|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: "Ljubo" naše zdravstvo
18.10.2005 22:53:09   
mamči
Draga leah, taka katastrofa pa pri nas spet ni. Res je, da  radi pošimfamo to ljubo zdravstvo, pa včasih se prave štorije godijo, ampak ta kake drastične posledice na čuješ ravno pogosto- k sreči.
Primer iz taaaako opevanih drugih držav : mož in žena se leta trudita za naraščaj - vse posege, preizkave, horm. inj....- plačujeta SAMA !!!!
- končno zanosita z dvojčki - vse preizkave v nos. samopačniške
- naenkrat komplikacije- če mož PLAČA KEŠ naredijo CR
- in največja tragedija- če nima denarja za oskrbo obeh otrok (sta v inkubatorju) potem naj se odloči za katerega bo plačal, če sploh user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
- in na koncu vsi čakajo, kako on oddrvi po denar (k sreči za oba user posted image  nakrampa!) šele nato dobita user posted image user posted image  popolno oskrbo !!!!!!!!!!!!!
Mislim, da smo tu lahko le tiho, mirno stojimo in gledamo v tla..............

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: "Ljubo" naše zdravstvo
21.10.2005 7:42:14   
leah
Pozdravljene!
Žal se ne bom preveč razpisala, ker nimam časauser posted image , bom pa pokomentirala par stvari, čeprav sem si že nedavno nazaj rekla, da ne napišem več nobene zadeve, pa vendar.
Ne vem katera je že napisala, da te v Ameriki pustijo umreti na cesti.Draga moja, statistično gledano bi se kaj takega lahko prej zgodilo v Sloveniji!Poznam namreč primer moškega z rakom, ki so mu pri nas v Sloveniji zavrnili nujno kemoterapijo, ker ni imel plačanega Dodatnega zdr.zavarovanja.Kljub temu,da nekateri na višjih stolčkih tako zavzeto trdijo, da je dovolj samo obvezno zdr,zavarovanje.kaj se je zgodilo, hja, moški je čez dva meseca umrl, ker ni prejel ustrezne kemoterapije.Je že res,da je rak zelo zahrbtna in nepredvidljiva bolezen, pa vendar, morda bi se mu pa življenje vseeno podaljšalo za kak mesec dva_vsak dan je takemu človeku zelo pomemben.
Zakaj vem za to zadevo, ker sem za časa svojega bivanja tu, delala kot honorarna novinarka....v Ameriki je zdravstvo res da drago(imam strica v San Diegu, ki blazno jamra, da kako je hudo....itd.Tako, kot večina američanov, ki se ne zavedajo, kaj vse imajo.Vendar:tam ločimo nadstandardne bolnišnice in brezplačne klinike.Naj povem, da kake bistvene razlike med njimi ni, ker so povsod zaposleni zdravniki z enako stopnjo izobrazbe.Torej, če tam nimaš denarja, greš enostavno v Brezplačno kliniko.Povdariti pa moram, da večina američanov raje tarna in plačuje ogormno denaRJA za luksuz, kot pa da bi se spustili tako "nizko", da bi šli v socialno kliniko.
Je pa res, da ne smemo metati vso Ameriko v isti koš.Gre namreč za ZDRUŽENE Države z svojimi zakoni.In Florida definitivno ni ista kot npr.Washington ali new Orleans.Povsod po svetu je revščina in so bogati,Gre samo za to, kako so nekatere stvari urejene in kako sistem funkcionira.Če kaj gledate dnevnik v slOveniji, priznajte, da marsikatera stvar ne funkcionira tako kot bi morala.In še nekaj  časa ne bo.S tem se je npr.srečala Kerensa in verjamem, da se vsak dan srečujete tudi ve.
Nekaj primerov, ki jih obravnavate sedaj in s čimer se npr.Avstralija ali Amerika ne bi ukvarjala in razpravljala nit 48ur:Vrtec in vprašanje-kdo ima prednost-?,zakon o RTV-zakaj imate poslance v parlamentu, ki živijo odlično na račun vas davkoplačevalcev-seveda ,da odločajo pametno in prevdarno tudi v primeru vas državljanov, ne pa da zapravijo miljone za referendum, ki pravzaprav ni prinesel nobene spremembe-a po drugi strani ni denarja za inkubatorje in respiratorje, ki rešujejo življenja(sem okusila na lastni koži, kako je, ko ti povejo, da ti bo otrok lahko umrl, ker pač-ni respiratorja.)Ni pediatrične klinike(v tej stari starši ležijo človeško nedostojno na TLEH_v Ameriki se ti to ne bo zgodilo)...davki na plače so tako veliki, da je problem dobiti redno zaposlitev-saj veste, da delodajalec plača še eno vašo plačo državi!!!!Posledica:ni rednih zaposlitev.Kriva je država.Potem razne privatizacije in miljonski dolgovi Vegi....hmmmm....še bi lahko naštevala.
Tukaj imam 700.000,00sit plače in delam:sem slikarka in delam v oglaševalski agenciji.Živimo odlično, z dvema avtoma,hišico 600m od peščene obale:
Ne draga moja(tista, ki je napisala, da moramo stati in gledati v tla, ter biti tiho)jaz ne bom stala v tako gnili državi.
pa nime treba zdaj takoj napasti, ker se mi ne da s taki stvarmi ukvarjat.Podala sem vam samo odgovor...
Ajde lepo se imejte....

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: "Ljubo" naše zdravstvo
21.10.2005 15:11:41   
mamči
Leah ! z stavkom "Mislim, da smo tu....." sem hotela povedati, da smo lahko "tiho" , ker nas v takih situacijah, kot je bila tista o kateri sem pisala ,naše zdravstvo nikoli ne bi na tak način obravnavalo, da pa se moramo borit za še boljše pogoje je pa logično.
Ker nikoli ni tako dobro, da ne bi moglo bit še boljše !user posted image

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: "Ljubo" naše zdravstvo
22.10.2005 7:34:36   
leah
Ya mamči sem prebrala tvoj zgornji poste, in ja tudi drugod ni idealno.Ponekod je še slabše, to je res.Slovenija ima lepe gore, lepo naravo, nekaj morja, ni vojn(še)...ima pa slabo vlado in slab proračun, ki je iz dneva v dan slabši.In ja, baje je na Hrvaškem odkrita ptičja gripa, kar so ugotovili v Zagrebškem laboratoriju.Slovenija bi pa domnevno okužene vzorce pošiljala v LOndon.Se zvedate tega, DA lahko v tem času pride do smrtnih primerov...ok,,,,what ever..good night

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: "Ljubo" naše zdravstvo
22.10.2005 8:38:33   
Anonimen
Artista, zdravnica moje mame je ena mlada zdravnica, pravkrat začela s prakso. Tako da ni bil tu vzrok v priimku. Morda je le imela srečo, če je to tako. Čeprav se je to včeraj že spet ponovilo, le da na neki drugi kliniki.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: "Ljubo" naše zdravstvo
22.10.2005 8:50:41   
Marogica
Mislim, da nas enostraansko gledanje nekega sistema, bodisi ureditve države ali pa zdravsta, ne pripelje nikamor, ker pač ni realno. Sama sem živela 12 let v Švici, pa si upam delati določene primerjave med tema država. Konec koncev pridem do ugotovitve, da ima vsaka država neke prednosti kakor tudi slabosti, če gledamo realno.
Zdravstvo:
Prednosti v CH so sigurno, da te povsod obravnavajo kot bolnika, ne glede na to, kakšno zavarovanje imaš(splošno, polprivatno ali privatno), nikoli ni potrebno čakati pri zdravniku ali v bolnici, ker se držijo urnika(kam pa bi prišli, če bi si v CH moral vzelti pol dneva prosto, da bi opravil pregled, ki traja 20 min?), vsi zdravniki so prijazni in ustrežljivi, saj so privat in so plačani po št. bolnikov, če potrebuješ recept, ker imaš kronično bolezen(kakor jaz), ti ni potebno vedno do zdravnika, temveč hodiš vedno v isto lekarno, kjer imajo "stalni" recept(rezultat tega je nepotrebno čakanje pri zdravniku za nov recept, ki je vsaki mesec enak, in daš prostor bolnikom, ki morajo do zdravnika. S tem se zopet zmanjša čakanje in gužva pri zdravnikih.
Slabosti v CH: drago zdravstveno zavarovanje(od 30 jurjev/osebo-ca 50 jurjev za privat),zdravstveno zavarovanje za zobe ne obstaja, razen za redke, ki imajo čisto zdrave zobe, vse ostalo moraš plačati sam (npr. stane otroški zobni aparat ca 700.000 SIT!!!), drugega se trenutno ne spomnim
Kar se pa samega sistema države tiče, bom povedala na kratko: nikjer ni sistem popoln in tam, kjer se plačujejo davki, nikoli ni fajn.
Pa še nekaj, v tujini si in boš vedno ostal "drugorazreden človek". Verjemite, nič kaj dober občutek, kljub dosti višjemu standardu in "prednostim".

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: "Ljubo" naše zdravstvo
22.10.2005 9:46:31   
nejcko
Jaz bi se popolnoma strinjala s tem, kar je napisala Marogica - ni idealnega sistema in nikjer tam, kjer je potrebno plačevati davke, ni fajn.

Laj, Leah, jaz ti privoščim srečo in zadovoljstvo tam, kjer si. Me veseli, da si našla to, kar si iskala, in upam, da boš tako zadovoljna tudi čez 10 ali 50 let. Vsak človek pač poskrbi zase, eni bolj, drugi manj, eni imajo več možnosti, drugi manj. Ampak zaradi tega ni treba vseh ostalih, ki smo ali bomo ostali v Sloveniji imeti za bedake, ki samo kimamo z glavo in gledamo v tla.

Vedeti moraš, da je Avstralija zelo mlada država zelo velika država, ki ima glede na svoje razsežnosti malo prebivalcev (tako kot Kanada) in že iz tega izhajajo nekatere prednosti. Zdaj si pa predstavljaj, da bi se tja preselili vsi nezadovoljni Slovenci, pa Hrvati, Francozi ..., ker se pač čisto v vsaki državi najde par tisoč nezadovoljnežev, in kar naenkrat bi tudi v Avstraliji postalo strašen drenj. Zmanjšale bi se možnosti zaposlitve, tudi bolnišnice in vrtci bi bili bolj polni,  ti bi dobila ene par zateženih sosedov in idiličnost bi se koj zmanjšala. Ajd, to je samo hipotetično in malo za šalo.

Kakorkoli, ljudje vedno so in vedno bodo šimfali in udrihali čez sisteme. To je pač v naši naravi očitno. Vsak pa naj bolj ali manj uživa v svoji (ne)sreči in to dopusti tudi  drugim.


Ps. Slovenska rr je pa tudi v Avstraliji vredna ogleda, kajne?!


(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: "Ljubo" naše zdravstvo
22.10.2005 12:29:21   
leah
user posted image Thats right!Se popolnoma strinjam s tabo, in vas nimam za bedake-konec koncev sem in bom vedno slovenka in imam rada Slovenijo.Samo ne maram ljudi, ki v njej živijo oz.z njo opravljajo, kot z "smetjo" in gledajo samo nase..Se mi pa smilijo tisti, ki si  želijo sprememb na boljše pa zaradi takih in drugačnih okoliščin ne morejo storiti nič.
Se pa opravičujem, če ste se nekateri ob m0jem postu počutili bedaki.Res nisem niti malo pomislila na to.Res Sorry.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 33
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?