|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2015
16.7.2015 15:05:24   
Shana86
Aja v materinsko šolo pa ne bova šla, je komaj leto in pol od prve user posted image Nama je pa bilo všeč, sva bila v Kranju, tudi rodila sem tam.

Oprema za dojenčka: prvič sva se lotila nakupov po morfologiji. Previjalno sva kupila par tednov pred rokom... Pomoje se najbolj mudi z vozičkom in posteljico, so lahko dolge čakalne dobe. Oblekice in to je pa fino imet pripravljene kak mesec pred rokom, če ravno preseneti. Jaz sem bila prvič kar flegma in odlašala s pripravami, potem je pa prva mamica v letu 2014 rodila mislim da v 34. tednu ali tak nekje. In sem ugotovila, da sem tudi jaz že tam tam, doma pa nič od nič pripravljenega user posted image Čeprav zdaj me bo pomoje manj skrbelo, moj je kar fajn natreniran, kar se dojenčkov tiče, tiste oblekice pa lahko opere in zloži skupaj z mami ali taščo. Itak si vsaj 3 dni po porodu v porodnišnici, je čas za take stvari. Tudi flaške in to lahko kupi takrat, se ne mudi.

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 351
   RE: Decembrke 2015
16.7.2015 16:45:56   
Passion
Midva nisva še nič kupila :) Sva rekla da bova tam nekje septembra, oktobra. Vozičke pa malo gledava zato, da se malce informiramo kaj je sploh pomembno ... in pa da potem ga samo izberem :)
Sem slišala ja, da je Peg perego super ... pa čisto enostavno se ga zloži in lahek je. Kakšno barvo pa sta izbrala? Midva sva gledala ta model Completp sportivo, barvo pa perla. :)

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 352
   RE: Decembrke 2015
16.7.2015 16:57:30   
Shana86
http://mami.si/si/gt3-modular-g1686.shtml?_=groupped

Evo midva imava tega, barva Geo. Se fajn zloži, je lepo vodljiv in stabilen. Ni pa ravno lahek... Je pa res, da sem ga vsaj 1x dnevno morala dvigat v prtljažnik mojega malega peugeota - tamali avti imajo tisti rob na prtljažniku in je treba voziček ful bolj dvignit kot recimo za v karavana. Drugače se mi pa zdi pomemben material pa da je otroček res fajn zaščiten v vozičku. Teli ta poceni vozički so velikokrat taki, da je otrok zelo 'zunaj' in ga potem vsak veter dobi. Res pa je, da sem bolj pozorna na to, ker živim na takem koncu, da je veliko vetra. Aja pa pomoje se vam splača kupiti tudi zimsko vrečo, glede na to, da bomo imele decembrčka. Ali pa vsaj ovčjo kožico.

Ja, se strinjam, za vozičke je bolje malo prej, da dobiš en občutek, kaj sploh hočeš. Je res čisto preveč ponudbe... Pa OBVEZNO it osebno gledat. Jaz bi se samo na podlagi interneta za kakšnega drugega odločila. Recimo sem bila že čisto za Baby Boom Mirage Reverso, potem sem pa videla tisti material... ma ni mi bil no. Pa odvisno je tudi od tega, če je to prvi otrok, koliko jih je še v načrtu. Če bi imela samo enega, bi pomoje kupila bolj kvaliteten dražji rabljen voziček, glede na to, da si želim vsaj dva otroka, verjetno celo tri, sem se odločila za ne preveč poceni novega. Pa upam, da bo zdržal...

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu Passion)
Neposredna povezava do sporočila: 353
   RE: Decembrke 2015
17.7.2015 11:58:20   
biba85
Tudi midva se nisva nic kupila, sva se tudi dogovorila da nekje septembra ali oktobra nakupiva stvari.:) Vozicke pa ze zdaj gledava, saj bova pred nakupom naredila celo studijo :) Barvo vozicka ste ali boste izbrale glede na spol otroka ali neutralno?
Upam, da se boste skrile kam na hladno v teh vrocih dneh ;)

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 354
   RE: Decembrke 2015
17.7.2015 12:28:24   
Shana86
Jaz sem izbrala nevtralno barvo - ker nisem vedela spola in ker je voziček mišljen še za kakšnega otroka. Jaz še dobro uro delam in letim v Bohinj user posted image

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 355
   RE: Decembrke 2015
18.7.2015 14:26:59   
Passion
Shana lep voziček :) no ta, ki sva ga midva gledala je enak samo, da ima 4 kolesa :D sva pa razmisljala med to tvojo barvo in perlo barvo :)
Bova videla. :) pri nas tudi kar piha, sem iz Obale :)
je pa danes tukaj kar vroce, se skrivamo notri. :)


(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 356
   RE: Decembrke 2015
19.7.2015 12:16:34   
Shana86
Hvala user posted image Jaz sem malo skeptična pri teh občutljivih barvah, sem vozičkala tudi v snegu, dežju, blatu, po gozdu... mi je perla lepši, ampak verjetno ne bi ostal dolgo user posted image

Ja, res je vroče. Ampak sem se malo navadila - spim bolje, nisem tako omotična, mi pa malo otekajo in me bolijo noge user posted image Tako da na piknikih zasedem dva stola user posted image Pa ogromno popijem, sicer me boli glava.

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu Passion)
Neposredna povezava do sporočila: 357
   RE: Decembrke 2015
19.7.2015 14:01:06   
biba85
Tudi mene sedaj ze dva dni zeloo bolijo noge.user posted image Bolijo me predvsem gleznji in tam okrog. Mogoce katera ve, ce kaj pomaga? Pijem Magnesol, ampak zgleda, da ravno ne pomaga. Danes pa malo vec pocivam in upam, da bo vsaj malo bolje.Kak teden nazaj sem ponoci imela zelo mocan krc v nogiuser posted image in zato sedaj redno pijem Magnesol. Se katera pije kaj drugega, kaksne drugacne tablete?


(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 358
   RE: Decembrke 2015
19.7.2015 19:27:52   
Shana86
Biba menda je proti krčem fajn kombinirat magnesol s kalcijem, težke boleče noge pa so zaradi zastoja krvi v žilah zaradi nosečnosti in vročine - tako da noge gor, meni pomaga tudi močenje z mrzlo vodo. In piti piti piti!

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 359
   RE: Decembrke 2015
19.7.2015 19:40:00   
sunshine_89
Midva zaenkrat tud sam gledava, bova verjetno počakala vsaj še do septembra pred nakupi... Glede vozička se trenutno odločava da bi kupila: http://www.amazon.de/dp/B00820VM5W/ref=twister_B00820WUVC?_encoding=UTF8&psc=1 ... ker ima vse že v kompletu in je cenovno ugoden, sam ni še odločeno ... mi je mal škoda veliko denarja za voziček dat, bi za krajše pohode raj imela ruto za nošenje, ker se mi zdi bolj priročna, sploh ker imava še kužka in se mi zdi da bi oba hkrati lažje na sprehod vozila z ruto kot z vozkom. Še posebaj pozimi, ker če je sneg je z vozkom bolj težko hodit naokoli, pa baje je otroku v ruti bolj toplo in bolj prijetno dokler je še majhen.

Glede tablet pa jst jemljem od terra nove: magnezij kalcij kompleks, za katere piše da gre za vegetarijanske kapsule. Kupila sem jih v sanolabor in do zdej nimam še nobenih problemov s krči, jemljem jih pa že ene 2-3 tedne.

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 360
   RE: Decembrke 2015
20.7.2015 9:17:50   
gilly1
Ufff - tale vročina, komaj čakam še ta dva tedna do dopusta, da se znebim službenih cunj in prešaltam na minimalno opremo :)

Eno vprašanje imam za uporabnice magnesola. Po lekarnah mi govorijo, da ga trenutno ni za dobit, pa me zanima, kje ga kupujete? Zaenkrat si pomagam kar z donatom (nekje dva deci na dan). Občutek imam, da mi sem in tja zatrdi maternica - zdj ne vem, ali je to običajno ali pa bi mogla kaj bolj ukrepat kot samo dodatek magnezija? Pa tudi bebija bolj kot ne čutim bolj v enem predelu in sem v dilemi ali je možno, da to zaradi krčenja oziroma otrdevanja matrnice?

Ali se tudi vam kaj dogaja tole otrdevanje?

(odgovor članu sunshine_89)
Neposredna povezava do sporočila: 361
   RE: Decembrke 2015
20.7.2015 11:38:27   
biba85
Jaz sem Magnesol dobila v lekarni, kak mesec nazaj.

Shana, danes vec nimam bolecih nog. Ne vem al je pomagalo vceraj veliko pocivanja z nogami v luft al kaj drugo user posted image . Upam, da ostane se naprej tako. Koliko tekocine kaj spijes?

Sunshine, a vozicek bosta prek interneta narocila, brez ogleda?


(odgovor članu gilly1)
Neposredna povezava do sporočila: 362
   RE: Decembrke 2015
20.7.2015 11:44:37   
biba85
Aja, a jeste veliko melcnih izdelkv? Meni enostavno ne odgovarjajo, ne mleko ne jogurti in me skrbi, da bi mi primanjkovalo kalcijauser posted image . Kaj predlagate? Pa se to, kako je kaj z mlekom in mlecnimi izdelki pri nosecniski sladkorni?

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 363
   RE: Decembrke 2015
20.7.2015 13:03:09   
Shana86
gilly otrdevanje maternice je normalno, tega se z Magnesolom ne boš znebila. Je čuden občutek, ni pa boleče ali nevarno. Tudi kje čutiš otroka, je zdaj še bolj tako-tako, ker je mali še nežen. Potem ga bo povsod dovolj user posted image

biba super user posted image Ne sekiraj se glede mleka. Pri meni je bilo v prvi nosečnosti isto - mleko mi je bilo tako ogabno, da še kave z mlekom nisem mogla piti. Pa sem uredu zvozila... Mogoče pij šumeče tablete, če te skrbi?

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 364
   RE: Decembrke 2015
20.7.2015 14:24:56   
gilly1
Aha, hvala Shana. Ja, je tak nenavaden občutek, ko prav čutim, kje imam maternico... Skrbelo me je samo to, da bi bilo otročku ob tem neudobno? Je pa naš kar razbijač, ker se ga že kar fajn čuti. Me prav zanima, kaj še sledi user posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 365
   RE: Decembrke 2015
20.7.2015 16:16:09   
sunshine_89
Ja vozicek bova naročila brez ogleda, naj bi se ga dalo nazaj poslat v primeru da ne bi bla zadovoljna, če se prav spomnim... zato sva se tud odločila da z njegovim nakupom ne bova čakala predolgo. Glede mlečnih izdelkov naj pri nosečniški sladkorni ne bi bilo nobenih težav. Men je rekla, da naj jih poizkušam vključiti v vsak obrok.

(odgovor članu gilly1)
Neposredna povezava do sporočila: 366
   RE: Decembrke 2015
20.7.2015 18:28:50   
Shana86

IZVIRNO SPOROČILO: gilly1

Aha, hvala Shana. Ja, je tak nenavaden občutek, ko prav čutim, kje imam maternico... Skrbelo me je samo to, da bi bilo otročku ob tem neudobno? Je pa naš kar razbijač, ker se ga že kar fajn čuti. Me prav zanima, kaj še sledi user posted image



Boš izvedela, nič skrbet user posted image Nogomet s tvojim mehurjem ob treh zjutraj, pa potem z želodcem po kosilu in take user posted image Vsaj moja prva je bila že v trebuhu grozno živahna in taka je še sedaj. Tale je zaenkrat razen žgečkanja okrog mehurja kar prizanesljiv user posted image

Pri sladkorni so glede mlečnih izdelkov pomoje problem jogurti z dodanim sladkorjem - torej vsi sadni in pa pazi, tudi navadni imajo pogosto po 5g sladkorja na lonček, obup...

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu gilly1)
Neposredna povezava do sporočila: 367
   RE: Decembrke 2015
27.7.2015 10:55:50   
biba85
Kje ste nosecke? Koncno smo docakali ohladitev, naj tako ostane se nekaj dni:) Ste bile ze vse na dopustu?
Sunshine, kaj te je najbolj prepricalo pri tem vozicku?
Imena ze imate izbrana?

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 368
   RE: Decembrke 2015
27.7.2015 12:33:26   
Shana86
Evo me user posted image A sva samo midve še tu?

Jaaaa, končno ohladitev, meni je super. Na morju še nisem bila user posted image Lajšam čakanje z Bohinjem, grem včasih kar po službi, ko sem v dopoldanski izmeni. Si ob delavniku 6-22 to lahko privoščim. Tudi dopusta nisem imela že od prvomajskih, še tale teden, potem pa kooooončno user posted image Morje pa šele zadnji vikend avgusta user posted image Moj prej ne dobi dopusta. Reeees že potrebujem dopust, vsega sem naveličana. Na srečo je zadnji teden vsaj v službi bolj mirno, se poznajo dopusti. Prej je bilo pa noro.

Kako se kaj počutite? Jaz se zdaj kar uredu. Še roknrol sem plesala v soboto na poroki user posted image Edino prejšnji teden mi je bilo fuuul slabo zaradi železa, pa čeprav sem ga nehala jemati na tešče. Zato ga zdaj raje vzamem zvečer. Verjetno ne prime tako dobro, ampak da mi je pa vse dopoldne v službi za bruhat slabo... Z medenico imam pa še vedno težave - me boli zadaj okrog križnice, čim sem malo več na nogah. Tako da neka rekreacija zame spet ne pride v poštev user posted image Mali noro brca, zdaj ga čutim tudi že nad popkom. Jutri vstopam v 23.teden user posted image Do pregleda pa še dva tedna. Pri kilah sem pa zdaj na približno +1,5. Se je začelo poznat, da je dete začelo pospešeno pridobivat na teži. V stegna in rit so mi vse obleke še prav, problem je trebuh in (.)(.) - se ne pritožujem, moj pa tudi ne user posted image

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 369
   RE: Decembrke 2015
27.7.2015 13:52:18   
Passion
Evo še mene :) meni je super ta ohladitev, sem bila ze sama sebi tecna sto na uro. Vsaj diham lahko. Mene tudi kriz boli in vse dol, vcasih me v noge cuka. Ponoci me bolijo boki ker se premikam z enega na drugega :) mi tudi veselo brcamo, smo v 21.tednu. najvec brca zvecer, ponoci, proti jutru. ;) in ze prav cutim bolj mocne brce :D v petek imamo morfologijo :)
ze prav nestrpno cakam december da poljubckamo naso princesko :)

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 370
   RE: Decembrke 2015
27.7.2015 14:20:29   
biba85
Tudi midva greva konec avgusta na dopust, tako da bo se dolga;) Kam pa gresta?
Sama se v vecini pocutim vredu, le prejsnji teden sem en dan ful bruhala, saj ne vem al od vrocine al cesa.user posted image Naceloma pa se res pocutim vredu, obcasno zvecer me malo tisci v trebuhu.
Brcik se ne cutim, sem v 18t 5\7, res pa je, da sem vecina casa v gibanju in jih mogoce ne zaznam. Zvecer pa tako takoj zaspimuser posted image .
Tudi sama komaj cakam morfologijo, se 11 dni, ze odstevam :)

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 371
   RE: Decembrke 2015
27.7.2015 17:36:10   
sunshine_89
Jst pa komej čakam da sonček spet posije, me že dva dni skoz zebe user posted image Na morje sva pa midva že šla user posted image ... sva nameravala še konec avgusta saj za par dni pa sva se odločila da bova ta čas bolj koristno porabila tako da mal stanovanje preurediva user posted image
Tamau pa te dni na veliko brca, pa ga čutim skoz cel dan. Včeraj se je 15min skupaj nekaj premetaval, danes je pa malo bolj len, se je pa vseeno potrudu vsaj toliko da me je že 3x v mehur brcnu tok da se je blo treba do stranišča sprehodt. user posted image
Glede vozička je pa tko da sem dala partnerju proste roke pri izbiri, ker je bil čist zagret pa mi je skoz nekaj razlagal kaj je vse prebral da je pomemben... tko da sem jst na koncu sam pri izbiri barve sodelovala user posted image

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 372
   RE: Decembrke 2015
27.7.2015 18:25:13   
biba85
Hehe....super, da je tvoj preucil vozicke. Ce dobro razumem sta narocila tega iz Amazona(Bergsteiger?)? A jih dostavljajo v Slovenijo?
A postelje in previjalne boste kupile cist nove ali ne? Nameravate imeti previjalne v kopalnici? Sama razmisljam o nakupu te :https://www.babycenter.si/izdelek/54920/previjalna-enota-open-pratic-ballons Je katera preizikusila to? Malo me skrbi, da ni dovolj stabilna.

(odgovor članu sunshine_89)
Neposredna povezava do sporočila: 373
   RE: Decembrke 2015
28.7.2015 11:41:48   
Shana86
Biba mi gremo nekam v Dalmacijo z avtodomom. Nismo se še čisto odločili... Najbolj odvisno od mojega počutja.

Midva imava tole previjalno mizo: http://www.previjalna-miza.si/ S poličkami na obeh straneh.

Močno svetujem eno konkretno previjalno mizo nekje blizu kopalnice ali v njej (jaz še vedno umivam z navadno toplo vodo, s čistilnimi robčki samo na terenu + po kopanju ni fajn otroka v brisači nosit čez celo stanovanje) in da ne boste šetale po stopnicah žnj-krat na dan. Previja/preoblači se več ali manj čez dan, tako da če je spalnica v mansardi, odsvetujem, da imate previjalno tam. Upoštevajte, da otroka previjaš vsaj dve leti... Tako da raje malo več za previjalno kot za voziček... Vsaj pomoje no. Tale moja je taka, da se vrhnji del sname in je potem samo komoda za otroško sobo.

Aja glede imen: sem zadnjil enkrat naredila seznam enih 10 za fantka in 10 za punčko user posted image Itak se bom še 100_x_ premislila... Ve imate že izbrane?

< Sporočilo je popravil Shana86 -- 28.7.2015 11:43:25 >


_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 374
   RE: Decembrke 2015
28.7.2015 13:03:19   
biba85
Kopalnica je v istem nadstropju. Malo me skrbi, da bi previjalna po dolocenem casu v kopalnici zaradi vlage "razcvetela". Ne vem....moram malo prekalkulirat in razmislit kam jo sploh postavit.
Midva imava ime za puncko ze izbrano lep cas, za fantka pa ga enostavno ne najdeva user posted image , ce nama je katero vsec je ze zasedeno v sorodstvu. Tako da se isceva tapravo user posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?