|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Močenje postelje
6.6.2006 8:50:59   
Anonimen
Ne vem,kaj naj naredim.Moj sedem-letni sin se skoraj vsako noč polula v posteljo.Najprej sem pomislila,da ga kaj muči in bi zaradi tega podzavestno lulal v posteljo.Ampak ne, v njegovem življenju je vse po starem.
Ko so šli s šolo na tabor za en teden,se ni niti enkrat polulal.Doma je pa po moje tako,da si misli,da je čisto vseeno,če se polula ,saj bo itak dobil takoj novo pižamo in še posteljo mu bom preoblekla.Nekako se mi zdi,da se mu preprosto ne da na wc ponoči.
Ni prehlajen,sem tudi na to že pomislila.Z njegovim zdravjem je vse v redu.V glavnem ne vidim drugega kot lenobo.Pomislila sem že,da bi mu dala pižamo,da jo sam na roke opere.V glavnem ne vem več kaj naj naredim.Tako velik fant,pa lula v posteljo.user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Močenje postelje
6.6.2006 9:11:03   
san
Kaj pa če bi ga ponoči zbudila, ne vem, recimi okoli enih (oziroma, pač malo pred tisto uro, ko se ponavadi polula).

Ja se spomnim sebe ko sem bila približno njegovih let, sem imela iste težave in me je bilo vedno tako sram, da sem šla parkrat sredi noči sama prat postelnjino na roke. Sicer se mi ni to dogajalo vsako noč, pa vseeno. Pri meni je bila težava v tem, da sem tako trdno spala, da se nisem zbudila, ko bi morala na wc, oziroma sem tako živo sanjala, da sem vstala in šla na wc, potem pa je bila kar naenkrat postelja mokra...
Ne vem, jaz bi na tvojem mestu res poiskusila z zbujanjem, pa mogoče malo prekontroliraj koliko zvečer spije in da gre preden gre spat lulat.

Lp, S.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Močenje postelje
6.6.2006 9:18:27   
Lumpi
Tudi moj je po tem, ko je bil že cca. 1 leto brez plenic začel lulati v posteljo. Pri nas je bilo narobe to, da so pač neko spremembo uvedli v vtrci in je ta otroka zelo prizadela, nakar je začel to izražati z lulanjem.

Poskusi se z otrokom pogovoriti. Mogoče ga kaj muči, česar ti enostavno ne vidiš in misliš, da je vse v najlepšem redu. Mogoče enostavno želi pozornost več od tebe?


_____________________________

Kdor ne zapusti obale, nikoli ne spozna skrivnosti oceana.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Močenje postelje
6.6.2006 9:28:29   
nejcko
Eni so sicer proti temu, da se otroka nosi ponoči na wc, ampak pri nas se je ta metoda obnesla - sicer pri 4-letniku, ampak vseeno.

Sicer je pa težko soditi, kako in kaj, ker si bolj skopo opisala situacijo. Ali fant moči posteljo že skozi ali jo je ponovno začel? Ali imate doma kakšnega dojenčka ali ga pričakujete? So se problemi začeli z odhodom v šolo? Močenju postelje lahko botruje ogromno vzrokov, lahko pa gre preprosto samo za zelo trden spanec, kot je napisala predhodnica.
Svetujem ti, da se mu ne posmehujete in ga ne kregate ali kaznujete, ker to zna stvar samo še zakomplicirati.

Srečno.



(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Močenje postelje
6.6.2006 9:35:10   
Anonimen
Mogoče sem res malo preskopo opisala situacijo.Sicer pa ga ne kregamo,se mu ne posmehujemo.Sem ga vprašala,zakaj lula v posteljo in mu tudi rekla,da se mi zdi,da to pa ni več v redu,kar takole noč za nočjo.Pa je rekel,da ne ve.Sem mu rekla,če ima kakšne težave,pa je rekel,da edino to,da mu niso všeč gumbi na majici.user posted image Mislim,da to ni taka težava,da bi zaradi nje lulal v posteljo.On ful ne mara gumbov na majicah in slučajno je imel danes tako majico.user posted image
Posteljo je močil preden so šli na tabor kakšen teden.Sem mislila,da je to zaradi tega,ker gre prvič na tabor s šolo in ne ve kaj ga čaka in ga je mogoče malo strah....zato sem mu pač preoblekla pižamo in posteljo,pa je bilo.Nisem nič rekla,razen da ni nič hudega in se pač zgodi.Ampak,ko je prišel s tabora,pa spet ista zgodba.Zdaj ga pa že sumim,da je lenobica lena.Na taboru se pa ni niti enkrat polulal-to mi tudi ni jasno.user posted image
Nimamo dojenčka,zaenkrat.Si pa zelo želi kakšnega bratca ali sestrico.Ampak mislim,da ni v tem problem.
Res ne vem,kaj naj naredim.Da bi ga nosila vsako noč na wc...je kar malo težek že za take podvige.Če ga ponoči zbujam,recimo  ob 1-ih zjutraj,se sploh ne zbudi!Ni pa takrat še polulan.Po moje se polula tam nekje proti jutru,ob kakšne 5-ih,6-ih.Ne vem.user posted image

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Močenje postelje
6.6.2006 9:50:33   
mala maja
ne bi te rada strašila ampak a si pomislila da se je otroku zgodilo kaj v šoli ali v okolici. Mogoče ga kdo izsiljuje.
Lahko pa da gre za vnetje mehurja. Mogoče ne bi bilo slabo da stopiš do njergovega pediatra. Kot si izvedala iz zgornjih postov nisi edina s to težavo.

Moj brat je močil posteljo do 12 leta. Ko je bil star 12 let je čez noč postal suh. Smo vse pomislili da se ne zbudi(res je trdno spal) ampak vseeno tudi če si ga ponoči zbudil 3x je bil zjutraj polulan. Na koncu smo ugotovil da se je nekoga tako zelo bal da je rabil kar nekaj let da je to prebrodel. Če smo ga doma zaradi tega ogovarjali in spraševali kaj je je bilo pa še huje. (potem je bil čisto vsako noč polulan). Nikakor ne s trdo roko reševat porblema.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Močenje postelje
6.6.2006 9:57:45   
cukerček
Moja setra je lulala v posteljo še v 4  razredu, sicer ne vsako noč ampak kar pogosto in za to ni bilo nobenega posebnega vzroka ali bolezen zadravnik ke rekel da enostavno tako trdno spi da ne ve da jo lulat. Zato smo jo ponuči začeli zbujat, da je šla lulat. Če pa je spala kje drugje pa tudi ni lulala, to pa verjetno zato, ker drugje ni tako trdno spala kot doma.
Ne se jezit na otroka, saj verjetno niti njemu ni prijetno, raje ga ponoči kdaj pelji lulat- probaj pa boš vidla če bo vseeno lulal v postelji.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Močenje postelje
6.6.2006 11:22:49   
Anonimen
Tudi pri nas smo se srečal s tem problemom. Hčerka je stara 3,5 let pa je bila že pol leta čisto suha, potem pa je brez znanega razloga začela močiti posteljo, 3 tedne sem jo ponoči preoblačla, ker sem mislila, da je kaj prehlajena na mehurju, potem sem pa imela dovolj in sem ji dala plenico. Ko smo šli na dopust za prvomajske praznike ni niti enkrat bila mokra, ko pa smo prišli domov je bilo vse po starem spet mokro.
Sedaj po dveh mesecih se je pa zgodil čudež in je spet brez plenice že en teden in SUHAuser posted image user posted image user posted image
Mislim, da je tudi pri vas samo kakšno prehodno obdobje in se po kmalu vse uredilo!

(odgovor članu cukerček)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Močenje postelje
6.6.2006 14:36:51   
viv_
A ste mu mogoče kaj prestavili posteljo?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Močenje postelje
7.6.2006 7:30:19   
Anonimen
Posteljo ima na istem mestu kot vedno.Res sem ga psihološko izprašala,da sem se prepričala,da nima nobenih večjih težav.Torej ,da ga kdo ne tepe,zlorablja,ponižuje in to glede domačega okolja,pa tudi v šoli.Poznam ga toliko,da bi ga pogruntala,če bi nekaj povedal drugače kot je v resnici.Nisem ga zasliševala kot kakšen gestapo,ampak sem se pogovorila z njim-tako da on še opazil ni ,kam pes taco moli.
Torej sem prišla do sklepa,da res tako trdno spi.Čeprav mi je čudno,ampak tako pač je.Včeraj sem ga skušala zbuditi za lulat,pa se sploh ne zbudi,tako da sem ga pač nesla na wc.Danes ni bil polulan,ampak saj se itak ne vsako noč,tako da bom lahko rekla,da metoda nošenja na wc deluje,ko se ne bo polulal kakšnih 10 dni!Upam,da bomo rešili problem!user posted image

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Močenje postelje
7.6.2006 10:07:27   
Anonimen
Slej ko prej se bo problem rešil.Moja je imela isti problem.
Ne se zavedala,da ji je ponoči ušlo.Revica je vsakič jokala.Mi pa,kot,da se ni nič zgodilo.Brez besed sem ji dala,da se preobleče in ji zamenjala rjuhe.Nič jeze,nič poniževanja,nič zasramovanja.Ko je šla v prvi razred,je pediatrinja predlagala,specijalističen pregled pri urologu.Naj bi ji šli z katetri v mehur pa po uretri vse do ledvičk.Nisem pristala.Pa je prišel dan,ko je morala na operacijo slepiča.Ne vem kaj se je v bolnici zgodilo,vem le iz pripovedi hčere.Baje je ena od nočnih sester strašno zijala nanjo,ko ji je ušlo-pomislite,da je bila operirana pa z infuzijo.Ampak,ko je domov prišla se nikoli več ni polula ponoči.
Mislim,da ni še zrelo za zadrževanje nočnega mokrenja,pa pred spanjem naj ne pije preveč tekočine.Samo ne ga poniževat!!!

Mimogrede,sem pa vseeno šla do te sestre-moje sodelavke in jo fajn spucalauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Močenje postelje
5.5.2009 21:56:02   
mamica 3
Pozdravljeni. Tudi jaz imam problem, ki me mori že dolgo časa. Imam pet let in pol staro hčerko, pa se še vedno polula v posteljo. Čez dan je sicer suha, ponoči pa jo moram po dvakrat zbuditi, da je postelja suha.Pomislila sem že tudi, da jo peljem k njeni pediatrinji, pa mi vsi pravijo, da pa saj bo, da še ima čas. Mene pa moti , ker vsak dan perem posteljnino, če sim ponoči slučajno zaspim in je ne dam lulat.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Močenje postelje
6.5.2009 10:54:52   
HuAnita
Huh, diplomo lahko napišem o tem
dejstvo je, da ima veliko otrok s tem težave, pa če starši to priznajo ali pa skrivajo med domačimi rjuhami
V bolnici obstaja celo šola lulanja, da se otroci naučijo nadzorovati mehur
Morda sem čudna, ampak bolje kot ponoči vsaj 1xpreoblačiti posteljo, pižamo, dam 4,5-letnico lulat na kahlico, kar v spanju
Redko se še zgodi - če res veliko pije prejnšnji dan - da ji potem še 1x uide
Pri ta malem, ki bo čez nekaj m star 3 leta, pa počnem isto, potem ko je imel skoraj 3 redne suho pleničko, preventivno ga sočasno s hčerko dam vsako noč lulat
Ker pro moji deci ne zdrži teza, češ da ga s tem razvadiš, saj tudi ko sta polulana, sta zmožna v tem mokrem in hladnem spati nekaj ur - dovolj, da se fino prehladita, ker se ne zavedata očitno lulanja ponoči, zato se mi zdi tovrstna preventiva, ki jo izvajam, bistveno boljša
Pa čim manj razglabljam o tem, da se je kdo ponoči polulal, morda vse obrnem na hec, češ da je lulček pozabil zbuditi sineka, da ja tišči lulat, da se malo nasmejimo
Če sumiš pa vnetje, pojdi k zdravniku, priporočam ti pa tudi brusnični čaj - kupiš v lekarni 100 % brusnice zmlete, je res dober čaj, ne rabiš sladkat, se vnetje umiri že 2. dan

(odgovor članu mamica 3)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Močenje postelje
22.6.2011 8:35:40   
mlada babica
Vsem staršem in njihovim otrokom svetujem enurex hlače z zvoncem za pomoč pri nočnem močenju postelje.V nemčiji je ta izum v sklopu zdravstvenega zavarovanja že 40 let in je klinično preizkušen.Kot sem že enkrat zapisala je zelo enostavno in sicer ko otrok spusti prvo kapljico v hlačke se sproži senzor,ki je nameščen v hlačkah ter z zvokom zbudi otroka.Ko se zbudi avtomatsko stisne mišico zapiralko.Tako gre na wc in ostalo količino urina spusti v wc.Otrok to mišico zapiralko ojača v 4-6 tednih po navodilih vendar je moja vnukinja prenehala z močenjem v desetih dneh in je suha od takrat naprej.Mi smo hlačke kupili preko interneta na www.enurex.eu. ali enurex@gmail.com


(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?