|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2006
29.5.2006 23:14:57   
natalia
zdravo,

danes mam malo energije še preden padem v posteljo!user posted image

Krst: mi ga imamo ta teden v soboto, z botrco sva naredile vabila z njeno sliko in verzom, za povabljene pa sva dale narediti okrasne škatlice z njeno sliko. Slikale sva jo v oblekici, jo bom dala v album, noter pa lepa slikica z zahvalo, datumom in par čokoladnih bombončkov. zelo sem ponosna na mojo pupico, ker gre h krstu. to je zame ( sem zasledila razpravo) nekaj zelo pomembnega, ker jo takrat cerkev sprejme za svojo, tako kot je nas. čeprav smo verni, ne hodimo vsako nedeljo k maši, gremo pa dvakrat na leto. oba sva vzgojena v tem duhu, in ker sva trenutno oba odgovorna za njeno dobro in ji želiva dobro, sva jo krstila v tem duhu. upam, da nama bo kasneje sledila...

gosta hrana: jaz ji že dajem kuhano in pasirano jabolko, hippove kašice jabolko, korenček ( obožuje ga), jabolko in korenček, edino banano smo še zaenkrat ukinli, ker jo je zaprlo. dala sem ji že tudi jabolčni in korenčkov sok, razredčen s prekuhano vodo. dajem ji jo okrog 11. ure, poje pa velikooo in je zelooo rada, samo ne pretiravam. odpira pa usta kot ptiček! nekaj časa ji bom še zdaj dajala to, potem pa počasi rižolino, razne mlečne kašice s sadjem.....

rokice in nogice:tu pa je cela fora! ker že kar vredu sedi vidi svoje nogice in se z njimi pogovarja, ko pa leži se vleče za prste na nogah, včasih tako potegne, da jo zaboli, pa ne ve kdo jo vleče!!user posted image  danes je poskusila vtakniti palec na nogi v usta, samo je na sredini obupala. rokice so pa itak non stop v ustih, včasih tako globoko, da ji gor požene.pa vedno ma slinaste, ne folgam je brisat!

čebljanje: že dva dni se tako pogovarja z mano, da ni čudno da je dež!! non stop nekaj čeblja, take dolge zvoke, daaaaaa, iiiiiooooooo, geeeeeee, prava fora, menda je ugotovila, da to ona dela in ji je všeč!user posted image  prava klepetulja!!

sedenje:mi že kar konkretno silimo gor, sicer imamo na vozičku na najnižji stopnji ležišče, ko pa je na rokah pa kar sili naprej in se dviguje, je pa res; ko se dvigne je tako močna, da ima hrbet zravnan in ravno sedi, če jo le držimo. ne prakticiramo še tega pogosto, pa poskušamo jo imeti v ležečem položaju, ko je sita, ker če sedi, ziher bruhne.

stolček Bumbo:mi ga imamo, je kar dober za vsak dan za max.10 minut, ker potem se že nič ne premika in bognedaj, da bi ona pri miru sedela v tistem stolčku! ta stolček bom potem dala v stajico, dokler ne bo sedela.

oblačenje: pa kaj vaši tudi tako histerično jokajo, ko jim slačite ali oblačite rokave? pri nas vedno !! le kdaj se bo to končalo, kakšna ideja, kako rešiti situacijo?
 
uspavanje: Kami , absolutno se strinjam s tabo glede uspavanja! jaz mojo nosim podnevi ko budalo! ne zna se sama uspavat, oz. zaspat. ima točno določene ure, ko postane sitna in dobi male okice, takrat je gotovo, jo moram gor vzet in nosit sem in tja, pa ne samo to, tapkat jo moram po riti, da se trese!!user posted image  sem probala, tako kot si napisala - takrat je bila šele štala!! jokala je tako, da se je čisto razbudila, potem pa je bila še bolj sitna kot prej!! ne vem, kaj bi!!   čudno pa je to, da jo zvečer na pol budno dam v posteljico in zaspi, zdaj pa ti bodi pameten!user posted image  aja, pa hrup!! tako je občutljiva, da sliši vse in se takoj predrami!! nikoli je nisem navajala na tišino pri spanju, pa očitno ni nič pomagalo, zdaj pa računaj tri pse imamo pri hiši in dovolj je da eden zalaja je že gor!! pa še 6 nas je pri hiši, ziher kdo zaropota!

spanje ponoči:  po težavah s hrano, se je sedaj stanje umirilo (zaenkrat), po kopanju in zadnjem hranjenju jo dam spat od 21.30-22.00, zbudi se okrog 4.00, se nahrani in zaspi do max.7.00,  kako naj jo prepričam, da bi spala vsaj do 8.00?imate kakšno zdravilo?jaz bi zjutraj spala, da bi se mi mešalo!!

hranjenje ponoči: kaj so med nami že katere, ki prespite noč? mi imamo še 1-2 hranjenji na noč. kaj pa ve?
 
obračanje:obračamo se iz trebuha na bok,včasih na hrbet, med previjanjem jo včasih šemidva zanese iz hrbta na bok.user posted image

joj, počasi mi zmanjuje energije... moram hitro pisat...user posted image

pitje tekočine:naša spije toliko tekočine, da jo nonstop previjam!! tako ima rada komarčkov čaj, jabolčni in korenčkov sok, da se ji kar okice svetijo ko vidi flaško za čaj.

avtosedež: midva bova kupila nov avto in bova vzela zraven pe avtosedež, zdaj punca tehta 7200 g in ima 65 cm, kateri avtosedež priporočate? jih še imate v lupinici ali v avtosedežu?
 
stajica:za krst bo Eva dobila stajico od babice in me zanima, če je kaj možnosti, da se bo v njej zamotila vsaj za 5 minut sama? ker imamo blazne težave, ker rabi vedno nekoga zraven, ki jo gleda in animira - in največkrat sem to jaz, ki še včasih na Wc ne morem čez dan... kaj naj naredim, da se bo zamotila sama?
 
stolček za hranjenje ali ležalnik:premišljujem ali naj kupim novi ležalnik za hranjenje ali stolček za hranjenje, ležalnik imamo nov doma pa je popolnoma zanič!!, če bi vedela, kako dolgo je ležalnik v uporabi za hranjenje bi kupila novega::kaj pravite ve?
 
tako, zdaj imate kar dosti dela zaenkrat, meni pa se je baterija spraznila, grem se napolnit v posteljo do jutra ( če verjameš)!!user posted image user posted image


lepo spimo!!!!!!!!!!!!

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu petrina28)
Neposredna povezava do sporočila: 1126
   RE: Februarčki 2006
30.5.2006 9:00:53   
marty5
Oj,

mi smo se ravno naročili jutri na sistematski. Ne vemo še, če se bomo cepili, ker sem jaz malo bolna - bo jutri zdravnica ocenila in morda tudi pozdravila (je namreč tudi moja zdravnica user posted image ).

Natalia - mi zadnje čase spimo celo noč (od cca 21 do 7), ampak je to pri nas malo po aprilsko - neki časa drži, potem pa je kak dan, ko se zbudimo 1× ali 2× vmes.....

Oblačenje - vik in krik tudi pri nas. Pa ne vedno, le zvečer po kopanju, ko je že sit vsega in se dere, kot da ga ven s kože dajem.

Sarazan - upam, da ste že zdravi doma. Od kar sem prebrala o bolni sari si non stop razkužujem roke - sploh zdaj, ko sem bolna....

Pri nas lije kot iz škafa in spet smo obsojeni bit doma....joj, bo pestro jutro!. Z Jernejem moram non stop govorit, če ne se fant takooooooo jezi user posted image . Zvečer sem dobesedno out od njega...
V album sem dodala neki novih slik - zaradi debate o zlorabah, sem dala vse pod geslo. Je isto kot zadnjič (tiste, ki ste me vprašale).

Šibam, ker je mali mož v naročju in se je naveličal tipkat user posted image



_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 1127
   RE: Februarčki 2006
30.5.2006 9:09:23   
Eviii
dan...
joj, kako lije pr nas user posted image ... spet ne bo nič s sprehajanjem. bomo pa kej druzga delali.
včiri so nam prpeljali mizo in stole v novo stanovanje. res ne morem še verjet, da sva končno našla stanovanje in da se bomo kmalu selili.
natalia, ti si pa res odprla veliko novih tem in vprašanj. pa pojdimo lepo po vrsti vse komentirat.
mi bomo dejana krstili na švedskem, 15. julija. sicer jst nisem verna. moj možek tudi ne zahaja pogosto v cerkev (oni so protestanti), je pa to ogromnega pomena za njegovo mamo. še predvsem zato, ker imajo župnika v hiši (njegov stric). in smo se odločili, da bomo to izvedli na švedskem. pri nas smo se poročili, gor bomo pa ta del opravli. jst sm možeku že v user posted image  povedala, da nej se sam odloči, al hoče, da otročka krstimo al ne. najprej je bil neodločen, pol sva rekla, da ne bova, pol se je pa odloču, da je najbolše, da ga krstimo. ta stvar je pač rabla razmislek pr nas, ampak zdej smo pa trdno odločeni v to.
rokice in nogice so tudi za dejana sila zanimive. najboljši je takrat, ko skuša kar obe pesti hkrati v usta stlačit. takrat se mu morem res od srca nasmejat user posted image . je pa res, da postaja vsak dan bolj spreten.
dejan čeblja že kr neki cajta. se z vsemi full pogovarja. in postane pravi tečko, če ga noben ne posluša. se kr neki začne bunit. in takrat zahteva pač pozornost in se more nekdo začet z njim ukvarjat...
kar se tiče oblačenja, je to pr nas cel projekt. na previjalni se zvija in se prou bojim, da mi bo enkrat dol zletu. ko ga slačim, je vs vesel. ko pa ga oblačim, je pa jok in stok. hoče bit nagec. in non-stop mu je full vroče. večinoma ga imam v samem bodiju s kratkimi rokavi. drugače kr njuri in se dere, ker mu je vroče. no, te dni, ko dežuje, ga malo več oblečem, da se ne prehladi.
pri uspavanju jst uporabljam podobno taktiko kot kami. zvičir ga dam v postlco (ponavadi med deseto in enajsto). neki cajta se ukvarjam z njim, pol pa grem na kavč (zaenkrat še spi v dnevni, dokler ne gremo v novo stanovanje). in on se še kr neki pogovarja sam s sabo. če se začne jokat, mu jst in možek od daleč malo prigovarjava. ponavadi po enih 10-ih do 15-ih minutah zaspi. in to pr nas funkcionira kr dobro user posted image .
ponoči se ne zbujamo več. ko zaspi, se zbudi nekje med šesto in sedmo. se podojiva in potem z možekom spita še do naslednje runde, med osmo in deseto. mama pa ponavadi vstane, razen če ni pretirano utrujena. takrat se malo pockrlja s fantoma user posted image .
mi imamo posvetovalnico v četrtek. da vidimo, kolko smo zrasli... zdi se mi, da dejan tehta zdej okoli 6,5 kg. zaenkrat ga imamo v avtu še v lupinici. imamo pa že avtosedež BebeComfort od 9-36 kg (tak, ki se mu da odstranit hrbtni del in postane jahač), ampak ga še nismo uporabli. tudi dejan zna že počasi sedet, pa bomo vseeno nadaljevali še malo z lupinico.
tolko od nas. sm se kr razpisala, da sm odgovorila na nekatera natalijina vprašanja. lep, pa čeprou deževe, dan user posted image .

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 1128
   RE: Februarčki 2006
30.5.2006 9:51:24   
BaGSi
Joj kakšen dež...user posted image

Spanje
- danes se je dama zbudila ponoči 4 krat, pa ne vem ali bo luna ali kaj ji manjka... user posted image sem kar zdelana. Sicer pa gre spat med 20.00 in 21.00, se zbudi 2 krat in vstane med 8.00 in 9.00.

Avosedež - milsim, da je priporočljivo, da so otročki do vsaj 9ih mesecev v lupinici oz. avtosedežu, tako, da sedijo v nasprotno stran vožnje (no uradno do 1 leta, ampak je običajno to kar težko izvedljivo)

Tekočina - pri nas se samo dojimo, ker po flaški preveč teče in se ji zaleti...

Sedež za hranjenje- ti ga kar kupi, mi jo že damo not kadar ji dam kašico - na položaj za spanje. Imamo pa Prima Pappa in je super - sedaj vidim kako sem ga pogrešala pri Boru.

Ležanje, sedenje - naša leži samo, če je v posteljici oz. na tleh na blazini; drugače abolutno hoče v kar visok položaj - polsedeč, ker drugače znori.

Obračanje
- tudi Anja je prava vrtavkauser posted image

Čebljanje - naša je ugotovila, kako je super če vrešči . In to zeloooo glasno - tako da tašča misli, da jo dajemo iz kože user posted image

Mi - včeraj sva imela 7 obletnico poroke in mi je možek prinesel šopek čudovitih vrtnic - da ga malo pohvalim...

Sarazan
- upam, da je Sara bolje.

Oblačenje - Anja pa je kar pridna (v napsotju z Borom, ki se nikakor ni hotel oblačit in je bilo zelo hudo). Razen po kapanju - ko pa res protestira.

Bumbo - tukaj je link <http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=160188&DisplayType=0>
kaj mislite?

Moja sestra bo danes sprejeta v porodnišnico in pričakujemo prvega nečaka - verjetno bo danes ali v naslednjih dneh carski rez Jupiii, se že veselimo!!!

LP vsem!!!


(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 1129
   RE: Februarčki 2006
30.5.2006 12:16:50   
sarazan
Moja Sara je zdrava. user posted image  Nima več vročine, driske tudi ni, pa živahna je tolk, da bo vse za nazaj nadoknadila user posted image .
Hvala vam za vse lepe misli in držanje pesti. user posted image
Sem se pa res tako ustrašila, da vam povedat ne morem - prvič bolan otrok in nobenih posebnih osebnih izkušenj.... Ja, vse moramo dat to enkrat čez.

sedenje ... Naša user posted image  se tudi hoče samo pokonci držat, da kaj vidi. Posedamo je še ne, ker mislim, da še ni zrela za to (no včasih za par sekund, če delamo kakšno slikco user posted image ).
Na splošno je ne mislim v nič forsirat. Ko bo sama pokazala, da nekaj obvlada, potem jo bom spodbujala, prej pa ne. Zato tudi ne bomo imeli nobene hojce, skokca ali stajce. Pa za roke je tudi ne bom držala, ko bo začela korakat, da bi prej shodila. Naš otrok se bo igral izključno na tleh na blazini in imel omogočeno oporo, da se dvigne na noge.
Strokovnjaki pravijo, da otrok ne sme prehitevat (in celo izpuščat faze, kot se zgodi, da se npr. eni sploh ne plazijo), ker na ta načih avtomatizira napačno gibanje in obremenjevanje skeleta. To mu škodi predvsem na stara leta (okvara sklepov, bolečine v hrbtenici,...).
Zelo dobro je to predstavljeno na DVD od Vzajemne.

Oblačenje ... Mi se tudi deremo, ko je treba dat roke v rokave. In uživamo, ko smo nagci.

Avtosedež ... mi bomo kupili Romerja TS King za 9-18kg in ga bo imela šele, ko bo presegla 9kg, do takrat bo v lupini. Upam, da je ne preraste v dolžino. V širino ji bo kar prav, saj se bližajo vroči dnevi in bo malo oblečena, pa še bolj manekenskih mer je user posted image .

Pitje ... jaz jo polno dojim in baje tako dobi dovolj vode. Sem ji ob vročih dnevih ponudila vodo in čaj. Pa je obojega spila par žličk (po flaši ne mara in sem že kupila magični lonček), potem pa zaprla usta.

Gosta hrana ... jutri pride patronažna, da mi pove, kako začeti in nadaljevati.user posted image  Jaz sem ji že kar nekaj zelenjave dala za probat, pa jabolko in vse ji je bilo všeč.
Kupljenih kašic ji ne bom dajala, razen, če bova zunaj in ne bom uspela skuhat. To pa zato, ker so čist zmiksane, praktično tekoče. Jaz pa nočem Sare navaditi na tako hrano. Do zdaj sem ji samo fino pretlačila in je čist lepo pojedla. Nič se ni davila s koščki, kot eni pravijo, da se dogaja.
Če bom našla varen način, da se ne pokvari, bom tudi na sprehode/obiske,... nosila doma pripravljeno hrano.
Raznih sokcev se bom pa posluževala v zelo razredčenih oblikah, saj so za moje pojme vsi presladki. Nočem, da bi otrok imel slabe zobe zaradi tega. Pa čeprav ji bodo začeli rasti šele čez nekaj mesecev. Še najraje bi jo navadila na vodo. Tudi jaz jo spijem na litre, pa mi nič ne manjka.

Uspavanje... Pred dobrim mesecem je Sara zaspala samo z nošenjem na rokah. Zdaj jo čez dan damo spat tako, da leži na taveliki postelji in eden zraven (ponavadi mami user posted image ). Hitro zaspi. Kmalu bomo prakticirali, da se jo samo položi in mora sama zaspati. (po Kamini metodi)
Zvečer je pa ponavadi tako zmatrana, da se jo da v posteljo in kar sama zaspi. Ene 2-3x ji grem popravit dudo, ki ji pade iz ust (še zdaj ni navdušena nad njo). Seveda pa mora biti zaspana. Če ni, je ne pripravimo, da zaspi, niti na rokah. Zato tudi nimamo ure, ko gre Sara spat. Enkrat gre ob 20h, drugič ob 22h in vse ure vmes.

Nočno hranjenje... mi imamo še en obrok okoli 2h. Smo ga že ukinili, pa se je spet pojavil user posted image .

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 1130
   RE: Februarčki 2006
30.5.2006 12:47:50   
natalia
martyiiii, geslooooo....user posted image

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 1131
   RE: Februarčki 2006
30.5.2006 13:07:09   
tinkatonka
HoJ!

krst...v torek gre mož k župniku se menit za krst. Sem bla jaz tam, pa ker nimam nobenih zakramentov so rekli, da mora kr mož pridt tja, da se bodo z njim menili (on ima vse zakramente). No dali so mi na lep način vedet da se oni nimajo z mano "nevernim" človekom kaj pogovarjat, in da bodo vse urejali preko moža, jaz pa "lahko" pridem zraven če izrecno želim, kajti konec koncev sem Anejeva mamica.user posted image

spanje...zvečer ni problem (trmak ob les), čez dan pa katastrofa. Joka joka ker je tok zaspan ampak zaspal pa nebi. Ga ne nosim, ker vem da se otrok hitro razvadi z nošenjem. Stisnem ga k sebi, se "kengurujčkava", če pa nič od tega ne pomaga, ga pa pustim da se malo strma in potem zaspi. Jah pomojem misli, da mu bom kr ušla, če me ne bo videl, ko bo zaspal.

mi smo se pa včeraj potepali....smo bili na morju na Hrvaškem, urejat neke paprije za zidanje na parceli na morju oz. ugotavljanju če je zadeva sploh zazidljiva in če jo je možno spremeniti v zazidljivo. user posted image  Nekaj smo uredili, ta glavno pa na žalost ne, ker smo uradne ure zamudili za 15 minuser posted image . Glavni vzrok za zamudo je pa Anejeveo sračkanje. Se je tako pokakal, da je bil posran do vratu, pa če vse je čez in čez prišlo, ker je pa zunaj padal dež, še avta nismo mogli dobr preluftat, in je še cel dan smrdel po sračkanju. user posted image

Dobila user posted image , hvala bogu, da lahko začnem s tabletkam. Vendar se odkar jih jemljem počutim totalno brez energije, vrti se mi, slabo mi je, non stop se mi nekaj riga (zrak). Ne vem al je od tabletk, od tega da sem dobila spet menstruacijo, al pa od česa druzga. Sanja se mi ne. user posted image

Nimam kaj dosti časa za odgovarjat na vse teme in vprašanja. Danes je Anej ultra tečen ob tem vremenu. Pa še kup perila me čaka za zlikat, ker sem čez vikend mal zabušavala.

Lep deževen pozdravček....

p.s. pogrešam ČUKO?? Kje si??? Kako je kaj Gal in njegovi krčki????

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 1132
   RE: Februarčki 2006
30.5.2006 13:08:12   
tinkatonka
user posted image user posted image user posted image  za Saro in da je premagala pri virususer posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 1133
   RE: Februarčki 2006
30.5.2006 13:25:19   
štručka
IZVIRNO SPOROČILO: sazi

Ja, točno ob tem času lani so bili spočeti naši otročki (najin Lev prav te dni) - sem se ravno včeraj hecala z mojim, da morava v naslednjih treh dneh narediti naslednjega, če želiva, da bosta točno 1 leto narazen - no, bova raje počakala še eno leto.
In v tem času sem začela "zapravljat" za teste - oz. natanko za 2 testa. Prvega že na poročnem potovanju (pa je bil seveda negativen, ker je bilo 5 dni pred pričakovano M), drugega pa 5 dni kasneje in je bil pozitiven - sem bila čisto presenečena, da je ratalo v prvo, saj sem bila šele dva meseca prej odstranili maternično pregrado in sem bila prepričana, da bo malo potrajalo - po pravici povedano sem računala na kakega aprilčka ali majčka, imam pa


že dolgo se nisem oglasila, le berem vas....eno leto je, odkar sem zanosila in posledično odkrila ringarajouser posted image ...naš je bil planiran januarja, vendar je en teden čez rok, privekal v februar...4080g težak, 54cm dolg. Pri dopolnjenih 3 mesecih je tehtal 7820 g in je bil dolg 65cmuser posted image . Komaj čakamo naslednje meritveuser posted image

lekarna...od zdravil nimamo doma ničesar razen canestena, pa še ta je neodprt. Predno gremo na dopust se bom najbrž založila še s Calpolom.

sedenje...naš je noro srečen, če ga posedem in pade v jok, če ga iz sedečega dam v ležeči položaj. Zelo mu je zanimiv svet obrnjen "na noge":), in zato, ga posedem bolj poredko...ravno toliko, da vidim, koliko moči ima že v trupu...a je še bolj gumijast. Je pa v ležalniku že v nekakšnem polsedečem položaju.
grizenje...vse, kar dobi v roke gre v usta zato smo nabavili nekaj njemu primernih igrač ki niso preveč muckaste.
 
spanje in uspavanje..čez dan spi trikrat po 20 minut, nato zaspi po večernem kopanju ob 21h in spi do 1h (rata lačen), nato do 4h (zopet postane lačen) pa do 6h (se zdrami ko gre ati v službo) in se prestavi k meni v pojsteljo in tako spi do 9h. Niti ne stremim k temu, kako bi ga navadila da bi prespal noč, saj verjamem v to, da ko bo končno v svoji sobici (v roki 4-ih tednov), bo lažje trdno zaspal.
hranjenje...se polno dojiva in v posvetovalnici so nama svetovali, naj s pravo hrano počakamo do 6.meseca, saj ima baje tako manj možnosti da razvije kakšno alergijo.
cepljenje...v začetku junija imamo 2.ceplenje...po prvem ni imel druge reakcije kot to, da je dlje in več spal.
morje....komaj čakam, čeprav imam precej treme...prvič na morje z dojenčkomuser posted image
prijemanje nogic...naš se v banjici že veselo poigrava in vleče za prste. Je hecen, kot bi odkril Ameriko user posted image
čebljanje....pravi predsedniški govori...ne neha in ne neha...in zeeelo ponavlja zloge in glasove ki jih sliši iz mojih (in atijevih) ust.
čajčki...ne gredo v promet, če jih vsaj malo ne sladkam....user posted image
stajica...stajice najbrž ne bomo imeli...bomo videli, kako bo.. zaenkrat je na zakonski pojstelji popolnoma zadovoljen obkrožen z igračami in s podloženim hrbtom.
stolček za hranjenje...ne vem, za kakšnega naj se odločim....so res vredni 30.000?
obračanje...naš se še ne obrača...le prevrne se iz boka na hrbet in z zgornjim delom telesa iz hrbta na bok...najbrž je malo len?
avtosedež...imamo matrixa in je v njem zaenkrat še v ležečem položaju...tako bo tudi ostalo najbrž še naslednjih nekaj mesecev
 

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1134
   RE: Februarčki 2006
30.5.2006 13:34:22   
Kami
Dans se je pa res narava zarotila proti nam! user posted image  Sem šla samo  kri dat, pa sem bila mokra do amena. Tud jaz se neki ne počutim super fajn. Tole srce me
zauser posted image . Mogoče mam premajhnega za vso ljubezen! user posted image  Pa mi hoče ven uit.
Od jutri sem spet sama. Ja, res je možek veliko na poti...
Bagsi... kar se stolčka tiče ne vem... si ne predstavljam da bo na plaži hotel bit noter... Sicer sem že sama razmišljala, kje bomo imeli Evana na plaži. Predvsem tudi zaradi Liama. Ampak se bova pač izmenjevala, enkrat en z enim, potem pa obratno. Sem pa razmišljala, če bo takrat že kolikor toliko sedel (mi gremo 15.7.) bi mu mogoče tisti stolček za v banjo sabo vzela, da ga dam v čolniček z vodo sedet. To bo še heca! user posted image  SIcer pa že tako težko čakam počitnice. Se mi zdi, da že 100 let nisem nikjer bila. Ko smo imeli samo Liama smo sigurno na par mesecev vsaj za nekaj dni kam pobegnili. Zdaj pa.... No, bo pa poletje toliko slajše!
Nočno hranjenje... odkar smo začeli dodajati rižolino in malo kašic ga nimamo. Spi od 7.30 do 7.00 ali 8.00. Wunder kind. user posted image user posted image user posted image
Avtosedež... še dobro, da imam veliko opreme še od Liama, tako da mi ni treba nič na novo kupovat. Mi smo ga imeli v lubinici res do 9. meseca. Je pa to odvisno tudi od velikosti otroka. Prijateljica je imela zelo konkretno dojenčico in ji je mogla stolček zamenjat pri 6ih mesecih. Je ni več v lupinico zbasala. user posted image
Tekočina... čeprav ful lepo je, je pa s čajčki in sokci cela drama, ker jih v glavnem noče. Mleko je zakon. Pa še to samo "njegovo" Hipp pre, bohnedaj kaj druzga.
Obračanje... ravno dans se mi je zgodilo, da sem ga dala v otroško sobo na pojstlo (200 x 100 od Liama), ampak čist k steni. Ful je rad tam, gleda po sobi slikce na steni in čeblja. In pridem čez nekaj minut in ga dobim, da mu noge dol bingljajo!!! Če bi prišla čez kakšnih par minut bi bilo prepozno. Totalno sem se ustrašla in sklenila, da ga ni več tkole za puščat. Zdaj je dobil mesto v otroški sobi na tleh na tepihu! user posted image
Nič punce, grem kuhat (špageti s tuno in karfjola v solati). Pa možek me dans v kino pelje!
No, pa eno temo imam novo za vas: možek me heca, da bi šla konec junija midva sama na en "road trip", kot sva hodila veliko včasih. Se vsedeš v avto in se pelješ.... Za 3 dni (2 noči). Nisva šla že 100 let in prav čutim, da bi bilo dobro za vsakega posebej in za naju skupaj, da jo malo pobriševa stran. Liama bi dala v Brežice k njegovim. Za Evana bi pa dopoldne varuška skrbela (jo imava že 3 leta, krasna punca), popoldne in ponoči pa moja mami. Sem se že odločila, da greva. Pa sem si spet premisila. Ne morem se odločit, resno. Tako se mi zdi še majčken... Saj me mož čisto razume, pa tudi on je čisto usekan na svojo tolpo, ampak bi vseeno rad, da še enkrat premislim. Od Liama sva bila prvič ločena, ko je imel že več kot 1 leto.... Ne vem... Help!
Bodte pridne! In ne se dat dežju (in tehtnicam - dans sem spet  naredila napako in sem se vagala zjutraj user posted image )user posted image

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 1135
   RE: Februarčki 2006
30.5.2006 13:52:05   
sazi
Koliko tem, si spet načela, Natalia. No, bom šla kar po vrsti.
 
gosta hrana: še ne dobi ničesar - razen zvečer malo riževe kašice v mleko. Po dopustu (konec junija/začetek julija) se bom dobila s patronažno za napotke. Moja sestra je nečaku pripravljala hrano po receptih iz Velike paparice za male papavčke. Recepti in kombinacije so bili res nenavadni, ampak mali je bil navdušen. Žal je knjga razprodana, v malih oglasih se pa skoraj ne pojavi. Nazadnje, ko se je (kak teden po mojem porodu), se prodajalka ni držala dogovora in je nekomu drugemu prodala knjigo. Sestra jo pa žal rabi za svojo dojenčico.

rokice in nogice: rokice so kar naprej v ustih, z nogicamo pa ves čas brca

čebljanje: spušča vsemogoče zvoke, čeblja pa ravno še ne (vsaj po mojem to še ni to)

sedenje: še ne sedimo, v vozičku je še v košari in bo še dobra 2 tedna - dokler ne gremo na morje. Sva ga zadnjič dala v sedež, pa se je skoraj izgubil notri.

oblačenje: zjutraj brez problemov, zvečer po kopanju pa non stop dretje - samo nisem prepričana da zgolj zaradi oblačenja, saj včasih začne jokat že prej, včasih pa sredi oblačenja

uspavanje: v teoriji se vse sliši fajn, kako uspavat (vseeno hvala za nasvete). Lev dude ne mara. Če ga pustim, da joka, začne tako kričat, da se čisto razburi, zašvica in sploh ni variante, da bi zaspal. Takrat ga tudi božanje, prigovarjnanje, petje, razne glasbene in slikovne igrače niti malo ne potolažijo. Bom probavala naprej - enkrat se bo že navadil. Zanima pa me, če tisti otroci, ki vam zaspijo sami prej niso imeli krčev, ali je med njimi tudi kak tak. Namreč mislim, da se je takrat razvadil in vedno na rokah zaspal, ker sem ga tolažila, ko so ga zvijali krči.

spanje in hranjenje ponoči: zaspi med 20 in 21. uro in ponavadi ne poje ravno veliko. Ob 23ih dobi še hrano (se ponavadi precej naje) in če je ve OK, po novem (z riževo kašico v flaški ob 23ih) spi do cca 4:30-5:30, takrat spet je in če nimam smole zaspi nazaj do 7:30-8:30. S takim načinom sem kar zadovoljna. Danes je namreč nekaj malega jedel še ob 2:30. Ne vem, zakaj se je zbudil.

obračanje: se še nič ne obrača 

pitje tekočine: Lev pije vodo in nič drugega

avtosedež: računam, da bo mali do oktobra/novembra v lupinici. Imamo pa kar veliko, saj se mi zdi Maxi cosi cabrio večja od večine modelov. Za naprej pa računam na kako akcijo Maxi cosi Tobi (iluzije, kajne) ali pa na nov sedež od Roemerja, ki je 9-36 kg 

stajica: še ne razmišljam o njej, pa tudi prostora zanjo nimamo. Bom videla, kakšna bo situacija, ko se bo začel Lev plaziti.

samostojnost: sam se zamoti le za kake 3 minute, potem pa že jamra, ampak imam vsaj nekaj malega načinov, da je sam s sabo (npr. po dnevnem spanju, ko spi v spalnici s spuščenimi roletami je blazno navdušen nad Tomy zvezdico, ki poje in na strop riše medvedke - uživa vsaj 5, če ne 10 minut). Zdajle je prvič pod mostom sam "že" 2 min in še ne joka - rekord - mogoče se bo pa le navadil. Zraven posluša Bacha (pa tudi Mozart mu je všeč). Kar otrpne in posluša, razne otroške pesmice mu pa sploh ne potegnejo. Meni je prav, me klasika tudi pomirja, čeprav je prej nisem nikoli poslušala.

stolček za hranjenje: ko bo dovolj velik in stabilen bo šel v trip-trap, do takrat pa upam, da bo v redu ležalnik z dvignjenim naklonom - namreč nimava prostora za tiste glomazne plastične in oblazinjene stole - bi nam zasedel pol kuhinje.

dež: v bistvu mi zdajle paše. V zraku ni nadležnih alergenov, ki dajejo oba z možem (sva čisto boga - srbenje oči, grla in ušes, kihanje, iz nosa teče...), pa še če je slabo vreme Lev spi po 40 namesto po 30 minut, kar se pri mojem študiju kar pozna.

pisanje na RR: mi nekako znese po obrokih, ker pišem, kadar je buden po nekaj minut skupaj, saj ko spi, moram maksimalno izkoristiti čas za učenje.

Zgleda, da bo 8min mosta dovolj (ful priden), tako da šibam. Pazite na svoje sončke in se beremo.

< Sporočilo je popravil sazi -- 30.5.2006 13:53:46 >

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 1136
   RE: Februarčki 2006
30.5.2006 14:20:44   
BaGSi
Sem dodala nove slikice mojih sončkov user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 1137
   RE: Februarčki 2006
30.5.2006 15:13:00   
sarazan
Sazi!

Poslala sem ti mail, ampak ne vem, če sem si prav zapomnila tvoj naslov. Če nisi nič dobila, prosim, da mi pošlješ na Z.S. še enkrat tvoj mail.

Če bi še katera rada imela recepte iz knjige, ki jo omenja Sazi (Velike paparice za male papavčke), naj mi pošlje svoj e-mail naslov in pošljem, kar imam.

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 1138
   RE: Februarčki 2006
30.5.2006 16:14:34   
sazi
sarazan, še enkrat hvala za poslano. si bom bolj podrobno ogledala, ko bo več časa, uporabljati pa jo nameravam šele čez 1 mesec.
sestra je bila nad njo navdušena, je pa res, da je njen mali (no, veliki) zelo dober jedec

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 1139
   RE: Februarčki 2006
30.5.2006 18:33:15   
ninaki
Helou,

Marty5, se priporocam za geslo.

Danes je tako bljak vreme, jaz pa nekam vremensko tecna. Enej je skoraj cel dan prespal, kar je sicer super, samo se vedno strajka s hrano, tako da me kar malo skrbi.

Kami, probaj se spet premisliti in pejta. Nazaj bos prisla k rosca in bos videla, dopust bo tukaj kot bi mignil user posted image

Jaz grem jutri s prijateljico v kino. Komaj cakam!!!! user posted image

Zdaj se grem pa kar dol skinit, ker sem tecna in vas ne zelim okuzit user posted image

Uzivajte,

Nina


(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1140
   RE: Februarčki 2006
30.5.2006 20:09:06   
petrina28
Lep pozdrav!
 
Danes smo bili v posvetovalnici. Podatki so sledeči:
 
Višina 60,5 cm
Teža 6910 g
Obseg glavce 41 cm…
 
Ampak merili so jo pa s total pokrčenimi nogami, ker se je sestra vmes z eno znanko na veliko pogovarjala user posted image …Sem bila prav slabe volje, ker smo morali 1 uro čakat. Potem se je pa zdravnica zagovorila, da so vmes še tri druge vzeli, ki so prišle skozi ena druga vrata in so tako lahko veselo preskočile čakalnico in čakanje, ker so medicinske sestre user posted image …V čakalnici nas je bilo pa en cel kup, od tega še nekaj dojenčkov, ki so ful jokali, pa slab zrak zaradi visoke vlage… Me konkretno glava boli od vsega skupaj.
 
Bili smo cepljeni, zaenkrat ni kakšnih reakcij, na srečo user posted image , moram potem še malo tel. temperaturo prečekirat.
 
Oblačenje – ni mi več jasno, kako naj Mijo oblačim user posted image ?!? Mrzlo, toplo, vroče, ledeno vreme…
 
Gosta hrana – enih par žličk rižolinota smo poskusili z mojim mlekom – ta mala je bila navdušena, da je kar jodlala med žličkami, ker ji verjetno ni bilo jasno, zakaj mora čakat, če pa mleko kar teče user posted image , he, he, je bila prav smešna.
 
Tekočina – pijemo Bebe čaj, nesladkan, ga ima zelo rada. Potegne tako, da cucelj kar obliko izgubi.
 
Sedenje – malo poskusili v stolčku Prima papa od PegPeregota, samo se mi zdi, da je še malo hitro.
 
Rokice in nogice – roke so nekaj blazno zanimivega za v usta tiščat, z ogami pa miga, tako da izgleda kot tekač na kratke proge brez podlage.
 
 

_____________________________

LP, P.

Mija - moj sonček - 23.2.2006

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 1141
   RE: Februarčki 2006
30.5.2006 20:15:07   
petrina28
Aja,   Tina76, če nas še kaj bereš, vseeeee najboljšeeeeeeeeee user posted image user posted image user posted image user posted image  za 30.roj danuser posted image !! Jaz sem ga imela ravno dva dni nazaj,…..Bom kar pogrešala tisto dvojko od spredaj..user posted image

_____________________________

LP, P.

Mija - moj sonček - 23.2.2006

(odgovor članu petrina28)
Neposredna povezava do sporočila: 1142
   RE: Februarčki 2006
30.5.2006 20:29:58   
Bonnie_RR
Dober večer!

Ojoj, koliko postov sem imela za prebrat! Ste res ful pridne. Vas že komaj dohajam...

No, pa pojdimo po vrsti:

gosta hrana... Sem mu že ene 2x probala dati malo kuhanega in pretlačenega jabolka in mu je bilo kar všeč, sedaj pa mu že par dni nisem dala ničesar. Vedno pride nekaj vmes in ker mu nočem dajati goste hrane popoldne, me dnevi kar prehitevajo. Bom pa bolj zares začela z uvajanjem goste hrane naslednji teden po cepljenju, ki ga imava v ponedeljek.

tekočina... Vsake toliko dobi malo čaja ali vode po žlički (sploh sedaj, ko je bilo vroče), ker se je odločil, da drugega kot mleka po flaški ne bo pil. Sem mu že tudi dala po magičnem lončku, pa se mi zdi, da še ni ravno za njega in bom z njim še malo počakala.

čebljanje... naš je že kar hitro po rojstvu pokazal, da bo zelo zgovoren in bo imel vedno kaj za povedat (no, glede na naju bi bilo čudno, če bi bil bolj tih). user posted image Čeblja že ful dolgo in že kar precej glasno. Če vidi, da je kdo zraven in ga slučajno ne opazuje, že kar glasno opozori nase. Res se ful na veliko že "pogovarja" in prav zanimivo bi bilo, če bi lahko razumela vsaj delček tega, kar nam veselo pripoveduje...user posted image

oblačenje... Nik ne dela problemov pri oblačenju in se zelo redko kdaj joče zraven. To se zgodi samo včasih po kopanju, ko je že ful utrujen pa še lačen povrhu. Takrat začne pri koncu oblačenja pojokavat in  jamrat.
Imam pa podobne probleme pri previjanju kot evii. Se mi zdi, da imam vsak dan večje probleme ga previt. Ga komaj obrišem, pleničko morem 100x naštimat, namažem ga vsakič z ritko visoko v zraku in stisnjeno skupaj... Skratka, tolk mi miga in se odriva po previjalni, da se vsakič prav namučim, da ga previjem. Se pa sprašujem, če se bo to še stopnjevalo...user posted image

obračanje... Naš je par dni nazaj odkril obrat z boka na trebuh. In zdej je to non-stop na sporedu. Ga dam na bok pa je naslednji trenutek že na trebuščku. Je pa problem, ko ga oblačim in sem navajena, da ga prevračam iz boka na bok in se mi sedaj skoz zraven na trebuh obrača in to včasih čist ob robu. Morem bit res skoz ful pozorna...

rokice in nogice... Rokice so ful veliko v ustih in ga morem skoz brisat. Z nogicami pa veliko brca, pa ritko dviguje. Je pa začel prakticirat, da nogice pokrči proti sebi, dvigne v zrak za 90° in jih potem spusti na tla. Se pa prime tudi že za kolena (nižje še ne) in takrat je prav smešen...user posted image

kopanje... Do pred kratkim sva ga kopala v sobi, kjer imam previjano, vendar je zdaj po novem že preseljen v kopalnico. Mi je zadnjič naredil pravo poplavo v sobi in sem še pol ure kasneje brisala po tleh. Ko je videl, da ko zabrca, voda pljuskne čez rob banjice, se mu je pa to fajn zazdel in je to potem počel vse do konca kopanja. No, v kopalnici pa tudi ni bilo nič drugače, sem jo pa veliko lažje "posušila". user posted image Se vidi, da je pravi vodnarček...user posted image

spanje... Ponoči spimo celo noč in sicer nekje od 7- pol 8h zvečer do ok. 5h zjutraj. Takrat poje in zaspi še do enih 7h, mogoče 8h, potem pa se še malo zabava v svoji posteljici, da mami in ati še malo odspita... S spanjem ponoči res nimamo težav in srčno upam, da tako ostane.
Podnevi pa bolj malo spi, vendar je včasih tako zelo utrujen (pa še vseeno noče spat), da mu je treba malo "pomagat". Ga dam ležat (v voziček ali na najino posteljo) in vklučim lunico, ki igra. Včasih hitro zaspi, včasih pa se še kar upira in takrat moram zraven njega na postelji ležat in imeti zaprte oči. Zraven ga še nežno malo pobožam in v roku parih minut zaspi. Spi pa zelo različno: včasih dve uri skupaj (to je res velik dosežek), včasih pa samo 10 minut. Se mu pa vedno tudi samo 10 minut zelo pozna in je potem res boljše volje.

uspavanje... S tem nikoli nismo imeli problemov. Nikoli ga tudi nisem uspavala na rokah, ampak sem ga vedno položila budnega v posteljico. Ko je bil še mlajši je večkrat zaspal kar v počivalniku in takrat smo ga samo prenesli v posteljico, zdaj pa le redko zaspi drugje kot v posteljici. Včasih ga hočem še malo pocrkljat in stisnat v naročju, ampak mu nekak ne paše in ga s tem bolj kot ne samo razdražim. Sem ugotovila, da je veliko boljše, če ga dam kar spat. On bi se namreč cartal samo tako, da ga imam visoko v naročju in stiskava lička skupaj. To mu pa ful paše...user posted image
Je pa res, da ni imel skoraj nič krčev in da se zaradi tega ni veliko po rokah nosil.

avtosedež... Zaenkrat imamo še lupinico in jo bomo imeli še nekaj časa. Ko jo bo pa prerasel (upam, da ne prekmalu), pa bomo prešaltali na avtosedež. Ga pa še nimamo in tudi nisem še nič kaj gledala kakšni so na voljo.

stolček za hranjenje... Mi smo pred kratkim kupili Prima Pappo od Peg Peregota in smo zaenkrat ful zadovoljni. Se da vozit sem in tja, nastavljat naklon naslona in še veliko drugih stvari. Smo pa že prej dobili tudi ta lesenega, ki pa ga bomo začeli uporabljati šele kasneje. Je pa debata tudi tu gor na tem forumu glede teh stolčkov (in še marsičesa), tako da si lahko še tam prebereš kaj o tem.

stajica... Glede na to, kako živahen in radoveden je moj tamali, mislim, da jo bomo še kako potrebovali, če bomo hoteli še kaj drugega po hiši naredit in ne samo za tamalim letat.user posted image Po tudi nevarnosti je polno po hiši. Ne vem še, ampak jo bomo zelo verjetno potrebovali. Se mi pa že zdaj po taveliki postelji (200x200) akrobata igra in ga morem res dobro "ogradit" na vseh straneh.

koliko se sam zamoti... Morem potrkat, da se kar veliko zamoti sam. Se je sposoben tudi po uro in več sam intenzivno igrat pod mostom. Ima pa gor navešenih ful stvari in vse nekaj ropotajo, pa cingljajo, pa pojejo... Ga hodim potem vsake toliko časa kontrolirat, če je vse vredu... Mora bit pa dobre volje. Če je že kaj zaspan, potem se ne igra prav dolgo časa. Drugače pa ima nekaj ropotuljic, ki so vse bolj lahke in si jih potem namesto rok tlači v usta. Ja, morem rečit, da se kar veliko preigra z raznimi igračami. Jih ima pa ravno toliko, da mu ni preveč dolgčas in da so mu še zanimive.

Mislim, da bi bilo to zaenkrat vse, če se pa še kaj spomnim, pa še kasneje dopišem.

LP


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1143
   RE: Februarčki 2006
30.5.2006 21:14:42   
sarazan
Vidim, da je kar veliko zanimanje za recepte user posted image . Bomo izmenjale izkušnje, kaj je našim user posted image  všeč in, kateri recept se da še izboljšat user posted image .

Kar sem jaz gledala, bom kar za vse tri skuhala isto. Meni so same slastne stvari v teh receptih.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 1144
   RE: Februarčki 2006
31.5.2006 10:07:54   
sazi
Končno spet en mesec, ki ima 31 dni, tako da lahko rečem: DANES je pa Lev napolnil 4 meseceuser posted image
Se mu pa malo meša glede hranjenja.
Kot sem že omenila, sem mu že nekajkrat dala zvečer malo rižolinota in upala na malo daljše spanje. Malo se je mogoče le poznalo, prav dosti pa ne. No, sem šla včeraj kupit novo mleko Novolac NF za večerni in nočni obrok, ki z dodanimi ogljikovimi hodrati poskrbi za dolgotrajnejšo sitost dojenčka - pa kaj še. Je zvečer pojedel 180ml tega mleka (pa je precej gosto) in se zbudil po 4 urah straaašno lačen, pojedel še 120 (ob 00:30), spal spet samo 3 ure in pol in ob 4ih huuuuuda lčakota in naslednjih 110ml. Potem je še malo pred osmo zmazal 140ml in v končni fazi do 8. ure zjutraj pojedel toliko, kot sicer poje do 13. ure.
Res nimam več idej, kaj naj naredim, da se bo ponoči zbudil samo 1x (o tem, da se ne bi, niti ne sanjam, se mi zdi prehuda znanstvena fantastika). Da bi mu dajala vodo namesto mleka, ko je lačen ni variante, ker takoj dojame, pljune ven cucelj in začne kričat (no, jaz ga razumem da pravi, ne me okol prinašat, pa mi dej ta prav mlek - in to TAKOOOOOOOJ) - res neverjetno kake energije je sredi noči sposoben naš maliuser posted image .
Ker je zunaj sonce, šibava ven - lep dan vsem.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 1145
   RE: Februarčki 2006
31.5.2006 13:25:45   
tinkatonka
Hoj!

sazi...te čisto zastopim. Tudi pri nas rižolino ne pali več. Se mi zdi da ima naslednji dan samo več krčkov in nismo čisto nič več naspani. Tko da sem prenehala z rižolinotom, pa se vseeno zbudimo samo 1× na noč.  Pri nas ni drugega problema kot to, da moj sin čez dan manj poje, posledično je ponoči lačen. Če bi pojedel čez dan več, se tudi ponoči ne bi zbujal od lakote. Problem je tudi v tem, ker ne mara dude in ga duda če se zbudi niti malo ne zanima, tko da tud potolažiti ne morem. On bi flašo in konec. Ponavadi seveda ob flaši zaspi, tako da ga samo prestavim spet v posteljico in spimo dalje.

No mi smo bili pa včeraj v razvojni ambulanti. Naš sinko bi namreč kar pri 3 mesecih rad sedel in se preveč dviguje. Ker to ni dobro za njegovo hrbtenico in ker pač on ne razume zakaj ga vedno tlačim nazaj, ko se dvigne, smo poslani na fizioterapijo, dobili bomo pa smo tudi napotnico za terapavtsko blazino, da bomo vaje izvajali tudi doma. No sej ni nič hudega. Sem prav zadovoljna, da ga bodo mal razmigal, ker se mi zdi, da bo to samo dobro za njega. No jutri pa nas čaka prvo cepljenje. Se kr mal bojim reakcije, pa še cel dan bom sama doma, tko da upam da ne bo preveč sitkan, jokav, vročičen,.... 

Dane sem lep dan že izkoristila za sprehod. Zdaj sva pa doma, ker ima Anej popoldansko spanje, ki ponavadi trjaa tam cca 2 ure. Po hranjenju ga dam še budnega a zaspanega v posteljico in potem sam od sebe zaspi. To je pa tudi edinkrat, poleg večernega spanja seveda.

Včeraj sem si izposodila tudi knjigo Otroško spanje - brez joka v sanje, o kateri je govorila MjaV, in sem po prvih parih straneh prebrane knjige sklenila, da moj otrok ne bo zaspal niti enkrat v joku. Sem se prav zgrozila ko sem prebrala.

No zdaj grem pa mal polikat, skuhat, počivat...Anej mi podarja dve urci, ki jih je treba max izkoristit.



_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1146
   RE: Februarčki 2006
31.5.2006 15:28:59   
BaGSi
Mi smo a dobili nečaka Aneja, velikega 49 cm in težkega 3030g!!!user posted image user posted image user posted image
(Sestra je rodila s CR v Mariborski porodnišnici)

LP!!!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 1147
   RE: Februarčki 2006
31.5.2006 16:24:01   
ursi
BaGSi ! user posted image user posted image user posted image  Čestitke.user posted image user posted image user posted image  Zdaj pa v akcijo, k si že utečena pri delu z takimi malimi!

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 1148
   RE: Februarčki 2006
31.5.2006 16:44:00   
tinkatonka
user posted image user posted image  Bravo! user posted image user posted image

pa kako lepo ime user posted image

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 1149
   RE: Februarčki 2006
31.5.2006 18:05:03   
BaGSi
Ursi - hvala za čestitke... Pri nas pa mislim, da smo zaenkrat končali z naraščajem...

Bazenček za na morje - danes sem v Leclercu nabavila bazenček za na plažo za našo bejbo. Je prav zanimiv, pravokotne oblike 70×45×29 in Anja super paše not. Širina je super (ravno za tamalo), višina tudi, pa še zelo malo vode gre not, tako da se ne bomo preveč mučili user posted image . Sicer ni poceni - skupaj z bisačo za otročka stane cca.3600 SIT; ampak se mi zdi fin. Toliko za info - če kateri pride prav....

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 1150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Diplomska naloga-Izbor trgovine
sigap

Če ocenjujete videz, ceno, kakovost in seveda prijaznost osebja, v kateri trgovini bi kupili oblačila za svojega otroka?

OshKosh in Kanz (9%)

Baby Center (18%)

H&M (41%)

C&A (12%)

S`Oliver (9%)

Okaidi (12%)


Število vseh glasov: 345

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!