|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   DOJENČEK IN PES
27.1.2006 16:06:00   
Zdenka30
Pozdravljene,
imam vprašanje oz. prosim za vaše mnenje. Imamo dojenčka starega skoraj 5. mesecev, živimo v stanovanju (brez balkona) imamo pa tudi že odraskega skoraj 3. leta starega psa. Ali ima katera kakšno izkušnjo s temi zadevami??? Kako sta se kuža in dojenček razumela? Kuža je sedaj ene 14 dni pri nas v stanovanju (zaenkrat se čisto normalno obnaša) ampak pes ima kosmata ušesa, a ne ???

_____________________________

GABER JANEZ (30.08.2005. OB 18:10) - ŽIVLJENJE JE POSTALO ŠE LEPŠE...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: DOJENČEK IN PES
27.1.2006 16:51:18   
monja
Odvisno od psa. Mi imamo 6 mesečnika in 2 leti in pol staro psičko, ki je ful razvajena in zahteva veliko pozornosti. Zaenkrat gre, ko je otrok še na "višini"-postelji, previjalni-se še ne plazi po tleh... Je kar ljubosumna štirinožica, tako da tudi mene malo skrbi, kako bo, saj ima včasih svoje muhe. Malo se mirim z mislijo, da pa vendarle rasteta skupaj in ona ve, da je otrok naš. A prej nikoli ni bila v družbi otrok, saj v familiji sva midva s fantom prva, pa tudi kolegi še nimajo...
Vsekakor pa ne smeš NIKOLI pustiti psa samega z otrokom, pa če mu še tako zaupaš, psu namreč. Lahko ga izzove otrok ali pa psu ni kaj po godu, mu ni do cotanja, vlačenja...
 
Jaz upam, da ne bo nesramna, ko bo otrok na njenji višini, na tleh. Psička je manjše rasti, pinč in ti znajo biti hinavski, sploh če jim, po njihovem mišljenju, nekdo zavzame prostor-otrok in del našega časa.
 
Kaj ste psa nabavili pred kratkim, ali je bil pes v hiši pred otrokom? Nisem razbrala iz tvojega opisa.

_____________________________

Mati ni oseba, na katero bi se opirali,
ampak oseba, ki naredi opiranje nepotrebno...

(odgovor članu Zdenka30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: DOJENČEK IN PES
27.1.2006 18:14:21   
Zdenka30
Tut naš kuža (rotvajler) je zlo razvajen, ljubosumen in predvsem dominanten kuža. Do zdaj nama je bil on vse... Zdaj pa se je zadeva malo obrnila, ni več številka 1. za naju... Otroka sva mu takoj nesla pokazat (ga je povohal...) ko sem prišla iz porodnišnice pa ga ni kej dost ganil, dokler se ni začel tamali oglašat in premikat. Ko ga je fant prvič pripeljal v stanovanje je bila norišnica (lajanje, cviljenje ...), ko sem imela jaz otroka v naročju je on plezal v naročje k fantu (si moš to predstavlat 40 kg pes u naročjuuser posted image ). Drugače me je pa zlo presenetil ker gre vedno k pride s sprehoda prvo pogledat u sobico od tamalega če je vse pod kontrolo, pa tut ko gremo na sprehod z vozičkom se ne odmakne stran in čudno gleda če slučajno kdo v voziček pogleda.
Drugače pa če ga Gaber slučajno poboža odskoči kot da bi ga zadela strela, iz rokice pa mu vzame piškot, zjutraj ga pride "polupčkat", spi pred njegovo sobico... Kužata sva imela drugače že prej, sej drugače si ga verjetno zdaj še nebi omislila.
Mela bi pa še eno prošnjo, glede na to, da sem na forumu dost nova, če slučajno veš kako bi si jaz popravila svoj profil (rada bi dodala slikico od svojega črvička).

(odgovor članu monja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: DOJENČEK IN PES
27.1.2006 18:53:18   
monja
Zdenka,bom ti pomagala izboljšati profil.
 
Na desni strani RR-je ti piše "moj profil, ko se ti odpre,poišči "moj avatar"-naloži...Ampak pazi, slika mora biti določene velikosti, če ne, ti je ne bo naložil. ponavadi so te slike, ki jih imamo v računalniku, prevelike. obstaja en program. lahko si ga naložiš, če si greš urejat svoj album. Sicer pa sem jo jaz pomanjšala po svoje. odpreš slikarja-odpri-v svoji datoteki poiščeš izbrano sliko-klikneš ukaz: slika-raztegni...-tam namesto 100 oboje vpiši npr 20 in se ti pomanjša-jo shraniš
 
greš na forum nalagat avatar-poiščeš to sliko in upam da ti jo naloži
 
če ne bo šlo, pojdi v albume, pa tam preberi, kako pripraviti sliko----tam jo en program za presnet za zmanjšat slike
 
ne zameri moji hitrost-dragi mi gre v nočno-malega grem previt
 
če ti še ne bo šlo-ti kasneje še pomagam
 
poskusi srečo

_____________________________

Mati ni oseba, na katero bi se opirali,
ampak oseba, ki naredi opiranje nepotrebno...

(odgovor članu Zdenka30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
27.1.2006 18:53:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Zdenka30)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: DOJENČEK IN PES
27.1.2006 18:55:21   
Anonimen
Mi imamo zlatega prinašalca, pa vseeno mislim, da je čist vseeno al je zl.prinašalec al pinč al pa rotvajler - žival je žival!
NIKOLI ju ne bi pustila niti za trenutek sama. Sploh pa ne, ko recimo mali spi.
Pri nas je tud polno ljubosumja, ampak kaj čem. Zdaj je kuža ugotovil, da se dost slastnih stvari znajde pod Gašperjevim stolčkom za hranjenje. Bi ga Gašper tud kar božal pa tko, ampak v bistvu ne pustim, vsaj ne preveč.
Bistvo je, da se kužata nikoli ne odriva stran. Da mu nikol ne rečeš, nej se umakne ali naj gre ven iz sobice....

Zdenka, na levi strani v koloni imaš Moj profil, pa ti tam lepo piše, kaj moraš narest, da naložiš slikco (avatar).

(odgovor članu Zdenka30)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: DOJENČEK IN PES
27.1.2006 20:15:42   
Zdenka30
Ratal neki na pou, moram še mal sliko izostrit pa bo!!!
Hvala!

(odgovor članu monja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: DOJENČEK IN PES
27.1.2006 20:22:42   
Zdenka30
No sej se trudimo, da ga ne odrivamo stran, je skoraj vedno z nami, giblje se v istih prostorih kot mi, razen v otroško sobo ne sme sam (takrat ko je kdo od nas z njim gre lahko). Samega ga pa še nikoli nismo pustili z tamalim, pa lahko rečem da ga ziher par let tut še ne bomo. Drugače pa je pes zdrav, negovan ,,, Skratka bol skrbim za njega kot zase user posted image  A se vam tut dogaja, da nimate cajta zase??? Ko hočem naredit neki zase zmanjka dneva ???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: DOJENČEK IN PES
27.1.2006 21:47:11   
monja
Draga zdenka, nonstop zmanjkuje časa zase, včasih je že uspeh, če si uspem umiti lase in jih posušiti-vse v enem šusu... A vse za naše cartke!
 
Pa lahko noč!

_____________________________

Mati ni oseba, na katero bi se opirali,
ampak oseba, ki naredi opiranje nepotrebno...

(odgovor članu Zdenka30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: DOJENČEK IN PES
27.1.2006 23:15:10   
Margareta
No, saj vas nočem strašiti - ampak moja tašča ima 10 let starega kužka (psa-boksarja -je že malo bolan) in zadnjič je imel mojuser posted image malegauser posted image v naročju in ta vražiček je potegnil psa za uho. Pes se je obrnil in ga probal šavsniti.

Pa za tega psa dajejo roko v ogenj, da nobenemu, nikoli še ničesar ni storil. Je pa res, da je kužek bolan.

(odgovor članu Zdenka30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
28.1.2006 0:06:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Margareta)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: DOJENČEK IN PES
28.1.2006 10:32:26   
Lu
Tudi mi imamo 3.5 letngea zlatega prinašalca. Moram rečt, da je bil od začetka, ko sva Majo domov prinesla zelo vesel. Pustila sva, da jo je ovohal, polupčkal. Ko se je začela oglašat, je bil prvi pri nama in ˝povedal˝, da Maja joka, če je bila v spalnici in tako dalje. Čez čas, ko se je Maja začela že bolj gibat je bil Kin še bolj pozoren do nje. Mogoče smo ga kdaj nevede odrinili in je bilo nekaj časa kar kriza. Kin je bil prav ljubosumen. Včasih je tudi zarenčak na njo. Tudi jaz ga ne pustim samega z Majo. Zdaj se je stvar zopet močno popravila in ker Maja že puza, in tudi že hodi skoraj, sta pa prava frenda.user posted image  Kin ji nosi svoje igračke, da bi se igrala, Maja ga stiska ko ji rečemo, pokaži kako je kuža tvoj, tvoj. Skratka prav lepo za videt. Je pa tudi Kin zdaj non stop pod otroškim stolčkom ko Maja papa. Pod njenim stolčkom se tla prav svetijo user posted image   Pomojem bo shodila ob njem, ker se ga prav za grivo prime in vstane. Vam sporočim.



_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: DOJENČEK IN PES
28.1.2006 21:17:05   
Zdenka30
Se čist strinjam (ravnokar sem prlezla iz bane - ZMAGA)!!!

(odgovor članu monja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: DOJENČEK IN PES
14.2.2006 22:29:16   
darjavid
Pasji pozdravček! Mi imamo doma 3 leta staro labradorko Zalo in 11 mesecev strega Vida. Najprej me je malo skrebelo, kako bo, sedaj si pa sploh ne predstavljam življenja brez pomoči Zale! Ona ga čuva, vedno ko je treba, ko ni rešitve se spomni novo norčijo in malega spravi v smeh,mali zjutraj najprej pokliče njo, ko se še dobro prebudi ne! Odkar se Vidsam hrani, se je sigurno zredila, ker ji iz stolčka zmeče polovico svojega obroka, Ona pa vestno čaka in ga gleda v oči. Igrače so po celem stanovanju pa jih sploh ne opazi, ker ve da niso njene! Pes je res popestritev v otrokovem dnevu! Problem je samo v sesanju, stanovanje posesam najmanj 2 do 3 krat bolj zaradi slabe vesti, kot pa zaradi dejanske nesnage, ker je ni,če je pristop pravi.
P.s. živim v bloku :)

(odgovor članu monja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: DOJENČEK IN PES
15.2.2006 12:25:46   
ursa_p
Pozdrav se od mene!

Midva imava pa kar ogromno pasjo druzino ... 2 nemski dogi in 2 bokserki. Ena je stara 2,5 let, ostale tri pa 3,5 let. Sicer je mali doma srle dober teden, ampak moram rect, da so ga punce odlicno sprejele.

Prihod iz porodnisnice je bil super ... vse so ga prevohale, dobil je pa tudi kak poljubcek. Zanimivo je bilo, da ga bokserki, ki noro radi lizeta, skoraj nista polizali in ga se do zdaj nista prav velikokrat ... pa zelo previdne so, razen najmlajse doge, ki se sicer trudi biti bolj nezna, ampak je kramp, pa je tezko.

Zaenkrat se je ena javila, da ga bo imela pod kontrolo, ampak sva se odlocila imeti cim vec obiskov, da ne bi postala oziroma postale prevec zasticniske. Bi bil kar problem imeti 4 pse, ki prevec scitijo otroka. Bova videla kako bo.

Nekaj napotkov, da vasi psi ne bojo ljubosumni ...

- ko se dojite dajte svojemu psu poskusiti vase mleko
- vedno ko otroka dojite ali ko otrok je naj je tudi pes (lahko samo priboljsek)
- psa nikoli ne odrivajte stran ... ce vas kaj moti ga raje priklicite stran s priboljskom ali igracko
- pustite mu, da otroka prevoha in mu morda da kak poljubcek
- psu morate pustiti da gre tudi v otrosko sobo ... drugace se lahko pocuti odrinjenega
- ce zeli biti zraven pri previjanju mu pustite
- dajte mu povohati umazane plenicke ... ce bo malenkost polizal ga ne kregajte
- nekateri pravijo, da mu lahko pustite, da poje otrokovo "polivanje"
- ce imate psicko se, ko domov pinesete novorojencka ne cudite ce slucajno dobi mleko ... to samo pove, da vam zeli pomagati, ce vi slucajno izgubite mleko!!!
- pes naj bo ob otroku ves cas, se ti tako zeli
- pazite, da otrok ne bo nadlezen do psa!!!!!!!
...

No, se marsikaj je takega, ampak to je vse kar se trenutno spomnim.

Pa srecno vsem!


Pa se nekaj slikc kaksen je bil sprejem.

Takole vzhicena je bila Lina se kaki 2 uri pri najinem prihodu domov
user posted image

Le kaj je to zaeno cudo
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Crna doge Ere pa ni kaj dosti zanimal ... edino v posteljico so ga prisle pogledat vse
user posted image

Ostale slikce si lahko pogledate v mojem albumu ... upam, da se bojo videle:
http://www.moj-album.com/album/2225909/


Lp, Ursa

(odgovor članu darjavid)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: DOJENČEK IN PES
15.2.2006 22:35:55   
darjavid
Urša občudujem te!!!user posted image
A so celdan z vami v stanovanju, ali jih imaš zunaj?
Res ste lepi za pogledat, boš videla kako ti bodo še prav prišle pasje pomočnice!!!!user posted image

p.s. Slikic pa ne znam prilepit, da bi pokazala naše vragolije

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: DOJENČEK IN PES
16.2.2006 17:19:14   
ursa_p
Ja, najine kuze so ves cas noter. Na sprehode drugace so pa noter ... razen ce si katera zazeli lezanja na soncku pred hiso. Ali pa so zunaj na vrtu, ko smo mi zraven, drugace pa ne.

Bomo videli kake pasje pomocnice bodo ... hehe! user posted image

Za slikce prilepit je pa kar nekaj navodil ... ce bi pa res rada, da ti povem kako, mi lahko pises na privat.

Lp, Ursa

(odgovor članu darjavid)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: DOJENČEK IN PES
16.2.2006 23:02:22   
copka77
tudi midva imava psa- dobermana, star je dve leti. Pridnega in razcartanega. Na otročka - Tai ima 4 mesece, se je čisto fajn privadil, celo joka ko on joka, me zbudi ko ga sliši da se v posteljici po malem oglaša ipd...Ja pa ves dan v hiši z mano, spi na postelji v spalnici, tako je bilo že od prej in je ostalo tudi po porodu, saj se je obnašal še bolje kot sem sploh upala mislit !Samih ju nikoli ne pustim, to pe je tudi edino na kar pazim...Vglavnem ima ga rad in se ne čuti zapostavljenega, saj ima enako pozornosti in sprehodov ter tekanja kot doslej...


(odgovor članu Zdenka30)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?