mamica deklicam
|
IZVIRNO SPOROČILO: Melanie1 MD - res ti iz srca želim, da bo letošnje leto vajino in končno dočakata ne samo plusek, ampak tudi dojenčka. Ej, pa glede službe. Iščeš samo v svoji stroki? Bi bilo fajn, če bi dobila karkoli. Pač za določen čas. Čisto da razbiješ monotonost. Se spomnim, ko sem bila jaz pred leti brez službe. Meni se je pošteno rolalo. Pa ne, da ne bi imela doma kaj za početi. Sem imela že dva otroka. Torej dolgčasa ni bilo. Ampak tisti občutek, da kaj prispevaš v družinsko blagajno. Da se življenje vrti še okrog drugih reči in ni vezano "samo" na gospodinjenje in skrbi za otroke. Ampak se je tudi to z leti uredilo. Le trajalo je nekaj časa... ne gledam samo v svoji stroki. problem je v tem, da nimam tako veliko različnih izkušenj in te niti ne povohajo. Drug problem pa je, da sem kar daleč doma. v našem koncu so pa praktično vse tovarne izumrle ali so pa tik pred tem. Danes sem na srečo nekaj našla, grem pisat prošnjo, da takoj pošljem. No pa bomo videli, mogoče pa bo kaj. Meni se doma tako dobesedno trga, da je vse kar naredim, je skuhano kosilo, da imamo toplo in perem in pospravljam cunje. Na pol razmetano je vedno. Bi morala vse pomiti po tleh, a ni volje. Nikoli nisem bila neka ekstra pridna gospodinja in me to brezdelje kar ubija. Vidim delo doma a ni volje in moči, da bi se ga lotila. In imaš prav, če nekaj ne prineseš v domačo blagajno, je to za psiho strup. Potem me pa še moj zafrkava, da nič ne delam. In eksplodiram kot ekonom lonec, preden se zavem, da me samo špika. Je na žalost tak karakter, da to dela nonstop. Do dveh mesecev nazaj sem instruirala, sedaj je kar poniknilo. Zgleda da te punce ne bom imela več. So doma "svinjsko" bogati, vtaknejo ji vse v rit in domnevam, da je na njeni strani krivda, da se je vse zaključilo. Da povem primer: me vpraša za eno nalogo pri matematiki, ki je ne zna rešiti. In ker nisem izstrelila kot iz topa, kako gre potek, ona nestrpno: kar pusti, bom že kakšnega sošolca vprašala. Pred testi, ko je mama hotela, da se še kakšen dan dobiva, jo je tudi zavrnila, da ne rabi. Sedaj sem šla čez to fazo in sem se sprijaznila, da iz te moke ne bo več kruha.
|