|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   TA HRANA..HRANA..ENOLIČNA
26.4.2006 13:25:42   
NIN@
Pa nevem kako vi oz ve to delate?
Naš Bor še kr nič ni lačen. Od kar je prišel na svet se mi zdi da nima o.k. apetita. Dojila sem ga samo do 5 meseca. Zizal je zmeraj samo po pet minut na 3 ure. Pa so mi vsi govorili , že ima dovolj. No zdej pa že hodimo, cele dneve smo zunaj na zraku in to bi naj povečalo apetit. In jaz sem obremenjena s to prehrano 100 na uro. Ne vam kako je to pri vas ampak men se zdi da naš bor premal poje ker ga primirjam z vrstniki. Tehta 12 kg star je 16 mesecev. Jedilnik-grozilnik pa zgleda nekako takole : zjutraj 08.00 ( keksolino inp.) ob10.00 sadje malo dva ugriza, 12.00 kosilo ( nič konkretnega, najraj ima juhice kremne neven če jo deli poje, ali pa pire kromri, kromp.kumare, mesa noče, zelenjava...in po vse par žlic) Kako uro po kosilu pa poje mali frutek, no zvečer pa če je fina risanka in 100 igrač na mizi pa 150 čokota. To je vse!! Spije pa 1-1,5 litra čaja ker soka noooččeee niti pogledat.

Kaj se vam, zdi da je zadostuser posted image

LEpe praznikeuser posted image

nin@
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: TA HRANA..HRANA..ENOLIČNA
26.4.2006 13:29:29   
muki1
Moja hčerka je stara 2 leti, pa tehta 11,6 kilograma s polno pleničko user posted image , pa je orink babnica....sploh ni suha.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu NIN@)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: TA HRANA..HRANA..ENOLIČNA
26.4.2006 13:31:08   
Ro-La
naš ima pri 26m 12kg, pa kaj, je pač bolj suh, nobeden še ni zraven hrane od lakote umrl, zato se ne sekiraj

_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu NIN@)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: TA HRANA..HRANA..ENOLIČNA
26.4.2006 13:37:04   
srki
Naš bo dve leti star, ima pa 13 kg. Meni se zdi to čisto dovlj. Če otrok ne mara jest, ga ne siliti, se mi zdi, da je samo še slabše. Moj nečak pa še pol toliko ne poje, kot si ti napisala, pa je čisto normalen, zdrav fantek. Je pač toliko, kot mu paše. Odkar je pa vreme lepo, nima naš sploh cajta jest, ko pride iz vrtca hitro ven šiba, zvečer nekaj malega poje.

Kar se pa tekočine tiče, a ni boljše čaj kot sok?

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: TA HRANA..HRANA..ENOLIČNA
26.4.2006 13:43:53   
Anonimen
Tehta 12 kg star je 16 mesecev


Pa si res malo obremenjena, izgleda. Tibor je pri 14 mesecih tehtal 10.800, pa je bil čisto povprečen.
Je pa res zorno, če otrok ni ješč, vem, ker je moj isti.

(odgovor članu NIN@)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: TA HRANA..HRANA..ENOLIČNA
26.4.2006 13:59:06   
NIN@
SPLIŠI! Res je in ta nervoza zarad hrane me spremlja že od BOrovga rojstva dalje. Veš kak fino je videt otroke od kolegic ko gremo na sprehod, tamali skor za vsakem ovim+nku usta odpirajo pa kr cv cajt neki hrustajo. Naš Bor pa tud če jih gleda nima luštuser posted image

Nikol si nism mislila da bo situacija takšna? Ker sva Oba Midva z atijem Ful ješča......pa zgleda da to ni po nama podedval?

Pa še ena tež
ava naju spremlja, njemu se enostavno ne da grizit, in  mi vse kar je v koščkih izpljuva...razen smoki, kekseki, sadje, ....prigrizki. Včasih se pa kr davi če je na jedilniku kak nov okus.

No glede kilaže oblečen tehta 12 kg velik je pa 86 cm, in zgleda suh ( prava suha muhauser posted image )


lp
nin@

p.s Ko bom pa imela mal več časa si pa še album uredim, da ga boste vidle nažga požeruhauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: TA HRANA..HRANA..ENOLIČNA
26.4.2006 14:15:13   
Anonimen
Meni gre pa bolj na živce to, da nekatere mame non stop nekaj ponujajo otroku za grickat...v vozičku pa to, samo da so otroci tiho.

veš kaj, tvoj otrok je čisto normalen, in saj ne more jest, če toliko spije. Liter do liter pa po se meni zdi ogromno, naš ni nikoli toliko pil. In potem res ne more biti lačen.

(odgovor članu NIN@)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: TA HRANA..HRANA..ENOLIČNA
26.4.2006 15:14:25   
bskrle
JAz sem menda do šole jedla le juho, krompir, piščanca, mleko.
Moji dve princeski pa je sta, da ju komaj nahranimo, ta mala je pravi telebajsek. Ima 2 leti in 12 kg, pa še majhna je. PA se sploh ne sekiram, ker tudi ta veliko ni ravno šprikla, je bila pa letos toliko bolna,da je vse izgubila in je ratala suha.
Skratka ene imate suhce, druge pa telebajske.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: TA HRANA..HRANA..ENOLIČNA
26.4.2006 19:01:30   
Anonimen
Se strinjam z al bino.
In me res zanima,zakaj mame vedno otroku ponujate za jest .
še nisem srečala mame,ki ne bi nosila hrane s sabo.
zadnjič sem bila v zdravstvenem domu,ker smo imeli posvetovalnico in je prišla prijateljica,ki je ponujala svoji hčerki piškotek,samo da bi bila mirna in potem je hotela še mojemu dat in sem rekla,da ne,ker ne maram,da se otroku vedno daje nekaj v usta,samo da je miren in tiho.
saj otrok ne sme biti miren po moje,otrok mora laufat,zganjat norčije.
sicer pa bi lahko kaj drugega naredile,ne pa samo hrano dajale

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: TA HRANA..HRANA..ENOLIČNA
26.4.2006 20:29:55   
Naja31
No, jaz sem pa ena izmed tistih, ki mu vedno ponudi nekaj za grizt, samo da da mir.
Zdaj me pa linčajte user posted image

Pa mu ne ponudim zato da mu preprečim, da bi laufal okrog kot je petty napisala, ampak zato da se ne dere.
Verjetno je tvoj otrok pri miru sedel v vozički na sprehodu, No, moj je pa znorel do konca ulice. V sekundi je začel tuliti. Če sem mu dala v roke žemljo smo lahko vsaj kam prišli. In pri tem nimam niti najmanj slabega občutka.
Na srečo do zdaj nismo imeli težav z njegovim prehranjevanjem, poje vse kar dobi in tudi v zadostnih količinah. Je zdrav in velik fantek. Raje vidim da poje eno žemljo preveč kot da dan preživi ob parih grižljajih.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: TA HRANA..HRANA..ENOLIČNA
26.4.2006 20:47:10   
ZARA
Zara je tud stara 2 leti, velika 94 in tehta okrog 11,8kg...  neješča je itak...enkrat bolj, enkrat manj...kr neki...popije pa cca. 700-900 ml tekočine na dan...

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: TA HRANA..HRANA..ENOLIČNA
27.4.2006 16:34:04   
* Mateja *
Pr nas je pa tko,...Men se zdi, da Nejc kakšen dan poje več kot jaz, kar skoz ima kaj v ustih, pol pa kakšen dan mal majn, odvisno kaj kuhamo. Pa ima pri 18 mesecih, koorigiranih, 12 kg. Se mi zdi, da čisto vse porabi, ker je tak divjak!! Če nbi tok migal, bi pomoje bil preveč debeluščkast!!
Nin@, pomoje tvoj sin preveč pije in tako pol ni lačen.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: TA HRANA..HRANA..ENOLIČNA
10.5.2006 13:37:03   
Anonimen
Ej, oprosti, ampak ko sem prebrala, kaj vse tvoj otrok poje, so se mi dvignili lasje, ko praviš, da ni lačen!!! Potem bi ti morala jaz svojega podtaknit, da bi videla, kaj je neješč otrok! Pri 22. mesecih ima 9 kil in pol, pa sva oba srečna, da je sploh prilezel do takšne teže. Jesti noče nič, če pa kdaj naredi kakšen ugriz v žemljo, pa sva oba vsa srečna (le da mu tega ne pokaževa).

Tudi sama imam zmeraj pripravljeno kakšno žemljo za v voziček, ker potem VSAJ nekaj poje. Če želim, da bi poskusil kakšno juhico, malo morgen, o mesu in zelenjavi noče slišat.

Na morju sem srečala eno mamico, ki je imela podobne probleme z neješčo hčerko kot jaz s svojim. Naš je za zajtrk pojedel eno ribjo palčko, za malico dve žlički smetane(tisti plastični žlički - najmanjši, ki ju dobiš v gostilni - za kavo mešat) in en jafa piškot, za kosilo jok in stok - niti žlice juhice ne, za malico en ugriz v keks in pa žlico PIkovita, za večerjo pa dve žlici goveje juhe in tri makarone.

Spil pa je glih en deci soka. Seveda bi pa pojedel na tone sladkarij, žal pa te niso ravno primerne za njegovo prehrano.

Joj, koliko gorja bi nam prišparali, če bi ugotovili, kako zelo zdrave so sladkarije in smokiji!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu * Mateja *)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: TA HRANA..HRANA..ENOLIČNA
15.5.2006 13:25:35   
asso
Joj ta hrana...

Težko je, ja...

Mi smo pri 18 mesecih težki slabih 9 kg. Sej ne, da noče jesti, ampak kaj jesti? Jaz sem se na začetku še obremenjevala s tem. Pogruntala sem, da bi jedla samo pašto in to ji kuham, ker sem ziher, da bo pojedla. Drugega ji dam za probat in če noče, se ne obremenjujem.
Res je, da ji zjutraj ne dajem nobenih "packarij" - smoki, piškote, sladkarije..., da potem vsaj normalno kosilo poje.
Imamo pa vsako dnevno isto prehranjevanje: juhica - zelenjavna, goveja, porova ali beluševa in po tej pašta - z maslom, pestom, golažem. To je vse kar je. Za zajtrk je kruh s pašteto (samo Gavrilovič - druge so bljek), jogurt, puding ali salama piščančja prsa.
Za kosilo je na jedilniku včasih hrenovka - ne poje jo vedno, za večerjo pizza ali toast.
Nobene vrste zelenjave ne mara - samo pomfri.
No hvalabogu, mi je vsaj nekaj sadja - alergena sicer: jagode, kivi, včasih malo banane...
Veliko krat pa moramo pri kosilu imeti animacijo, igrače, pravljice... kakšen otroški katalog... in takrat odpira usta in je drugače brez tega bi večkrat bil jooooook.

No zgleda veliko, ampak to so zelo majhne količine. Pol jogurta, 4 jagode, pol kivija, pol banane... nikoli kaj dosti več.
Deci juhe, 100g pašte...

Pač, navadila sem se da je malo in enolično.... Bo že, ko bo večja (vsaj upam).
Drugače pa je živa in zdrava...


_____________________________

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: TA HRANA..HRANA..ENOLIČNA
16.5.2006 22:02:16   
M_A_J_A
Moja Taja je stara 26 mesecev in pri svojih 93 cm tehta 12 kg. Vsak obrok je nočna mora, ona bi samo bone (bombone) - kamorkoli pride kdorkoli jo vpraša kaj bo jedla BONE. Še mleka noče drugače kot da ji ga dam v stekleničko (ki si je sploh ne upam ukinit). Drugače bi pa za kosilo vsak dan testenine - groza. PRi kosilu vedno beremo knjigice, zlagamo kocke...če pa sva sami pa ponavadi gledava risanke, ker drugače...

Upam, da bo kdaj boljeuser posted image .



(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: TA HRANA..HRANA..ENOLIČNA
17.5.2006 9:37:45   
sminc
Ma daj no ne se sekirat. Prav lepo težo ima. Jakob ima pri 13 mesecih 9.3 kg in 79 cm pa je zdravnica rekla da ima se 1 kg "fore"- pomeni da bi pri 8.3 kg bilo za preiskave.
Bodi srečna da se ne prenažira. kaki so pa tisti dojenčki ki imajo še joškice skor za v modrc dat. Saj se še premikat ne morajo.
Jemo da živimo in ne živimo da jemo. Je tako? Je pač po Jusu.
Lp


_____________________________

Vse veselo pričakovanje te ne pripravi na resničnost- na drobno, popolno bitje v tvojem naročju.Na ta strah pred odgovornostjo. Na brezmejno ljubezen.

Jakob Enej 15.04.2005
Aljaž 01.02.2007

(odgovor članu M_A_J_A)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: TA HRANA..HRANA..ENOLIČNA
17.5.2006 11:08:29   
NIN@
Ej drage mamice, ko jaz vse to berem se mi zdi da je moj Bor kr' bl' začel jest'user posted image
Jaz vam povem da sem se tega skakanja z žlico že tak naveličala da POKA! Pa vse popacava jaz sebe njega, stene, tla....... Vsak dan jeva v drugi sobi da je ambijent zanimivejši.......res...naporno. NO ta teden pa pohvalno....sam sej ga prevč ne smem hvalit, ker se pol kr pokvariuser posted image
Kupila sem pesni 100% sok in sirup od rdeče pese z dodatkom medu ( endovital) verjetno mu je res to pospešilo apetituser posted image  Vse sem kupila v lekarni mešam mu pa sok in sirup s čajem.


lp
nin@

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?