|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   a sem edina, ki nima dobrovoljčka?
5.1.2006 12:44:58   
2ursae
večinoma so otroc (moj je star dobra 3,5 meseca, tko da govorim o tej starosti), ki jih poznam prek RR in drugače, mala sončeca. Zanima jih sto stvari in obvladajo to, ono in tretje, s starši počnejo vse mogoče in obožujejo svoje mamice.

Pa pri nas? Naš je bolj muhaste sorte. Ima obdobja, ko je res prešeren in se ga da nahecat v praktično vsako igrco, večino časa pa je bolj tako-tako. Če se mu kaj ne dopade, kar se hitro zgodi, začne jokat ali pa se napenjat (zaradi tega napenjanja smo pristali že v razvojni ambulanti) in se al se pa ne potolaži. Preoblačit se ne mara, moja največja mora je, če pride kaj mimo plenice.

Malo me skrbi, da ne bi zaradi tega zaostajal v razvoju. Namreč, igrice, primerne za njegovo starost, ga ne zanimajo kaj preveč, včasih prime igračo, včasih ne. Bohnedaj, da bi ga dala kravce past, kar pa se za njegovo starost priporoča.
Name ni kaj pretirano navezan, vsaj tega ne kaže tako, kot njekovi vrstniki, ki s pogledom iščejo mamo v prostoru, veselo grulijo, ko slišijo njen glas in so pri njej v naročju čist blaženi. Včeraj sem bila ful žalostna, ker mu v mojemu naročju nikakor ni bilo všeč, ko sem ga pa odložila, je bil pa v trenutku potolažen user posted image .

In se, seveda, sprašujem, kje sem kiksnila - a sem se prej premalo z njim pogovarjala, a sem mu začela prepozno kazat igračke, al mu pač nisem zanimiva? Neumno, saj vem, sam včasih, ko je res kriza, me taka vprašanja grizejo. Včasih kar ne vem, kako bi ga še zabavala in je kar olajšanje, ko zaspi.

Ima še katera podobne izkušnje? Bo boljše? Pride izboljšava čez noč ob določeni starosti, ali ga je treba kako stimulirati, da se mu volja popravi?

vnaprej hvala za tolažbo user posted image

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: a sem edina, ki nima dobrovoljčka?
5.1.2006 12:56:41   
polona2
Pri otrokovi  starosti 3, 5 mesecev, pa res ne moreš razmišljati tako. Vem, da te skrbi, ampak vseeno, lahko so čisto banalni vzroki za to, da mu npr. ni bilo všeč v tvojem naročju. Mogoče ga je bolel trebušček. Poskušaj ga pomiriti z glasbo, veliko se pogovarjaj z njim, mu poj itn.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: a sem edina, ki nima dobrovoljčka?
5.1.2006 13:05:21   
taška30
Joj, joj, 2ursae, ne si belit glave s takšnimi problemi. Čist brezveze. Kaj pa pričakuješ od 3,5 mesečnika? Saj se je komaj naučil prijeti stvar v rokico, ne more jo držat, pa se kar sam igrat. In kakšne so igrice primerne za njegovo starost?!? Misliš, da so se prejšnje generacije kaj poglabljale v to, kaj je primerno za 3 mesečnika in se par ur na dan ukvarjali z njim in s temi 'primernimi' igricami? Ma, ja, ni šans. Pa so vsi normalno zrasli in se razvili.

Glede muhavosti te pa lahko potolažim, pa verjetno katera druga tud. Naša je bila do 3-4 meseca res naporen otrok. Večkrat kot ne, je izgledala (vsaj meni) nezadovoljna. Kregala se je na igrače, pritoževala, ogromno jokala, to ne bi, uno tudi ne, kravic jih itak večina noče pasti, kar se tiče pa oboževanja svoje mamice, sem pa jaz tule enkrat objavila post z naslovom: a se vaši dojenčki radi crkljajo?, ker me je grizla ista stvar kot tebe.

Ne bom več nakladala, bolje bo, seveda bo, z vsakim tednom, čedalje več stvari ga bo zanimalo. Ne bodi tako zahtevna do dojenčka, kaj vse bi moral, bo že. Eni so v začetku pač malo bolj naporni, drugi že od rojstva lahko ležijo sami in se zabavajo z gledanjem po sobi. kaj čmo? Tako je.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: a sem edina, ki nima dobrovoljčka?
5.1.2006 13:07:33   
makica
Ne sekiraj se preveč. Tudi naša ni do 4 meseca  kazala zanimanja za igrače. Sem ji dala ropotuljico, jo prijela in spustila in pri tem je ostalo. Še pogledala je ni. Zdaj pri 6 mesecih pa se samo igra. Kar naenkrat jo je prijelo.
 Na začetku tudi naša ni rada pasla kravic, pa sem jo vsak dan malo dala dokler ni začela protestirat. Vendar je vsak dan dlje zdržala. Tako ji sedaj ni problemov.
Tudi v naročju že od vsega začetka ni rada. Sem brala da določeni otroci so pač taki. Jaz se prav nič ne sekiram. Dam jo tako, kot ji paše.
Ljubezen pa kaže do vsakega enako . Ne opazim razlike, da bi kazala navezanost do mene kako drugače kot do moža, čeprav sem jaz neprimerno več z njo. Pač je takšna in se prav nič ne sekiram.
Na začetku sem imela celo občutek, da ji najbolj paše, da je sama. Saj je tako najhitreje  zaspala. Sedaj pa ji prav paše, da je v središču pozornosti

Le pogumno naprej in bodi dobre volje, ker se razpoloženje prenaša na otroka

LP

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: a sem edina, ki nima dobrovoljčka?
5.1.2006 13:10:19   
looney
Lej, pri moji punci je blo tudi tko, kot ti opisuješ svojega sončka. Sem ji postavila most z igračkami, ko je ležala. Ma tud "povohat" ga ni hotla, kaj šele da bi pokazala kakšne odzive z rokicami. Kravce.... joj,da ne govorim. Z glavo direkt v posteljo (ali kjerkoli je pač bila). Tudi slučajno ni znala glavice dvignit.
No, pa tudi v naročju ni hotela biti nevem koliko. Shodila je šele s 14-imi meseci, ko so drugi že veselo racali.  Pač takšen karatker, nimaš kaj. Otroci so si med seboj različni. Samo zaradi tega ni danes nič manj aktivna kot njeni vrstniki. Prej nasprotno.
Dočim pri našem tamalmu (4,5 mesecev) je pa čist vse kontra. Z rokicami se steguje za predmeti že kakšen mesec, oddaja glasove, se smeji, več je po rokah kot kje drugje....

Boš videla, da se bo to vse spremenilo - čez noč. Sploh ne boš opazila user posted image
Moje osebno mnenje je, da nekateri pač prej pokažejo zanimanje za okolico, drugi kasneje. 
lp

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: a sem edina, ki nima dobrovoljčka?
5.1.2006 13:17:38   
mimica
Tudi moj se ni preveč zanimal za igrače in igranje. Najbolj je bil srečen, če je bil v vozičku, kjer je spal. ko sem ga primerjala z drugimi se mi je zdelo, da so vsi drugi bolj živahni in bolj napredni kot moj nagajivec. Na mene tudi ni bil ravno anvezan, zdelo se mi je, da mu je bilo popolnoma vseeno s kom je. Nasmešek je na ustnice spravil le tu in tam.
No, pa se je vse obrnilo, mislim, da tam okrog četrtega meseca. Naenkrat mu je postalo vse zanimivo, še v vozičku več ni hotel biti, ker nič ni videl ven. začel se je ful zanimat za okolico in z igračkami si ga tudi lahko spravil v dobor voljo. Da pa ne govorim kak se je jokal, če sem samo odšla iz sobe. Nikamor več nisem mogla it, vedno sem morala biti v njegovi bližini, saj je bil drugače grozen jok. Že prava histerija. Še pri atiju ni hotel ostat, tako da če sem slučajno kam šla in se je začel jokat ga ni potolažilo nič drugega kot moj glas iz GSM. No, sedaj pri 7.mesecih se je vse normaliziralo in je pravi smehec ter nagajivec. Zanima ga vse, igra pa se najraje, da se mu skrivam. Saj bo, je pač tako obdobje. 

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: a sem edina, ki nima dobrovoljčka?
5.1.2006 13:44:10   
urška
se mi zdi da malo preveč pričakuješ od 3,5 mesecev starega otročka....

kakšne igrice si pa imela v mislih? naš je res star že 2 leti in sem že malo pozabila kako je pri tako majhnih, ampak res se ne spomnem da bi se igrice igrala...ropotuljice? no way...zanimive so postale pri ene 8 mesecih, ttakrat je pa ropotalo 24 ur na dan...

počakaj še malo....bo prišel čas ko se niti za sekundo ne boš mogla stran obrnt pa bo že jok in mama, mama....
pa čas za igre in igrače in crkljanje tudi....user posted image

(odgovor članu mimica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: a sem edina, ki nima dobrovoljčka?
5.1.2006 13:50:43   
rainbow
Še malo spodbude od mene!

trdno sem prepričana, da je s tvojim detetom vse ok, in da mogoče ne smeš vse verjeti tako 100%, kar prebereš od drugih.

Boš videla, da bo iz tedna v teden bolje, po četrtem mesecu se bo začelo z ropotuljicami, vedno več ga zanimalo, krči bodo mimo......

na trebuh pa bi ga jaz še kar probala dat, vsak dan parkat, malo vztrajaj, seveda ne do groznega joka. Mu kaj kaži pred nosom ali kaj poj, da se bo zamotil; pa lokacije menjavajta, malo tu, malo tam, na ležalnik, v naročje, pa spet dol itd, pa ven...



_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
5.1.2006 14:49:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu rainbow)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: a sem edina, ki nima dobrovoljčka?
5.1.2006 15:00:20   
piščanc
pretiravaš - mali ima komaj 3 mesece. v tem času ne deljo nič drugega kot da jejo in spijo. če so budni pa opazujejo vse naokoli.

nehaj brati nasvete kaj mora ob določeni starosti znati, ker ti bo pokazal sam otrok.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: a sem edina, ki nima dobrovoljčka?
5.1.2006 16:32:11   
2ursae
hvala, punce. Očitno res ne vem točno, kaj naj pričakujem od dojenčka te starosti. Zihr je največji strup preveč brat pa preveč primerjat z drugimi. Najboljše se je osredotočit na otroka in dat knjige pod ključ in računalnik na off user posted image .

tery, imaš prav - vsak je edinstven. Kar se pa tiče prevalitve na hrbet, je pa tko: ko mu je to enkrat uspelo, ga ne zanima več. Tko, kot da bi hotel reči: "ok, mami, zdaj mi je uspelo, lahko narediš kljukico, da to znam, lahko se pohvališ septemberkam na RR in če te pediater vpraša, ali to znam, mu kar reči, da znam. Zdaj mi daj pa mir s tem." user posted image . Najbrž ima isto filozofijo tudi pri govorjenju, saj se gra zadnji mesec bolj tiho mašo.

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
12 imen z močnim pomenom
To je 12 imen – 6 fantovskih in 6 dekliških, ki nosijo močen pomen.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?