|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   noče nič jest
7.3.2006 20:10:09   
ticko
Živijo!

Imam krasnega 14 mesecev skoraj starega sončka. Problem je v tem, da noče nič jesti. - v varstvu pa vse (vsaj tako pravi varuška, da je nenasitnež, lakotnik...)
Pri meni noče ne zajtrka (v službi sem od 07.30 do 14.00 ure), ne malice in ne večerje, Med vikendi enako, zajtrka soloh noče, mogoče par žličk, kosilo - kakor kdaj, malice ni šans, večerja - zopet par žličk. Kuham mu vse živo, vse kar naj bi imel rad, pa vse kar mu varuška kuha, oba  s fantom sva kuharja,ampak ne vem zakaj noče jest.
Večerjo poje (vsaj 5 žličk) samo če mu vibrira gsm v roki. Potem konec....
To traja že več kot en mesec. Na teži ne zgublja - vsaj zdi se mi da ne - hodi že 3 tedne, šiba kot norc - papca pa nič, spančka kar dobro, razen zobki kdaj pa kdaj, drugače brez problema.

Kakšen nasvet???

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: noče nič jest
7.3.2006 21:31:50   
Marogica
Mi našemu(14. mes)  od 8. meseca kuhamo to, kar tudi samo jemo ( z nekaj izjemami, seveda) in je čisto vse in dosti. Mogoče pa mu kuhate kašne "mešanice", ki jih 14 mesečnik ne rabi več? Ne vem, samo sprašujem?

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu ticko)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: noče nič jest
10.3.2006 14:46:07   
TINALAN
Mogoče je samo neješč. Si se kdaj vprašala, ali ti varuška pove po pravici? Tudi mi imamo problem s hrano. Lan je star 13 mesecev in je kot piščanček. On tudi pri varuški ne poje veliko, tako pravi. Včasih za kosilo skoraj nič. Je pa res, da malico poje. Rabi zelo dolgi čas med enim in drugim obrokom, da je spet lačen in da je z veseljem.
Vem kako je. potem pa ga vsake pol ure siliš s hrano. Jaz sem se odločila, da če bo lačen, bo že pokazal (jok). Tako da ga ne silim ,ker se mi zdi da se mu bo hrana še bolj zagravžala. Lepo papcajte!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: noče nič jest
16.3.2010 15:26:20   
spelcamarelca

nasa puncka je stara 8 mesecev in tudi noce prav nic jest, samo dojila bi se. Me ze kar skrbi, ker se mi zdi, da ze kar hujsa. Drugace je pa ful aktivna in videti cisto zadovoljna

a ima katera kaksen nasvet??????

(odgovor članu TINALAN)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: noče nič jest
26.3.2010 13:24:35   
dreamhorse
Tudi pri nas so iste težave... Mala je stara 10 m in noče jesti. Ne flaše, samo sadne skutice bi. Ponoči pa poje včasih 1 včasih 2 flaši po 180 ml. Sem poskušala s čajem ponoči, pa ni šans, da bi ga spravila v njo. Drugače je vse ok, dobiva na teži, pa malo je bila slabokrvna, ko sva prvič dale kri. Bojim se, kaj bo, ko bo šla v vrtec čez en mesec.. No, če ima katera kakšno idejo, kaj naredit...Lp

(odgovor članu spelcamarelca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: noče nič jest
26.3.2010 16:37:07   
manna
Mi se že nekaj mesecev ukvarjamo s tem, kako naj prepričamo našo malo, da bo kaj jedla. Stara je 9,5 mesecev in ona bi najrajši imela samo dva obroka na dan - zjutraj in zvečer in to flaška AM. Skoz dobre volje, zdrava, ampak jedla pa ne bi nič...
No, od vseh stvari in kombinacij, ki sem jih probala, in od vseh nasvetov ki sem jih slišala, je najboljši ta, da otroka pustiš, da rata lačen. Ker šele ko bo ratal lačen, si bo želel hrano in takrat bo jedel z užitkom in z veseljem. Torej ne ponujajte jim hrane vsake pol ure. Počakajte 3, 4, tudi 5 ur in potem ponudite. Tako mi je svetovala tudi pediatrinja.


(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?