|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: tepe in grize
30.9.2005 23:24:57   
Gina
Urška, a nisi ti malo preobčutljiva? Nihče ti nič noče, samo vsi smo prijazni s tabo, ti pa vzameš čisto vsako stvar za kritiko.
Sicer pa - jaz sem vsekakor tista, ki rada klepetam, medtem ko se otrok igra v peskovniku, pa rada klepetam, če se z otrokom v naročju guncam pri prijateljici na vrtu in jaz sem tista, ki rada klepetam, ko grem po našem malem mestu na sprehod s svojim starejšim sinom, medtem ko peljem mlajšega.... In jaz sem tista, ki mi je hudo, ker moram vstati, če moja hči naredi nekaj takega, kar ne more ostati brez posledic, pa moram dvignit rit in iti domov, ker ji ne morem pustit, da doseže svoje samo zato, ker jaz rada klepetam, pa mi tisti hip ni do tega....
A ti nisi take sorte?

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: tepe in grize
1.10.2005 0:34:06   
urška
mislim da nisem preočutljiva, fora je pa v tem, da jaz opišem (najbrž je res nisem dovolj natančno) eno situacijo, potem se pa folk "obesi" čist na nekaj drugega. od tega da moram jaz mojega naučit naj udari nazaj do tega zakaj jih je otrok dobil po riti. in potem še standardne fore da nasilje ne pripelje nikamor in da otrok ne razume in gor in dol. in da govorim z nekom kot s smrkljo (kar sploh ni res) in da ne berem odgovorov. pa še to,da je marogica u bistvu kr na pamet pisala eno in isto, da se z nasiljem nič ne doseže. kar sem ji jasno napisala da vemo, ampak da vsakogar ki otorka po rit, ker je poreden razumem. ona pa to totalno obsoja in se pol iz tega razvije taka "kozlarija". 
potem ko pa dobim odg. od nekoga ki je v taki situaciji in se z njim strinjam, in je zame stvar zaključena, pa dobim še namig da je problem ker ne morem klepetat. vem da najbrž nisi tko mislila kot sem jaz prebrala ampak vse skupaj je šlo čist v drugo smer kot bi "moralo" iti. u glavnem predvidevam, da se bo tole spet vse narobe slišalo.
prijateljica bo tole itak prebrala, pol se bo pa že sama odločla, če bo upoštavala nasvet od al bine in od anonimke. bomo vidli. upam, da bo ratalo - zavoljo njenega ta malega.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: tepe in grize
1.10.2005 0:37:51   
piščanc
ponavadi samo potrpljenje, opozarjanje (ne tepež) in to s časom mine, če otrok vidi da s tem nekaj ne dela prav

pa seveda veliko pozornosti in igranja, da se zamoti da mu to sploh ne pade na pamet

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: tepe in grize
1.10.2005 0:54:27   
piščanc
kolegica ima punčko, ki je enako stara kot tjaša. pri kakšnem letu je mala začela odrivati, tepsti, gristi itd. tjaša pa plaha in nežna...seveda se ni branila. kaj smo naredili, v bistvu nič, pri igri je bil vedno zraven odrasel, če se je začel tepež smo ju prekinili in zamotili. njeni starši so jo sicer opozarjali, ampak sčasoma so se tudi malo navadili in je šlo vse skupaj tudi meni na živce, ker je bila potem tjaša kriva, da se ne brani. pomagalo je, da sta bili vedno ful motivirani, vodeni s strani odraslih, tudi na igrišču itd.

no in zdaj se lepo igrata skupaj, razlike med njima so še vedno in vedno bodo, tjaša se je naučila braniti, čeprav je še vedno mirna, ampak to je posledica vrtca.



_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: tepe in grize
1.10.2005 6:10:38   
Anonimen
Moj Nejc je tudi potiskal, tepel svojo lubco...sedaj pa se je obrnilo. Se objemata, lupčkata, igrata lepo skupaj...
In kaj sva takrat naredile, ko je bil grob....vsakega sva posadila na svojo stran...kaj češ drugega. So še premali se mi zdi..ampak nehalo se je samo od sebe. Tako da recepta nimam, žal.
Upam, da se bo čimprej uredilo.user posted image

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: tepe in grize
28.10.2005 22:50:10   
muki
Enaki problemi z našim. V vrcu ga izločijo iz igre in gre na stol za ohlajanje, pa kaj ko potem začne tulit, in ko je konec kazni (sedenje na stolu traja cca 1 min) gre in '' zrihta'' ubožčka do konca - no namen ima tak, pustijo ga itak ne. So pa uvedli sedaj metodo korenčkov. In tudi doma se tako pogovarjamo. V vrtcu mora za kazen najprej na stol za ohlajanje, potem pa mora pobožati palčka- igračka samo za ta namen - ali pocartati otroka, ki ga je ugriznil.  Imajo pa že prej omenjene korenčke in jabolka, o katerih vzgojiteljica razlaga, da grizemo korenje in jabolka, otrok PA NE grizemo!

Rezultatov v vrtcu zaenkrat še ni, je pa res da grize takrat, ko mu kdo nagaja. Rezuiltati doma pa so vidni, ne grize me več, če pa že ima namen me mora potem božati in pihati. Aja pa še to star je 2 leti, grizel in lasal pa je že kot dojenček - ves čas in kogarkoli.


< Sporočilo je popravil muki -- 28.10.2005 22:51:43 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?