|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj v svojo sobo
24.11.2005 8:00:27   
Anonimen
pozdravljeni
moj sin je star pet let zanima me kdaj ste otroka premestili v svojo sobo (če ste ga že) naš namreč spi še pri nama velikokrat pa tudi v najini postelji  zanima me tudi psihološka stran kako to vpliva na otrokov razvoj in nadaljno razvijanje njegove osebnosti in samostojnosti za vaše izkušnje in mnenja se vam lepo zahvaljujem
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj v svojo sobo
24.11.2005 8:12:04   
Marogica
Naša dva spitao od zaćetka v svoji posteljici inod ca 3. mesecev dalje tudi vsak v svoji sobi. Ker sta tako navajena, ni nobeni problemov in sitarjenja, da v svoji sobi ne bi spala. Razlika, je samo, kadar sta bolana, takrat spita del noči pri nama, vendar ta večji noče ostati in reče, da bi raje spal v svoji sobi.
MOje mnenje je, da to na otrokvo osebnost in nadaljni razvoj ne vpliva drastično, tudi mislim, da zaradi tega ni manj ali bolj samostojen, temveč gre le za razvado, ki lahko traja tudi do otrokovega 8,9. leta. Bo prišlo obdobje, ko bo otrok samo do sebe hotel spati v svoji postelji/sobi in se to pač avtomatsko uredi.
Meni se pojavlja vprašanje, kako je to vplivalo na vajino življenje, kajti tudi starši potrebujejo "kotiček", ko se lahko umaknejo in imajo pravico do zasebnosti.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kdaj v svojo sobo
24.11.2005 9:41:09   
Dejča
Tara že od rojstva spi v svoji sobici, ki je tik ob spalnici in že od malo več kot dveh tednov dalje prespi celo noč user posted image . Sploh si ne predstavljam, kako boš otroka pri teh letih odvadila, da ne bo spal pri vama. Kaj pa mož reče na to? Meni osebno se to ne zdi pametno - vidva imata menda tudi svoje življenje, kajne? Boš počakala tako dolgo, da bo punco pripeljal domov? 

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kdaj v svojo sobo
24.11.2005 10:19:21   
Pajaca
Jaz bi jo preselila pri 6mesecih ko je ponoči potrebovala le eno flašo mleka, če ne pa že prej. A ker nismo imeli prostora, je sobico dobila pri letu in pol. Pa je super.... nobenih problemov ni bilo z prehodom v novo sobo, je bila čist navdušena ko je dobila sobo in je že prvo noč takoj hotla tam spat.

Če imaš sobo za otroka mi sploh ni jasno zakaj si ga imela 5 let v svoji sobi......


(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kdaj v svojo sobo
24.11.2005 10:33:47   
Anonimen
U, ta bo pa težka, to bi pa bolj znal kakšen pedopsiholog odgovorit.
Po moje ni panike. Če vam paše, kar bodite tako. Jaz bi mu pripravila sobo s posteljo in seveda igračami, pa naj gre sam tja, ko želi.

(odgovor članu Pajaca)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kdaj v svojo sobo
26.11.2005 23:37:10   
KODA
Našedva smo nedavno preselili v svojo sobo.Ni bilo nikakršnega problema,ker sta komaj čakala,da sprobata nov kotni pograd.Samo včasih moram zvečer,ko se uležeta,pustiti odprta vrata njune spalnice dokler ne zaspita.Stara sta 3 in 5 let.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kdaj v svojo sobo
4.12.2005 10:22:05   
Anonimen
Ker prej nisem imela možnosti, je moj Jan dobil svojo sobo šele za 8. rojstni dan. Če pa bi imela možnost, bi jo dobil ob vstopu v osnovno šolo, s 6-imi leti. Mislim, da se takrat na nek način konča neko obdobje povezanosti s starši in da se otrok takrat najbolj začne učiti samostojnosti, kar po mojem pomeni tudi, da potrebuje svoj prostor in s tem svojo zasebnost. Lastna soba prej, če imajo starši prostor, je po mojem zaželjena predvsem zaradi miru staršev in reda v stanovanju.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kdaj v svojo sobo
4.12.2005 20:34:29   
Anonimen
js bi jo že dala pa ni možnosti..satara je 16,5 mescov. maja pa dobimo šeenga tko da bomo štirje v eni sobi spali user posted image  smo pa nekje na začetku poti do nove hiše in upam da jo bo čimrej konec in tut tamaledva vsak v svoji sobi!

men gre bl na živce to da ne morm imet nobene spalnične zasebnosti z možom in pa večernega branja v postelji :)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
So edinci srečni ali razvajeni?
So edinci res osamljeni in razvajeni? Britanski znanstveniki trdijo nasprotno.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?