|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zakaj me učiteljica ne mara?
24.10.2005 16:29:29   
gamini
Tako se pri nas začne popoldne (vsaj 1x/teden), ko pride srednja hči iz šole. S tem vprašanjem, namreč...  Obiskuje 5. razred devetletke. 
Letos je dobila novo razredničarko (do zdaj jih je zamenjala vsaj 6, pa je bila z vsemi zadovoljna in one z njo). Naj povem, da je hči odličnjakinja, najboljše bere v razredu (to so rekle dosedanje učiteljice, pa tudi to, da ima izredno domišljijo in piše čudovite spise), čeprav vse to niti ni tako pomembno. Ko je napisala 1. spis, ji je njena učiteljica rekla, da je zgrešila naslov (meni se ni zdelo), dve učiteljici, ki sta ga predtem prebrali (v podaljšanjem bivanju) sta ga pohvalili in ji rekli, naj ga prebere pred razredom. Že od 1. razreda ji en sošolec nagaja, na začetku so bile to nedolžne zadeve, ko pa je prišlo do prask in udarcev, sem govorila z njegovim očetom (univ. prof.), se je zadeva uredila. No, kaj se je zgodilo danes. Ta sošolec ji je zopet nagajal, jo oraskal z ravnilom po roki. Razredničarka je obešala slike v razredu, hči je bežala pred njim, jo klicala, da ji pomaga. Ona pa ji je vsa jezna rekla, naj zapusti razred za 10 minut. Halo??? Ko sem hčeri rekla, zakaj ji ni predstavila svoje zgodbe, je rekla, da ji ne bi verjela. A, ja oče od tega sošolca in razredničarka sta bila na faksu sošolca. Do sedaj nisem imela nobenih problemov, pa tudi hči ne (s 6-imi učiteljicami), zdaj pa sploh ne vem, kaj naj naredim.
Hči je zelo prizadeta (ribica po horoskopu). Z učiteljico smo že imeli en pogovor, se je mož pogovoril pred cca 1 mes. z njo. Pa je rekla, da sva vajena, da jo samo hvalijo. Halo??? Zakaj pa ne bi otroka pohvalili, če je priden, vesten in ubogljiv? Hči že od prvega dne govori, da je učiteljica ne mara. Čeprav sem ji sama rekla, da to ni res... pa je morda res...
Učiteljice, kaj mi svetujete?           
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zakaj me učiteljica ne mara?
24.10.2005 17:17:22   
Lunca1
Najbrž kaj dosti ne morete več naredit, sploh glede na to da je to njena razredničarka. edina možnost bi bila edino menjava razreda, ki pa je najbrž maloverjetna. Žal so tudi učitelji samo ljudje in so jim eni pač bolj, drugi pa manj simpatični. Tudi jaz sem imela v srednji šoli eno sošolko, ki je pisala spise na tako visokem nivoju, da ji drugi tudi do gležnjev nismo segli. Seveda je dobivala same petice, potem pa je v tretjem letniku dobila drugo učiteljica in pokasirala enko. Sploh nismo mogli verjet.

(odgovor članu gamini)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zakaj me učiteljica ne mara?
24.10.2005 17:34:17   
nejcko
Hja, spet en "klasičen" primer pristranskosti učitelja, lahko pa bi rekla, da tudi starša. Za začetek bi napisala, da so pač tudi učitelji samo ljudje in zato se dogajajo tudi take stvari, da nekoga iz takega ali drugačnega razloga vzamejo na piko. Seveda se to ne bi smelo dogajati, ampak se, in to ne samo v šolah, temveč tudi v službah, v življenju nasploh.
Drugič: ljudje imamo neko splošno predstavo, da so deklice po naravi angelčki in da niso zmožne kakšne ušpičiti. Toliko bolj smo v to prepričani, če gre za našo lastno hči, ki je doma res lahko angelček (tako kot tudi kakšen deček). Ampak vedeti moramo, da se otroci v šoli čisto drugače obnašajo kot doma in iz izkušenj lahko povem, da so deklice lahko zelo potuhnjene. Jaz imam prav zaradi tega s fanti veliko boljši odnos. To je seveda samo nekaj mojih splošnih opažanj, ki s primerom tvoje hčerke sicer nimajo nič, pa vendar bi bilo dobro, da starši včasih o tem razmislimo.

V primerih, kot je vaš, spet spoznamo samo eno plat zgodbe, ampak če izhajam iz tega, kar si napisala, potem je situacija res vredna, da kot starš posežeš vmes. Je pa to seveda zelo rizkantno, saj bo lahko zaradi tega učiteljica do hčerke še bolj nekorektna in jo bo imela še bolj na piki.
Mogoče bi bilo fajn, da stopiš kar do ravnateljice, ji poveš za hčerkine občutke, da je učiteljica ne mara, in poveš, kaj vse se je do zdaj zgodilo. Razloži, da se ravno zaradi zgornjega razloga bojiš ponovno stopiti v kontakt z učiteljico, saj hčerki nočeš še bolj škodovati.  

Upam, da se bo problem kmalu razjasnil predvsem v zadovoljstvo tvoje hčerke. Srečno.



(odgovor članu gamini)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zakaj me učiteljica ne mara?
24.10.2005 17:37:26   
nicolina
Mislim, da bi bilo najbolje, da res stopite še enkrat do učitljice ali pa morda še bolje, do svetovalne službe in se vsi skupaj pogovorite.Da je ne bi učiteljica marala, mislim da to ni tako, saj naj bi se do vseh otrok obnašala enako, zato ne vem zakaj naj bi bila ona izjema. Je pa res, da so v 6. razredu devetletke že malo starejši (na pragu puburtete) in se vse vzamejo bolj k srcu. Tudi s tem dečkom bi se bilo pametno pogovorit. No res, poskusite še enkrat s pogovorom, če pa boste  naleteli na gluha ušesa, je pa še veliko drugih možnosti....
Le pogumno user posted image user posted image user posted image , LP vsem trem 

(odgovor članu gamini)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zakaj me učiteljica ne mara?
24.10.2005 19:02:24   
india
Mi smo imeli podoben primer,ko sta večji dve obiskovali 4. razred. Do takrat je bilo vedno vse OK, v 4. razredu pa jima je naenkrat padel uspeh in tudi ogromno je bilo govora o neubogljivosti,katere prej nikoli ničhe ni omenjal.
Sedaj se bojim prihodnjega leta,ko bo ta učiteljica učila Gajo.
Do sedaj sem obakrat poskušala govoriti s to učiteljico, a nikoli ni nič pomagalo. Niti pogovor z ravnateljico ni zalegel, zato sem enostavno odnehala in vedno pač komaj čakam, da šolsko leto mine.
 

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zakaj me učiteljica ne mara?
24.10.2005 19:13:17   
gamini
Hvala vsem za odgovore. Malo bom še premislila, kaj bi bilo najboljše narediti. Mislim, da bo pogovor z učteljico še en minus za hčerko (se bojim, da jo bo še bolj vzela na piko). Razmišljam o tem, da bi stopila do ravnateljice (čeprav dvomim, da bo kaka korist od tega). Sama sem hčerki svetovala, naj pač letos potrpi (naslednje leto dobijo novo razredničarko). Miška01- očitno podobno razmišljava.  
Bom pa kasneje govorila še z očetom od sošolca, ki ji nagaja in tudi njega vprašala za nasvet (kot pedagoškega delavca in starša).  
Upam, da se bo vse skupaj rešilo tako, da hči ne bo preveč trpela... (današnja kazen jo je zelo prizadela).        

(odgovor članu india)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zakaj me učiteljica ne mara?
24.10.2005 19:22:37   
darja72
Na tvojem mestu predvsem ne bi hodila na razgovor k ravnateljici. Ker potem zadeva slej ko prej pride na dan tudi v zbornici. Tam pa so navsezadnje tudi učitelji, ki bodo tvojo hči poučevali v naslednjih razredih. Pa še to, ne zapenjat preveč s starši, predpostavljam da so tile "hudo" pametni, pri takih pa je lahko hitro sr...user posted image

(odgovor članu gamini)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zakaj me učiteljica ne mara?
25.10.2005 9:23:47   
ronja5
Ja, ko sem vse to prebrala, me je spet pograbila jeza. Starši smo res tako nemočni. Če se en učitelj odloči, da mu nekdo pač ni všeč, mi ne moremo nič, žal.Z njim pač počne kar hoče, mi pa stiskamo zobe in čakamo, da bo leto mimo. Tako so tud meni pred leti svetovali v šolski svetovalni, psihologinja, pa šolska zdravnica,... Otrok pa trpi.
Učitelji pa ne morejo nič, če en zblojen starš ščiti svojega razvajenca. Pa ima recimo fant že **** opominov, pa je nasilen, pa vse sorte,... lahko tudi trpinči svoje sošolke,... ne moreš nič, ...saj je njegov oče ravnateljičin prijatelj. Tu smo nemočni tako starši kot učitelji.
Al pa druga zgodba, ko mati prihrumi v šolo in na ves glas nadira vse živo zaradi svojega nevzgojenca, pa ji učitelji tud nič ne morjo, ker nočejo met opravka s takimi izmuser posted image

Eh brezveze,... nima smisla razpravljat. Postavi se za svojega otroka.

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zakaj me učiteljica ne mara?
25.10.2005 9:31:25   
MarijaPo
Sicer nisem uciteljica, tako da ne vem, ce moje mnenje velja, pa vseeno.

Tudi sama sem bila vedno odlicnjakinja, pridna, vestna in vse, pa sem prav tako sla nekaterim uciteljicam na jetra. Vedeti moras, da so uciteljice (ne vse!) vcasih bolj cudne in v pridnih/pametnih otrocih vidijo svoje komplekse, ker one niso bile take, ko so bile majhne. Zato je verjetno tudi na strani tistega fantka in ne tvoje hcerke.

Za tvojo hcerko to ni nic slabega, saj se bo tako naucila, da ni vedno vse fer in se bo znala tudi s takimi situacijami spopadat (take situacije so pri pametnih/pridnih ljudeh tudi v odraslem zivljenju izjemno pogoste). Skusaj ji stat ob strani, vendar jo nikar ne hujskaj proti uciteljici, sama mora najti nacin, da bo "sfurala" s to uciteljico. V soli, je avtoriteta se vedno uciteljica in je zato brez veze, da se ji vsi trije zoperstavljate. Tam je ona sefica, tudi ce je cudna sefica.

Kar se prask tistega fantka tice, tu ne bodite popustljivi, spet se pogovorite z ocetom, lahko tudi s fantom, naj se proba z njim pogovorit tudi hcerka (ceprav bo to takoj odklonila). Tudi tu bi bilo idealno, ce bi se znala sama z njim dogovorit, vendar ce se ne more in prihaja do poskodb, vsekakor posredujta.

Srecno! :rozica:

(odgovor članu gamini)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zakaj me učiteljica ne mara?
25.10.2005 11:20:20   
gamini
No, samo to sem vam hotela sporočiti, da sem sinoči govorila z očetom sošolca, ki nagaja hčerki. Obljubil je, da se bo s sinom pogovoril.
Vprašala sem ga tudi za nasvet kot pedagoškega delavca glede odnosa učiteljice do hčerke. Rekel je, da se mu zdi njen odnos skrajno neprofesionalen, pa tudi včerajšnja kazen neupravičena. On bi se prej, če bi bil na njenem mestu, pogovoril z obema udeležencema, šele potem bi se odločil o kazni, ki pa vsekakor ne bi bila takšna kot je bila. Do zdaj je bil tako kaznovan samo en sošolec, ki pa že od prvega razreda vsem povzroča probleme, zato jo je ta kazen še bolj prizadela... Svetoval mi je, da se še 1x pogovorimo z učiteljico in vse skupaj razčistimo. No, to bomo tudi naredili...  
Še enkrat hvala vsem za odgovore    

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?