|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zanositev - predebel jajčni ovoj
29.12.2014 10:07:54   
nunalie
Punce, na IVF-ju so mi ugotovili, da imam predebel jajčni ovoj in se zato nobena celica ni oplodila. Je mogoče imela kakšna podobno izkušnjo in po tem še vedno naravno zanosila? Mi je ostalo še kaj upanja za naravno zanositev ali ga ni več in je edina možnost umetna oploditev? user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zanositev - predebel jajčni ovoj
30.12.2014 13:41:23   
limonca*
ne vem kako je z naravno zanositvijo, ker se v to nisem nikoli poglablala, ker imam poleg pretrde ovojnice še neprehodne jajcevode in hudo endometriozo.

Pri IVFu ti bodo pa tako pomagali, da vam bodo naslednjič delali ICSI - se pravi vzamejo en spermij in ga vstavijo direkt v celico.

Pri meni je pomagalo - v prvem postopku so mi delali IVF, samo 1 oplojena celica od 7, brez ETja. V vseh naslednjih postopkih sem imela ICSI, vedno ET.

(odgovor članu nunalie)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zanositev - predebel jajčni ovoj
6.1.2015 13:05:40   
nunalie
Limonca*, hvala za odgovor. Ti si potem imela vedno ET, si tudi kdaj zanosila? Kakor sem brala, je pri debelem ovoju težava tudi v tem, da se potem zarodek težje "izvali". Ti je poznana metoda IVF-ja z asistiranem hatchingom (AH)? Meni so to predlagali, glede na mojo starost (37 let) in na debel jajčni ovoj. Malo sem brskala po netu in našla, da to metodo izvajajo tudi na Češkem (pri nas menda poredko). Prijateljica je bila na tej kliniki zaradi darovane celice, sedaj pa razmišljam, če bi se tudi sama odločila za IVF z AH pri njih. Na kliniki ni čakalne vrste, stroški pa znašajo okoli 3.300 evrov. Ne vem, kako je z zdravstveno zavarovalnico ali povrnejo stroške oz. vsaj del stroškov. To se moram še pozanimati.

(odgovor članu limonca*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zanositev - predebel jajčni ovoj
12.1.2015 9:40:37   
limonca*
Jaz sem imela potem v vseh ostalih 8 postopkih ET, zanosila sem pa samo 1x, vendar takoj SS.

Assisted hatching delajo tudi pri nas, Reš ga vedno dela, pa mislim, da tudi v MBju, če jih prosiš.. na GK pa ne vem kako je s tem.

(odgovor članu nunalie)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zanositev - predebel jajčni ovoj
5.2.2015 13:30:50   
shoegal
Zdravo!

Mene pa zanima, kako sploh ugotovijo, da imaš predel jajčni ovoj? Zgolj na podlagi slabega odstotka oplojenih celic, ali obstajajo za to kakšni posebni testi?

(odgovor članu limonca*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zanositev - predebel jajčni ovoj
9.2.2015 9:20:07   
nunalie
Limonca*, sem bila na pregledu pri Reševi in ji omenila hatching, pa ni bila ravno navdušena nad mojo idejo. Tako da se sploh ni želela kaj dosti pogovarjati o tem in da, če že vztrajam, da naj se potem sama zmenim z embriologom na naslednji punkciji. Me je kar malo presenetila, tako da ne vem kaj naj si mislim, ker je bila zelo negativno "nastrojena" proti temu. user posted image

Shoegal, ne vem, če so to da ugotoviti s testi. Meni so to ugotovili v prvem IVF postopku, ko se nobena od 9-ih celic, kljub dobremu spermiogramu, ni oplodila.

(odgovor članu limonca*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





V teh okoliščinah ne seksajte
Preverite, v katerih primerih in okoliščinah je po daoistični seksologiji seks odsvetovan oziroma celo prepovedan.
Neverjetno: Sestri sta isti dan rodili dvo...
Včasih so zgodbe, ki jih piše življenje tako nepričakovane, da jim je težko verjeti. Ta zgodba je prav neverjetno srečna...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?