|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pogosta vnetja nožnice..nasvet!
7.2.2005 16:24:45   
VITA74
Ojla danes bi prosila še za en nasvet...
in sicer imam zelo pogosta vnetja nožnice - glivična in potem se zdravim z canestenom - svečke in mazilo....ki mi pomagajo ampak rada bi neko preventivo :zmeden: mi lahko katera svetuje??
Odpovedala sem se uporabi tamponov, ozkim hlačam,....Ponavadi se mi pojavijo kadar mi pade odpornost :( Kaj bi lahko še sama naredila?
Hvala punce zlate ste :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   pogosta vnetja nožnice..nasvet!
7.2.2005 17:22:05   
sašaš
Sama sem imela večkrat podobna vnetja...pol pa isto zdravljenje s canestenom :grrr:

Odkar uporabljam milo za intimno higieno (jih je več vrst), teh težav nimam več! :) Tampone pa vseeno vedno uporabljam.

Lp :muca:

(odgovor članu VITA74)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   pogosta vnetja nožnice..nasvet!
7.2.2005 18:38:17   
urši77
Če se zadeva ponavlja, je pametno da se zdravita oba s partnerjem:)

(odgovor članu VITA74)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   pogosta vnetja nožnice..nasvet!
7.2.2005 19:06:51   
naja78
hojla.dobi si daktarin vaginalete-recept, in pa mazilo daktarin,ki ga dobiš brez recepta.vaginalete si vstavljaj 7 dni,takrat ne:sloncek:,dec pa se naj maže z mazilom.tudi jaz sem imela podobne težave,pa 2 leti nazaj po tej terapiji jih nisem mela več.res bomba.
svetujem ti,da ne uporabljaš kakršnih koli vložkov always-baje ti povzročajo alergijo in se ti potem to naredi-nasvet od g.
srečno.

(odgovor članu VITA74)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   pogosta vnetja nožnice..nasvet!
7.2.2005 20:16:38   
hruškica
Meni je ginekolog na zadnje rekel: ja, vse sem vam že dal pa nič ne pomaga. ste pač nagnjeni k temu. S takim odgovorom se nikakor nisem zadovoljila in zato sem šla (po nasvetu prijateljice, ki je naredila isto) k homeopatu. Dobila sem tabletke in neko tekočino, veliko plačala, ampak od takrat naprej imam mir.. že ene tri leta! Priporočam ti to, ker si najbrž že vse ostalo poskusila.

(odgovor članu VITA74)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   pogosta vnetja nožnice..nasvet!
9.2.2005 10:23:11   
Gea1
tudi meni nič ne pomaga. Ko sem še jemala kontracepcijske tablete. So se vnetja vrstila kot po tekočem traku. Ko sem z njimi prenehala je bil mir kar nekaj let do pred kratkim. Septembra so mi vzeli bris in je bil brezhiben. Nato sem oktobra imela ss in mesec za tem so se pričeli problemi. Pekoča nožnica, povečan in rahlo rjavo obarvan izcedek, ki ni bil normalnega vonja itd. Ker sem zamenjala ginekologa, mi je ta januarja še enkrat vzel bris in testiral izcedek, ki je nakazal glivično vnetje. Dobila sem vaginalne tablete, kremo canesten in s partnerjem oba po eno kapsulo za popit. Sedaj je malo boljše, vendar če se redno ne mažem s kremo, se ponovi.
Baje imajo tiste, ki so nagnjene k temu med nosečnostjo večje probleme. Baje pomaga tudi LCA jogurt. Drugače pa ne vem, kako bi se jih znebila. Upam samo, da to na zanositev ne vpliva preveč.

Pozdravček! :sloncek:

(odgovor članu VITA74)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   pogosta vnetja nožnice..nasvet!
9.2.2005 13:22:47   
AKŠ
tudi sama sem ena izmed teh nesrečnic z istimi problemi, Tudi sama se zdravim s cannestenom. Vmes sem dobila še neko kremo, ki sem si jo s pomočjo priloženih "injekcij" stisnila v nožnico. Da me človek ubije, ne vem kako se tej kremi reče,ampak je pomagala, morala pa sem jo jemati 7 dni. Potem sem imela kar nekaj časa mir. Sedaj se umivam samo z Dove milom za intimno nego, ampak še vedno kdaj pride do težavic....

(odgovor članu VITA74)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pogosta vnetja nožnice..nasvet!
25.1.2006 14:25:12   
Anonimen
Pozdravljene punce. Tudi jaz sem nagnjena h glivicnim vnetjem, zdravim se s Canestenom. Imam pa eno vprasanje. A je mogoce ze kdaj imela katera mocne bolecine v cist spodnjem delu trebuha, ki so bile razsirjene nekako od globine 4 cm od spodnjega vrha noznice? Te bolecine je spremljalo pogosto uriniranje ampak ne pekoce. Se sedaj 3 dni po tem hodim pogosto na Wc. Spremljala me je slabost, siljenje na bruhanje, bog ne daj, da sem zavohala kaj sladkega, kaj sele da bi to pojedla. Sprasujem zato, ker sem to dozivela v ponedeljek. Jem KT. Ampak nekako me spremlja misel, kaj pa ce so KT zatajile. Ali je morda slo za hudo vnetje? Ginek.pregled sem imela pred mesecem dni, a po mnenju ginekologinje je bilo vse ok. Kaj se dogaja z mano?

Pozdravcek.

(odgovor članu AKŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: pogosta vnetja nožnice..nasvet!
25.1.2006 14:36:03   
Jančika_
Pri meni se preventivno super obnese Multi-Gyn gel (lekarna, Sanolabor, DM). Pa intimno milo z mlečno kislino (Lactacyd, Nivea intimo). 

(odgovor članu VITA74)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: pogosta vnetja nožnice..nasvet!
25.1.2006 14:45:51   
Seven*
No tako je. Sama sem imela zelo veliko glivicnih vnetij. Zadnjih 5 let pa samo ene 3x.

Potrebno je:
-zmanjsati kolicino sladkarij v prehrani ali jih cisto ukiniti (kvasovke se hranijo na sladkobi, glivnicno vnetje je posledica kvasovk)
-ukiniti oprijeta oblacila
-ukniti nailonske nogavica

-sedalo na katerem sedite naj bo bombazno (zato imajo invalidne osebe pogosto vnetja, ker je invalidski stol plasticen)
-kupite kvalitetno milo (prisegam na Lactacyd)
-vcasih se mora s Canestenom tudi moski mazati (moski ponavadi ne zblolijo, so pa prenasalci in potem zensko ponovno okuzijo)
-ko je vnetje je potrebno namociti tampon v navadni jogurt, ki vsebuje Lactobacillus bifidus ali kaksno sorodno kulturo Lactobacilus, ki obnovi floro noznice (te bakterije so namrec normalno prisotne v noznici, ob vnetju se zadeva porusi in kvasovke delajo "stalo")
- ob vnetju sem si parkrat noznico umila z vinskim kisom (pece, a pomaga)
- noznica mora biti cimbolj suha (zunanji del), ob vnetju sem si jo parkrat pofenala, je pomagalo (kvasovke rastejo na vlagi, suhote ne marajo)

Slisi se smesno, ampak v sili hudic se muhe zre.. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu VITA74)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: pogosta vnetja nožnice..nasvet!
25.1.2006 14:52:06   
Jančika_
Izpiranje nožnice pri vnetju, da ne bo ravno kis, če tako pečeuser posted image : zdaj prodajajo tako zadevico za izpiranje od Multi-Gyna. To je taka plastenka z nastavkom, not pa daš šumečo tableto istega proizvajalca. Vsebuje aloo (hm, kako to sklanjati?), mlečno kislino, pa še nekaj, ne vem na pamet. Vsekakor deluje. Pa jogurt tudi zelo pomaga.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: pogosta vnetja nožnice..nasvet!
25.1.2006 18:04:52   
tincas
Zdravo!

Tudi sama imam zelo velike tezave z vnetji. Spoh med jemanjem KT je bilo tega ogromno, zdaj se je mogoce malo ustavilo. Vendar sama sem slabokrvna in lahko da tudi zaradi tega pride pogosteje do okuzb.

Drugace sem pa opazila, da ce pojem samo eno rebro cokolade, da cez dva dni dobim glivice, tako da sem se vsej cokoladi cisto odpovedala, pa tudi drugih slascic manj jem. To ti tudi svetujem.

Lep pozdrav!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: pogosta vnetja nožnice..nasvet!
25.1.2006 22:38:56   
Anonimen
Hvala punce za take nasvete...tudi sama sem namreč neuspešna z vsemi vrstami svečk in mazili...res hvala...sem nekej novega zvedla....sam nekak nisem bla še pripravljena pisat o tem, pa vidim, da me je že ena prehitelauser posted image
Nati

(odgovor članu tincas)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: pogosta vnetja nožnice..nasvet!
27.1.2006 14:51:16   
t*e*j*k*a
Tudi jaz imam vedno težave s temi vnetji, ki so zelo nadležna.

Jaz se redno umivam s kisom in mislim, da kar pomaga.
Meni higienična mila niso nič pomagala, zato sem začela uporabljati kis. Kis sicer malo peče, ampak samo kadar je prisotno vnetje, drugače pa nič.

ČAO

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: pogosta vnetja nožnice..nasvet!
29.1.2006 0:08:52   
Šoni
So punce že veliko napisale, tako da bi jaz dodala samo to, da se je pri meni najbolj obneslo intimno milo Dercome femmeuser posted image , ki se ga dobi v lekarni. Imela sem zelo pogosta gljivična vnetja, zdaj je pa kar mir. Dobiš pa v lekarni tudi vaginalete brez recepta v preventivne namene. Najbolje pa se je res izogibati sladkorju, pa kakim dražečim tekočim milom se je tudi dobro odreči.

(odgovor članu VITA74)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: pogosta vnetja nožnice..nasvet!
29.1.2006 0:14:10   
Šoni
Gea 1, gljivice na samo zanositev nimajo vpliva, so pa zelo moteče med nosečnostjo in jih je potrebno pred rojstvom odpraviti, ker ima v nasprotnem primeru malček takoj ob rojstvu vnetje oči, saj pride v stik z gljivicami v porodnem kanalu.

(odgovor članu Gea1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: pogosta vnetja nožnice..nasvet!
16.2.2006 10:45:44   
Jestjest
Tudi sama imam sedaj že tri mesece non stop težave. Spolovilo je rdeče in me močno boli, boli pa me tudi ob spolovilu. Izcedek je normalen in nima nobenega vonja. Me pa ta bolečina zelo moti. Ne nosim oprijetih hlač, pa vseeno čutim kot bi me nekaj žulilo tam spodaj.
Bila sem tudi že pri ginekologinji, ki pa mi ni dala ničesar.

Res ne vem, kaj naj naredim, zato se obračam na ta forum, če je imela morda kdaj katera podobne probleme.

(odgovor članu Šoni)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: pogosta vnetja nožnice..nasvet!
16.2.2006 14:48:57   
LUNA06
Ojla!
Tudi meni se to učasih zgodi in takrat uporabim Multi-Gyn gel, dobiš ga v lekarni brez recepta.Sicer ob nanosu malce peče, vendar je potem vse OK.Je pa res, da moraš pazit s tem gelom, v primeru da želiš zanosti.V tem primeru more od spolnega odnosa pa do nanosa gela miniti najmanj 8 ur.

LP

(odgovor članu VITA74)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: pogosta vnetja nožnice..nasvet!
16.2.2006 15:32:08   
Jestjest
Ej Luna06, hvala za tvoj odgovor, ampak tudi Multy-Gyn sem poskusila, pa mi ne pomaga. Namazala sem si tako nožnico, kot tudi spolovilo in okolico, pa brez učinka.
Hvala tudi za opozorilo, glede zanositve.

Tako da, če imaš še kakšno idejo ti bom zelo hvaležna.

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: pogosta vnetja nožnice..nasvet!
16.2.2006 15:57:57   
LUNA06
Ja kaj drugega ti žal ne morem svetovati, ker pri meni to pač deluje.Je pa res, da je treba namazati večkrat, ker ta gel ovlaži nožnico, ki je suha in zato pride do vnetja, spolni odnos pa je zelo boleč oz. nemogoč.
Probaj mazati nekaj dni zapored.

(odgovor članu Jestjest)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: pogosta vnetja nožnice..nasvet!
16.2.2006 19:20:57   
KODA
Meni pomagajo Borax svečke,ki jih dobiš v lekarni brez recepta. 

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: pogosta vnetja nožnice..nasvet!
17.2.2006 9:41:50   
Jestjest
Sem mazala z Multi-Gynom že ves teden, pa nič. :-(

Hm, 'Koda' - praviš naj poskusim Borax svečke. Ampak jaz imam bolj problem s spolovili kot s samo nožnico. Misliš naj vseeno poskusim?

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: pogosta vnetja nožnice..nasvet!
27.4.2006 19:00:45   
Anonimen
živjo, mi prosim poveš kako pogosto uporabljaš kis? je jabolčni ali vinski? samo zunanje predele? hvala za vsa pojasnila. lep danuser posted image

(odgovor članu t*e*j*k*a)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: pogosta vnetja nožnice..nasvet!
27.4.2006 19:08:39   
Anonimen
živjo, tudi sama imam že 6msecev pap II-vnetje. ginekolog mi NI dal nobenoh vaginalet ampak me je ponovno naročil na pregled čez pol leta. pravi, da je vse ok. kako dolgo lahko uporabljaš jogurt in vinski kis in kako pogosto? najlepša hvala za odgovor in lp.jem logest.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: pogosta vnetja nožnice..nasvet!
27.4.2006 19:16:08   
barbara b
Meni je pomagala kamilična kopel.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
RESNIČNA ZGODBA: Sinu so zdravniki ohladil...
Bil je lep topel jesenski dan, za pregled v porodnišnici sem obula balerinke. Malčku se ni mudilo na svet, bila sem štir...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?