|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   igre z enoletnikom
17.12.2005 23:14:34   
Anonimen
oj!
zanima me, kaj počnete s svojimi enoletniki čez dan. jaz se namreč pogosto zalotim, da nimava kaj pametnega početi in prenašam zdolgočasenost na otroka, ta pa to pretvori v sitnost! iščem ideje, kako ga zaposliti, razen tega da se igrava z igračkami, greva v trgovino, jeva in se preoblačiva!
hvala
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: igre z enoletnikom
17.12.2005 23:48:45   
Anonimen
Ja, tudi meni primanjkuje idej, pa je star skoraj 11 mesecev.
Pri nama je tako, da je veliko v stajici, kjer opazuje, kaj jaz delam, stajico si odvlečem tudi v kuhinjo, če kaj pečem, da se igra in me opazuje. Potem se plazi po tleh in raziskuje, jaz pa mu stojim za petami in ga pazim.
Potem imam vedno v stanovanju voziček, ko je res že tečno, ga dam noter in se voziva po stanovanju ali pa najraje sedi spodaj v košari od vozička in se smeji na ves glas.user posted image user posted image user posted image user posted image
Pa v stolčku za hranjenje sedi in me gleda pri kuhanju. Glasbo dam na ful, otroške pesmice in on stoji v stajici in pleše, jaz pa zunaj poleg in se ful zabavava.
Če delam kaj v spalnici, ga dam v posteljico in cel kup igračk noter, da se igra medtem, ko jaz pospravljam.
Komaj pa že čakam, da za 1. rojstni dan dobi poganjavčka, ker bo to čisto nova atrakcija, s katero se bova furala po stanovanju.
Za božička pa dobi Lonček presenečenja, pa upam, da bo nama ob njem tudi minilo veliko časa. No, tako nekako izgleda pri nama.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: igre z enoletnikom
18.12.2005 23:46:43   
Marogica
Midva sva že nekaj časa zelo malo v stajici(če pride poštar, če grem kaj v klet iskat ipd.) drugače sva cele dneve na tleh v dnevni sobi. Tam imamo x igračk, sama se vsedem poleg njega na tla in se igrava. Podajava si žogo, "navijava" zvočne igrače, ali pa se moj princ enostavno "sprehaja" ob kavću, mizi in ostalih predmetih. Ko se greva v njegovo sobo previt, ga pustim, da plazi za menoj do sobe in ga ne nesem vedno, ker mu je tudi všeč, če še zavije v kakšen drug prostor, npr. v sobo njegovega velikega brata, kjer so igrače toliko bolj zanimive. Tako, da se zadržujeva tudi v tej sobi kar nekaj časa.
Ko kuham, je z menoj v kuhinji(povezana z dnevno sobo), začel je odpirati predale, kar mu tudi pustim. Zaenkrat še.user posted image
V glavnem ga povsod jemljem s seboj, kajti zanj je vse zanimivo, pa če lupim krompir, zlagam perilo ali pa se z njim igram. Zanj je pač vse novo. In večino časa je na tleh, kjer je rad, saj se lahko neodvisno giblje, plazi in vstaja.
V jedilnem stolčku ga imam po novem samo še, kadar ga hranim in ko sem zraven, ker mi je pred ca 2 tedni "skoćil"(beri padel) iz njega. In to PRIVEZAN!!!! Sem šla v v njegovo sobo po neke stvari, se zadržala še v kopalnici-ca 5-10 min vsega skupaj, pa je že sedel na tleh, pred stolčkom. Na srečo se ni nič hujšega zgodilo, zame pa je bila šola.
Popoldan je malo lažje, ker pride bratec iz vrtca, pa se še onadva malo poigrata.


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: igre z enoletnikom
18.12.2005 23:55:15   
eva1
Mi smo stari "šele" 9 mesecev...stajce že kašn mesec ne uporabljava več, ker ni hotu bit notr...sam blizu sem prišla je bil že user posted image ...tako da trenutno je največja atrakcija bučke iz jelke trgat..ni 2  sekunde, k je že tam, pa se loti dela...pa na kavč plezat, pa včasih ga tako zamotim, da mu po kavču raztavim vse možne igrače in hodi ob kavču in jih dol meče...al pa kej podobnega...kadar kuham ali pospravljam pač kobaca po stanovanju in same traparije dela...sej sploh ne vem kako se igravauser posted image ...sej prov veliko ni za počet pri teh mesecih...itak pa bog ne daj da se usedem, takrat je takoj pri meni, pa se po men vleče dokler ga k seb ne vzamem...sej bo kmal boljš...aja pa "kuha" rad-vse lonce iz omar zmeče pa mu dam kuhalnico pa po loncih razbija...no sej neki pa mora početuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: igre z enoletnikom
19.12.2005 9:13:44   
corfu
Jaz pa mojega vsepovsod lovim, saj že hodi, pri miru je le par minut, potem pa v akcijo raziskovanja... Veliko se gibljemo vzunaj, zvečer po mestu...doma je za popuser posted image , kot da že vse pozna in je vsega naveličan. Bomo videli kako bo januarja, ko gre v vrtec.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: igre z enoletnikom
19.12.2005 13:30:17   
ronja5
Igramo se z lončkom presenečenja, pa z multi6, podajamo si žogico, z avtomobilčki, vlakci, plastičnim kao travnikom (sestavlja rožice, tolče po deževnikih, išče pikapolonico,...), gradimo stolpe iz legic ( on jih podira), plešemo, se skrivamo (ku-ku), zelo rad ima knjiice, najraje pa "pospravlja" mamine predale, sestrine knjige in bratove cd-je  user posted image

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: igre z enoletnikom
19.12.2005 21:12:35   
Anonimen
Podirava stolpe, ki jih sestavim iz raznih kock, si podajava predmete s "hvala, izvoli", razstavljava igrače, ki se sestavijo (en kos naenkrat), se loviva in skrivava, se igrava igro "prinesi mi", bereva knjige, se igrava razne prstne igre, pojem pesmice in tolčem/tolčeva ritem, oponašava različne živali, se spuščava po toboganu, vrtiva kolesa na raznih predmetih...
In vedno se trudim, da čimveč govorim in razlagam, kaj počnem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?