|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: agresivni otrok v jaslih
27.9.2005 9:32:04   
Anonimen
Neža je  letos začela hodit v vrtec.Je zelo pridna punčka hitro dojame kar se okoli nje dogaja.Pred nekaj dnevi pa sem bila tudi presenečena, user posted image




ko mi je tovarišica rekla,da je klofnila enega fantkauser posted image
Na vprašanje zakaj se je tepla mi je rekla ; saj smo se vsi tepliuser posted image user posted image Veliko je lepih in pozitivnih stvari ko daš otroka v vrtec so pa žal tudi negativne stvari s katerimi se pa moramo starši pač sprijazniti pa če je le mogoče jih skupaj z vzgojiteljicami sproti reševatuser posted image
Lp



(odgovor članu JASNA D)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: agresivni otrok v jaslih
27.9.2005 9:47:42   
simmona
Ja, res neprevidno od mene zaradi uporabe imen - ni bil moj namen koga blatit ali kakorkoli prizadeti! Mislim, da bi se tudi z uporabo inicialk ali kako drugače vsi vpleteni tudi prepoznali.
SE OPRAVIČUJEM ZA TO!!
Nisem bila pozorna za take stvari,ker sem pač hotela izpostaviti samo svoj problem,ki ga doživlamo mi kot družina ki tudi ni vedela,kaj kako narediti da bi pomagali svojem otroku. Iskala sem pomoč oziroma nasvet, nehote da bi koga izpostavila ali oškodovala. No, če bom še sodelovala v forumih,bom naslednjič bolj previdna.

Kot sm že napisala Markotovi mami,seveda je v interesu tudi meni, da se pogovoriva čisto na samem in da se začnejo stvari spreminjati - ker se morajo!!!

lep pozdrav

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: agresivni otrok v jaslih
27.9.2005 10:42:18   
Pupica
Ojej ojejuser posted image

Jza v imenu vseh otrok, in mamic, upam, da boste zadevo rešili tako kot se za gre.
Kot sem že rekla, mislim, da je deček potreben le malo več pozornosti, saj kot si rekla da če je ena vzgojiteljica z njim, da je potem priden.



(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: agresivni otrok v jaslih
27.9.2005 11:38:29   
JASNA D
Simmona!

Če si mi odpisala na privat, te lepo prosim, da mi sporočilo pošlješ še enkrat, ker ga nisem prejela.

Hvala.

Jasna

(odgovor članu simmona)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: agresivni otrok v jaslih
28.9.2005 13:30:50   
ninani
IZVIRNO SPOROČILO: Neža*

tovarišica je rekla,da je klofnila enega fantkauser posted image
Na vprašanje zakaj se je tepla mi je rekla ; saj smo se vsi tepli 




Sedaj ko so to le mali otroci, so le pretepi. Kaj pa ko bodo starejši? user posted image In bo prišla domov pijana ali še kaj hujšega,ter rekla, saj so vsi pili ( se drogirali,...).
Vseeno je treba otroke vzgajati, da agresivnost do drugih bitij ni sprejemljiva.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: agresivni otrok v jaslih
29.9.2005 9:36:35   
Anonimen




Ja ninani to kar si napisala je kar malo za premislituser posted image
Drugače pa se mi zdi čudno zakaj se skrivaš za svojim odgovorom in nisi podpisana.Sem pač napisala kaj se dogaja v vrtcu in o tem kako triletni otrok hitro posnema svoje vrstnikeuser posted image  Normalno,da sem bila presenečena,da je tako reagirala.
Lp



(odgovor članu ninani)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: agresivni otrok v jaslih
29.9.2005 13:13:50   
ninani
A če se ne podpišeš,pomeni, da se skrivaš?
Oprosti, tega pa nisem vedelauser posted image Pa ima to kaj veze s tem kar mislim?Je potem mnenje manj vredno?To je bil namreč le preblisk v mojih mislih.Mene so namreč ob tem izgovoru,vedno vprašali,če bodo vsi skakali z mostu,če bom potem tudi jaz.In sem zasovražila izgovor,da pač neko stvar vsi delajo.Nič slabega nisem mislila.user posted image

LP, Nina

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: agresivni otrok v jaslih
29.9.2005 13:22:01   
Anonimen




No potem je pa vse OK
Želim lep dan še naprejuser posted image



(odgovor članu ninani)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: agresivni otrok v jaslih
29.9.2005 20:01:14   
Gina
Anonimna, vem, da vedno ne pomaga, če kličeš starše, ampak velikokrat pa in to zelo. Četudi se starš še tako vleče za otroka, verjami, da doma tudi otroku pove, da ni srečen, ker je moral v šolo in ker so ga klicali. Ne verjamem, da prav zelo ponižno.

POtem je pa še ena stvar. Jaz sama zelo dobro vem, kaj pomeni imeti otroka, ki meče stole v druge in ko mize prevrača v zraku, da letijo med otroke. Delam v Ljubljani in ker je tu veliko različnih duš, se vedno najde kdo s posebnimi potrebami, s posebej "vsedopustno vzgojo", demokracijo brez meja, ki to ni, ampak je vlada enega samega, in to otroka nad vsemi. Samo jaz še vedno menim, da se vedno da nekaj naredit. Vedno. In se mi zdi, da se lahko najde rešitev in v to hiperaktivnost kot izgovor jaz ne verjamem. Noben od otrok, ki so to počeli pri nas, ni bil hiperaktiven. Tisti, ki so bili v resnici hiperaktivci, so imeli drugačne simptome in drugačno vedenje. Mogoče komu moteče, ampak nikakor niso bili agresivni v smislu hude jeze do vsega sveta, ali globokega nesprejemanja vsega, kar ni po njihovo in zahtevanja vsega samo zase ali totalnega neprilagajanja čemerkoli. Ne, to ni značilno za hiperaktivne.

Jasna, jaz čisto verjamem vate. Mogoče se ti zdajle zdi vse skupaj grozno, ampak mogoče je pa tvoj mož rabil tak zunanji pritisk, da bo lažje sprejel tvoje gledanje na reči.
Pa še enkrat: dokler sem imela samo enega otroka, sem bila prepričana, da je tako zelo umirjen in "priden" samo zaradi moje vzgoje - ha ha ha. Kako sem bila neumna. Potem je pa pri drugem otroku tale moja teorija padla kot "knof od gat". Nekateri otroci rabijo veliko vodenja in konstantno preizkušajo, kdo je vodja projekta imenovanega vzgoja. Oni bi bili vodje, čeprav tega še ne znajo. Meni je bilo zelo težko imeti to stalno pred očmi.
Zato svetujem tistim staršem s "pridnimi" otroki, naj 3x premislijo, preden si pripišejo zasluge za otrokov karakter oz. za njegovo plašnost.
Drži se.

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: agresivni otrok v jaslih
29.9.2005 20:18:16   
frutka_
Gina ti znaš to vedno tako dobro napisati...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: agresivni otrok v jaslih
29.9.2005 20:31:40   
Primoza
Dednost+vplivi okolja je tisti odgovor. Potem je pa kdaj tako ko se to zmeša kot bi metal kocko.

Glavno da so se uspeli mirno dogovoriti okrog malčkov, vsaj upamo lahko, da niso metali stolčkov po vrtcu.user posted image

Zadnjič je mojo en v vrtcu ostrigel, da je imela tako frizuro, kot ko me je prvič ostrigla ankaa. Spet drugič so se šli malčki neke telesne preiskave, zato sem pa le malo govoril z vzgojiteljico naj bo pozorna, da ne bo ratal iz tega kak "bordel". Pa se je vse mirno izteklo ipd. lahko bi našteval po dolgem in po čez. Vedno si v dilemi ali posredovati ali ne ker za vsako ukradeno igračko se pa spet ne izplača iti križarskih pohodov.


(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: agresivni otrok v jaslih
29.9.2005 20:45:58   
Nia30
user posted image user posted image user posted image  Bolje ne bi mogla napisati Gina. Moj drugi je sicer star šele 10 mesecev pa lahko že zdaj potrdim, da "pridni" otroci niso vedno rezultat "sposobnih" staršev. Moja ta velika sodi med tiste ultra pridne in to od rojstva dalje - nikdar ni jokala, imela je red da se šika, nikdar divjala, v glavnem ah in oh. In jaz sem bila prepričana, da je to zato ker jaz nadpovprečno obvladam vzgojo otrok in sem mati, ki si zasluži Nobelovo nagrado user posted image  V glavnem moja t.i. vzgoja pri drugem otroku ne deluje in že zdaj vem, da bo potrebno veliko več dela, potrpljenja in pozitivnega vodenja. user posted image  Pa bomo zmogli!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: agresivni otrok v jaslih
29.9.2005 20:50:51   
Anonimen
Gina, otrok je hiperaktiven, naštevala sem samo nekaj primerov. O tem, kako se obnaša pri pouku in kakšne so njegove druge težave, nisem pisala, ravno zato ne, da ne bi slučajno bila njegova mamica prisotna in da se ne bi prepoznala.

Je pa ta otrok dobival od staršev tabletke za pomiritev. Ne vem, zakaj se je šlo, predpisal mu je psiholog, h kateremu so hodili.

Po drugi strani pa - ali bi ti neprestano klicala starše, če bi vedela, da ga bodo doma pretepli, da bo ves plav? In če socialna služba za ta primer že ve in ga pač označi za "problematično družino"? Pri tem ne mislim na socialno delavko na šoli, ona je posredovala dokaze že naprej, socialna je zatajila. Kot že velikokrat prej, tudi takrat, ko sem pisala o deklici, ki jo je posiljeval brat. (Ja, tudi tam niso naredili nič drugega, kot to, da so bratu prepovedali prihajanje domov. Deklice mami, kljub temu, da je že starejšega sina prodajala za spolne usluge, niso odvzeli.)

Naš primer je zelo specifičen in po drugi strani se mi ta otrok blazno smili. Smilijo se mi pa tudi ostali sošolci, ko morajo biti z njim v razredu. Ena deklica je lani dobila celo lažji pretres možganov, ker ji je napilil v glavo žogo (jo je namerno ciljal).

JasnaD, žal ti pri tem primeru ne znam svetovati. Berem tvoje probleme, rečem lahko samo to, da se bo Marko sčasoma umiril. Ker vem, da si drugače skrbna mamica (te poznam osebno), se prosim, sama sebe ne označuj za neuspešno mamo. Gina ti je lepo napisala, otroci so od otroka različni.

Simmona, čeprav si iskala pomoč, je bilo to, da si imenovala Marka z imenom, od tebe nepošteno. Lahko bi si izmislila ime ali pa ga popolnoma izpustila. Upam, da ti bo to šola vnaprej.

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: agresivni otrok v jaslih
29.9.2005 21:09:18   
Marogica
Jasna D tudi od mene imaš totalno podporo, pa ne ker je Marko takšen ali drugačen temveč ker vem, koliko sva privat pisali oz se po tel pogovarjali. Všeč mi je, ker ne misliš o svojih otrocih, da so najboljši, skratka naj, naj, temveč zelo realno opisuješ situacije in prepoznaš probleme in jih ne olepšuješ. Ostalo se absolutno strinjam z Gino, ki ima podobno mišljenje, ki sem ga tudi tebi povedala.
Po drugi strani pa punce ne obsojajte SImonne. Je ne poznam, pa kljub temu vem, da tega ni imela namen sprožiti-vsaj ne v tej negativni obliki. Najbrž se je bala za svojega sina in gledala pač s te plati. Je pa res, da mnoge mamice preobčutljivo reagiramo kadar gre za naše otroke.
p.s. vsi ti anonimci, pa mi grejo počasi že na žive-vedno već jih je.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: agresivni otrok v jaslih
30.9.2005 15:11:12   
Anonimen
 
Povedala bi samo to,da to ni noben URADNI DOKUMENT,ali kakšna PRIJAVA za kaj, in se po pravilniko o uporabi portala NE SME UPORABLJATI ZA ZBIRAJE INFORMACIJ. To so lastna mnenja, debate, videnja, razmišljanja, itd.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: agresivni otrok v jaslih
1.10.2005 0:25:32   
piščanc
upam, da ne bom koga užalila, ampak že po prvem postu simmone in prejšnjih jamranjih jasne d sem razmišljala, kaj delajo vzgojiteljice, da je marko v vrtcu OK (post od jasne d) in če je to mogoče ta marko ( pa osebno nobenega od vpletenih ne poznam)

no pa ni OK, in problem je globok. mislim, da se je simmona pravilno odločila, da je otroka poimenovala - zakaj bi se skrivali pred resnico in čakali na boljše čase, ter zavijali smeti v lep papir?? Markov je veliko in če se je jasna d prepoznala v tem primeru ok, vsaj vedo, da je problem velik, tudi ni bilo nujno da se je javila, da je to njen otrok, če je želela anonimnost.

trpijo tako drugi otroci, kot tudi agresiven malček. in če ne drugega, se je vse skupaj vsaj za mm premaknilo v pomoč vsem.

jasni d pa želim veliko potrpljenja pri vzgoji malega razgrajača. pa ne bit huda na rr, tukaj smo da si pomagamo

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...




nosecnost
bybyka_1987

koliko ste bile stare ko ste povile prvega otrocka?

manj kot 18 (4%)

19-25 (41%)

26-30 (39%)

vec kot 30 (16%)


Število vseh glasov: 1168

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!