|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odklonilen odnos triletnika
8.1.2006 16:17:07   
Tinci26
Lep pozdrav!

Sem mamica skoraj tri leta starega sinčka. Je zelo prijeten in vse ga zanima. Težave oziroma zaskrbljenost mi povzročata njegovo občasno zavračanje. Velikokrat mi reče "bejž stran" ali "ti si tamala kakala" in me zraven grozno grdo gleda. Potem pravi, da nisem pridna in da ne ubogam. Ne pusti se objeti in nasploh me zavrača. Seveda je čez čas bolje, vendar je že ugotovil, da je to način, s katerim me vrže iz tira. Včasih to začne čisto potiho govoriti in gleda, kako bo to vplivalo name. Če je doma še kdo drug...bo to še rajši počel. Nekaj mesecev nazaj je celo govoril nimam rad mamice, kar me je zelo bolelo. Takrat sem se veliko pogovarjala z njim in nasploh sem ugotovila, da me s tem draži. Do očeta se tako redkokdaj obnaša...tudi do starih stasršev. Deloma imam občutek, da je to zaradi prepiranja z njegovim očetom, saj se le temu včasih enostavno ne znava izogniti. Z njim sem največ jaz, zato me že resno skrbi, kaj sem se mu tako zamerila ali res samo tako manipulira z mano, ker ve, da me prizadane. Včasih celo dobi kakšen "priblisk" in mi pride povedat, da to ne bo več delal, da se je samo hecal. Ne vem več, kako naj ga odvrnem od teh grdih pogledov in zavračanja. Včasih dobim občutek kot da me res ne mara. Sploh takrat, ko mi da jasno vedeti, da jaz pri igri nisem zaželena...to bo seveda samo takrat, ko ima že kakšnega ob sebi. tudi, ko ga pridem iskat v vrtec, ga moram prositi, da gre z mano...seveda grd pogled spada zraven. ko pa prideva domov in se spozabi, pa je stvar mimo.

Prosim, svetujte mi, kaj na naredim!

Hvala, lep dan.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odklonilen odnos triletnika
8.1.2006 16:24:21   
Anonimen
Nekaj mesecev nazaj je celo govoril nimam rad mamice, kar me je zelo bolelo.


V primeru, da mi moj triletnik reče kaj podobnega, mu odvrnem: jaz imam pa tebe zelo, zelo rada. Če minut, še prej, se mi že valja pod nogami user posted image

Deloma imam občutek, da je to zaradi prepiranja z njegovim očetom, saj se le temu včasih enostavno ne znava izogniti. Z njim sem največ jaz, zato me že resno skrbi, kaj sem se mu tako zamerila

Nič se mu nisi zamerila, očeta torej manj vidi, predvidevam, da takrat,ko ga, se le-ta ukvarja z njim in to se otrokom blazno dopade. Kaj če s tabo, ko pa te non stop gleda, tudi naveličano in sitno ter prizadeto. Zadnji stavek je seveda v navednicah.

ko ga pridem iskat v vrtec, ga moram prositi, da gre z mano.

Ja, neaketri otroci so tudi taki pač, tega ne vzemi za slabo, pač  pa si lahko vesela, da imaš potrdilo, da se tvoj otrok tam, kjer preživi večino aktivnega dneva, dobro počuti.

(odgovor članu Tinci26)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Odklonilen odnos triletnika
8.1.2006 17:02:22   
Anonimen
V primeru, da mi moj triletnik reče kaj podobnega, mu odvrnem: jaz imam pa tebe zelo, zelo rada. Če minut, še prej, se mi že valja pod nogami


To je pri nas točno tako.
Kar pa se tiče ostalega zavračanja, pa mislim, da je delno provociranje v tri dni, pač akcija - reakcija, delno pa morda stresanje neke notranje jeze, ki se nabira v otroku, v večini, in jo tako potem strese s sebe. Tudi moj to včasih počne, grdo glede, pa reče Ne maram te ali kaj takega, ampak ker se mu smejim, ker res hecno izgleda zraven, pač vidi, da ni haska.
Tisto, ko iz vrtca noče iti s teboj, je po moje mešanica omojega, provokacije in sproščanja notranjega nezadovoljstva. Najbrž je v resnici ravno obvratno, zelo, zelo grad gre s teboij iz vrtca domov.
Po moje moraš vse skupaj vzeti čimmanj resno. Spomnim se, da sem v eni knjigi brala, da otroci prav v tem obdobju mamicam radi govorijo, da jih ne marajo. Ne spomnim se razlage, glavno pa je, da je to obdobje, ki mine in je čisto normalno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Odklonilen odnos triletnika
8.1.2006 18:56:51   
karmy
jzt mam drugačno taktiko... sej se midva z bivšim ( atijem otroka) tudi zravsava tak vedno bolj poredko ker sva nekak zgladila tisto kar sva mela.. ampak ma moj mali še vedno prebliske da tud kej takšnega govori.. nisi pridna, ipd... jzt mu rečem prav pa nism pridna... pa grem stran..si ne vzamem k srcu in to on vidi in pride čez čas k men in me začne stiskat in lupčkat in govorit kuk sm njegova...user posted image  priliznjenec mali user posted image  ne vzemi si k srcu tistega k ti govori... bodi flegma... tako se nekak osamosvajajo in tipajo do kje lahko grejo...

jzt mojga namreč samo grdo pogledam pa je takoj priden...

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Odklonilen odnos triletnika
9.1.2006 1:10:32   
lelaval



To je pač del odraščanja - obdobje, ki ga bo prerasel. Ko ti bo rekel, da te nima rad, mu povej, da pa  ti njega imaš rada - in to zelo, pa čez čas tega ne bo več govoril. Saj si že sama ugotovila, da te opazuje, kako boš odreagirala.



(odgovor članu Tinci26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Odklonilen odnos triletnika
9.1.2006 1:19:10   
KODA
Naš tastarejši je imel nekaj časa po tem,ko sem po porodniški šla nazaj v službo,tudi odklonilen odnos.Kar odrival me je,stran gledal.A je minilo.
Zdaj pri petih letih ima pa druge fore.Kadar mu kaj ne dovolim,začne  grdo gledati in govoriti,da nas ne mara.Vse to počne zato,da bi mi dal kontra.
Se ne obremenjujem s tem.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Odklonilen odnos triletnika
10.1.2006 15:45:11   
Anonimen
Je možno, da njemu kdo večkrat reče "če ne boš priden, te pa noben ne bo maral", ali kja podobnega?! Neštetokrat pri svojih otrocih prepoznam moje vzorce obnašanja in reakcij. Velikokrat takšne, ki mi niso niti najmanj všeč.
Prepiri med vama z možem, kotovo nimajo nič opravit s tem. Razen, če sta en do drugega zelo nesramna in se na vse kriplje trudita prizadeti drug drugega. Za moje pojme je sicer celo zelo pozitivno, da so otroci tu in tam priča normalnemu, zdravemu pričkanju in temu, da se imata ati in mami po pričkanju ravno tako rada kot prej, ali celo še bolj.
To, da mu kažeš tako prizadetost in žalost je po mojem najslabše. Pa to, da brez konca razpredaš o tem in se poskusaš ne vem koliko o tem pogovarjat s triletnikom prav tako.
Poskušaj se mu smejat in se delat da je vs stvar sila zabavna in smešna. Vse obrni v hec in hudomušno, nagajivo igro. Poskusi, verjemi, da gre!
Srečno!

(odgovor članu Tinci26)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?