|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 47 48 [49]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2006
5.6.2006 13:47:15   
Bonnie_RR
Zdravo!user posted image

Meni danes RR tako šteka, da je groza! Vam tudi? Lahko, preden mi odpre eno stran, 10 stvari še vmes naredim...

Midva sva malo prej prišla s cepljenja. Sem pričakovala jok in da ga bom morala fejst tolažit, pa sploh ni bilo hudo. Ko ga je piknila, je čez par sekund ful začudeno pogledal in hotel začeti jokat, pa sem ga malo po ličku pobožala in 2 lupčka dala in je bilo vredu. Se je sestri, ko mu je dala obkladek na nogico še celo nasmejal. Skratka, je bilo mene bolj strah kot njega...user posted image
Mi je pa že v avtu takoj zaspal in spi še sedaj. Verjetno bo danes bolj zaspan dan...

kopanje... Midva poskušava Niku držat glavico tako, da se mu ušeski ne zmočijo. Nama pa vedno ne uspe, ver je bolj malo pri miru in včasih ušeska malo pomoči v vodo.

LP


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 1201
   RE: Februarčki 2006
5.6.2006 13:55:27   
petrina28
Pozdravljene mamice!

Se za nedoločen čas poslavljam, ker bom jutri računalnik nesla v popravilo. Decembra so mi menjali disk, ker je bil okvarjen, januarja mi je ta novi diski do konca urezal, ostala brez vseh podatko, sedaj pa mi je ponovno začelo non sto resetirati računalnik, kot prvič, in verjetno bo spet disk. Da pop..user posted image , za user posted image , najraje bi jih na user posted image  usekala!!! Mislim trije diski v pol leta!!!!!

Joj, kak bom pogrešala forum! Šmrk...

Lepo se imejte in upam, da bo računalnik čimprej popravljen.



_____________________________

LP, P.

Mija - moj sonček - 23.2.2006

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 1202
   RE: Februarčki 2006
5.6.2006 13:57:51   
sarazan
user posted image  user posted image  user posted image
Mi imamo pa alergičnega otroka.
user posted image  user posted image  user posted image

Danes sem bila pri pediatrinji in je potrdila moj sum. Zdaj morava na alergološke teste - naročeni smo 13.7. na privat ambulanti. Na pediatrični kliniki bi čakali 6-9 mesecev!!! user posted image
No, ampak se nam je zdelo, da temu ne bomo ušli. Moj mož je namreč alergik in vsako pomlad komaj preživi. Ravno pred kratkim je bil spet na testih, ker je vsako leto huje.

Zaenkrat nimam diete, ker ni nujno, da je alergija povezana s hrano. Samo upam, da ni alergična na kravje mleko in jajca.
Moj nečak je bil tak revček, saj do 4. leta starosti, ko je prerasel alergijo, ni poskusil nič od kravjega mleka. Še zdaj ne mara mleka, sira, jogurta, sladoleda!!!, edino čokolade bi pojedel pa ne tone user posted image .

No, toliko od nas.

PS: Pa spet se moram považit, da smo celo noč prespali user posted image .

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 1203
   RE: Februarčki 2006
5.6.2006 14:25:20   
tinkatonka
Hoj!

No da vam povem kaj se spet dogaja pri nas...ob 14h bi moral Anej jest. Nastimam flasko on ves dobre volje, se kr smeji, ko jo zagleda. Se vlezem na posteljo, da bi ga nahranila in ga dala potem spat za popoldansko spanje in on dvakrat potegne cucelj in se začne dret, kot da bi ga nekdo zaklal. Mleko ni bilo prevroče, zato ga pomirim in mu ponudim še enkrat. On spet dvakrat potegne cucelj, pljune ven vso mleko, ki ga je pri tem zaužil in se spet začne jokat. user posted image  grem zamenjat cucelj, mu spet ponudim, spet pljune ven in se začne dret.  user posted image user posted image  Komaj sem ga pomirila in je na meni zaspal, zdaj pa spi  kot top. Že ko sva bili z Uršo_p na sprehodu danes po zajčji dobravi je, ko je bil zaspan nekaj pojokaval in kar ni in ni mogel zaspat, se je neki pojokaval v vozičku. Drugače pa v vozičku skoraj brez jamranja zaspi. Ko sem mu dala pa par kapljic na dudo je pa kmalu zaspal. Ne vem kaj mu je. Ne gre za tipične krčke, ker se nič ne steguje samo joka ali jamra. user posted image user posted image  pa zadnje čase mi zelo malo poje. Ob 11h je jedel nazadnje in  je npr pojedel samo 100 ml. user posted image user posted image user posted image

Ma mi ni nič več jasno. Ko je pa buden, sit in previt je pa tak dobrovoljček in klepetulja, da ga je prav užitek poslušat.

No drugače sem pa na sprehodu prav uživala, pa prov luštno je bilo klepetati, upam samo da jutri ne bo dež. user posted image user posted image

Zdaj grem pa kuhat, ker pride mož danes kmalu domov, saj ima popoldne spet pulmologa. Ja pri nas se še vedno ukvarjamo z nenadno astmo pri mojem možu, pa ugotovili so mu da je alergičen na brezo in lesko user posted image , danes ima pa še druge pregelde za alergije. Upam da ne bodo odkrili nič novega.

Lp Tina



< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 5.6.2006 14:27:14 >


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 1204
   RE: Februarčki 2006
5.6.2006 15:58:47   
tinkatonka
Evo ura je 16h, moj sin pa še vedno spi, je pa že 5 ur odkar je nazadnje jedel.user posted image  Vsake toliko časa grem pogledat če še diha, in vidim da spi kot top. Oh sinko moj, jaz bom na pol plešasta do 30. rojstnega dne od skrbi.





_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 1205
   RE: Februarčki 2006
5.6.2006 16:10:27   
taja27
ursa_p fotke so res ful dobre, se niti ne čudim, da so bile nagrajene. Gal je pravi srček, kuže so pa itak fenomenalne. moj Sandi pravi, da bo naš naslednji pes tudi boksar, ampak kar popizdim, ker sploh nočem mislit na to, da mojega Maxa enkrat ne bo več. sem čist preveč navezana na njega. novembra bo star 11 let in so ga začele že zadne noge matrat, tko da kar izgubi ravnotežje. bogi!!

Sazi ja venm, da je imela ta barva vozička, ki jo imate vi, dodatno ta vložek za manjšega otroka. naš voziček je deep red barve in je na žalost brez tega vložka. bomo pa še malo počakali. sicer je pa Ava tolk velika, da ne bo treba več dolgo čakat.

sarazan upam, da z vašo Saro le ne bo prehudo. je res zoprno, če ima otrok razne alergije. sinek od moje prijateljice je tolk bogi, ker ful stvari ne sme jesti. njej se pa srce trga, ko mu mora razlagat, zakaj on ne sme jesti torte, drugi otroci jo pa lahko. amak mi držimo pestke za vašo Saro, da ne bo prehudo.

vožnja z avtom tako me je bilo strah, kako se bomo vozili v MB včeraj, pa je Ava zaspala že po dveh minutah in spala do cilja. bravo Ava! tudi skoraj celo pot nazaj je prespala. je bila pa precej razdražena na birmi oz. kosilu, saj so vsi rinili vanjo. res ne vem, kako da ni ljudem jasno, da pač otroku ne paše, če ga kar naprej nekdo vleče za rokice, nogice, ga ščipa v lička ... je kar naprej neki jokcala in kričala. pol sm pa šlišala komentar, da se vidi, da smo jo ful razvadli. hallloooo! mah brez veze, da sploh komentiram.

se beremo 

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 1206
   RE: Februarčki 2006
5.6.2006 16:14:59   
Bonnie_RR
Tinkatonka, ne se tolk sekirat... Boš res kmal plešasta!user posted image Hecam se...

Moj ima tud včasih take čudne dneve. Včeraj je imel npr. samo 4 obroke v celem dnevu (ob pol 6h, ob 10h, ob 2h in 15 do 6h). Pa vmes tudi ni vseh 150ml pojedel pri vsakem obroku. Sem pričakovala, da bo danes ponoči prej lačen, pa je jedel šele ob 5h. Pa se nič kaj ne sekiram... Mu že tako ustreza. Nikoli pa tamalega nisem budila za jest.
Tvoj Anej se je zgleda odločil, da bo trenutno manj jedel. Po mojem ima to samo neko obdobje in ga bo kmalu minilo.
Če te pa vseeno ful skrbi in si ne moreš na noben način pomagat, pa pediatrinjo pokliči in jo povprašaj za nasvet.

LP




_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 1207
   RE: Februarčki 2006
5.6.2006 18:29:42   
marty5
Ojla,

kak dan je danes.....kup opravkov, ampak smo bili pridni in vse uspešno opravili user posted image . UZ kolkov je bil b.p. in ne rabimo več povijalke....končno! Sicer pa po pravici povedano, sem gulfala zadnja 2 tedna in mu jo že redno dajala dol.

Naročili smo tudi torte - najino poročno in Jernejevo za krst. Pa še jerneju krstno svečo smo kupili ter tisto pregrinjalo namesto prtička, o katerem sem prej spraševala....Sarazan hvala za odgovor - na koncu smo tisto vzeli, ker prtičkov sploh nimajo, kljub temu, da sem obredla vse 3 trgovine, ki jih premore naša Obala, s to vsebino.

Ta teden bo sploh nor - jutri imamo priprave za krst. Moti me le ura - ob 20ih, ko ravno dajem Jerneja spat....bo prišla tašča čuvat, jaz bom pa malček zamudila. No, sej stanujemo 100 m od cerkve. Ga pa bom prvič pustila v varstvu in mi je kar čudno....sem smešna, vem. Tašča pravi, da bom po Novem letu morala pomirjevala začet jemat, ker bom mogla v službo in pustit Jerneja njej user posted image .
Pol pa nas ta teden čaka še Jernejevo cepljenje, midva greva na obnovitev plesnih vaj (sva redno hodila kaki 2 leti, ampak tudi veliko pozabila od takrat) - sva vzela par privat ur, da se malo "spleševa" user posted image . Pa jaz imam G in še en kup drugih zadev...skratka bom rekla le pestro, da ne utrujam preveč!

Tinkatonka - pri jerneju je kak dan podobna zgodba. Se dere in hoče jest, mu dam, veselo zagrabi, pol pa jok! Nič mi ni jasno. Pol ga dvignem, pomirim, malo zamotim in poskusiva spet - takrat poje. Veš kaj mislim - če bi dojile itak ne bi vedle, koliko je pojedel in se ne bi sekirale. Tako pa točno vidimo, koliko je v flaši in zganjamo paniko. Pač niso vedno enako lačni - kak dan potrebujejo enostavno manj. Drugače si jaz ne vem razložit. Sploh pa vidiš, da imamo vse iste probleme - tiste, ki ne dojimo. Ne sekiraj se - sicer pa "sivimo" kar skupaj user posted image . Moj mali falot mi da popra!

Alergije - ja, pri nas imamo našega tatija, ki je tudi alergičen na vse živo. Trenutno ima težave s cvetnim prahom. Vsako leto ista zgodba! Tako daje zdaj ful vesel, ker dežuje in ni toliko tega v zraku. Lani se je šel testirat še na Bled in so mu ugotovili alergijo na 100 in eno stvar. Lahko le rečem, da smo bogi mi, če bo Jernej prevzel očetove alergije...zaenkrat nič na kaže. Trkam....tok tok.

Kile, kile, kile..........spet bom stem morila. Pojma nimate, kako sem slabe volje zaradi tega user posted image user posted image . Sem si namreč šla kupovat kopalke - enodelne, ker si zaradi strij po moje nikoli več ne bom mogla privoščit dvodelnih kopalk. Sprobala sem enih 7 različnih modelov in v vseh sem kot en........krompir! Drugega ne morem rečt.......V bistvu niso niti problem te kile (še vedno 4+), ampak odvečna koža, špehec in razširjeni boki......Najraje bi bojkotirala plažo letos. Pol pa vidim ene mamice (npr. danes, ko smo bili na UZ k0olkov), ki so kot manekenke.....Uh, boljše, da neham.

Tako - grem pospravit malo okrog, pol pa je že itak na vrsti večerno kopanje, uspavanje ipd. Moj dragi pa bo spet cel večer ponavljal tisto poročno zaobljubo.ma je smešen user posted image user posted image user posted image . Hodi okrog z listkom in bere na glas. Jaz se je sploh ne rabim učit, ker jo vem na pamet že samo od poslušanja njega. Stavim, da jo bo itak pozabil, ko bo napočil trenutek in jo bo kr prebral. Ti moški user posted image

Lep večer!

Vprašanje za tiste, ki hranite po flaši - na koliko časa bi morale menjati stekleničke? Jaz imam 5 stekleničk in jih še nisem zamenjala - nobene...sicer zgledajo še ok, ampak mislim, da bi bil čas, da jih zamenjam......Katere pa uporabljate? Jaz imam Aventove, ampak bi zdaj raje šla na NUk, ki ima bolj ortodontske cuclje. Izkušnje?

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 1208
   RE: Februarčki 2006
5.6.2006 20:44:53   
sazi
samo o flaškah: tudi mi imamo Aventove in ne vem, zakaj bi jih menjala. jasno mi je, da je potrebno po nekaj časa zavreči cuclje (samo itak ni problem, saj je prehajal z 1 na 2, pa na 3, zdaj imam tudi takega s spremenljivim pretokom, potem pa računam na mmehke in kasneje na trde nastavke), ampak kolikor vem, stekleničk ni potrebno zamenjat.
Tinkatonka: tudi Lev je danes zelo malo pojedel, pogosto joka, ko bi moral jest in včasih mi ga potem uspe pomiriti, včasih pa pač ne je. Tdi s spanjem ima hude težave. Zadnje dni zaspi še čisto samo v vozičku, pa še to po nekaj kilometrih prevažanja. Če se ustavim, ga kar pokonci vrže in takoj začne prestrašeno jokat - no, ko zaspi pomaga tudi, da čisto na rahlo guncam voziček.
sarazan: upam, da Sara nima kakih bolj kompliciranih alergij. Saj vem, da si pisala, ampak se zdajle ne spomnim - je imela fleke, mozoljčke,...?Kaj? Lev ima na nogah 4 take hrapave flekce in malo rdečine na vratu. Sem tudi razmišljala, če bi bilo treba kaj ugotavljat glede alergij, pa ne gre nič na slabše, se mi celo zdi, da se madeži na nogicah manjšajo.

zdaj pa letim študirat...

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 1209
   RE: Februarčki 2006
5.6.2006 21:28:27   
sarazan
Sazi... Sara ima tudi take suhe flekce po nogah, ampak to je le suha koža (ki je pa značilna pri alergičnih otrocih). So mi rekli naj kar z Bepanthenom mažem. Pa izogibat se moram otroškega olja! Boljše je mleko ali losijon za suho kožo.

Drugače ima pa Sara na licih rdeč flek (kot, da bi zafarbala), potem se naredijo še pikice - ne mozoljčki, potem se pa vse skupaj začne luščit - kot suha koža.
To se ponavlja že ene 2 meseca. Pa sploh nima nekega rednega intervala. Včesih je čist lepa koža, potem pa kar izbruhne, traja par dni in je spet mir.

A ja, pa po čelu se ji tudi naredi isto. In če to zdrgnem s tetra krpico, ko jo umivam, se potem kar take kapljice naredijo - kot, da bi zašvicala, potem se posušijo in izgledajo kot rumene krastice. Ampak samo na čelu user posted image .

Če se ti zdijo sumljivi flekci na Levovem vratu, kar sforsiraj alergološke teste. Baje je zdaj toliko alergij, kot še nikoli. In to na vse možno.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1210
   RE: Februarčki 2006
5.6.2006 21:41:02   
ninaki
Hej mamice,

Cestitke za nove dojencke user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa za rojstne dni tudi user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa tudi vam, Ursa_p, za nagrade user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz sem bila zadnjic v kinu s prijateljico. Sem mojima moskima nastimala toliko za jesti, da je bilo za ziher in se prevec, da sem se lahko v miru sprostila in ne mislila, da bo tamali lacen. Moram reci, da mi je prav pasalo!!!! Bo treba se kdaj ponoviti, ker sem pol ZELO dobre volje in nic ne tecnarim user posted image Vsake toliko mi ven udari pospravljalna tecnoba. Jaz sem v nosecnosti, ko sem bila doma, vse sama delala - se mi je zdelo nekako logicno, ce sem pa doma. NAPAKA!!!! Se je moj dragi tako razvadil, da zdaj kar popizdevam!!!!

Kapljice Gas Bimbi - sem jih imela in so mi bile fajn. Cuko, upam, da bodo Galu pomagale. Jaz sem jih ukinila pred 10 dnevi.

Tudi Enej se je zacel bati. Se posebej moskih. Ko ga kdo ogovori, naredi tako sobo, da je joj. Zdaj je odkril vriskanje in se mu zelo fajn zdi. Zjutraj imamo po novem vriskalno seanso. Pa v soboto je zacel brrrr z usti in slino delati. Tudi to mu je ZELO vsec.

Lasje, groza!!! Mi ne bo nic na glavi ostalo. Sem si ze zacela kaso kuhati. Upam, da bo kaj zaleglo.

Enej je zadnjic polulal sobo pri zdravniku, danes pa spustil se en curek. Se je zdravnica ustrasila za svojo frizuro user posted image
Fleki kakcev so sli dol user posted image user posted image user posted image Dash tekoci totalno zanic. Je vse gor ostalo kljub mazanju vsakega fleka posebej z odstranjevalcem madezev. Zdaj uporabljam hoferjev prasek + odstranjevalec madezev in je slo to rundo vse dol.

Druzba...ja, je drugace. Predvsem veliko prilagajanja in utrujenosti z moje strani. Sicer sem bila ze prej bolj ali manj samotarka, zdaj mi pa Enej druzbo dela user posted image

Jok v avtu...vcasih, ko je zaspan, pa ne more zaspati. Drugace pa uziva. Ko joka, mu pomaga, ce mu pojem mi se imamo radi user posted image To mu po navadi pojem doma, ko ne more in ne more zaspati. Se vedno umiri.

Sarazan, drzimo pesti za Saro!!!
V petek sva z Enejem spoznala februarcici Tajo in Avo user posted image user posted image user posted image Prav lepo sta nama popestrili dan. Obe sta fajni punci!!!
Petek in soboto sva prezivela v Zagrebu. Skoda le, ker je dezevalo, je bila ravno razstava cvetja, samo nismo sli zaradi dezja in vetra. Jaz sem sla koncno k frizerju. Sem bila ze cisto zacupljena in sem komaj cakala. Pa mal sem spremenila barvo - joj kolk pase sprememba user posted image

Punce, vam povem kaj smo danes imeli. Tako sem razpizdena in besna, da se bom kar spat odpravila, da se skuliram. Enej ze kaka 2 tedna driska. Pa strajkati je zacel glede hrane (enako se je dogajalo pri nama - jok in stok za lakoto, mu dam za jesti, 2x potegne, pol pa spet jok in stok. Pa opleta pa joka pa se ga sploh ne da pomiriti. In kar ni hotel jesti ali pa je prespal obrok.) Skratka, sem klicala pediatra in mi sestra rece, da ni kaj za narediti, edino, da je treba spremljati tezo. OK, ga peljem naslednji dan k zdravniku. Ga stehtajo, zdravnica celega precekira - vse OK, nama da napotnico za kri in vodo. Kri jemati dojencku je precej neprijetno. Mu je tako prst stiskala, da je uspela vsaj malo napolniti epruveto. Enej se pa drl kot sraka. Nic ni pomagalo, ne petje, ne pogovarjanje, nic, nic, nic. No in klicem popoldne za izvide - kri OK, 1. del urina OK, za drugi del moram poklicati jutri. Naslednji dan greva spet - katastrofa!!!! Teza 20g manj od vceraj - me pediatrinja pomiri, da je lahko tudi od lulanja (je ravno luzico sredi sobe naredil - v loku je odneslo user posted image ). OK, greva domov, poklicem zvecer za 2. del urinskih izvidov in mi recejo, da ni vse OK in da naj pridem ta teden. Greva danes. Punce, poslusajte tole. Prisla sva 10 cez 1, iz ambulante sva sla 15 cez 4!!!!! Jaz sem bila tako razpizdena, da to ni res!!!! Kao, sva 5. na vrsti, vmes pa slo notri kakih 10 otrok, seveda na drugi strani, kjer so bolani otroci. Mi na tej strani pa cakali, cakali, cakali. In pol ena pametna sestra pripomne, pa kaj vsi tuki nekaj cakajo???!!! No in pol je ena, ki je prisla za menoj, dobila svoje recepte. Pol grem pa jaz vprasat kaj je zdaj, da midva cakava ze 2 uri in da to ni vec res. S tem, da mi je sestra, ko sva prisla, rekla, da naju bo probala prej notri spraviti, ker je Enej majhen. No in pol sva sla notri po hitrem postopku in se v ambulanti cakala kake pol ure!!!! Da ne govorim o tem, da sva z Enejem ze pela, se pogovarjala, se je ze jokal, odspal rundo na mojih rokah, jedel (sicer ne veliko, saj je bil sunder), pokakal. Ko sva prisla v ambulanto, je pa tako zacel jokati, da smo ga komaj umirili - jasno, grozna lakota. In sem rekla zdravnici, da cakava ze celo vecnost. Veste kaj mi je rekla??!!! Da je ona vmes oddelala ze kakih 20 otrok in da so sestre pozabile na naju???!!!! Sem bila tako besna, Enej se drl kot sraka. Ko sva bila fertik sem ga za silo oblekla in ga kar tam podojila. Me ni cisto nic brigalo, ker kar je prevec je pa res prevec. Pa da ne boste mislile, da naju tista sestra ni videla, ko sva cakala v cakalnici. Seveda naju je, samo briga njo. Midva sva se notri (v prostoru pred ambulanto) dojila kakih 20 min, pa se prej oblacila kakih 5 min. V tem casu ni sel notri NIHCE od zdravih otrok!!!!!! Pa so cakali zunaj. Sem se odlocila, da od sedaj naprej vedno vprasam koliko bo za cakat. In ko bo rekla 5 min, bom po 5 min prisla tja in ji zatezila. Ker to ni vec res!!! Enej je bil cisto razdrazen, da ne govorim o podrtem ritmu. Katastrofa!!!!! No, drugace pa se vedno driska. Urin morava dati se enkrat. Pol bomo pa videli. Vsaj teza ne pada vec. Me je prav skrbelo.

No, zdaj pa grem spat, da bo konec tega dneva user posted image Me je kar precej utrudilo in iz tira vrglo vse skupaj.

Zelim vam mirno noc.

Nina






(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1211
   RE: Februarčki 2006
5.6.2006 22:01:29   
ursa_p
Cer!

Tinkatonka ... ne sekiraj se, ce spi 5 ur ... Galu se to veckrat dogaja, potem pa zelo zelo lepo je ... niti ni pozresen, ampak prav lepo je. Tako da bi jaz na tvojem mestu Aneju zacela dajati hrano na vec kot 3 ure ... no, sej sem ti ze ZS poslala.

Sarazan ... sta se narocili v Reviti? Tam delajo teste za vec kot 100 stvari.

Alergije ... jaz imam kar hudo alergijo na cvetni prah in takrat tudi alergijo na pasjo dlako, slino, na SVOJ izcedek iz nosu ... pa se kej bi se naslo (sem zadnjic probavala ce sem alergicna na Maticevo slino, pa je bila ena mala reakcija - noro) ... ampak to izkljucno v casu alergije na cvetni prah. Maticu so odkrili alergijo na prsice, pa je nima na prsice, ampak kar lepo na prah (po mojem mnenju), ker ima alergijo SAMO v kurilni sezoni (takrat je pa tudi najvec prahu v zraku). Galu so v bolnici naredili teste za mleko, jajce in moko, pa ni bilo nobenih sledi alergije - to so pregledali s krvjo.

Vsem, ki imate se vedno probleme s krcki ... imam en predlog .. sem se danes spomnila, ko sem Gala kopala. Jaz vam priporocam, da otrocke, ko imajo res hude krcke in ce ste doma, date v cebricek kopat ... marsikatera mamica mi je ze rekla, da je njim samo to pomagalo ... pa ce je bilo sredi dneva, pa sredi dneva (ponoci jih res niso kopale). No, sicer se en predlog, ampak se ga glede na hude tezave nekaterih splaca poiskusiti.

Cuko, Sarazan in se katera ... jaz bi tudi geslo za album, da vidim vase soncke.

Kopanje ... zadnje dni ni vec tako zabavno ... sicer ni slabe volje, ampak je cisto miren ... ne vem zakaj.

Ninaki ... sem pa upala, da prides danes v zajcjo ... sva se imele s Tinkatonko prav super ... zdej je tko, da mi prav pase druzba novopecenih mamic ... k zdej je tema otroci najbolj zanimiva (no, pase tudi kaj drugega premlevat ... hehe).
Imam pa se en predlog zate ... pri nama je bilo isto glede hranjenja, lacen, pa ne jest ... pa je pomagalo to, da sva se zacela dojiti leze ... fantki so baje veliko bolj obcutljivi in hocejo mir pri hranjenju. Poskusi leze ali pa kako drugace spremeni pozo dojenja.

Sem polna predlogov, ampak jaz probam vse, kar mi predlagajo, da si le olajsam zadeve ... pa v glavnem nekaj ze pomaga.

Ok, zdej pa dost. Me Matic caka, da naredi za sluzbo se nekaj.

Sem dala slike razvit v efoto, pa jih je skupaj 300 za 2 meseca in jih posilja ze ene5 ur, pa je malo dlje kot na polovici. Je pa res, da je bilo vsega skupaj okoli 750MB, kar je pa tudi ogromno.

No, se pisemo.

Ursa

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1212
   RE: Februarčki 2006
5.6.2006 23:09:04   
Kami
Čao punce!
Evo, jaz sem danes tud s 100 opravki za sabo in sem čist utrujena. Upam, da mi bo za seminarsko ostalo kaj energije jutri dopoldne, če bo Evan pridkan. user posted image  
Danes smo bili drugič cepljeni. Hrabro prenesli. Ninaki.. jaz sem čakala 1 uro, pa se mi je že malo frkljalo in ravno, ko sem hotela pop**** so me poklicali noter. Ja, ni jezik za šparat v takšnih trenutkih....
Mere... pri skoraj petih mesecih smo na 5800g in 63 cm. Manekenske mere ni kaj... user posted image  Se redi, ampak počasi. Je pa zadovoljen otročič, to se mu vidi. Bolj, kot je bil prvi, se mi zdi, al pa tako mislim, ker tako lepo prespi noč, prvi mi ga je pa sračkal do nezavesti (moje user posted image ).
Mir pri jedi.... ja, pri nas je ta ful pomemben. Recimo popoldne mi vedno poje manj, ker je zaradi Liama ponavadi kak šunder v stanovanju. Pa verjetno sem tudi jaz bolj nemirna, po moje to čuti, čeprav jeva po flaški. Je bil tudi Liam zelo občutljiv. Sem ugotovila, da je dobro, da ga močno priviješ, skoraj stisneš k sebi, čez rokico, da čimmanj miga. Se mi zdi, da se tako umiri in lepše pije. Naš zdaj ponavadi kar zbaše 180 ml na obrok, pa poglejte na kakšni teži smo user posted image .
Lasje... jaz sem bila prva, ki sem začela jamrat o tem. Sem si kupila Fitoval kapsule in šampon in lahko rečem da je po enem mesecu FUL boljše. Ne vem ali zaradi kapsul in šampona ali so se lasje popravili sami od sebe, ampak mi je vseeno. Glavno da se ne počutim kt pleška.
Pa velika novica: kupila sem mašinco za striženje in postrigla Liama včeraj. Čist zadovoljna, čeprav me je bilo strah. Ja, pri dveh fantih se že splača tole kupit, sem zračunala, da bomo v 10ih letih prihranili več kt 250 čukov za frizerja....user posted image

Sicer pa se mi obeta pester teden: jutri greva z možem v kino, pojutrišnjem na eno žurko, v petek pa se dobimo s sosedi za tarok (Ninaki... vadim za naše srečanjeuser posted image ), v soboto pa izpit. Ja, za družabno življenje res nimam pripomb, izpit me pa skrbi (ampak bojda je glavno, da imaš seminarsko ok, upam, da me bo to rešilo user posted image ). Se ful pozna, da mi oba otročka lepo spančkata že ob 20h in se potem sploh ne zbujata, pa imam čas za marsikaj. Sam utrujena sem mal včasih user posted image . Pa varuško imam ful v redu eno punco že 3 leta in jo ima Liam ful rad.
Ej, uživajte v tednu in se beremo kaj!



(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1213
   RE: Februarčki 2006
6.6.2006 0:31:04   
Bonnie_RR
Samo na hitro glede zdravnika...

Midva pa za razliko od vseh ostalih še na nobenem pregledu nisva čakala več kot 5 minut. Danes npr. sva prišla, se za minuto vsedla, oddala kartico in sva šla že noter k zdravnici. Sem ga kar tam slekla. Se pri nas res držijo ure, jih morem kar pohvalit glede tega.user posted image Bi pa jaz verjetno znorela, če bi 2 uri s takim malim otrokom čakala na pregled (tudi, če bi bil ves čas miren kot miška). Sploh še, če bi potem še ugotovila, da so me ves čas ignorirali na celi črti...

Mene je pa danes nekaj drugega razjezilo. Pri nas zdaj velja drug režim, ker otroški dispanzer prenavljajo (trajalo naj bi do avgusta) in so prestavljeni drugam. Pa je tam bolj ozek hodnik, par stolov in ena malo večja previjalna miza. Pa midva prideva in so 3 mamice z otročki čakale. " z otokoma v naročju, ena pa z otokom na previjalni. Previjalna miza pa naložena z vsem mogočim (kar sodi in ne sodi tja). Ker sva šla tako hitro noter, previjalne še nisem rabila, vendar pa je bilo isto, ko sva prišla ven. Sem kar stvari odrinila malo vstran, dala Nika gor, ga porihtala in oblekla. Pa še en voziček sem morala odmaknit za meter stran, da sem se sploh s tamalim v naročju dokopala do stola.

Mislim...user posted image Res me do skrajnosti razp... take, ki so tako neuvidevne do drugih mamic in ki mislijo, da so same tam in da druge ne obstajamo.
Malo večjega otroka že lahko na kolenih preoblečeš, takšni kot so naši pa še ne sedijo in jih ne moreš v luftu preoblečit...


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 1214
   RE: Februarčki 2006
6.6.2006 0:34:37   
Bonnie_RR
Joooooj! Sej sploh ne znam več pisat... Se opravičujem za neštete napake. Otok = otrok, pa " je 2...

Se vidi, da je že pozno, jaz pa že vsa zaspana...

Pa lahko noč!


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 1215
   RE: Februarčki 2006
6.6.2006 9:54:34   
Eviii
predlagam, da odpremo novo temo, ker smo že na strani 49... bom kr jst kot tajnica to storila, če dovolite.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 1216
Stran:   <<   < Prejšnja stran  45 46 47 48 [49]
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 47 48 [49]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?