|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bi otrokom kupili "orožje"?
26.12.2005 23:56:38   
Joe
Tibor je podoben svoji mami; oba sta modra.

Vzgajati brez prisotnosti orožja je kot biti ekološki brez avtomobila. Lahko ga nimate, a se bo dete zagotovo kam peljalo z avtomobilom ali vsaj avtobusom, in tisto vozilo bo imelo izpuh in ostale ekološke posledice (proizvodnja, bla bla)

Orožje je del kulture, pa če si še stokrat želimo drugače. Poglejte filme, poglejte zgodovino in njene vojne. Na eno generacijo kjerkoli po svetu približno ena resna vojna. Seveda ne bi radi orožja zares uporabljali, če smo kolikanj razumni. Ne v vojni, ne v soseski, ne doma.

Kljub temu, da sem miroljub in da priložnostno učim deco nenasilja, pa bi ob brezizhodni situaciji, ko bi npr. pred mojo vasjo vzniknili četniki in bi vedel, da jim polovica prebivalcev ne bo ušla, zagrabil prvo lovsko puško in si mislil: "Eden manj je pet civilistov več." Nasprotujem vojnam zaradi političnih računov (t.i. large scale operacijam), sem pa vedno za smotrno posredovanje v posameznih situacijah, ki zahtevajo akcijo. Zakaj bi nekrivi umirali in krivi še naprej ubijali? To sem lepo povedal tudi komisiji za ugovor vesti in so se strinjali, na koncu pa smo modro sklenili, da podpišem standardni formular, ker so pač predpisi eno, pametne izjeme in njihovo uradno dopuščanje pa drugo, denar pa se naj uporablja bolj smotrno kot za epopejske zakonske spremembe. Tako da sem podpisal nekaj takšnega kot "zavračam uporabo orožja v vseh oblikah bla bla". Da sem pametno ravnal - kar se tiče nekompliciranja - se je pokazalo, ko so kakšno leto ali dve za mojim civilnim služenjem odpravili naborniško obveznost.

Morda so te igre primerne tudi za to. Ne skačite v zrak od prenagljenosti - igra ohranja distanco (konkretno npr. do rabe orožja), hkrati pa pomaga spoznavati in obvladovati zaigrane razmere.


_____________________________

Naši problemi so sanje revnih in preganjanih.

(odgovor članu Cikica)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Bi otrokom kupili "orožje"?
27.12.2005 0:04:35   
Joe
IZVIRNO SPOROČILO: frutka

No, pri nas v vrtcu so se danes "streljali" z bananami...kaj sem hotela drugega kot da sem jim zagrozila da jim bom banane vstran pojemala in jih poslala opicam v Afriko!
No, potem so v tišini prežvekali vsak svojo banano in volk je bil st, pa koza cela...hahaha!!!user posted image user posted image user posted image



In v tej tišini (ki je dokaz, da jih je bilo strašno strah izgube osnovnega življenjskega sredstva, tj. hrane) so si vsak pri sebi želeli, da bi imeli veliko pištolo, ki bi jih ubranila strašne vzgojiteljice! user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Naši problemi so sanje revnih in preganjanih.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Bi otrokom kupili "orožje"?
27.12.2005 11:50:57   
Anonimen
V bistvu ne vem, kako bom odreagirala, ko bo David stal pred pištolami in si zaželel eno. Proti vodnim pištolam za špricanje nimam nič, motijo me tiste, ki so kot prave. Zdaj lahko rečem, da mu tega 100% ne bom kupla, ampak saj veste, zarečenega kruha se največ poje.

Mogoče malo smešna primerjava, ampak v moji mladosti sem si tudi jaz blazno želela imeti Barbiko, ki je pa nisem dobila (namesto nje me je pod jelkico čakal radiowalkman, ki ga še danes nočem videt zaradi razočaranja, ki sem ga takrat doživela...user posted image ), pa zaradi tega danes nimam nobenih psiholoških travm. Po drugi strani pa, kaj pa je narobe, če si otrok sam izdela pištolo iz lego kock ali pa iz palice? Saj si s tem samo razvija svojo domišljijo.

Zdaj lahko pametujem in govorim, oh in ah, to se ne sme, ko pa bom prišla v takšno situacijo, pa se lahko zgodi, da se bom reagirala še kako drugače.

Še nekaj sem se spomnila - glede na to, da sem učiteljica, se mi še nikoli ni zgodilo, da bi otrok v šolo prinesel igračo - pištolo. Če pa bi mi jo, bi mu rekla, da jo mora pospravit, sicer bi mu jo za tisti dan vzela in mu jo po pouku vrnila.

(odgovor članu Joe)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Bi otrokom kupili "orožje"?
1.1.2006 17:38:23   
vesna.com
Ne in še enkrat ne.Se pridružujem Meti. Pa če ga majo zarad mene še tršice v vrtcu!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Bi otrokom kupili "orožje"?
3.1.2006 14:11:14   
drus013
nevem, kaj je tako narobe, če se otrok igra z pištolo, strelja kao vse okoli sebe?Kaj pa ko z avtki uprizarja prometno nesrečo, to pa je potem vredu ali kaj? Moj sin je star devet let, s pištolami se igra od malega, zvečer pred spanjem pa še zmeraj rad sliši lepo pravljico in stisne k sebi plišastega medvedka. Ne razumem, kaj je s tem narobe.Mi lahko prosim kdo pove, kaj boste preprečli, če otrokom ne boste kupili pištole?Saj menda ne vzgajamo množičnih morilcev.

(odgovor članu vesna.com)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Bi otrokom kupili "orožje"?
19.1.2006 10:55:51   
katarina j.
Splišni, tako kot je napisala Frutka.
Tudi jaz sem bila ful proti, pol sem pa vidla da se temu ne moreš izognit, samo podkrepiš lahko željo.
Mi mu do teh stvari privzgajamo tak odnos:
- pištole in puške so za šport, zato se z njimi nikoli ne meri v ljudi ampak v tarčo(men gre ful na živce, pa že če s palčko meri vame in dela puf, puf)
- noži so sploh uporabna stvar, vendar jih je treba znat uporabljat-NISO igrača.
- sablje in meči so pa bili včasih za viteze, ker so ostri se z njimi ne maha po ljudeh, lahko pa se igraš da premagaš drevo ali medvedka.
- tanki(v zadnjem času jih nekaj omenja) pa mi predstavljajo problem, ker ni čist nč dobrga na njih-tako da jih nočem kupit pa pika.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Bi otrokom kupili "orožje"?
21.1.2006 21:55:17   
muzika
Zdravo!
Se prvič oglašam, ampak tu se pa marsikje najdem. Ko je bil naš mali star 1 leto, je dobil od tašče pištolo. Joj, kako sem bila jezna. Skratka: vedno sem bila in še vedno sem ful proti. Ampak!!!! Mali zdaj več ni tako mali in v vmesnem obdobju si je naredil pitole in puške iz vsega, kar je pač bilo pri roki. Seveda pa je uporabljal tudi finte za vodno pištolo: vsi jo imajo, kako češ poletje preživet brez nje, pa na morju....Torej smo jo imeli. Pravzaprav več, da smo se lahko vsi špricali. Letos pa je privlekel novo foro: on bi bil za pusta vojak. A ste že kdaj videle vojaka brez puške??? No, in sedaj si je izprosil dovoljenje, da si jo je kupil. Seveda pa obstajajo pogoji: v šolo se je ne nosi, ker takoj roma v koš. In kje je sedaj: leži na mizi in čaka na pust Zdi se mi, da proti toku ne moreš plavat. Tisti, ki je pa dovolj močna, pa vsaka čast. .

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Bi otrokom kupili "orožje"?
21.1.2006 22:00:49   
Anonimen
Tibor bo tudi za pusta vojak ... mater!

(odgovor članu muzika)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Bi otrokom kupili "orožje"?
21.1.2006 22:03:07   
ZARA
In ustrelil bo tvojo vest user posted image !

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Bi otrokom kupili "orožje"?
21.1.2006 22:06:34   
Anonimen
Ja, samo če ga jaz kaj poznam, ima že nekje ogledano kakšno veliiiiiiiko pušo, s katero mi jo bo ustrelil. Tista puška v kakšni trgovini in vojak za pusta ... to ima po moje že vse naštudirano.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Bi otrokom kupili "orožje"?
21.1.2006 22:13:44   
Anonimen
ja, v Mulerju imajo ene ogromne, za kavbojce, sem zadnjič komaj ušla mimo in zbarantala, da sva kupila viteško opremo. Že drugo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Bi otrokom kupili "orožje"?
21.1.2006 22:17:50   
Anonimen
Aha, pri ans bodo zdaj enega velikega Milerja odprli in bodo potem verjetno tudi to imeli. Tja torej ne bova šla.user posted image  Drugače ga pa itak nihče ne bo jemal resno, ker sem mu danes frfru ful visoko in totalno poševno odstrigla, tako da itak izgleda malo zaostal.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Bi otrokom kupili "orožje"?
21.1.2006 22:19:16   
Anonimen
Joj, Spliš, nikar tako. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Bi otrokom kupili "orožje"?
21.1.2006 22:20:52   
ZARA
user posted image  Maaaaaaaa, Spliš ti pa nisi resna. Ruto mu dej na glavo, tako, kot sem jo jst Zari.








_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Bi otrokom kupili "orožje"?
21.1.2006 22:23:37   
Anonimen
Ne, že vem. Dudo mu bom dala. To bo itak ful navdušen. Če pa ga bo potem kdo resno jemal ... una lisasta obleka, puška, frfru postran, ves je pobutan okoli ust in po bradi, ker je danes padel na ledu, pa duda v ustih ... vau, ta pravi vojak!

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Bi otrokom kupili "orožje"?
24.1.2006 14:04:50   
maruškaD
Jst sem bila na začetku tut proti. Sem pa sedaj prišla do ugotovitve, da ne moreš plavat proti toku in CELO BOLJE otroku dovoliti in kupiti orožje - ter čas za pregovarjanje porabiti zato, da otroku razložiš kakšna je razlika med pravim orožjem in igračo. Čim več pogovora o tem.

Sedaj mu je popolnoma jasno kaj je igra in kaj realnost. Sem brala tudi takšen članek v Otroku in družini.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Bi otrokom kupili "orožje"?
24.1.2006 14:16:49   
beba76
Ma, to je samo eno obdobje, ki ga bo minilo.
Naš večji je zdaj star 9 let in ko doma praznujemo roj. dan, povabi svoje vrstnike in letajo po hiši s pištolami in kao pištolami (pištoli mamo namreč samo dve) kot nori. Pa so v 4. razredu. Ampak pazi! To je samo takrat, ko jih je ene 10 skupaj. Drugače se naš sam na pištolo sploh ne spomni. Je pa imel odbobje tam med 3 in nekje 5 letom, ko je pa kar streljal. Pol pa ga je kar naenkrat minilo.

Zdaj pa bo počasi drugi "pripravljen" za boj...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 67
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?