|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2006
27.5.2006 11:31:08   
sazi
Ja, točno ob tem času lani so bili spočeti naši otročki (najin Lev prav te dni) - sem se ravno včeraj hecala z mojim, da morava v naslednjih treh dneh narediti naslednjega, če želiva, da bosta točno 1 leto narazen - no, bova raje počakala še eno leto.
In v tem času sem začela "zapravljat" za teste - oz. natanko za 2 testa. Prvega že na poročnem potovanju (pa je bil seveda negativen, ker je bilo 5 dni pred pričakovano M), drugega pa 5 dni kasneje in je bil pozitiven - sem bila čisto presenečena, da je ratalo v prvo, saj sem bila šele dva meseca prej odstranili maternično pregrado in sem bila prepričana, da bo malo potrajalo - po pravici povedano sem računala na kakega aprilčka ali majčka, imam pa januarčka in tukaj za klepetati super februarčice user posted image

Kar se pa krsta tiče, sem že povedala, da smo pri nas ateisti in da Lev ne bo krščen. Ne želim nikogar napadati, ampak me res zanima, zakaj je potrebno krstiti zdaj za neko izhodišče v prihodnosti? Saj malemu ne zapreš vrat v cerkev, če ga ne krstiš sedaj. Moja prijateljica se je za vero odločila sama od sebe (kot to želiš omogočiti svijemu otroku bonnie_) in se je sama odločila za krst pri svojih 20-ih letih. Hodi v cerkev, njeni starši pa ne. Meni se zdi lepo, da ji je bilo res omogočeno, da dela po svoje. Tudi meni je še prepuščena izbira in sem z ateizmom čisto zadovoljna. Če pa bi bila krščena, se mi ne bi zdelo več čisto odprto, saj bi me nekdo že usmeril v krščansko vero brez moje želje po tem. OK, razumem tiste, ki so sami verni, da tako želijo vzgajati otroke, ampak da ateisti krstijo otroka, se mi zdi pa čudno.

(odgovor članu MjaV)
Neposredna povezava do sporočila: 1101
   RE: Februarčki 2006
27.5.2006 14:52:01   
Bonnie_RR
Glede krsta... Močno dvomim, da so vsi tisti, ki svoje otroke krstijo, verni. Me pa to niti ne zanima. Sem si precej tem na to temo prebrala tu gor in morem rečt, da so tisti, ki dajo svojega otroka krstit izključno zaradi verske usmerjenosti, v manjšini. Mi je pa tudi popolnoma vseeno, kaj si drugi o tem mislijo... Pa nočem biti nesramna, da se ne bomo narobe razumele. Takšna je pač najina odločitev in sploh ne vem, zakaj bi se morala zdaj nekaj zagovarjat.

Mislim, da Nika s tem, ko ga bomo krstili, ne bova čisto nič omejevala pri svojih odločitvah, čeprav močno dvomim, da se bo kasneje odločil, da bi bil pa musliman ali kaj podobnega. Pa pardon. Svobode je pa pri nas dosti, brez skrbi.

Pa še nekaj: Krst pri 20 letih?!user posted image To je pa meni čudno...

Če prav razumem: Otroka ne krstit, ker ga s tem omejuješ pri kasnejši izbiri. Po drugi strani pa ga ne omejuješ, če si ti veren in ga daš krstit. Priznam, da sem zmedena...user posted image

Pa brez zamere...

Lp


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1102
   RE: Februarčki 2006
27.5.2006 17:04:39   
sarazan
Danes ponoči je pa mene moja Sara čist ustrašila. Temperatura ji je rastla in rastla. Sem jo hladila z mokrimi cunjami, pa ni kaj dosti pomagalo. Potem sva se pa ob šestih kar spokala s Saro do zdravnika. Sara je imela že 38,5 stopinj!

Pri zdravnici so jo pregledali - poslušala je srček, pogledala ušeska in grlo. Kri so ji tudi vzeli.
Zaključek: nič ni narobe, verjetno ima kak virus user posted image . Ja ful dobr user posted image , zdaj vem pa isto kot prej.
Dali so ji svečko v ritko in potem je počasi temperatura padla.

Zdaj Saro kontroliram vsako uro in je temperatura pod 37 stopinj. Hvala Bogu!

Pa seveda sva šla takoj v lekarno po svečke in Calpol sirup - a ve imate kakšno rezervo zdravil doma za dojenčka? Meni sploh ni potegnilo, da bi si kaj vnaprej kupila user posted image .

Napotek sem dobila pa tak: Če začne temperatura rasti in se bliža 38 stopinjam, naj ji kar dam svečko paracetamola ali Calpol. Če to ne zbije vročine (vsaj 4 ure mora miniti do naslednje svečke), moram user posted image  počasi ohlajati v hladni vodi. To pomeni, da jo dam v vodo s temperaturo 37 stopinj, potem pa počasi dolivam hladno vodo. Pa malo ironično mi je zdravnica rekla, da v petih minutah ne bom zbila temperature, ampak bo nekaj časa trajalo. Očitno ima primere staršev, ki po petih minutah namakanja otroka obupajo in potem rečejo, da ni nič pomagalo user posted image .

Od našega potepanja pa nič. Se samo crkljamo z našim dojenčkom user posted image .


_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 1103
   RE: Februarčki 2006
27.5.2006 21:10:23   
sazi
Če prav razumem: Otroka ne krstit, ker ga s tem omejuješ pri kasnejši izbiri. Po drugi strani pa ga ne omejuješ, če si ti veren in ga daš krstit. Priznam, da sem zmedena...

Res se ne želim kregat in mi je malo žal, da sem se vtaknila v tole, ampak tole pa moram še povedat - glede zgornjega navedka:
Itak da mislim, da je krst v vsakem primeru omejevanje, oziroma usmerjanje. Izstopiti iz Cerkve je skorajda nemogoče (primer Svetlana Makarovič, pa koliko so jo potem po cajtngih vlekli). Želela sem povedati le, da verne starše nekako razumem, če že sami verujejo, potem verjamejo, da je krst res potreben. Da pa nevern krstijo... In če praviš, da večina počne tako, potem mi je kristalno jasno, zakaj našo državo predstavljajo kar za katoliško, čeprav je očitno, da hodi v Cerkev zelo malo ljudi. Enkrat mi je ena rekla, da ni verna, da pa otroke krsti za vsak slučaj. Sicer v Boga ne verjamem, ampak če kje obstaja, se mi zdi popolnoma nemogoče, da če je že tako dober, da ne bi sprejel nekoga, ki ga starši niso dali krstiti.
OK, malo sem zabredla, ampak na živce mi gre, da se krst smatra kot nek moden obred - zaradi obreda samega, ne pa zato, ker nekaj pomeni.
Krstiti se pri 20 letih se mi zdi pa edino normalno. Je imela punca dovolj časa, da je spoznala vse vere in ateizem in se je šele potem sama po svoji volji odločila za vero, ne pa, da je bila v njo usmerjena takorekoč brez možnosti izbire.
Evo, zdaj sem pač "popljuvala" vse v zvezi s krstom. Tiste, ki ste verne in verjamete v vse skupaj, upam, da boste razumele in ne boste zamerile, če pa zameri katera od modnih krstilk svojih otrok, bo pač zamerila - vsak ima svoje mišljenje. 

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 1104
   RE: Februarčki 2006
27.5.2006 21:19:58   
sazi
Sarazan - upam, da se Sari ne bo več dvignila temperatura. O zalogi zdravil sem sicer že razmišljala, ampak vseeno doma nimamo nič. Jaz sem pediatrinjo razumela, da se pod 38,5 ne zbija vročine, drugače pa. Ne živim daleč od dežurne lekarne, tako da če bi bila panika, bi že mož skočil.
Danes je bilo prav hecno: smo bili na enem pikniku, ko je prijateljičin sinko praznoval 2 leti. Bili smo sami pari z otroki in pa nosečnice. Se mi zdi, da imajo kar naenkarat vsi otroke (pa vem, da ni res, samo družimo se zdaj malo drugače in z drugi ljudmi kot prej).
Pri nas drugače vse po starem - Lev se zbuja 2x na noč, rižolino ne zaleže prav veliko, grem pa v ponedeljek v lekarno po Novolac NF. Sploh nisem vedela, da je to tako nova zadeva. Sem prišla prejšnji teden v lekarno in mi je rekla, da je to nov proizvod in da ga začnejo prodajati v ponedeljek. Upam, da ga bo bolj nasitil in bo zmogel spati več kot 4,5 ure v kosu.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 1105
   RE: Februarčki 2006
27.5.2006 21:30:34   
Bonnie_RR
Se mi res ne da več razglabljat okoli krsta, ker je tak brezveze. Vsak ima pač svoje mišljenje in še sreča, da je tako. Vsak bo pač naredil tisto, kar se mu zdi za svojega otroka najboljše. Ne dvomim v to, da vse želimo svojim otrokom najboljše v življenju, zato pač vsaka dela po svoji vesti in skladno s svojimi prepričanji. V tem ne vidim nič spornega.

Zamere pa tudi ni nobene, čeprav je bilo čutiti nekaj napadalnosti...

Še glede domače lekarne... Jaz doma nimam nič drugega kot fiziološko raztopino za nosek. V primeru, da bi kaj potrebovala, bi se pa itak prej pozanimala pri pediatrinji in šele potem šla (oz. koga poslala) v lekarno po potrebne stvari.


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1106
   RE: Februarčki 2006
27.5.2006 21:57:44   
Eviii
čir, punce.
jst mam glih ob sebi postlo od dejana in ga skušam uspavat. pa ne vem, če mi bo uspelo. počasi prihaja tudi naš tata domov in dejan to ve, zato noče zaspat. sicer pa itak še ni njegova ura za spat na vrsti user posted image . še vsaj ene pol urce bomo pokonci.
danes je bil pa dejan prvič zunaj v soboto zvičir. smo šle s kolegicami na sladoled in pol gremo vedno v simonov zaliv. in danes zvičir so tam kingstoni. ima adriatic neke igre al sindikalni (nimam pojma) in imajo tam cel koncert kingstoni. prou fajn je blo. dejan je pa plesal zraven user posted image .
mi doma nimamo nič v lekarni. razen seveda fiziološke in ad3 kapljic. sicer imam doma še njegove kapljice za učko, pa jih bom nesla nazaj v lekarno, da jih uničijo oziroma v koš, ko bojo zbirali stara zdravila. v kanto se mi jih ne da metat, da jih ne bi kje kaki narkomani pobrali (tudi to se dogaja) in jih preprodajali naprej al pa uporabljali.
sazi, vse najboljše za vajino obletnico poroke user posted image user posted image user posted image .
punce, naš dejan je začel grabit vse stvari v rokice... zadnič je grabu za noska eno igračko (tiste, ki zgledajo ko cotice z obrazkom). sm se mu prou mogla nasmejat. sploh se mi zdi, da lepo napreduje. pa tudi usedu se je že v avtu. sm ga v četrek posedla na moj sedež, medtem ko sm jst pripravljala avtosedež na sopotnikovem sedežu in je kr mirno sedel ob opori in se sploh ni zvrnu. pa tudi ko ga primem za rokice, se kr poskuša dvignit... jst sm tko ponosna na svojga sineka user posted image . si ne morem predstvaljat življenja brez njega...
lahko nočko vsem od naju z dejanom.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 1107
   RE: Februarčki 2006
27.5.2006 21:58:29   
Eviii
vidim suky prijavljeno. oglasi se nam kej, ker seže dolgo nisi...

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 1108
   RE: Februarčki 2006
27.5.2006 23:16:29   
sarazan
Čez dan je bil mir in je Sara skoraj skoz spala (logično, ker ponoči ni skoraj nič). Pozno popoldne se je pa temperatura spet začela višati. Svečko mi je 2x pokakala, ampak upam, da je vseeno kaj noter ostalo, saj ji zdaj temperatura ne gre čez 37,3 stopinje. Pa komaj sem jo uspavala user posted image .
Se sploh ne upam zaspat, da ne bi Sara spet zakuhala, jaz pa ne bi vedela.

Sem pa spraševala, če imate doma kakšne analgetike in antipiretike zato, ker me je zdravnica kar grdo pogledala, ko sem rekla, da ji nisem nič dala. In še dodala, da svečke bi pa lahko imela doma. Kao, kakšna mama pa sem. Saj vrabci čivkajo, da je treba otroku dat svečko, če ima visoko temperaturo.

Pa rekla mi je tudi, da je temperatura nad 38,5 za dojenčke zeloooo nevarna, skoraj bolj, kot karkoli -> možnost vročinskih krčev - prav moja nečakinja (stara 2 leti) jih je imela pred kratkim in je sestra klicala rešilca, ker je tamala padla v nezavest in skoraj nehala dihat. Jaz se "userjem", da se mi kaj takega zgodi.
Torej temperaturo je treba zbijat že prej, ne šele, ko gre čez 38,5. Tako, da ne vem no....

Pa to, da greš v lekarno, ko rabiš, sem imela tudi jaz plan. Ampak, ko mi je Sara zakuhala, sem pa klela, da nimam nič doma.... Saj svečke so praktično neškodljive - tako piše v navodilih za uporabo. Pa Sari je zjutraj takoj prijela in mi je zdaj žal, da se je morala revca tako dolgo matrat, ko bi ji lahko že prej pomagala.

Grem zdaj probat zaspat...

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 1109
   RE: Februarčki 2006
28.5.2006 6:28:14   
Eviii
jutro, mi smo že pokonci user posted image
dejan se je zbudu pred skori eno urco. vmes smo se že podojili, pa jst sm tudi uspela sebe malo zrihtat, čeprou sm še kr v pižami user posted image ...
sarazan, ma ne se sikirat v zvezi s tabletami. mislim, da vse tle razmišljamo podobno kot ti. kdo pa si nabavlja zaloge zdravil user posted image . ne vem, no... res se mi zdi čudno razmišljanje te tvoje zdravnice. kr sama poglej, kaj imaš zase doma. mogoče kak lekadol al pa aspirin in nič več. in vpraši se, kolko zdravil se doma ljudem pokvari, ker si jih kupujejo na zaloge... pa če pogledaš naše generacije, na primer. mi smo zrasli ob aspirinih. in so pravli, da so prou nedolžni. in kaj ugotovijo čez 20 let? da aspirini uničujejo želodec in da je bolši lekadol... hmmmmmmmm. in kaj bo z lekadolom čez 20 let? jst sm sploh pristaš, da se jemlje čim manj zdravil. samo ko je res nuja. sej vem, da ko ima otroček vročino, mu je treba pomagat. zato pa so dohtrji na tem svetu. vročina namreč neki pomeni. s človekom je neki narobe. in takrat ga more dohtr pogledat. če ti namreč omiliš bolečino ali vročino s tabletami, začasno skriješ znake bolezni. in ta se lahko sprevrže v pravo katastrofo, če ni bla zdravljena pravočasno. jst sm zato mnenja, da bom ob vsakem znaku vročine dejana takoj peljala k dohtrju. pa nej bo to sredi noči al pa kadarkoli drugič...
kar se tiče branja foruma s strani mojega možeka. žal ga ne bere, ker še ne razume tko dobro slovensko. mu pa povem, kaj se z vami dogaja in kako vaši user posted image  odraščajo. in je prou zadovoljen. je bil pa tudi seznanjen z vsemi porodi, ker je moj gsm kar pogosto hupal od srede januarja do konca februarja...
dejan je bil včiri zvičir (ko sm nehala pisat) mali tečko. kr ni hotu zaspat. je čakal tatija. in smo šli vsi trije v sobo. dejan se je pa hotu nosit. in ga je tata vzel v naročje in se usedu na postlo. se je z nami neki cajta pogovarjal. pol je pa moj možek začel opisovat, kako je blo v avstriji in je bla kr naenkrat tišina. v sekundi je zaspal ta naš mali žabec user posted image . samo, da je pršu tata domov in je blo vse ok...
uživajte v tem prelepem dnevu user posted image .

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 1110
   RE: Februarčki 2006
28.5.2006 9:53:14   
BaGSi
Zdravo!

Te dni imam toliko dela, da vsa komaj dohajam. Moj kot običajno veliko dela, tako da ga vidim samo ponoči, jaz pa sem polno zaposlena mama...

Anja nekaj smrka, pa ni nič hudega. Jaz imam sicer en kup zdravil doma (od Bora) in ker sem nekje iz foha tudi veliko preventivnih zadevic.
Jaz bi tudi dala Calpol ali svečke pri temperaturi 38 oz. mogoče že malo prej. Odvisno, v kakšnem stanju je otrok. To kasneje vidiš z izkušnjami.

Cepljenje - mi še čakamo. Bomo verjetno cepili pri 5 mesecih, ker še kar zavlačujem.

Rokica v usta - pri nas je kar groza. Tako si jih potiska v usta, da včasih kar bruha. Dude pa noče... Zobki pa tudi še niso na vidiku (zaenkrat). Slinasta je kot kak polž slinar.

Jaz sem zadnje časa kar zmatrana in me boli križ - upam, da bo skoraj boljše, ker me moja sončka kar zdelata.

Sedenje - naša bi kar sedela; v ležalniku smo ji morali naklon zvišat, v vozičku tudi; pa še se sklanja naprej... zdravnica je rekla, da dokler se samo ni noben problem in da ima že lahko športni voziček z dvignjenim vzglavjem (polsedeče)

Dodajanje - rižkota ne mara (kdo pa ga bi z Pregominom,???) - mamino mleko je boljše ampak se mi res ne da pumpat; tako da smo zadevo opustili. Dala pa sem ji kašico iz jabolk in jo ima prav rada.
Res pa je, da zaenkrat še nismo našli čudežnega recepta za malo daljše nočno spanje od 3 (do 4) ur.
No ja, bo že... čas še prehitro šiba.

Stolček Bumbo - sem razmišljala, da bi ga kupila za na morje, za na plažo. Ker ležat več verjetno ne bo hotela, sedela še pa ne bo. (Gremo za cel julij - tako da bo stara od 5,5 do 6,5 mesecev). Kaj mislite? Kako boste pa vi? (Seveda pa je vprašanje tudi, če ji bodo pasale nogice not (ker ima kar okrogle) ).

Danes popoldan šibamo verjetno v živalski vrt, da bo dan prej minil.

Lepo nedeljo vam želim!

< Sporočilo je popravil BaGSi -- 28.5.2006 9:57:05 >

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 1111
   RE: Februarčki 2006
28.5.2006 10:15:38   
CERT
Dobro jutro! tudi jst sm že touser posted image .

ja včeraj je bil prenaporen dan za se kaj oglašat. mamo nazaj že nekaj dni probleme z dojenjemuser posted image . ma nevem kolko cajta bo še šlo tako. mam podočnjake do tal.

zdaj si kuham tisti čaj-ma nevem če sploh ki pomaga pri dojenju.

moj fantek si tudi tlači rokice v usta pol pa pou vn zbruha. za popenit.

tudi jaz bom šibala v lekarno po svečke za proti vročini, to pa zato ker gremo naslednji mesec na morje, tam si pa res ne želim da bi mi zbolel.
drugač pa nimam tudi jaz nobenih zdravil pri sebi doma, če je sila so zato postavljeni zdravniki.

no zdaj pa se gremo hranit!

preživite lepo nedeljo punce!






(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 1112
   RE: Februarčki 2006
28.5.2006 10:15:44   
sarazan
Ponoči smo kar nekaj spali. Na 3 ure sem jo dojila - bojim se, da ne bi revčka dehidrirala, vode ali čaja pa ni hotela piti.
Sara ima še vedno malo povišano temperaturo. Ravno dovolj, da je tečna in ne ve, kako bi si še zakomplicirala življenje, meni pa tudi user posted image .

Eviii, se čist strinjam s teboj, da je treba jesti čim manj zdravil. Jaz sem še posebej zagovornik tega, ker jih v moji skupini sodelavcev razvijamo (delam v farmacevtski industriji in vem, kaj vse je v zdravilih poleg tistega, kar nas zdravi). Ampak, ko je pa hudo, se je pa brezveze matrat in je bolje pojest tableto ali spit sirup ali karkoli že. Doma imam pa res samo zdravila za lajšanje prehladov (pa stare kontracepcijske tablete, ki jih moram stran vržt user posted image ).
Pa nisem bila pri moji pediatrinji, ker sem morala na dežurno ambulanto user posted image . Saj pri naši zdravnici bi bilo čist drugače. Bom pa verjetno šla do nje, ker se Sara kar ne pozdravi.

Tolk zaenkrat, grem nekaj pojest, ker kar špricam obroke - priznam, da sem malo živčna zaradi te Sarine vročine user posted image .

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 1113
   RE: Februarčki 2006
28.5.2006 10:21:31   
marty5
Dobro jutro!

Mi smo pa danes stari 3 mesece user posted image user posted image user posted image ! Ja, smo skoraj ta zadnji, eni vaši otroci, so skoraj 5 mesecev....Se mi pa zdijo ti 3je meseci pomemben mejnik, tako da sem danes vsa srečna in vesela user posted image .

Včeraj smo se sprehajali prvič s kengurujčkom in moj Jernej je bil ves blažen, ker je lahko okrog gledal, meni pa je bilo tudi veliko lažje ga nosit tako, kot v rokah (ja, kriza z vozičkom, se je spet pojavila - kljub temu, da ima že malo dvignjen naklon...res ne vem, kaj naj nardim user posted image ).

Cepljenje - načeloma bi mogli cepit ta teden, ampak se bom probala zmenit, da se cepimo po krstu in poroki. Bo tudi malo močnejši in krepkejši (bo star skoraj 4 mesece). Po moje ne bi smel bit problem...

Spanje - po par tednih vstajanja ponoči, spet spimo cca 10 ur v kosu in takoooo paše....ponavadi vstanem jaz pred njim, Jernej pa spi do kakih 8ih. Ko bi le tako ostalo, ampak si ne delam utvar - vsake toliko se odloči, da mora mami kaj potelovadit ponoči user posted image . Ampak se ne pritožujem - iskreno povedano, sem pričakovala veliko slabše noči, ko sem bila še user posted image .

Novalac - a je katera imela formulo AC1 (proti krčkom) in prešla na univerzalno? Jaz imam še eno škatlo in ko jo porabim, bi šla na normalno 1, ampak me zanima, če je potrebno kako prehodno obdobje, ali kar začnem z novo škatlo?

Jaz - staknila sem neko manjšo virozo (grlo, prehlad, slabše počutje) in me je kr strah, da bi nalezla jerneja. Stik z njim enostavno moram imet - malo manj se ljubčkava, poskušam ne dihat v njega, pa roke si non stop razkužujem, samo vseeno se malo bojim.

Domača lekarna - jaz tudi nič nimam za Jerneja, pa sem drugače znana pod imenom"potujoča lekarna" user posted image . Enostavno se mu bojim karkoli dajat, tako da niti nimam doma, saj mu brez zdravnika, ne bi dala.

Danes je spet en lep dan, nas pa čakata 2 deževna dneva v začetku tedna (no, malo vremenske napovedi, če niste na tekočem user posted image ), tako da ga moremo danes izkoristit.

Lepo se imejte!

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 1114
   RE: Februarčki 2006
28.5.2006 17:05:47   
sarazan
Joj punce, men se že meša. Še dobro, da je mož doma in malo prevzame Saro.

Spet smo klicali na dežurno ambulanto (tokrat na Metelkovo, včeraj smo morali v Šiško). Sara je namreč začela driskat in pojavile so se ji drobne rdeče pikice predvsem po rokah in nogah. Pa temperatura ji kar ne pade pod 37 stopinj. tečna je pa k user posted image . Razumljivo...

Izvedeli smo, da je baje zdaj ful virusov v zraku, ki jih lahko prenesemo z rokami na naše dojenčke. Zato si moramo ful pogosto umivati roke. Jaz moram priznati, da si jih prav pogosto že nisem. Seveda vedno po obisku wc-ja, sicer pa bolj naključno - ko sem kuhala ali kaj pripravljala v kuhinji.
No, in zdaj je začelo gnati še moža user posted image .

Smo pa dobili navodilo, da kar damo Calpol (je tudi proti bolečinam, ne samo proti visoki temperaturi), ker svečke z drisko pokaka user posted image . Še dobro, da sem ga včeraj kupila, sicer bi mož moral ponj v dežurno lekarno, ki pa nam ni ravno blizu. In, ker ga žene, bi bil to kar zanimiv projekt user posted image .
Po prvi žlički Calpola se je Sara čist umirila in zaspala. Hvala Bogu! Da se malo spočijemo od joka in animiranja.

Zaradi driske jo non-stop preoblačim, ker je blato tako tekoče, da vedno kaj čez pride. Upam, da mi ne zmanjka oblek. user posted image

Upam, da vam ne utrujam preveč s tole našo zgodbo. Si pa mislim, da, če še katero tole doleti, se bo mogoče hitreje znašla.

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 1115
   RE: Februarčki 2006
28.5.2006 18:23:24   
ninaki
Sarazan, upam, da se Sara in moz cim prej pocajtata!!!!
Mi lahko prosim opises kako zgleda driska pri Sari? Enej namrec zadnje dni dokaj tekoce kaka pa se sluzi je kar nekaj notri. Ko se pokaka, se slisi, kot bi s topovi streljal. Smrdi pa kot user posted image Itak, da vse cez pride. Danes zjutraj celo cez pampersko, povijalni komplet ter hlace :-(((( Se mi zdi, da ne delam drugega, kot spiram drek in susim pokakane cunje. Da ne govorim o tem, da fleki ostanejo na oblekah kljub spiranju in mazanju s sredstvom proti madezem. Sem ze na forumu brala o driski, pa eni pisejo, da to, kakor Enej kaka je driska, drugi pa, da je to OK dokler dojim in da je sluz lahko od smrklja - je pa res, da veliko nos cistiva. Je pa drugace vse kot je bilo prej, je vesel, razigran, nic kaj siten.

Nina


(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 1116
   RE: Februarčki 2006
28.5.2006 22:17:38   
sarazan
Ninaki!

Naša driska je čist običajen kakec samo, da je zeloooo razredčen. V normalnem stanju je zlatorjava kašica user posted image , kolk se to smešno sliši. Zdaj je pa enake barve tekočina, kjer vmes najdeš še malo trdnih delčkov. Zadnje driskanje je bilo pa malo bolj zelene barve. Pravzaprav sem opazila, da je zelene, ko sem šla ene 2 uri kasneje pucat kakec s tetra plenice, kamor sem nalovila drisko. Ko sem jo previjala, se je namreč kar usulo iz nje.

Driskanje spremlja glasba v plenicah. Sliši se, kot si napisala. Jaz imam bolj asociacijo na tisto igrico, ko na popku z usti delaš brrrr in se sliši, kot da bi nekdo prdel user posted image . Jao, kakšna primerjava user posted image .

Ni pa nobene sluzi vmes, pa čist po kislem smrdi naš kakec.

Sara ima v zdravem stanju tudi kdaj dan, ko veliko kaka in je tudi bolj redko - takrat se vedno na daleč sliši, da je nekaj v plenico spustila. Tako da mislim, da, če bi imel tvoj Enej kak virus, zaradi katerega driska, bi verjetno imel tudi povišano temperaturo in posledično bi bil tečen. Ti samo glej, da bo kaj več spil, kadar bo driskal. Dehidracija zna bit kar huda komplikacija za dojenčka.

Danes zvečer nam je uspelo zbiti temperaturo pod 37 stopinj s Calpolom. Upam, da tako ostane.

Lahko noč!

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 1117
   RE: Februarčki 2006
28.5.2006 22:19:52   
sazi
Upam, da se vaši otročki čimprej pozdravijo in začnejo normalno kakat - malo hecno se tole sliši, ampak naš Lev se je nekaj mesecev tako matral s kakanjem, ker ga je Novolac AC1 zapiral, zdaj pa, ko je na navadnem Novolacu pa normalno in lažje kaka. Toliko v odgovor tebi Marty5. Kakšnega posebnega obdobja prehoda nisem delala. Kar naenkrat sem nmu začela dajat navadnega, potem se mi je zdelo, da ima spet malo krčkov in je dobil še eno škatlo AC1. Zadnja 2 dni pa sem malo kombinirala in menjala mleko približno na 2 obroka. Zdaj ima samo še navadnega in nobenih sledov o kakih krčih - kot rečeno, pa ful lažje kaka.
Sarazan - mislim na vas 3 in upam, da težave kmalu minejo in boste vsi zdravi.

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 1118
   RE: Februarčki 2006
28.5.2006 23:01:10   
Kami
Čao punce,
evo še mene, predno vam zaželim lahko noč. Čist koma, smo bili na enih obiskih, pa v Arboretumu, pa na kosilu, pa za večerjo sem likala enih 6 žeht, od tega enih 9 moževih srajc. user posted image user posted image user posted image  Sem mislila še kaj za fax dans narest, ampak sem čist fuč. Pa laaaaaačna....
Marty... lepo, da si nam mal obudila spomine na lansko leto. Jaz sem tudi kar velik za teste zmetala user posted image , še sploh, ker ni kar prvi mesec ratal (kot pri ta prvem). Sicer sem pa "ta ključen" test delala sama, ker kar nisem mogla dočakat, da dragi pride iz Romunije (čeprav me je prosil, ampak nisem zdržala user posted image ), kjer je bil na poti. No, pa je potem imel razlog za proslavljanje kar tam. user posted image
Saražan... upam, da se pozdravite kmalu. Jaz imam vedno kaj na zalogi, ampak to zarad Liama. Drugače se pa dobro spomnim, da me je vročina prvič pri Liamu dobila enako "nepripravljeno". Sicer pa kar se dohtarjev tiče - naša tudi pravi, da se je ne zbija do 38 stopinj. Jaz ravnam enako kot Bagsi - sama ocenim, ali se otrok slabo počuti in matra in če se, mu dam vsaj pol žličke Calpola čeprav ima manj kot 38 stopinj.
Spanje in hranjenje.... mi že kar pridno papcamo. Smo pa tud najstarejši tukaj (matr, punce, gre hitro, Evan ima že 4 pa pol mesece!!). Sicer rižolino z majhnim dodatkom kake sadne kašice (do sedaj je dobil jabolko, breskev, hruško). Vsako od teh kašic mu dajem vsaj 3 dni, da vidim, če so kake reakcije. Zaenkrat jih ni. In tudi količina zaužite hrane se viša, tako da mu bom verjetno dopoldansko flaško kmalu v celoti zamenjala s hrano (zdaj poje malo kašice, potem pa še polovično dozo mleka). Sem mu pa probala namesto HIPP PRE dat normalno HIPP mleko - KATASTROFA. Takoj krči in zaprtost, posledično tudi zeleno sračkanje. Nora reakcija, res. Me je kar strah tega prehoda na kako drugo mleko. Za tega moram pa čuda enih poti prelaufat, da ga dobim.  Se pa hrana zelo pozna na spanju - spet lepo spi celo noč. user posted image
Kar se uspavanja in joka tiče....čist srečna, ker nimam nobenih težav. Položim (vedno budnega), dvakrat naredi khm khm khm (ali pa še to ne) in konec. Se že peljemo. user posted image  Srčno upam, da tako tudi ostane. Tudi čez dan je super priden, če je le sit in previt in naspan. Ritma dnevnega nima, ker mu ga zaradi 100 obveznosti tudi ves čas rušim in ga niti ne more najti. Spi pač, ko je utrujen, še najraje pa v svoji pojstlci. Tam se res umiri. Drugače pa ga zmanjka tudi v vozičku ali v ležalniku. Vendar pa so to kratka spanja. Dopoldne bo sicer spal celo uro ali celo več, potem pa samo po kakšnih 15 minut do pol ure. Ampak ga velikokrat v pojstlici pustim dlje, samo mostek dam čez njega, ali pa mu kaj na obrobo privežem (balonček, pajacka), pa se spet sam s sabo ukvarja. In čeblja in blebeta in se hahlja. Tak zadovoljen pajacek. Mami pa nori po kuhinji in računalniku in študiju, jasno da lahko, če je pa mali pridkan. user posted image  Vso srečo z uspavanjem (MjaV, Sazi), samo me kar skrbi za vas, ko berem, da zaspijo na rokah.... Enkrat je treba presekat, večji kot je, težje bo. Za vas, namreč. Saj na začetku, prvih par tednov, ko so še kepice in ko tako sploh ne vejo, kaj se jim dogaja - ne rečem. Tudi lepo je, ko ti zaspi v naročju in ga lupčkaš in lupčkaš. Ampak pol je pa kar treba nehat, pa poskušat drugačne metode. Položiš, joka, pustiš, greš ven 2 minuti. Prideš, daš dudo, pobožaš. Če se ne umiri - dvigneš, potolažiš (lahko tudi nekaj minut), položiš. Greš ven. 2 minuti. In tako naprej in tako naprej. Tudi uro ali dve, če je treba. Deluje, res deluje, samo vztrajat je treba. Izboljšanje v nekaj dneh garantirano. user posted image  Edina štala je, če ga nimate kam umaknit in je ves čas v skupnem prostoru, pol pa nimam recepta. user posted image
Ninaki.... ko je bil Evan prehlajen (sicer je še vedno malo, ampak sta tako oba, tako da tega se bom mogla kar navadit user posted image )  je kakal tudi veliko sluza. Tedaj je bilo blato tudi bolj tekoče in vmes se je kar "vleklo" prozorno. Bljaka o čem mi to pišemo! user posted image
Lep teden vam želim, s krstom ali brez (aja - jaz npr. sem se dala sama krstit pri mojih točno 20ih letih, s tem, da moji starši niti ne vejo, da sem krščena - eh, teh zgodbic mam še pa še user posted image , ampak to je za kak drug forum) user posted image  .

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1119
   RE: Februarčki 2006
28.5.2006 23:14:22   
ursi
Sarazan... tudi mi držimo pesti, da se čimprej pozdravite. Najhuje je, ko so bolni naši otročički. Naš fantek je bil bolan na srečo samo enkrat do sedaj, ampak takrat tudi jaz najraje nebi spala in ga ves čas čekirala.

zdravila... mi smo v četrtek pri cepljenju dobili recept za svečke proti vročini in smo jih šli kar preventivno iskat, saj ponoči pri nas ni odprta lekarna. In še sreča, da smo šli, saj smo mu pred spanjem morali dati eno, pol se je pa vse poštimalo.

temperatura... meni so v četrtek pri zdravniku rekli, naj ne zbijam vročine, če ne bo presegla 38,5. Smo pa dobili ob cepljenju tudi eno knjižico, v kateri piše : Vročina do 38,5 pod pazduho pomaga obrambnemu delovanju telesa, zato je ne znižujemo, če ne povzroča izrazito neugodnega počutja. Izjema so otroci s srčnimi in kroničnimi pljučnimi boleznimi, sladkorno boleznijo, vročinskimi krči, božjastjo. Vročina ima torej obrambno vlogo, saj spodbudi obrambne dejavnike in pripomore h krajšemu poteku okužbe....
 
 

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1120
   RE: Februarčki 2006
29.5.2006 9:25:41   
Eviii
čaw, punce in otročki.
kako gre kej danes? pr nas je neko kislo vreme. full oblačno. prej je tudi kr fajn zapihalo. ne vem, al misli deževat al kaj user posted image . pritisk je tudi nizek...
res je, kami... o kakih stvareh se mi tle pogovarjamo user posted image ... o kakcih in sluzu in podobno. joj, kako se mi je spremenilo življenje, odkar sem mamauser posted image .
kar se zdravil tiče, se popolnoma strinjam s tistim, kar je prepisala ursi iz knjižice. bolečina in vročina sta znaka, da je neki narobe. in ju je treba nadzorovati. sicer se popolnoma strinjam, da je brez veze trpet (iz lastnih izkušenj, sej poznate vse mojo zgodbo z ledvicami in mojim kamnom, ki sem ga polulala v nosečnosti - v decembru sem spila ogromno ketonalov in lekadolov in antibiotikov in spasmexov, ampak ni šlo drugače). seveda moreš poznat vzrok bolečine ali vročine- takrat lahko začneš ukrepat. vam pa lahko povem zgodbo mojega strica. enkrat ga je fajn bolelo v trebuhu. in je šou k dohtrju. mu ni nič naredu, dal samo tablete proti bolečinam. pa je reku, če ga še boli, nej ne vzame nove tablete, ampak pride nazaj. in glejgazlomka čez neki ur ga je spet stisnilo in je šou spet k zdravniku. tokrat panika. še dobro, da je poznal v bolnici ogromno dohtrjev. se mu je razlil slepič. in je skoraj šou rakom žvižgat. to pa zato, ker mu prvi zdravnik ni iskal vzroka bolečine... vem, da so naši otročki izredno občutljivi in nam ne znajo povedat, kaj je z njimi narobe. in jih nočemo videt trpet. brez zdravniškega dovoljenja jst ne bi dajala nobenih zdravil (ok, proti zbijanju vročine že, ampak če prva svečka ne prime, pa bi se pred naslednjo zatekla k dohtrjem).
zdej vam morem pa zaupat dejanove štorje. torej, ta naš fantina kr lepo napreduje, čeprou je najmlajši tuki. včiri sm ga neki cajta gledala zvičir. smo bli vsi trije v ta veliki pojsli. si je postavu levo rokico pred obraz, jo popolnoma iztegnu in naredu pest. pol jo je neki cajta opazoval in vrtel. pol pa je začel z vajo. je rokico vedno bolj krču proti obrazku. lepo počasi, ni mu omahovala. in to vse dokler ni z rokico zadel obrazka. kot da je premerjal razdalje. jst sm bla tko vesela... pa še neki se je nauču: pokrčit nogice. že parkrat sm ugotovila, da se zjutri muči s kakcem. in mu pomagam tako, da mu pokrčim nogice in mu prigovarjam, nej potisne. in zdej se je že počasi sam navadu, da ko ga napenja, pokrči nogice in potiska. pa tudi ko smo na previjalni, sam pokrči nogice, da ga mamica lahko preobleče. joj, kako je priden user posted image . zadnič mi je glih ena kolegica, ki ima rok julija, govorila, da kaj vse že zna dejan. je mislila, da do treh mescev otroci večinoma spijo in so bolj mirni. naš dejan pa že kr krili in maha in se razteguje sto na uro.
zdej pa morem počasi it. se je usulo in začelo grmet. da ne bo kej narobe z računalnikom slučajno. lep dan user posted image .

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 1121
   RE: Februarčki 2006
29.5.2006 11:27:03   
sarazan
Pri nas gre že na bolje user posted image . Sara ponoči ni driskala, zbudila se je samo enkrat za obrok. Zjutraj pa kar do devetih potegnila. Še nikoli ni tako dolgo spala.
Rdečih pikic tudi ni več, pa tudi bolj razigrana je, ravno prej je kar veselo vriskala in se smejala. Temperaturo ima spet normalno.

Sem se kar oddahnila, da smo ta najhuje dali skoz.

Danes imamo 4 mesece, jao, kolk čas beži. In naša bejba že gleda svoje podplate in prstke. Nogice dvigne na 90 stopinj in jih gleda. Prijela jih še ni. Z rokicami pa dela vse mogoče. Najbolj smešna je, ko prste preplete med seboj in izgleda, kot da moli user posted image . Pa enkrat sem jo videla, ko je s kazalčkom na desni roki pritiskala na levo pest, kot da bi hotela malo drezat v pest (a ni vedela, da je njena? user posted image ). Ah, so pojave tile naši user posted image .
Pri previjanju jo pa že lovim po previjalni površini. Sploh ne more biti pri miru. Samo še fino se mora začet obračat na bok, pa jo bo nemogoče previt.

No, toliko od nas.

PS: Pa moj možek je že tudi zdrav.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 1122
   RE: Februarčki 2006
29.5.2006 13:05:18   
petrina28
Dan!
Me veseli, da se zdravje izboljšuje Sarazan, za oba. Res je grozno, če je otroček bolan. Mene vedno to iz tira vrže, da ne morem nič konkretnega naredit, da bi lahko pomagala otroku. Vedno se počutim nemočno in obenem razmišljam o tem, kako hudo mora biti šele tistim mamicam, ki imajo bolane otroke ali otroke s hujšimi  motnjami v razvoju. Potem vedno na les trkam in se zahvaljujem, da imam sama dva zdrava otročka....

Kami - kar se tiče uspavanja, se zelo strinjam s teboj. Mi smo pri Domnu hopsali po rokah in je še sedaj pri 2,5 leta navajen, da mora nekdo z njim iti spat in ga šele potem iz ta velike postelje prestavimo v njegovo, pa še potem se ponavadi sredi noči zbudi in hoče nazaj, včasih pa vzdrži do jutra. Pri Miji skušamo malo bolj pazit. Upam, da bo kaj delovalo, če ne bomo pa moralui XXL posteljo kupit, če bomo kdaj še tretjega otročička imeli, he, he. Aja, si pa asica, kako ti uspe vse kombinirat.

Z Mijo imava jutri posvetovalnico. Bom sporočila, koliko bodo namerili in stehtali in kaj bo pediatrinja komentirala glede razvoja. Zaenkrat se najbolj razvija v širino in višino, ha, ha. Pravi buhteljček je...






_____________________________

LP, P.

Mija - moj sonček - 23.2.2006

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 1123
   RE: Februarčki 2006
29.5.2006 13:17:54   
petrina28
Pa še to - sem dodala dve novi slikci moje "male" Mije....

_____________________________

LP, P.

Mija - moj sonček - 23.2.2006

(odgovor članu petrina28)
Neposredna povezava do sporočila: 1124
   RE: Februarčki 2006
29.5.2006 22:44:10   
taja27
čer mamice,

končno sem uspela prit malo na RR. Pri nas je Ava hvala bogu zdrava, je pa zato mami bolj boga. sploh ne vem kaj mi je. kar naprej se mi neki vrti, pa slabo mi je, pa čist premal energije imam. ta teden sploh nisem upala avta vozit. grem jutri k zdravniku dat kri in vodo, da vidim kaj user posted image  mi je. še za RR mi je zmanjkalo energije user posted image , čeprav kr dost mislim na vas in vaše sončke.

sarazan upam, da je zdej Sara že čisto zdrava. je verjetno kr hudo gledat svojga sončka ko tako trpi, a ne.

dobrodošla CERT še iz moje strani

Kami malo pozno ampak vseeno - čestitke za izpit. ti si pa res ''supermadre''. zdaj, ko se počutim tako slabo, si sploh ne predstvaljam, da bi imela tvoj urnik ... pa možeka imaš pa tud skoz na poti. sej naš je tud dost, ampak tolk pa spet ne.

pred enim letom ... ja tud mi smo naredli našo Avo pred enim letom. in to ravno takrat, ko sva se odločila, da dava vso ''zadevo'' malce na stranski tir. kar se pa nosečniških testov tiče sem pa zagotovo največja zapravljivka, saj sem dala Krki zaslužit veliko dinarčkov v zadnjih treh letih ... in konec lanskega junija sva izvedela za našo malo pikico ...

stolček Bumbo sem že parkrat zasledila, da ste nekatere omenjale ta stolček. kakšen pa je? ima mogoče katera slikico ali link, na katerem ga bi lahko videla?

pri nas ... naša Ava je tako kot vaši sončki iz dneva v dan večja, lepša, živahnejša. vsak dan je nekaj novega. ta teden je intenzivno začela kazati jezik, ko ji ga pokažem nazaj pa plane v smeh. pa skoz ima tolk dela s svojimi rokicami, tud figico zna že držat. zdaj mi že dva tedna spi ponoči, kar je za nas ogromen napredek, glede na to, da se je prej hranila na dve do tri ure (tudi ponoči, podnevi je še zdaj tako). zdaj mi zaspi okoli 21:30 do 22:30 in spi do cca. 5:00, se nahranimo in spi naprej do 8:00 ali 9:00, če se ne zbudi okoli pete potem spi do 7:00. se mi zdi, da smo zadeli tombolo. tako, da se je tud mami že malo naspala. 

uspavanje ... lahko samo občudujem tiste, ki daste otroka v posteljico in vam spi. naša Ava vsak večer zaspi na prsih. vem, da to ni OK in da bom morala začeti s taktiko, ki jo je opisala Kami, vendar sem lahko samo vesela, da sploh zaspi, glede na to, kakšne muke smo imeli prve tri mesece zaradi krčev. zaenkrat še zbiram pogum ... je pa res, da vsak večer jočem od sreče, ko jo dajem v posteljico in jo občudujem, kako je lepa. včasih še kar ne morem verjeti, da je res najina.

zdaj pa pod tuš in v posteljo ...

(odgovor članu petrina28)
Neposredna povezava do sporočila: 1125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?