|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2015
12.8.2015 7:51:15   
biba85
Kako izgleda to otrdevanje trebuha? A vam otrdi cel, ali samo en del?

Passion, sama dobim to injekcijo nekje okrog 28.tedna. Do nosecnosti sploh nisem vedela katero krvno skupino imam, sem pa ze prej brala o teh injekcijah, potem sem pa dozivela sok:\.

A boste ali ste bile ze vse poslane na test sladkorne? Sama ga bom imela cez priblizno 4tedne. Ne vem kako bom lahko to spila, saj mi trenutno sladko sploh ne pase :s.

(odgovor članu Passion)
Neposredna povezava do sporočila: 401
   RE: Decembrke 2015
12.8.2015 13:36:51   
Passion
Meni otrdi samo en del trebuha. Tam okrog popka.

Ves, da tudi jaz nisem vedela za krvno skupino. A so te inekcije tako slabe al kako? Nisem nic brala. :/
Pregled imam takoj v septembru, mi pa niso se nic povedali, kdaj bom dobila inekcijo, niti nic glede testiranja za sladkor. Pomojem mi bo povedal takrat kako in kaj.

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 402
   RE: Decembrke 2015
12.8.2015 14:12:15   
Shana86
Meni otrdi cela maternica, kot žoga, pa vsa trebušna stena pod popkom.

Zakaj pa je tako grozna ta injekcija? Pač jo dobiš in je to to, a ni? No ne vem, sem A+.

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu Passion)
Neposredna povezava do sporočila: 403
   RE: Decembrke 2015
12.8.2015 15:55:50   
biba85
Potem pa tudi meni otrdi trebuh, sama nisem bila prepricana da gre za otrdevanje, saj mi je samo en del pri popku za par sekund otrdel.
Ene niso ravno navdusene nad temi injekcijami(itak pa je pri vseh tako), ne napisejo pa nic konkretno zakaj ni OK. Po moje je kar pomembna, saj tiste, ki nameravamo imeti se kaj vec otrok, je pametno da jo dobimo, saj drugace lahko telo zavrne drugega otroka.

Kaj jeste kaj v teh vrocih dneh? Sama ne vem vec kaj naj kuham, mi enostavno nic vec ne pase jest v tej vrocino. Vsak dan bi samo jedla paradiznikovo solato:))

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 404
   RE: Decembrke 2015
12.8.2015 19:45:53   
sunshine_89
Mene je ginekologinja že prvič k sem kri dala poslala k diabetiku ker naj bi imela ravno na meji (5,3 na tešče).. nič ne pazim pa sem do sedaj (3x sem bila na pregledu) imela vedno rezultate dosti pod mejo (okoli 4,6 uro in pol po jedi, povprečje treh mesecov 5,0) pa me še vedno dajejo na preglede... user posted image
Trebuh mi še nič ne otrdeva, sem pa zdej nekje 22 teden - al pa sam vem ne ker nimam pojma ko naj bi to zgledal. user posted image Sem pa 0+ tako da nič nevem kako je kaj s temi inekcijami user posted image

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 405
   RE: Decembrke 2015
17.8.2015 11:01:08   
Shana86
Kako ste kaj?

Jaz zadnje dni kar uredu, sem se malo bolj pazila in se res pozna. Veliko manj tiščanja dol, medenica me ne boli, otrdevanje sicer je, ampak brez bolečin. Tako da super user posted image Bom videla, kako bo danes, ko sem spet v službi po dveh tednih dopusta...

Sicer je pa iz ljubega miru zbolela hčerka user posted image Včeraj je bila še ves dan okej, pozno popoldne pa kar naenkrat zleze v naročje, se stisne. Zdela se mi je topla, sem pomerila vročino - 39 user posted image Ponoči je pa itak kurila 40, to ona mimogrede. Tako da super neprespana in skrbi polna noč pred prvim delovnim dnem... No ja, bolje to kot pa na začetku dopusta. Mož je ostal z njo doma, jaz sem morala v službo. Bomo videli, kaj bo - pri teh otroških boleznih me vedno skrbi, da ni kaj nosečnicam nevarnega user posted image

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu sunshine_89)
Neposredna povezava do sporočila: 406
   RE: Decembrke 2015
17.8.2015 19:11:09   
biba85
Shana upam, da se hcerka cimprej pozdravi in, da ni nic nalezljivega.

Kako pase tale ohladitevuser posted image . Koncno lahko normalno diham skozi dan.

Ima katera probleme z zgago in s spahovanjem? Sama imam skoz probleme s spahovanjem, je ful motece, sploh ce jem kaksno sadje ali pa kaksne omake user posted image Prej nisem imela nikol tezav s tem, sem lahko jedla karkoli. Zgaga me pa samo obcasno amalo daje, zaenkrat se ni prehudo. A lahko v nosecnosti jemljes sploh katere tablete proti zgagi?

Kje kupujete nosecniska oblacila? Sama sem nakupovala v c&a in h&m ampak je pri nas majhna izbira. user posted image Hlace se najdem, za zgoraj pa ne.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 407
   RE: Decembrke 2015
18.8.2015 6:51:20   
Shana86
biba hvala user posted image Na žalost smo še vedno na 40 vročine, danes gremo k pediatru.

Jaaaa, mene peče zgaga. In to isto kot prvič - pride obdobje pekoče zgage in takrat mi tudi fuuul zraste trebuh. Ne vem kaj je fora in če ni samo naključje, ampak prav vedno je tako. Samo zdaj še ni tako hudo, zadnji mesec je kriza, ko ne moreš spat zaradi tega... Zdaj me samo malo zagrabi in popusti. Sploh če jem čokolado ali kaj kislega. Sicer lahko vzameš Rupurut (ki je bolj blažev žegenj...), za kaj močnejšega pa ne vem. Ja, mi je pa v enem tednu res ful zrastel trebuh. Še moj je opazil. Pa po oblekah vem. Tudi v kilaži sem šla v enem tednu gor skoraj za kilo, prej pa v 24 tednih manj kot 3 kile user posted image No ja, dokler je samo buši in ne rit, je okej user posted image

Z nosečniškimi oblekami je pa kriza, ja. V Popku (btc) imajo lepe, ampak drage (v prvi nosečnosti sem jih nekaj kupila, ko so bile konkretne razprodaje), v hm in ca je pa ful slaba ponudba. Če najdem kaj pametnega, povem...

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 408
   RE: Decembrke 2015
18.8.2015 7:16:30   
Passion
Shana dobro opravite danes pri zdravniku in naj vrocina cim prej mine.

Jaz imam tudi probleme z zgago. Je pa tudi meni ful kar naenkrat zrastel trebuh in enako je s kilogrami kot pri tebi Shana. :) Ampak ja dokler gre vse v trebuh je kul. :) pravijo pa da ima otrok potem veliko lask, ce te pece zgaga :) bomo videli :)

Meni se vsak dan ze od kar sem noseca je sladko. Ce mi namerijo cuker sploh ne vem kako bom zdrzala brez sladekga. :) Kaj pa vam disi? :)

Kako pa je kaj s prebavo. Prej nikoli nisem imela nobenih težav, zdaj pa včasih sploh ne morem na wc ali pa je blato tako trdo, da komaj kaj spravim iz sebe. :/

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 409
   RE: Decembrke 2015
18.8.2015 7:24:33   
Shana86
Passion hvala user posted image

Haha ja, tisto z laski je pri prvi držalo user posted image Je imela lepe goste črne laske s čokoladnim leskom user posted image user posted image

Jaz imam tudi cravinge, ampak ne tako izrazite kot prvič... Imam bolj obdobja, ko mi nekaj paše. Recimo v prvem trimesečju jabolka, zdaj me včasih popadejo ovseni kosmiči, potem cornflakes z jogurtom, zelo pogosto različne solate, mlečna kaša... Take zdrave stvari na srečo user posted image Pri prvi se spomnim, da bi lahko živela od fižola, pomaranč in linških keksov user posted image Sladko mi sicer ful zapaše, pojem košček čokolade, ampak ne čutim tistega zadoščenja, a veš? Prav beden občutek. Ful si želim, potem pa - nič user posted image Tako da je sploh ne pojem veliko... Pa sem sicer čokoholik. Isto je s kavo, ful si jo zaželim, potem pa mi ne paše.

Prebava je pri meni tudi problem. Zaradi nosečnosti in ker jemljem železo user posted image Pomaga Magnesol, suhe slive in laneno seme.



_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu Passion)
Neposredna povezava do sporočila: 410
   RE: Decembrke 2015
18.8.2015 11:27:20   
sunshine_89
Jst z zgago nimam nič problemov, tko da upam da bo tako ostalo. Tudi s prebavo ne (jemljem Algea tablete pa mogoče tud to pomaga, ker naj bi tudi urejale prebavo).. Mi pa zelo zelo paše sadje. Si po 3x na dan naštimam pouhn krožnik različnega sadja, poj pa še umes pojem po kakšno nektarino, par sliv ali pa pest grozdja. user posted image Kave prve 3 mesece nisem mogla vidt (prej sem spila včasih tudi po 3-4 na dan), zdej pa ene 4x na teden po 1 na dan spijem, s tem da si dam pol žičke sladkorja not prej sem pa samo grenko pila.. Sladko mi kar paše (sem že prej veliko sladkarij pojedla), sam se probam mal zadržvat (pazim da ne veliko na1x)...

Za1x sem se zredila za 1,5kg. Trebušček še ni zelo velik tako da nosečniških oblek še ne nosim. Mam sicer probleme s hlačam, ker lahko samo še ene gor spravim pa še te ne bom mogla več dolg, tko da sem kar vesela da je še dokaj toplo, da lahko oblekce nosim. user posted image Sicer pa niti ne nameravam kaj preveč nosečniških oblek kupovat. Nekaj toplih pajkic bom kupila za jesen/zimo. Poj bom pa kupila nekaj dolgih toplih puloverjov za čez, večjih številk - je ceneje kot pa če kupuješ nosečniške obleke.

Se bo pa počasi začelo to obdobje prehladov (vsaj pri meni je vsako leto tako) tko da upam, da vse ostanemo čimbolj zdrave, da ne bo treba na tablete, da ne bo potem kakšnih problemov..user posted image Shana, držim pesti da boste pri vas čimprej vsi spet zdravi! user posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 411
   RE: Decembrke 2015
20.8.2015 16:51:25   
Shana86
Hvala, vročina je sicer končno padla, ima pa zdaj neke izpuščaje po telesu user posted image Upam, da se ne bo kaj zakompliciralo...

Kavo tudi jaz pijem, 1-2 na dan. Mi fuuuul paše.

Dete je pa zadnjih par dni zelo živahno. Ponoči me zbudi, zvečer včasih ne morem spati zaradi razgrajanja user posted image Tako konkretno brca in se premetava, da se vidi skozi odejo user posted image Še en naspidiranček očitno... Pa ful hitro mi raste trebuh, vidim po majicah. Kar sem pred enim tednom še stlačila nase, mi je zdaj vse do popka. Večjih nenosečniških oblek nočem kupovati, ker v njih izgledam skrajno neprivlačno - sploh ne noseča, ampak debela in kot balon. Bom raje kupila še kaj za nosečnice. Zdi se mi, da bom tokrat dobila strije user posted image Me že zdaj peče koža na trebuhu. Ja no, sama sem kriva, nisem natrenirala trebušnih mišic po prvi user posted image ...

Jutri imam kontrolo pri ginekologu, pričakujem, da bo MV okej, ker se precej bolje počutim. Sem v službi precej na nogah in imam trebuh kar trd in čutim tiščanje dol, ni pa bolečin v križu in medenici.

Kako ste kaj ostale?

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu sunshine_89)
Neposredna povezava do sporočila: 412
   RE: Decembrke 2015
21.8.2015 14:50:16   
biba85
Shana upam, da se cimprej pozdravite. Kaj pa pravijo zdravniki, kaj ima?

Sama se pocutim kar vredu. Ohladitev je bila vec kot dobrodosla.

Sama kave ne pijem, ze prej sem jo samo nekajkrat na mesec, vecino sem pila kapucino, sedaj pa se tega ne morem. Mi enostavno ne pase. Prej sem lahko pojedla ful cokolade, sedaj pa je ne morem. Nimam ravno nekih norih zelja in potreb po doloceni hrani.

Lahko katera opise kako izgleda kolcanje otrocicka, kako to izgleda na trebuscku? Sami se mi obcasno okrog popka pojavi kot en srcni utrip, traja nekaj casa in je enakomerno, nisem prepricana ce je to to? Ceprav sem brala na internetu, da naj bi nekak tako izgledalo kolcanje :)

Kaksno vzmetnico priporocate za otrosko posteljo?

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 413
   RE: Decembrke 2015
21.8.2015 16:04:11   
Passion
Hoj jaz sem kar dobro, tudi meni pase ta ohladitev. Je pa tudi nasa rozica ful zivahna, brca in brca in brca.

Uh meni ful disi kava, pa se jo skusam zadrzat. Drugace pa itak sladko sto na uro. Valda kaj pa druzga. :-)

Hm ... kolcanje ne vem kako izgleda, nisem se se nic pozanimala o tem :-)
Za vzmetnico ... V Baby centru so mi svetovali eno, ki je bila 79 eur. Ne vem imena zato ni napisem ceno, ce bos sla pogledat. Baje pa more bit cim bolj trda, vsaj tako so meni povedali. V Pikipolonici imas ful izbire, tudi tako, ki jo lahko koristis na obeh straneh, najprej na eni do ne vem katerega meseca, potem pa obrnes.

Shana kako je bilo danes na pregledu? Je MV zaprt in je vse ok? :-)


(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 414
   RE: Decembrke 2015
21.8.2015 18:18:09   
biba85
Nama so svetovali v Pikapolonici tudi eno za 79€, baby beni. Ta tvoja je verjetno alergo baby(lagea), ki se ima zraven prilozen vzglavnik? Po mnenju prodajalke naj bi se za to drugo varianto na veliko odlocali. Naj bi bila bolj trda vzmetnica.


(odgovor članu Passion)
Neposredna povezava do sporočila: 415
   RE: Decembrke 2015
22.8.2015 7:20:50   
Passion
Hm ves, da ne vem. Midva sva se potem odlocila za en komplet v Italiji, kjer sva jogi dobila vkljucen zraven s posteljico. Ti pa se ne vem povedat kaksen je, ker sobica se ni prisla. :) So mi pa rekli, da je ortopedski oz da je zelo dober. :)

(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 416
   RE: Decembrke 2015
24.8.2015 10:40:42   
Shana86
Živjo punce.

Ah punčka je po virozi staknila še vnetje ušes, je na antibiotiku in ta teden ne sme v vrtec. Utrujena sem že od vsega... Je pa ona hvalabogu boljša, vročine nima že nekaj dni, včeraj smo končno zvozili brez zdravil proti bolečinam in prespali noč.

Na pregledu je bilo okej - MV dolg 3,6 cm in zaprt. Se je pa skrajšal za 1 cm v enem tednu, je zelo zmehčan in menda na videz precej delikaten, whatever that means user posted image Uglavnem premalo počivam... no kidding, ob službi, hiši, vrtu in bolni 1,5-letnici user posted image

Kolcanje: tako ritmično skakanje v trebuhu; zdaj ko so majhni, samo v enem delu trebuha. Prva je res ogromno kolcala, večkrat dnevno, tale je pa do zdaj parkrat.

Vzmetnico imam jaz pomoje tole: http://nakup.pikapolonica.com/otroska-soba/postelje-in-dodatki/lezisca/trumeland-lezisce-softwash-60-x-120-cm/3501489120018350148

Komaj čakam vikend, gremo kooooončno na morje...

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu Passion)
Neposredna povezava do sporočila: 417
   RE: Decembrke 2015
24.8.2015 11:31:31   
Passion
Uh no Shana samo, da gre hčerkici na bolje. user posted image
Super, da je bilo na pregledu vse ok user posted image . Ti pa verjamem, da je težko ob takem urniku še počivat.

Mi imamo danes dež in 22 stopinj. Mi prav paše, da ni sonca. user posted image Drugače smo pri nas ok, brcamo pa vsak dan bolj. Trebuh se že kar cel premika user posted image Me prav zanima, če bo tako živahna tudi, ko prijoka na svet.

Bodo vaši dragi z vami pri porodu? user posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 418
   RE: Decembrke 2015
24.8.2015 11:37:55   
Shana86
Hvala user posted image

Ja, moj bo zraven. Je bil tudi prvič in si ne predstavljam biti brez njega - ob vsakem popadku sem mu skoraj odpulila roko user posted image Hecam, res sem ga rabila ob sebi, pa čeprav se je počutil nekoristnega. No, potem ko sem dobila Ultivo, je vsaj gledal, če imam dovolj kisika in mi tiščal masko na obraz user posted image Pa potem mi je bilo fino, ko sem rodila, da je on bdel nad dojenčico, mene pa je v sekundi zmanjkalo za eno uro. Pozabila sem na vse, tudi dojiti user posted image So me morali zbuditi. Res, to je nepopisna utrujenost, boste videle... Res pa je, da sem eno noč prej spala samo eno uro, zaradi nemirnih nog, išiasa, zgage... itd ipd luštne zadeve pri 9 mesecih nosečnosti user posted image

_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu Passion)
Neposredna povezava do sporočila: 419
   RE: Decembrke 2015
27.8.2015 20:02:23   
teddybear
Skupina na fb decembrke 2015 :)? Kako se lahko vkljucim ;)?

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 420
   RE: Decembrke 2015
27.8.2015 20:29:47   
biba85
Shana, upam, da ste se uspeli porihtat in, da ste OK?
Moj naj bi bil tudi prisoten pri porodu, ceprav se bojim, da ne bo zdrzal ;) Itak se ima nekaj mesecev, da se pripravi:))
Tudi midva se koncno odpravljava na dopust, tako da me za vikend caka likanje in pakiranje.

(odgovor članu teddybear)
Neposredna povezava do sporočila: 421
   RE: Decembrke 2015
28.8.2015 7:09:55   
Passion
Moj tudi naj bi bil pri porodu. Ceprav ga je malo strah, da ne bo prenesel krvi in vsega tega. Ampak saj ni treba ne, da gleda tja? Lahko je obrnjen proti meni s stolom? :-)

Lepo se imejta na dopustu :-) uzivajta maksimalno.

Za FB nimam pojma ... sem pisala tisti punci, ki je rekla naj jo kontaktiramo na FB, da nas doda v skupino in mi ni nic odgovorila pa je minilo od tega ze sigurno 2 meseca. :/


(odgovor članu biba85)
Neposredna povezava do sporočila: 422
   RE: Decembrke 2015
28.8.2015 9:35:55   
asyka
Pošljite meni ZS z linkom do vašega fb profila da vas dodam... Lahko tudi samo ime in priimek pa kaj imate na slikici (če imate pogosto kombinacijo), ker vas morem imet najprej pod prijateljice, ker je skupina skrita. Tam ful pridno čvekamo in večina je verjetno kar malo pozabila na RR :)

_____________________________

The secret of life is hidden in DNA.


(odgovor članu Passion)
Neposredna povezava do sporočila: 423
   RE: Decembrke 2015
28.8.2015 9:57:38   
Passion
Asyka zakaj pa ne odprete skupine user posted image oz jo naredite da ni vec skrivna? Saj zdaj nas je vecina ze v 5., 6.mesecu. user posted image

(odgovor članu asyka)
Neposredna povezava do sporočila: 424
   RE: Decembrke 2015
28.8.2015 10:01:19   
Shana86
Živjo!

Ja, dete je končno zdravo, jaz pa fertig utrujena... 2 tedna službe in potem domov k bolnemu otroku, kuhat, gospodinjstvo, zdaj zadnje dni še pranje in pakiranje za dopust... Obup. Če bi vsaj imela samo sebe za spakirat. Ali pa vsaj samo obleke. Tako pa vse za majhnega otroka in celo kuhinjo itd za avtodom. Res ogromno dela, spisek pa je dolg do neba. Sva se ravno pogovarjali s kolegico, ki ima tudi enoletnika - sebe spakiraš v 10 minutah, za otroka rabiš dva dneva user posted image Pa tudi če greš samo na enodnevni izlet na morje user posted image Za oblečt, pa za preoblečt, pa če bo mraz, pa še 1x za preoblečt, ker se itak takoj umaže/polula/pokaka/vse hkrati, pa malica, pa še ena malica, pa joj kaj bo za kosilo, pa za pit, pa piškoti, pa prašek ker bo itak v 3 dneh pokurila vse obleke, pa posode niso prave v avtodomu, vse za previjat, za plažo, za med vožnjo, sirup proti vročini za vsak slučaj, za pucat nosek - če bo zamašen, ne bomo nič spali, pa tuhtat, kdaj je najbolje štartat, da se izide s hrano, spanjem, sitnostjo itd itd itd se ne neha user posted image Najraje bi na prikolico naložila hišo in se odpeljala user posted image Na začetku sem mislila, da kompliciram, ampak zdaj ko smo dali skozi par dopustov z majhnim otrokom, vem, da vsako stvar, ki jo pozabiš, močno močno pogrešaš in ti lahko pokvari dopust.

Saj bo, samo da se spokamo od doma user posted image Jutri bomo že čofotali...

Passion, ja, tvoj je lahko samo severno od trebuha user posted image Še raje to vidijo, da se ne ukvarjajo potem z omedlelim očkom namesto z otrokom in mamico user posted image

Me je pa včeraj skoraj kap, ko sem videla, da pri 26t6d vstopamo že v zadnje tromesečje - to je pri meni že ta vikend! Ful gre hitro...

< Sporočilo je popravil Shana86 -- 28.8.2015 10:03:50 >


_____________________________

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu asyka)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





VIDEO: Dojenček spi v plodovnem ovoju
Neverjeten video posnetek otroka, rojenega v amniotski vrečki, medtem ko ga zdravniki zbudijo, še preden se rodi.
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?