|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   "delanje" otrok
6.12.2005 16:32:46   
saša80
pozdravljene!

malo sem razmišljala o tem, da sploh ni tako enostavno  narediti otroka, kaj šele donositi in potem roditi... kaj pravite ve?  res se mi zdi, da je zdaj to prava umetnost postala...


lep dan še naprej, pa čimprej in čimveč ++++++ ++++



lp saša
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: "delanje" otrok
6.12.2005 16:37:42   
ANA_P
Se popolnoma strinjam! Ko preberem na forumu, da bar enim končno enkrat rata, kasneje pa berem, da pikice več ni. Žalostnouser posted image .

(odgovor članu saša80)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: "delanje" otrok
6.12.2005 16:44:50   
juma
ja,se strinjam.Stvar,ki naj bi bila samoumevna postaja zmerom večja umetnost.Kaj čmouser posted image .

(odgovor članu saša80)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: "delanje" otrok
6.12.2005 16:45:36   
Skorpija
To je naraven proces, ki pa ga velikokrat nočemo ali ne moremo sprejeti... Vplivati pa na to ne moremo drugače, kot da ne kompliciramo.

_____________________________

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu saša80)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: "delanje" otrok
6.12.2005 16:58:39   
Jančika_
Da je tako, ugotoviš šele, ko se zadeve lotiš sam. Prej te to niti ne zanima tako, poleg tega pa veliko žensk o tem noče govoriti. Šele ko sem sama povedala za moja dva splava, sem izvedela za mnoge podobne zgodbe. A tako pač je. Naraven proces, kot pravi Skorpija.

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: "delanje" otrok
6.12.2005 17:19:35   
Skorpija
Hja, midva si nisva nikoli mislila, da naju bo doletelo to, kar naju je. Si predstavljaš, da bo pač ratalo, saj samo delanje pa ja obvladamo in to je to! Ko so nama povedali, da po naravni poti pač lahko samo sanjava o potomcih sva občutila vse živo. Hitro pa sva prešla od prvega šoka do globoke hvaležnosti znanosti in napredku, da parom kot sva midva omogočijo lastne otroke.

Sicer pa je od tistega trenutka, ko bo zarodek v moji maternici vse v rokah višjih sil narave, kot je že enkrat lepo napisala Jančika, ko je oznanila svojo nosečnost. Tukaj se pa lahko po trepalnicah mečemo, ampak tako pač je...

_____________________________

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: "delanje" otrok
6.12.2005 17:54:14   
Anonimen
Ja kako je narava to vse skombinirala...upajmo, upajmo punce...le tako gremo v nove zmage...

(odgovor članu Skorpija)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: "delanje" otrok
6.12.2005 19:19:56   
Kalina
Jah tko je, vsaka oseba mora iti cez dolocene stvari v zivljenju, da pride do zazeljenega cilja, nekateri po hitrem postopku user posted image , nekateri pa nazalost po zelo pocasnem user posted image ! Kaj cmo, takle mamo.

Ogromno drobnih, cudovitih presenecenj vsem puncam user posted image

user posted image Kalina


_____________________________

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: "delanje" otrok
6.12.2005 19:37:37   
saša80
ampak punce... js držim pesti za vse nas, da nam končno uspe zagledat tisti magični ++++++++++ in potem čuvat našo pikico celih user posted image  mesecev.....

res želim vsem puncam, ki  imajo za novoletno željo res  edino željo,...... da bi končno zagledale+++++


lp saša

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: "delanje" otrok
6.12.2005 21:54:16   
KODA
Narava gre svojo pot.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu saša80)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: "delanje" otrok
7.12.2005 8:30:58   
ur+sa
ja res je tezkouser posted image  Ene se morajo dolgo trduditi, nekaterim pa rata kujuser posted image user posted image . tako pac je. Pa se mi zdi, da bo zmeraj težjeuser posted image

_____________________________

Jutri je nov dan...
sem največja bebka na svetu... :¨(

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: "delanje" otrok
7.12.2005 9:09:29   
Špela100
Ja, jaz sem tudi mislila, da bom zanosila v prvih 4 mesecih tako kot prvič, pa ni bilo tako, čakala 9 mesecev, kar je bilo meni ful dolgo in so se mi že klicaji delali nad glavo, da nekaj ni ok. Saj vem, da nekatere čakajo leta in se ne smem pritoževati, vsaj vem, da lahko zanosim. No in ko končno zanosim in si mislim to je zdaj to, uspelo je, pol pa nič abrazija, pa žalost. Ma saj bo.
Verjetno so imele tudi prej ženske veliko problemov, sam se ni toliko govorilo, pisalo o tem. Ni bilo forumov, interneta, revij, pa ženske se mi zdi, da se niso tako odprto govorile o tem.
Držim pesti za vse.

(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: "delanje" otrok
7.12.2005 12:15:49   
Mijavček
Če bi se ženske več pogovarjale med sabo, bi tudi me vedele, preden smo se spustile v to, da ni tako enostavno... ampak redkokatera, ki je v stiski odkrito spregovori... .kar je po eni strani razumljivo, po drugi strani pa dela utvare, da je otroka narest neki nalažiga na svetu.

Tko je, ni kej.

(odgovor članu Špela100)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: "delanje" otrok
7.12.2005 13:00:47   
Ženkica
Ej, MIjavček, tole si pa dobr napisala user posted image

Jaz vedno bolj opažam, da je vedno več žensk, ki "jamrajo", zakaj niso začele že prej na projektu baby delat, ko so bile še kao mal mlajše; zdj so pa že ornk 30+ pa jim že nekaj let ne uspe.

Saj je res tko, da na prvi pogled zgleda vse tko na easy, mal hopa cupa, pa je že user posted image ; na žalost le za redkokateri par.

No ja, ko človek vidi da ni edini s tem problemom, je potem kar malo lažje.

lp

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: "delanje" otrok
7.12.2005 13:14:43   
TANTRA
Oj, punce, otroček je res postalo darilo. Ker se sprašujem kaj se z menoj dogaja, da ne rata tako kot  bi moralo se našla članek, ki ga kopiram. Namreč ginekologinja mi je predpisala ena zdravila (pa sem pozabla imeuser posted image ) ki se jemljejo od 15-25 dne ciklusa zaradi rumenega telesca. No ta naj bi pomagala rumenemu telescu ohranjati njegovo funkcijo, da bi ratala nosečnost....Ima katera te izkušnje?
Pa še članek o prolaktinu - morda ste o tem pisale, pa nisem zasledila.....
Zvečama koncentracija prolaktina se kot vzrok za neplodnosti pri ženski pojavlja v približno 30 %.

Ker se koncentracija prolaktina spreminja v različnih fizioloških pogojih in pod vplivom stresa je za diagnozo hiperprolaktinemije potrebno odvzeti kri v temeljnih pogojih in v primeru ugotovljene zvečane koncentracije preiskavo ponoviti še 2x.

Fiziološko se koncentracija prolaktina zveča v spanju, med telesnim naporom, hipoglikemijo, med spolnim odnosom in pri stresu.

Patološka hiperprolaktinemija pa je lahko posledica avtonomnega izločanja prolaktina iz hipofiznih adenomov. Javlja se pri hipotalamičnih tumorjih zaradi pritiska na hipofizni pecelj, pri infiltrativnih procesih (sarkoidoza, tuberkoloza), pri hormonskih motnjah (policistični jajčniki, hipotiroza), pri presnovnih obolenjih (ciroza, ledvična odpoved) in pri uporabi nekaterih zdravil.

Zvečana koncentracija prolaktina povzroči zmanjšanje izločanja GnRH, čemur sledi zmanjšanje izločanja LH.

Stopnja motnje menstrualnega ciklusa je sorazmerna z zvečanjem koncentracije prolaktina. Najprej se skrajša lutealna faza, pride do anovulacije in tudi amenoreje.

Zdravi se vzrok. V kolikor ne razpoznamo vzroka se predišejo zdravila (
Bromergon).
Pa pa

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: "delanje" otrok
7.12.2005 13:57:04   
Mijavček
Oj Tantra, hvala, za članek. Zelo poučno. Nekaj o tem sem že vedela, ampak tega, da je tako pogost vzrok (30%) pa nisem vedela. No, mogoče bi mogel tudi kakšen dr. gin. prebrati a članek, ker kot preberem tukaj, redko katero pošljejo na pregled prolaktina oz. jih pošljejo šele pred kakšnim postopkom po možnosti 2-3 leta od začetka delanja user posted image  .
...Včasih enih stvari res ne razumem. Mene so npr. najprej rezali, ok endometriozo se je izkazalo sem res imela, ampak v 19 mesecih poskušanja mi nihče ni poslal na špregled hormonov in šele zdaj bomo ugotavljali, če imam sploh O. Pa tako malo je treba...

Mah, whatever...

Tantra, tvoje tabletke so verjetno Dabroston; sintetični progesteron; uravnava drugi del ciklusa (prvi del: estrogen - Klomifen , drugi del: progesteron - Dabroston ali še eni drugi so (Cyklo proginovauser posted image  ) in podpira rumeno telesce. Sama sem dabroston že jedla; fajn je, ker potem dobiš M dokaj točno.

Srečno!

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: "delanje" otrok
7.12.2005 17:34:51   
Skorpija
Mijavček saj greš lahko na pregled prolaktina samoplačniško v adrialab... Jaz sem šla, ker me je poslal Reš - ko sva bila pri njemu sem imela ravno M pa mi je svetoval naj to izkoristim, saj nič ne škodi če ta izvid že imam, pa tudi če mi ga bodo v leonišču zopet delali... No in moj prolaktin je malo višji in po pravici povedano me malce skrbi ampak konec koncev bo Vogler tukaj dal zadnjo besedo! Mah bo že....

_____________________________

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: "delanje" otrok
8.12.2005 9:06:29   
TANTRA
Ne, ni mi predpisala Dabroston, no, moram doma pogledati kaj je...
V glavnem stres je veliko škode dela...Mogoče pa bodo novoletni prazniki, sprostitev prinesli veliko novih user posted image ...

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





V teh okoliščinah ne seksajte
Preverite, v katerih primerih in okoliščinah je po daoistični seksologiji seks odsvetovan oziroma celo prepovedan.
Ponovna zanositev: Idealen premor med nose...
Načrtujeta drugega oziroma naslednjega otroka, pa se sprašujeta, kakšen je idealen in najbolj zdrav premor med nosečnost...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?