pa do 8h spali!user posted image
Danes je pa super fajn razpolozen, ze cel dan na veliko cveka. Malo strajka s hrano, poje samo malo ampak potem pac namesto enega velikega obroka dobi dva manjsa ipd.

izalina: tole mi je pa znano! Iz puzanja v kobacanje in potem kr naslednji dan v poklek in na noge. Tako je bilo tudi pri nas, zdaj se ze poooocasi premika ob mizi, kavcu...
A Svit ze sedi? Ker Aleksej se se ni usedel, ga niti ne zanima se mi zdi, je rajse v pogonu...user posted image

Fino se mejteuser posted image

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 653
   RE: Marčevke 2013
2.1.2014 9:33:06   
abc123
NAJ BO NOVO LETO NAPOLNJENO Z ZDRAVJEM, TAKO BOMO TUDI SREČNI IN ZADOVOLJNI!

Pa so prazniki za nami, kako hitro je minilo user posted image

Mi smo lepo preživeli, novo leto prespali, vmes dobili nov zob in se začeli postavljati ob opori.

Zdaj pa novoletnim zaobljubam naproti user posted image

Lep začetek leta vam želim.

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 654
   RE: Marčevke 2013
2.1.2014 11:26:25   
izalina
Tudi midva vam in vašim sončkom želiva zdravo, zadovoljno in naspano leto 2014. Najdaljšo noč v letu sta otroka prespala, jaz pa ne...je tako pokalo, da sem šla v njuno sobo in čakala, kdaj se bo kateri zbudil, da ga bom hitro stisnila k sebi. Ampak onadva sta spala...zunaj pa kot da smo na fronti. user posted image

Zobki ga še vedno matrajo, vendar so vsi štirje, ki rinejo ven, vsak dan bolj vidni oz. jih že fino čutim, ko me ugrizne. Ponoči še vedno spimo bolj slabo, vendar pomaga Calgel. Mu namažem dlesni in zaspi nazaj brez problema.

Katniss - da bi se tako po 'šolsko' z boka vsedel to ne. Je opustil ta položaj....igranje na boku z oporo na eni roki odkar se dvigne v klek. Je to bolj zanimivo, ker ve, da je vedno na mizici kaj takega, kar on na tleh nima. user posted image Vsede se potem tako iz kleka...eno nogo postavi na stopalo in ker se mu vedno ne uspe dvignit na noge, se potem nazaj vsede na rit. Ampak tudi tako v sedu ne zdrži dolgo...se hitro obrne na trebušček. V bistvu se še vedno največ časa igra leže na trebuhu. Joj pa ko kobaca mi je tako smešen...spominja me na kakšnega mladička žirafe ali žrebička, ki se prvič postavlja na noge, ga guga sem in tja že samo da se postavi na vse štiri user posted image . Je pa lepo videt napredek, ko mu gre vsak dan malenkost bolje.

Božiček mu je za darilo prinesel tunel iz Ikee...in to mu je trenutno zelo zanimiva igrača. Gre noter in potem se na sredini vleže na hrbet in opazuje okrog, pa z rokicami boža tunel ali pa udarja po njem, da se vse trese. user posted image

Kje ste ostale? Dajte se malo javit! Ali že na službo mislite?

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 655
   RE: Marčevke 2013
3.1.2014 9:44:44   
Mamaja
Hojla!

Za začetek vsem želim veselo leto 2014 z veliiko otroškega smeha.

Mi smo v novo leto vstopili brez večjega pompa. Bili smo samo mi trije, Iva je zaspala okoli 22.30, midva sva pa po tem imela nekaj neprecenljivega časa zase in sva se boljkone pogovarjala. Pa malo boljšo večerjo sva si naredila in uživala ob njej. Tudi pri nas je pokalo kot na fronti, a Ive k sreči ni zbudilo. Sem se malo bala, kako bo, a se očitno ne boji pokanja - 31. popoldne je med sprehodom počila petarda precej blizu nas, mene je čisto prestrašilo, mala je pa samo odprla učke, ker je spala v vozičku, in jih zaprla nazaj.

Včeraj sva imeli posvetovalnico pri 9 mesecih, zato imam nove podatke za seznam: Iva je pri dobrih 9 mesecih dolga 71 cm in težka 8800 g.

Pri nas trenutno ni velikih novosti, kar se tiče gibalnega razvoja, se utrjujejo dosedanje veščine :). No ja, če odpiranje predalov in omar, pa zlaganje posode iz pomivalnega stroja spadajo med gibalni razvoj, potem smo pri tem izredno napredovali :). Govorno je šla tudi naprej. Zdaj dela neke čudne zvoke, iz katerih se bo pomoje razvil "l". Sicer pa že lepo in smiselno uporablja besede mama, tata, babi, dede (=dedi), papa, dajdaj, nenene (=NE), pa kadar vidi kravo začne mukat, pri raci reče gaga, pri pujskih pa po novem govori "pu". Pa zelo rada oponaša zvok avta, kadar vidi avto, ki se pelje.

Pa pri apetitu napreduje. Včasih komaj verjamem, da lahko toliko poje. Najraje ima ribe, dela "mmmmm" in "amamamam" že ko jih zavoha, da se kuhajo. Borovnice poje le, če je zelo lačna, skuto pa samo, če jo zakamufliram v kako drugo jed. Po drugi strani rumenjak poje edino takrat, kadar ji ga dam samega. če ga vmešam v drugo jed, pusti vse.

Ponoči se še vedno enkrat doji - praviloma tam okoli 6h, tako da spi od 22.30 do 6h, pa po dojenju še do 9h. A katera pozna kake "nenasilne" načine za odvajanje od nočnega dojenja? Vem, da so opisani v knjigi Povezovalno starševstvo, a še nisem prišla do nje. Je stalno izposojena v knjižnici. Saj ne da me to dojenje zelo moti, a bi vseeno rada videla, kaj se da narediti...

U, ko smo že pri dojenju: a še katero user posted image ugrizne med dojenjem? Mene zadnje čase včasih tako ugrizne, da jo refleksno skoraj iz naročja vržem. In potem sva obe čisto zbegani...

Uživajte, pa še kaj se javite!

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 656
   RE: Marčevke 2013
3.1.2014 10:40:18   
grašek
Pozdravljene!

Vsem želim srečno v novem letu, veliko zdravja, veselja in prespanih noči!

Prazniki so minili kot blisk in sedaj se spet prilagajamo na vsakdanje življenje. V decembru sem se resno lotila težav z nočnim spanjem, saj je Luna razvila navado, da je priklopljena kakšne pol noči, šlo pa je bolj za tolažbo, saj je imela zjutraj plenico čisto normalno premočeno in je bila pripravljena za naslednje obroke.

Mamaja, res priporočam tole metodo, je popolnoma nenasilna. http://drjaygordon.com/attachment/sleeppattern.html Jaz sem bila pred uporabo skeptična, ampak je res pomagalo, samo pri nas se je res veliko zbujala ponoči. Bi jo ti rada odvadila samo od dojenja ob 6h?

Mi smo tako brez nočnega hranjenja od 23h do 6h zjutraj - zame je to sedaj super in sem neprimerno bolj naspana.

Gibalni razvoj - tudi pri nas utrjujemo naučeno, dvigovanje ob opori, zelo hitro kobacanje povsod, na postelji nekaj sekund že sama stoji.

GH - zelo rada je, za kosilo tudi 300ml, mlečni zajtrk in večerja, pa ena sadna malica. Čez dan se že veliko doji, ker ne pije drugega. Zvečer pa ji dam še 100ml AM, a se bolj zabava s tem, včasih popije, včasih samo malo.

Aja, Mamaja, si spraševala, kaj narediti, če se ti hoče splaziti s previjalne. Jaz jo na previjalni samo še zvečer previjem, sicer pa hitro na kavču zamenjam plenico, vmes se hoče obračati, ostalo pa vse v naročju - v sedečem položaju, tako da res vzravnano sedi, kar je še dobra telovadba.

Ali ima še katera hecne otroke, ko se dojijo? Luna se med dojenjem npr. vzdiguje na stopalca, je priklopljena, rit pa vzdiguje in stoji na stopalih, tudi v leže to izvede. Vmes še malo gleda naokrog. Ugrizne pa ne, 1x je malo, ko je vmes zaspala.

Midve imava v torek pregled za refluks, bomo videli, če ga bodo potrdili, do takrat antibiotik. Sicer pa je skoraj večji hudič pri dolgotrajno bolnih, da se boriš z našim zdravstvenim sistemom, sama bolezen še gre! Včeraj sem potrebovala samo napotnico, da damo urin, naša zdravnica še na dopustu, dopoldanski pediater pa se je upiral, da bi to naredil, je rekel, da naj pokličem popoldan, ker bi sicer moja delala popoldan, torej jo posledično nadomešča nekdo popoldan. Jaz pa z otrokom z nalimano vrečko, ravno se je polulala in v pol ure mora bili urin v laboratoriju (odvzamemo doma). Že tako je umetnost, da pravilno odvzameš urin, pa ujameš čas, ko je kaka. Sem morala kar malo zatežiti, da se je zdravnik vdal v usodo in poslal urin v laboratorij (je samo potrebno označiti v računalniku). Se mi pa res ne da ubadati s tem, to so osnovne pravice.

Sem morala malo potarnati, čeprav se bojim, da imamo vsi na zalogi takele zgodbe.


(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 657
   RE: Marčevke 2013
3.1.2014 12:18:52   
Senait
Pozdravljene!
Najprej vam vsem želim vse dobro v novem letu!

Po eni strani sem komaj čakala d abodo ti prazniki že enkrat mimo..skoz eni obiski, pa eno in drugi, tako da sta na koncu od atijevega 14-dnevnega dopusta ostala le dva dneva ki smo ga imeli čisto zase. Sej ne rečem da ni bilo fajn, ampak sem res že rabila malo miru. najdaljšo noč smo preživeli pri starih starših, mali je spal kot top saj pokanje ni bilo prehudo ker živijo bolj na samem. Smo pa mi malo potegnili praznovanje in šli spat šele okrog 4h..

Drugače pa nič kaj novega..zgoraj smo končno dočakali enkico, zdaj čakamo še drugo.
Sicer pa ga je vsepovsod dovolj..še prevečuser posted image Avtki, traktorji parkirani po celem stanovanju. Če le kje najde kako luknjo jo zaparkira. Tudi v wc školjki se je že znašel eden. Tudi pri nas je aktualno odpiranje predalov, omaric in zlaganje stvari ven in noter. začel je plezati na sedežno in na regal v dnevni-spodnjo omarco, ki je nizka. Tako da ga je res potrebno imeti cel čas na očeh, sicer kako ušpiči. Obožuje plišeke, še posebej so mu pri srcu tisti ki so večji od njegauser posted image skače po njih, jih meče sem in tja, vriska..
Govorno ni kaj dosti napredoval..reče mama, amamam ko je lačen, dajdaj, brmbrm ko se igra z avtki.. sicer pa zlaga skupaj različne zloge..

Ja o zdravnikih in zdravstvenem sistemu pri nas bi lahko rekli marsikaj..nažalost.verjetno bi težko našli koga ki nima kake slabe izkušnje..

No pa se je zbudilo dete..gremo v akcijouser posted image

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 658
   RE: Marčevke 2013
3.1.2014 20:59:28   
ana88





7. 2. (PDP 1. 3.) NP: 12. 2. 14
Ana88: Lia (3150g, 50cm, OG 35cm)
1 mesec: 3585g, 53cm
2 meseca: 4550g, 56,5cm
4 mesece: 6300g, 63cm
5 mesecev: 7140g, 67cm
6 mesecev: 7900g, 68cm, OG 43,5cm
7 mesecev: 8200g, 70,5cm, OG 44cm
7,5 meseca: 8540g, 70,5cm, OG 44cm
9 mesecev: 9080g, 74,5cm, OG 46cm

11. 2. (PDP 1. 3.)
Senait: Urban (2600g, 49cm)
2 meseca: 4600g, 58cm
3 mesece: 5500g, 60cm
4 mesece: 6500g, 65cm
7 mesecev: 7900g, 70cm
9 mesecev: 8700g, 72,5cm

12. 2. (PDP 3. 2.)
Rose Bay: Vasja (4030g, 52cm, OG 37cm)
3 mesece: 6730g, 63,5cm, OG 42cm
6 mesecev: 8550g, 68,5cm, OG 45cm
9 mesecev: 9140g, 71,5cm, OG 46cm

21. 2. (PDP 19. 3.)
Ateya: Hana (3270g, 50cm)
1 mesec: 4360g, 54cm
2 meseca: 5075g, 58,5cm
3 mesece: 6130g, 62cm
5 mesecev: 7800g, 68cm
6,5 meseca: 8500g, 72cm
8 mesecev: 9300g, 72cm
9 mesecev: 9780g, 74cm

2. 3. (PDP 3. 3.)
Michelle12: Aleksander (3390g, 56cm)
1 mesec: 5250g, 63cm, OG 41,5cm
3 mesece: 6550g, 66cm
5 mesecev: 7850g, 73cm
7 mesecev: 8660g, 75,5cm

6. 3. (PDP 31. 3.)
leilla: Zoja (2220g, 45cm) in Živa (2850g, 48cm)
1 mesec: Z: 2870g Ž: 3400g
2 meseca: Z: 4030g Ž: 4630g
3 mesece: Z: 4940g Ž: 5710g
4 mesece: Z: 5700g Ž: 6400g
5,5 meseca: Z: 6850g, 64,5cm Ž: 7700g, 67,5cm
7 mesecev: Z: 7320g, 66cm Ž: 8080g, 68cm

8. 3. PDP (9. 3.)
rotty: Glorija (3580g, 54cm)
2 meseca: 5760g, 60cm
2,5 meseca: 6310g
3 mesece: 6620g, 64cm
4 mesece: 7250g, 69cm
5,5 meseca: 8750g, 70cm
6,5 meseca: 9540g, 71cm
7,5 meseca: cca 10.000g, 72cm

14. 3. PDP (20. 3.)
Beba78: Sebastjan (3600g, 53cm)
1 mesec: 4500g, 58cm, OG 39cm
4 mesece: 7890g, 66,5cm, OG 44cm
6 mesecev: 9260g, 69cm, OG 46cm
7 mesecev: 10.300g, 73,5cm

15. 3. (PDP 5. 4.)
katniss: Aleksej (2520g)
1 mesec: 3410g
2 meseca: 4650g
3,5 meseca: 5420g, 57cm
4 mesece: 5790g, 60cm
5 mesecev: 6640g, 62cm, OG 43,3cm
6 mesecev: 7515g, 63,5cm, OG 44cm
9 mesecev: 8550g, 68cm

16. 3.
soncek999: Laura (4290g, 54cm)
4,5 meseca: 6960g, 68cm

18. 3. PDP (11. 4.)
izalina: Svit (3840g, 53cm)
2 meseca: 6000g, 58cm
3,5 meseca: 6600g, 62cm
8 mesecev: 8500g, 68cm
9,5 meseca: 9500g, 70cm

19. 3. (PDP 21. 3.)
abc123: Eva (3750g, 52cm)
1,5 meseca: 4930g, 55,5cm
2,5 meseca: 5940g
3,5 meseca: 6600g, 64cm
5,5 meseca: 7910cm, 70cm, OG 42cm
7 mesecev: 8590g, 70,5cm, OG 43cm

21. 3. (PDP 16. 3.)
Mamaja: Iva (3290g, 53cm)
1 mesec: 4040g, 55cm
2 meseca: 5030g, 57cm
3,5 meseca: 6040g, 60cm
4,5 meseca: 6820g, 64cm
6 mesecev: 7770g, 67cm
9 mesecev: 8800g, 71cm

22. 3. (PDP 25. 3.) NP: januar 14
Drejcisu: Hana (4050g, 57cm)
1 mesec: 5500g
2 meseca: 6420g, 61,5cm
3,5 meseca: 7700g, 65cm
5 mesecev: 8900g, 67,5cm
6 mesecev: 9150g, 70cm

2. 4. (PDP 2. 4.)
barbara_s: N (2700g, 49cm)
1,5 meseca: 4290g, 56,5cm
3 mesece: 5540g, 62,5cm
5 mesecev: 6470g, 65cm

3. 4. (PDP 30. 3.)
NiNiBo: Njal Pepijn (3720g)

6. 4. (PDP 9. 4.)
Lepjedan: Bor
3 mesece: 7000g, 66cm
4 mesece: cca 8000g
5 mesecev: 9100g
6 mesecev: 9850g, 70cm
7,5 meseca: cca 11.000g

10. 4. (PDP 11. 4.)
grašek: Luna (3260g, 51cm)
1,5 meseca: 4300g, 58cm
3 mesece: 5100g, 62cm
4 mesece: 5750g, 65cm
5,5 meseca: 6400g, 67cm
7,5 meseca: 7400g, 70cm




(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 659
   RE: Marčevke 2013
3.1.2014 21:30:36   
ana88
Srečno, zdravo in ljubezni polno 2014!

Jaz bom danes bolj kratka, ker me nekaj RR heca - ko pišem sporočilo je vse v eni vrsti, namesto da bi na koncu desnega roba vrglo v novo vrsto in je grozno pisat. user posted image Tako da če se kateri sanja zakaj ne gre, bi bila vesela vsakega namiga. user posted image

Zobki: Mi imamo zdaj že štiri - zgornje in spodnje enke, čakamo pa zgornje dvojke. Je dlesen že nabrekla, ampak imam vseeno občutek da se bomo kar načakali.

Gibanje in igra: Pred slabim mesecem je začela kobacat in zdaj jo lovimo po celem stanovanju. Najbolj zanimive igrače so ''ne-igrače'' - rola wc papirja, škatle, trakci, kabel od radia. user posted image

Govor in interakcija: Ve, kdo je mami, ati. Ve kje je ura in lučka in zdaj ko so vsepovsod lučke, jim vedno maha. Zna torej tudi mahat (če rečeš pomahaj ali papa), ploskat (če ji rečeš, da naj zaploska ali ko ji je kaj všeč), pomežikne na obe očesi naenkrat (ko rečeš ''pomežikni''), avto je brrr, traktor je tata ali tete ali titi (2 t-ja pač), medo je meme, ovca je be, krava je mu. V knjigi pokaže na Sonce in tudi ko zunaj sije Sonce in ji povem, pogleda proti Soncu. Pri babici ima škatlo z raznimi stvarmi in točno ve kaj je kaj - ko ji rečeš, naj vzame ven določeno stvar, jo tudi vzame - koravde, krogci, snežak (in ve tudi, kje ima snežak nos). Ko jo babi vpraša: ''Kje ima babi lase?'' jo potegne za lase. Oponaša kašljanje, včasih skomiga z rameni (pa ne vem zakaj, je pa lušna user posted image ), ''brbota'' z ustnicami - s prstki gre čez ustnice in zraven spušča glas. Velikokrat kima ali odkimava, če jo kaj vprašaš (najbrž naključje), kima pa vedno če ji pojemo, ker ji je glasba zelo všeč. Dejansko razume že ogromno in vsak dan nam pokaže kaj novega.

Drugače bo pa naša bejba že čez dober mesec stara 1 leto! user posted image In me zanima kako je kaj s tortami za tele majhne škratke? Lahko že vse sestavine jejo? Je treba bit na kaj posebej pozoren? Kako boste ve to zorganizirale? In pa predvsem tiste, ki imate več otrok, kako ste že praznovali 1. rojstni dan s starejšimi?

Imejte se lepo! user posted image

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 660
   RE: Marčevke 2013
7.1.2014 23:16:10   
Mamaja
Dober večer,

očitno smo vse zelo zaposlene z našimi user posted image , da je na forumu zavladalo mrtvilo. Joj, ko gledam svojo pupiko, vse bolj ugotavljam, da se je iz dojenčka spremenila v majhno punčko. Tako tiktak gre, da sploh ne dojemam...

Mi še nimamo nobenih novih zobkov, še samo spodnji enki. Se mi je že večkrat zdelo, da bodo prišli na plano novi zobki, pa nič...

Grašek hvala za nasvete glede dojenja ponoči. Link je res zanimiv. Jaz bi jo rada odvadila zbujanja ponoči, da jo lahko preselim v njeno sobico. Seveda pa vse brez sile...
Kako vama je šlo z Luno danes na pregledu? Sem mislila na vaju in držala pesti. O zdravnikih raje ne bi - sem šla prejšnji mesec 3x pa en bogi recept za očala, ker so mi dvkarat naredili napako (dve različni napaki) in bi morala doplačati precej več kot mi pripada glede na dioptrijo.

Spraševala si, če je še kateri otrok smešen med dojenjem. Ja je , naša Iva user posted image . Tudi ona dviguje ritko, pa kar okrog bi lezla, včasih bi se dojila kar na vseh štirih...Mene to sicer moti in jo popravljam, a očitno je ne bom spremenila.

Jaz sem pa danes prvič po porodu šla na zumbo. Kako je pasalo! Sem se bala, da bom imela premalo kondicije in me bo pobralo, pa ni bilo nikakršnih težav s tem. Me je pa presenetilo, da imam očitno nekoliko oslabljene mišice medeničnega dna in so poskoki zdaj problem. Nekako nisem pričakovala, ker nimam težav ob nobenem drugem naporu in tudi ob kihanju ne. Še katera s podobnimi izkušnjami in kaj ste naredile?

Pa še nekaj me je začelo moriti po novem letu: zavedanje, da se dan odhoda v vrtec hitro bliža in strah, da svoje miške ne bom v redu pripravila na to pomembno prelomnico. Še vedno se namreč veliko doji, njen dnevni ritem je čisto neprimeren za vrtec, tudi pri uvajanju hrane naju še čaka delo... kako ste s (svojim) strahom pred vrtcem opravile pri starejših otrocih?

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 661
   RE: Marčevke 2013
8.1.2014 10:32:14   
grašek
Mamaja, hvala za dobre misli, je pomagalo, na pregledu so ugotovili, da Luna nima refluksa, Res super, smo že brez antibiotikov in planiramo dopuste, prej nismo vedeli, kako bo, če bi imela močen refluks, ker bi jo operirali.


Glede službe - jaz sem se včeraj resno začela pripravljati na odhod in sem že vprašala, kakšen urnik bom imela, pa katere otroke, pa prej jih bom šla pogledat. Z mojim planirava, da po moji porodniški on izkoristi neplačan očetovski dopust, potem bodo pa že dopusti. Septembra pa začne babica, samo se še moramo zmeniti, če bo lahko hodila k nam, sicer bo kar nekaj vožnje v drugo smer - 15km, pa potem spet mimo doma, bomo videli, morda pa kombinacija, malo ona pri nas, malo Luna tam.

Mamaja - tudi mene ta odhod kar skrbi, pa tako lušno mi je z malo doma. Bomo že, počasi jih moramo navaditi, vsak teden eno stvar. Iva itak super napreduje, pa zdrava je, vse drugo bo pa že.

Zobki
- imamo samo spodnja dva

Lepo se imejte na sončku!

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 662
   RE: Marčevke 2013
9.1.2014 9:36:40   
abc123
Hojla,
joj, kako res čas beži. 1,2,3 pa bo treba v službo. Mi moramo tudi še varstvo najti, sploh ne vem kje, ko bom pa imela tako čuden delavnik.

Grašek kje pa delaš?

Naša kobaca že nekaj časa, dvigne se ob opori, če se ji da, korakov pa ne dela. Imamo pa štiri zobke - vse enkice. Je bilo spanje res slabo, zdaj je pa bolje odkar so zobki zunaj.

Hrana - ali jim še posebej kuhate? Jaz kakor je, odvisno od našega kosila, ji pa že solim in dodajam začimbe kot nam, nisem ji pa še dala kravjega mleka ali celih jajc, pa tudi rumenjaka sploh nisem uvajala.


(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 663
   RE: Marčevke 2013
9.1.2014 16:36:09   
Mami.
Dober dan! Po dolgem času :)

SREČNO 2014 :)

Sem si mogla ustvarit nov račun, je moj mož formatiral računalnik in mi je vsakič napisalo, da uporabnika s tem mailom ni..tako, da je to moj novi nick, prej sem bila Michelle :)


Danes bom tudi bolj hitra :)

Aleksander je težek 10100g in dolg 78-79 cm.

Doji se, ima vse obroke Gh in še vmes. Stalno nekaj melje po ustih, pravi jedec je :)
Se kobaca, dviga ob opori in naredi kakšen korak. Reče mama in tata ine nene...in tudi razume kaj govori. Ostalo pa čeblja nekaj po svoje...
Ponoči se tudi še doji, zadnja dva dni zopet po 10x na noč. Spi še vedno z nama. in tudi še bo, itak. Nas je pa Michelleka zapustila. Par dni nazaj se je ona spomnila, da bi rada po svoje tako, da je dobila posteljco in zdaj spi tam.

Za novo leto smo bili doma, otroka sta vmes zaspala ampak se zbudila par min pred polnočjo, vmes je prišel dedek mraz tako, da smo odprli darila in okoli enih šli spat.

To je to, Aleksander hoče spat :)


(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 664
   RE: Marčevke 2013
10.1.2014 8:44:57   
izalina
Jutro,

bom hitra ker pišem prek telefona in nisem tega vešča.

Ponoči še ne spimo...1xflaša, 1x joška.

Mamaja - S tudi ne mara navadne skute. Obožuje pa sirarsko ali albuminsko skuto.Je ful drugačnega okusa in veliko lažje prebavljiva. Pa tudi sestava je boljša. Dobiš jo pa tudi v Mercatorju.

Michelle - super da si nazaj user posted image

Grašek - preberem danes tole o spanju. Pa ja tudi jaz imam krizo,ker se počasi približuje dan odhoda v službo pa še nekaj predavanj na faksu in par izpitov me čaka spomladi.

Uživajte v tem pomladnem vremenu.

(odgovor članu Mami.)
Neposredna povezava do sporočila: 665
   RE: Marčevke 2013
11.1.2014 10:12:18   
Mamaja
Daan!

Grašek sem vesela, da so Lunini izvidi v redu. user posted image Dokler nisem dobila svojega otroka se mi je zdelo, da mame malo nakladajo, ko so govorile, da so najbolj mirne, ko so otroci zdravi. Zdaj vidim, da so imele prav user posted image .

Še vedno ne kuham za vse skupaj oz. nekatere stvari že, sicer pa še ne. Jaz ne jem mesa, tako da z malo za kosilo že pogosto skupaj jeva vege zadeve in ribe, mesne zadeve ji naredim posebej. Z dragim sva pa ugotavljala, da midva večerjava precej takih reči, ki niso primerne za dojenčke - morske sadeže, gobe, plesnive sire, mehiško hrano... Iva takrat dobi kak košček kruha/kuhane zelenjave/rižev vafelj, a ji v zadnjem času to ni več prav, ker je opazila, da midva jeva drugo hrano in želi jesti enako. A vaši mulčki tudi hočejo jest enako hrano kot vi?

Izalina pri nas tudi albuminska skuta ne gre dol. Sem razmišljala enako kot ti in sem ji jo ponudila v začetku tedna in je ravno tako vse ven pljunila, pa še z roko postrgala z jezika, da ja ne bi kaj grozne skute ostalo v ustih. Nič hudega, ji pač ne paše. Saj je druge hrane dovolj. Bom ponudila spet čez čas, zdaj bo pa rdečo peso poskusila.

Kar se tiče varstva, sem prav pomirjena, da smo dobili vrtec. Abc kakšen delavnik pa imaš (=do kdaj zvečer)? Ko sem še iskala zasebno varstvo za našo pupo, sem v Lj našla tudi en vrtec, ki dela od 6. do 19. ure, pa še v redu so se mi zdeli. Sem pa gledala za Šiško in Bežigrad, drugje ne. Če te zanima več, mi piši ZS, da ne delam tukaj reklame ali antireklame.

S čim se pa vaši otroci trenutno najraje igrajo oz. kaj radi delajo? Naša pupa je zdaj čisto iz sebe, kadar prižge ali ugasne luč user posted image . Zelo so ji všeč tudi senzorične škatle - za zdaj sem ji ponudila "kuhinjsko" in "kopalniško" in se z njima toliko zamoti, da jaz lahko brez motenj skuham kosilo ali dam prat perilo. Od igrač ima trenutno najraje enega pletenega mucka in lončke za zlaganje. Pa knjigice so še vedno popularne. Jih pa raje gleda kot posluša, ko jaz berem. Kljub temu ji po nasvetu pediatrinje na dan preberem vsaj eno krajšo pravljico. Škodit ne more user posted image .

Mami. oz. Michelle dobrodošla nazaj!

Uživajte v vikendu!

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 666
   RE: Marčevke 2013
12.1.2014 9:51:44   
Mami.
Dobro jutro!

Končno sonček, spijem kavo in gremo ven :)

Hvala, hvala za dobrodošlico :) dva dni nazaj sem se morala zopet prijavljat in nikakor ni primlo! Sem mislila, da bom morala spet nov nick naredit. Pol sem pa zaštekala, da sem vpisovala mail namesto uporabniškega imena. Oz, ko sem dala prijavo, mi je samo prikazalo mail in geslo. Jaz sem samo mail spremenila, ker je kazalo ta starega-s starim priimkom :) in vnesla pravo geslo. In nikakor ni hotelo primit, kao, da tega uporabnika ni. In šele v drugo sem zaštekala, da bi morala uporabniško ime vpisat :) Je pa res, da sem se vpisala samo enkrat, ob registraciji in pol sem bila na tem pcju vedno prijavljena..No, zdaj ne vem al vrnem tisto ime ali to :) Po eni strani bi raje tistea, ker sem jaz jaz :) po drugi pa je ime samo od Michellke. Kompliciram vem. Da bi vsaj bil samo to moj problem, bi bil svet takoj lepši :D

Skratka, zopet hujšam, upam, da bo šlo spet lepo dol kot prejšnji mesec. Sem šla dol 7 kg.

Aleksander se pa najraje igra, da jezi Michelleko :) in pa stvari mi meče na tla. Zadnjič sem dala vsa premala oblačila ven, ker sem nekaj iskala in je prišel zraven, na kavč, in vse zmetal na tla..in z vsem dela zdaj tako. Pa nažira se nonstop. Vaši tudi toliko jejo? V Michelle komaj kaj spravim, ta pa samo melje. A še vedno je suh. Je dolg, se mu ne pozna.

Grem, lep dan želim!

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 667
   RE: Marčevke 2013
13.1.2014 15:31:19   
katniss
Ah, pralni stroj je vkljucen, najboljsa televizija dalec naokoliuser posted image .

Mi smo zdravi, v soboto je Aleksej dobil bratrancka (isto majcken, kot je bil Aleksej ob rojstvu!), jaz sem se pa prijavila na zadnji del jezikovnega izpita. Kdaj se mi bo uspelo ucit ne vem, zdaj imam mogoce 5minut casa preden mali pogrunta da me ni na tleh. user posted image

Hrana:
Dam mu za jest vse kar midva jeva, ker tako dosti vec poje. Verjetno zato, ker vidi, da tudi midva jeva. Ko sem delala tortilje, sem v domaco omako dala manj zacimb (ceprav so mu vse zacimbe vsec) in namesto mesa, leco, zraven pa se domaco omakico iz avokada. Super dobro mu je bilo! Prilagodim glede soli, to je pa tudi vse po vecini. Ok, gob pa predelane hrane (recimo hrenovke, vlozene zadeve) ne dam, ostalo pa itak vse je. Zobk se nima, tako da mu se dosti stvari na drobno sesekljam, veliko pa tudi sam je. Rad je, ampak se mu preprosto ne da jest vcasih oziroma se mu prevec mudi se igrat in potem ga je treba prepricevat, da bi pojedel kaj vec kot dva grizljaja. Jutri se gremo tehtat, bomo videli kaj bo tehtnica rekla. Je se vedno kr drobizek ampak itak nonstop miga, tako da se nima ravno casa redituser posted image .

Najino ustvarjanje:
Naredila sem gosto maso s koruznim skrobom in vodo (zakuhala koruzni skrob), ga razdelila v skodelice in dodala barvila za hrano. Nato sem njegov stolcek za hranjenje dobesedno oblekla v plasticne vrecke, na tla dala plasticne vrecke in pred njega dala trsi papir (seleshamer bo ok mislim da). Nato sem mu pomocila rokice v barvo (nisem pustila skledic pred njim, ker bi to samo letelo po zraku!) in je malo jedel, malo je pacal po papirju. Malo barve sem dala tudi na papir. Cisto preprosto je bilo ampak sem ga mogla potem kr fajn zdrgnit, je bil kr fajn pobarvanuser posted image . Mislim, da je uzival ampak naslednjic bom tole izvajala, ko bom imela se kak dodaten par rok doma.

Najraje se igra z mamo. Zdaj stoji zraven mojega stola in me vlaci za hlace, da naj pridem s eigrat na tla. Potem pa potakava lesene valjcke po sobi, rad ima rocno lutko opico, s katero mu vcasih pravim pravljice, kuhalnica je zakon pa ovitek od iPada. Pa itak vse 'ne' zadeve od macje hrane dalje... Pa zadnje case zelo rad odpira in zapira vrata.

Tak, gremo se naprej igrat, pocasi bo tak cas za kuhanjeuser posted image .

Fino se mejte user posted image

(odgovor članu Mami.)
Neposredna povezava do sporočila: 668
   RE: Marčevke 2013
14.1.2014 10:45:36   
Beba78
Zdravo!

Po dolgem času tudi od mene in našega najmlajšega mulčka. Ja, res zapuščajo dojenčkaste vode :-). Čez dva meseca bodo pa tudi uradno že malčki :-).
In vrtec! K sreči me ob mislih na vrtec ne stiska tako močno kot me je pri prvem. Takrat je bil občutek ankcioznosti kar močan, vendar je malček tako dobro sprejel vrtec, da je bilo tudi meni veliko lažje. Tako da si sedaj želim predvsem to, da bi se tudi Sebastjan lepo uvedel in da ne bi bilo prevelike panike...

Zdaj se je pa zbudil in morem zaključiti.... Upam, da se mi uspe še danes spet javit in ne šele čez en mesec ;-).

Lp.

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 669
   RE: Marčevke 2013
14.1.2014 11:02:02   
Mamaja
Ojla!

Kakšen beden siv dan! Najraje bi naju obe odvlekla v posteljo in šla spat user posted image

Mami. razumem tvojo dilemo ob menjavi nicka. Odloči se tako, da se boš ti najbolje počutila.

Pa čestitke, ker hujšaš user posted image . A nimaš nič težav s pomanjkanjem mleka zaradi hujšanja? Meni že tako zadnja dva tedna malo usiha. Ga je sicer očitbo še dovolj, a moram zelo pazit, da dovolj pijem, pa čaj za dojenje tudi pomaga. Je pa precej manj kot prej...

Kar se tiče hranjenja pri otrocih, naša tudi stalno nekaj melje ali pa se doji. Ima sicer obdobja, ko bi samo jedla in obdobja, ko ji ne tekne, tako da se nekako izravna vse skupaj.

Pri priljubljenih igrah naše pupe sem pozabila omenit še skrivanje. Sploh na previjalni mizi si rada da na glavo kako cunjo/majčko/igračo ali pa zamiži, potem pa čaka, da vprašaš, kje je, in potem se pokaže in se ji zdi strašansko zabavno. Pa pleše zelo rada. Prej je "plesala" sede, ta teden pa je začela tudi stoje.Je tako hecna, ko miga z rito in telesom in se zabava...

Katniss pro nas je tudi pralni stroj super za gledat. Je pa navdušena tudi nad pravo televizijo. A ve svojim otročkom pustite gledat televizijo in če jo, koliko časa? Jaz je praktično nikoli ne posedam pred TV, razen kadar se nama kam mudi in jo je treba hitro oblečt. Takrat sedeva pred TV, dam kako risanko in se toliko zagleda, da jo zelo hitro in brez težav ter upiranja oblečem user posted image . Pa svojega otroka sem uporabila za test, ali otroke res zanima BabyTV, ker se meni zdi zelo nezanimiv. Naša je bila čisto navdušena, samo na njeno žalost je preizkus končan user posted image . Pa Ribič Pepe jo čisto potegne - zraven pleše, ko otroci pojejo ali plešejo, pa vriska ko vidi lisjaka ali ptiča, tako da tisto ji pustim, če slučajno naletiva na to oddajo.

Fajn se imejte, pa kaj pišite, da ne bo forum sameval user posted image

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 670
   RE: Marčevke 2013
14.1.2014 12:22:34   
Senait
Pozdravljene!

Eh tole vreme ni za nikamor.. Ni zima ni pomlad..kar nekaj..sploh mi ni všeč.

Hrana-kuham nam skupaj, pazim na sol in močnejše začimbe in seveda mlečne izdelke. Mleko nadomestim z riževim mlekom. Urban tudi ni zadovoljen če dobi za jesti kaj drugega kot jem jaz in ponavadi kar protestira. Ni izbirčen, surova jabolka mu sicer ne gredo dol, ostalo pa poje vse kar mu dam.

Igranje-rad se igra z lončki, pa z lesenimi kockami, ki jih postavlja v stolp. ponavadi mu uspe naložiti tri kocke eno na drugo, enkrat je uspelo tudi štiriuser posted image Za vsako kocko ki jo zloži pa vriska in ploskauser posted image Sicer pa je zakon vse kar ima kolesa in se vozi. Rad se skriva pod mizo in med stoli..zadnje par dni pa ugotavljam da hodi pod mizo kakatuser posted image Vsakič ko pride izpod mize je pokakanuser posted image
Izjemno zanimiv je tudi pralni stroj in sušilec, pa kuhinjski predali ki so bili že neštetokrat izpraznjeni, Tudi omaro v spalnici je že steroriziral..vse kar ni  viselo je bilo na tleh..in to v dveh minuta, koliko sem bila na wc-ju. Tudi urban rad pleše in miga rito sem in tja, še bolj pa mu je všeč če ga dvignem in pleševa skupaj.

Televizija-če moram kaj nujno narediti mu prižgem Baby-tv, ker le tako obstane na miru in nevaren sam sebi. Ja, baby tv je zakon, mali polek vriska se smeje, čisto noter pade. Zadnjič sem naključno naletela na nodija in mu je bil tudi všečuser posted image Seveda sem zmerna, kakih par minut in to je to..na njegovo žalostuser posted image

Nam manjka še slab mesec in bo tu že prva svečka..in ja tudi jaz komaj dojemam da je moj otrok že pravi fant in ni nič več dojenček..

Tako, toliko za danes, gre dokončat kosilo preden se zbudi. Danes bodo testenine z zelenjavno omakico in rdeča pesa..Aja še to sem pozabila omeniti, da je ugotovil čemu služi žlička. Sicer u moram jaz naložiti hrano na žličko in potem si on lepo sam nese v ustauser posted image Parkrat je bila hrana vse naokrog..po tleh mizi, po laseh tudi v ušesihuser posted image , zdaj pa mu gre že res lepouser posted image

Lep dan, čeprav je turoben!

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 671
   RE: Marčevke 2013
14.1.2014 14:07:11   
Beba78
Pa sem nazaj user posted image ...
Mali je ponovno zaspal... Sedaj ima že nekaj časa oz. od božičnih praznikov nov ritem dnevnega spanja. Dopoldne med 9h in 10h zaspi za kakšne pol ure, potem pa po kosilu okoli 13h za 2,5 ure in do večera nič več. Nočno spanje pa kakor kdaj. Vcasih se zbudi 3x, včasih 1x, nocoj pa je npr spal od 20h do 5h,popil flaško mleka in zaspal še do 7h. Čez teden zjutraj niti ne spi dlje, ker gresta večja dva v vrtec in se tak čas pač vstajamo. Nikoli seveda ne moremo biti toliko tiho, da ne bi zmotili tudi najmlajšega ;-). Pa ni hudega, ker ga itak ob vsakem odhodu želita poljubčkati v slovo, tako da je slej ali prej buden.
Sem vesela, ker se imajo res radi. Sploh drugorojenec zna svojega najmlajšega brat zelo nasmejat, najstarejši ga pa tudi že malo počuva, ali pa mu drži stekleničko mleka.
Okoli novega leta sem zaključila z dojenjem, ker je sesal samo še ponoči, pa še to zgolj za tolažbo, tako da je zdaj mleko po steklenički zvečer pred spanjem in zjutraj, ko se zbudi. Čez dan pa obroki po žlici, čeprav pa noče glih naše hrane. Tako da so pri nas najbolj aktualne hipp kašice, pasirano sadje, jogurt/skuta, tudi gres skuhan s kravjim mlekom je že jedel, hrana, ki bi bila primerna za kosilo, mu pa ne tekne preveč, torej zelenjava in meso user posted image ... In potem mu kamofliram z jabolčno čežano user posted image .
Na božični večer je dobil svoj prvi zobek user posted image . To je pa tudi vse do sedaj. Prvorojenec je pa ostal brez svojega prvega mlečnega zobka... Je bil tako vesel, ker zdaj ga bo končno obiskala zobna miška user posted image .

Sicer pa Sebastjanu zelo malo manjka do prvih korakov. Kobaca že več kot en mesec, dviguje se ob vsaki opori in če je motivacija dovolj močna, npr daljinec ali mobilni telefon tudi zakoraka ob opori. Najboljše igrače so itak igrače, ki jih imata večja dva - avtomobilčki, spidermani, ninje želve in podobno. Za božička je dobil voziček za pomoč pri hoji, ki poje in govori, tako da mu je tudi to velika zabava.

Je pa kar velik. Pri devetih mesecih je imel sistematiko in so mu namerili 10670g in 76,5cm. Takrat je tudi že znal zaploskat, pomahat v pozdrav. Sedaj pa je na novo svojil "ne", tako da začne zmajevati z glavo, da lubčka in kaže s svojim desnim kazalčkom na stvari, ki bi jih rad.

Jah, nič, raste.... čisto prehitro... bi kar malo ustavila čas... mogoče zato, ker se zavedam, da je to moj zadnji bejbi... ki sploh ni več bejbi... Smrk, smrk!

Sedaj sem se pa razpisala ;-)... Upam, da se mi uspe javiti ponovno prej kot v enem mesecu ;-).

Bodite lepo, predvsem pa zdravi.

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 672
   RE: Marčevke 2013
14.1.2014 15:40:02   
Rose Bay
Ojla po dolgem času

Haha, zgleda da nas je dež pred računalnik nagnal user posted image .

Mulček spi, jaz imam pa (upam) kakšno uro miru.
Vidim da se imate lepo s svojimi otročki, mi se imamo tudi fajn. Zaenkrat smo zdravi, nobenega prehlada še nismo ujeli.
Naš fantek tudi raste in bo čez en mesec upihnil prvo svečko! Jaz kar ne morem verjet. Naš tudi že kar nekaj časa hodi ob opori, poskuša dostikrat tudi kaj brez opore pa vedno pristane na riti.
Zelo rad se trenutno igra s kockami, lončki in jih zlaga v stolp, podobno kot pri tebi, Senait jih zloži tri ali štiri in zraven vriska. Aja pa obožuje svoj avtomobilček, zraven ves čas dela brrm, brrm, knjigice so tudi zakon, zraven se zelo naglas pogovarja, ko jih gleda. Rad tudi pleše, v sede, v stoje ni važno. Če ni glasbe, začne migat in kazat na radio, češ daj muziko, mama.

Skrivanje je tudi pri nas zakon, všeč mu je tudi ko se jaz skrijem za vogal in se potem prikažem, se vedno krohota na ves glas. Zelo rad posnema vse kar jaz ali oči počneva, npr. telefoniranje, listanje revije(prav poslini prst tako kot jaz ko obrnem list), s kavča lepo zleze sam, se je zelo hitro naučil, ko smo mu pokazali. Že dobro razume pomen besede NE. Ko pride do npr. hladilnika, se usede in ga gleda in zraven odkimava z glavo in govori ne, ne. Vedno pa tudi ne upošteva tega, seveda user posted image . Ne vem kaj je našim malčkom všeč na oblekah, ampak naš tudi zelo rad razmetava. Če jaz zraven zlagam perilo, mora on obvezno razmetat, pa zadrge so super.

Mi TV-ja nimamo tako da risank še ni gledal. Ko mu predvajam glasbo na youtubu recimo se kar zagleda, ja samo jaz monitor vedno ugasnem, tako da je samo zvok in nič slike. Čisto ga ne morem izolirat, pretiravat pa tudi ni treba. Saj vidi kaj mimogrede, samo namerno ga ne posedam pred rač.

Hrana- jaz večinoma kuham za oba enako, solim potem sebi po potrebi, če sploh. Edino ko je meso, sebi naredim kaj drugega, ker ga jaz ne jem. Čim manj kompliciram z lonci v kuhinji, ker prihrani čas in še pomivat ni treba toliko. Kadar jemo skupaj, vedno hoče tisto kar imava midva na krožniku, čeprav je enako. Skoraj pri vsakem hranjenju hoče sam jesti in to potem izgleda zelo umazano. Z žlico zajema in tudi nosi v usta, samo večina hrane pristane na mizici, na tleh, v laseh, ... itd. Potem poskusi še s prstom user posted image .

Doji se še zjutraj, zvečer in ponoči 1-2x. Noči nam še vedno ne uspe prespati, saj je kakšna noč ko jo prespi vendar to je redkost.

Nič, saj bi še ful pokomentirala samo je treba še kaj narest user posted image

uživajte

(odgovor članu Beba78)
Neposredna povezava do sporočila: 673
   RE: Marčevke 2013
15.1.2014 13:53:47   
rotty
Živjo!

Najprej vsem skupaj eno nepozabno leto 2014! Predvsem veliko zdravja, ki ga bomo najbolj potrebovali!

Že nekaj časa se nisem oglasila, na hitro sem prebrala, kako ste vi in vaši škratki.

zobje: mi imamo spodaj 2 enki, zgoraj še nič ne kaže, da bodo pokukali na plano

hrana: Kako nekaterim zavidam, ko berem, kaj vse že jejo in koliko pojejo vaši sončki. Naša še vedno ni navdušena nad hrano. Sploh pa ne mara nobenih otroških mlečnjih kašič, ne polente, ne gresa, ne riža, nobenga drugega mleka, riževo je plunla kot ne vek kaj, tako da je sploh zvečer problem, kaj bi jedla. Pred novim letom mi je že nekako uspelo, da je dop pojedla sadje, ki ga mam ogromno v skrinji in kozarcih, ne vem, kdaj bo to pojedlauser posted image user posted image user posted image user posted image , pa kosilo je šlo skoz, če je bla juha, obara, puran, piščanec pa krompir, ostalih stvari ni bla ravno vesela.
za novo leto je pa zbolela, najprej vročina, potem pa pike, je mela 6.bolezen in sedaj še manj je.
Jo pa še vedno dojim, še sreča, ker ko je bla bolana, je zavračala tako hrano kot pijačo in sva ble že v bolnici, s kanalom v roki, da bi dobila infuzijo, pa mi je ratal, da je pri meni jedla in sva šle lahko domov!
Če sva kje na poti ji dam hippovo sadno kašico, to ma še kar rada al pa skute od Lj.m.

Drugače sploh ne vem od kje jemlje tok energije in dobre volje, nikol ni tečna, ponoči spi tam 11 ur, včasih se zbudi pa ji dam dudo al pa je pri men in zaspi nazaj.

Teža: naša Glorija že nekaj mescev bolj raste in manj pridobiva na teži, pri 10 m je imela 10,9 kg pa nekje 79cm.

oblačila: sva šla prejšnji teden po nakupih, hlačke 92, bodije pa 86, danes sem ji oblekla žametne hlačke 92 od h&m, pa so ji komaj prav, tako po dolžini, kot v pasu, zgleda je tak model al kaj.

Kja zna: zna ploskat, pomahat, če jo vprašaš, kaj dela kuža pove, pokaže nos, oči, ušesa, lista knjigice in prepozna nekatere živali, najbolj všeč sta ji kuža in panda, če ji rečeš pokaže na luč, sliko, rožo, itd.

Premikanje: naša ne kobaca in tud ne kaže zanimanja za to, mi je rekla dr., da nekateri otroci pač to vse preskočijo in zgleda je naša pri teh, dvigne ob opori se, ne stoji pa sam al pa da bi nardila kak korak tud ne

Pa še to: verjele ali ne, naša že od 3 mescev ni kakala v plenico! Strogo kaka, ko jo odviješ, počaka kako min in to je to, pa nikol ni tečna zarad tega, sj po navadi kaka samo zjutraj ko vstane. Sem jo že hotla dat na kahlico, pa se bojim, da bi se kej ustrašla, kaj je zdaj to, pa da ne bi upala kakat, zato bom še mal počakala.

Varstvo: na srečo bom še nekaj časa doma, si kr ne predstavlam it v službo, tud dojiva se še. Drugač sem v pedagoških vodah, sam še brez zaposlitve.

No sedaj sem se mal razpisalauser posted image , uživajte pa pazte nase. se beremo, lp
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rose Bay)
Neposredna povezava do sporočila: 674
   RE: Marčevke 2013
16.1.2014 13:07:02   
abc123
Hoja,

končno mal sončka, ampak obeta se deževen vikend. user posted image

Mi se bomo tut mogli počasi za varstvo uvajat začet, da bomo do službe speljali kot je treba. o kar logistika, ampak bomo že.

Ko takole berem eni vaši že full znajo. Se mi zdi, da se pri drugem otroku čisto drugače vključum v njeno "izobraževanje". Pri prvi sem ji posvetila ves čas. zdaj druga pa bolj ko ne kar čaka da pride na vrsto. Po hiši je polno dela in ga opravljam, ko sva sami ali ko mala spi, ko se pa tavelika vrne z vrtca je pa ritem popolnoma drugačen.

Tiste, ki imate že starejše otroke: naša petletnica je zadnje čase nemogoča. Ves čas je samo "ne in ne bom", se odgovarja, vsako stvar ji je treba večkrat rečt, ne uboga skoraj nič, nonstop leze v tamalo in potem se mala jezi, tevelka pa še bolj z veseljem vanjo rine. Skratka noro. Ne prideš ji do živga, ne s pogovorom, ne s kaznijo, odvzemom stvari, odhodu v sobo. Razmišljam, da je nekje zadaj mogoče ljubosumje na sestrico, čeprav jo ima neizmerno rada, ves čas sprašuje po njej, jo lubčka, ji da za jest ipd. Kako naj to rešimo? Kakšne ideje, izkušnje...?

Danes sva jedli ribo - vitki som - mala je bla navdušena.


(odgovor članu rotty)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?