|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Noče nobenega sadja
8.6.2006 13:45:33   
Maxica
Razen jabolk.user posted image  Naš user posted image  sicer ni kakšen izbirčnež in več ali manj je vse, kar mu daš. Tudi zelenjavo (kuhano, pa kumarice, olive so sploh njegove numero uno). Ampak sedaj, ko se pa začenja sezona tudi raznega drugega sadja npr.češenj, breskev, marelic ipd., on enostavno noče probat ničesar drugega kot tista dolgočasna jabolka. Ne da sadja ne bi maral, poje tudi razne frutke, ampak ko vidi, da mu ponujam košček npr. breskve, apriori obrne glavo stran. Niti okusi je ne. Ker so jabolka sedaj že več ali manj "krompirjasta", bi rada, da poje tudi kaj osvežilnega. Ampak kako ga "prisiliti", da bi poizkusil še kaj drugega?

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Noče nobenega sadja
8.6.2006 13:49:50   
al1*
Moj je tudi tak. Od sadje je edino jabolka. Pa se ne sekiram. Če mu paše, pač naj vsak dan je jabolka. Po mojem ga prisiliti ne moreš. Moj tudi surove zelenjave ne je, zato velikokrat dam v juho surove kalčke ali pa veliko svežega peteršilja. 

_____________________________

lp


(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Noče nobenega sadja
8.6.2006 15:37:43   
BarbaraE
No naša 14-mesečnica je jabolka, hruške, kadar se ji zazdi tudi ananas, melono brez težav. Nikakor pa noče češenj in jagod. In je moja tašča kar malo razočarana, se mi zdi, ker noče jest češenj. Jo je zadnjič hotela malo na finto dobit. Ji je en košček češnje zmešala med naribano jabolko oz. nekaj takega in je tamala dala v usta, kar je bilo na žlički, potem pa mlela in čudno gledala in cel košček češnje ven pljunila. user posted image  
Aja, poje tudi kakšen košček breskve.
Potem se pa počasi neha. Zelenjavo ima pa rado.

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Noče nobenega sadja
8.6.2006 20:28:06   
lelaval
Pač naj je samo jabolka. Ne kompliciraj. Slej, ko prej se jih bo naveličal. Poleti pa mu bo morda všeč lubenica.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Noče nobenega sadja
9.6.2006 8:00:46   
diva 4
Jaz tudi mislim ,da se bo sam naveličal.Če ga boš silila, bo še slabše.Jaz sicer nimam problemov s hrano ,saj moja dva jesta čisto vse.Ana(3 leta) si na vrtu kar sama postreže s sadjem ,paradižnikom ,papriko ali korenjem.user posted image

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Noče nobenega sadja
9.6.2006 8:20:16   
dana
A sploh probati noče nobenega sadja, ali ga je že sprobal pa ga ne mara?

Naš je star 16 mesecev in ker je tam okoli nas polno gozdnih jagod, sem mu dala zadnjič eno v usta in jo je samo ven pljunil. Potem sem mu jo pa stisnila in jo je okusil, potem jih je pa jedel da sem mu jih komaj sproti nabirala.
Če bi morda okusil kakšno hruško, banano bi mu pa mogoče bilo všeč, drugače ga pa ni treba siliti. Bo že sčasoma sprobal še kaj drugega.

dana

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Noče nobenega sadja
9.6.2006 8:24:47   
Anonimen
Naš tudi prvo in drugo leto ni maral novega sadja (jagode, češnje), zdaj pa je vse po vrsti.

(odgovor članu dana)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Noče nobenega sadja
9.6.2006 9:34:23   
Anonimen
Če noče pač noče,na silo mu ne moreš stlačit v usta.Moji tudi niso hoteli sadja.
Zato pa imam eno veliko zadovoljstvo s tamalim Timijem.Tudi do pol kile češenj na dan.Sedaj breskve,banane(te mu ponudim malo,ker zapirajo)jabolka,melono,jagode,Skratka vse razem kivija in ananasa.
Naredi "frulato"V mikser daj jagode in banano ali jagode in jabolko,zmiksaj zalij z malo mleka in žličko sladkorja.Prijeten osvežilni napitek.

(odgovor članu Maxica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Noče nobenega sadja
9.6.2006 11:58:37   
NIN@
Naš tud komplicirauser posted image

Mu dam pa kr frutek pa je stvar rešena

lp
nin@

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Noče nobenega sadja
9.6.2006 13:59:14   
HuAnita
Pri nas s 'papcanjem' ni težav, mi vse 'am-am', non-stop. Se mi že pozna na denarnici, madoinca, tole sadje sploh ni poceni...
Mogoče bi pomagal kak zgled? Naša Capinka poje še 3x več česa, če to počne njena 3 leta starejša sestrična, sosedova malčica ali 17-letni bratranecuser posted image
Sicer pa jaz teh otrok itak ne štekam prevečuser posted image

(odgovor članu NIN@)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Noče nobenega sadja
9.6.2006 19:24:16   
marcela
Jaz  svojim in šolskim otrokom zmeraj govorim, naj samo košček poskusi, če noče več, saj dokler ne poskusi ne more vedet kakšnega okusa je. Moram reči, da je to kar uspešno, običajno potem pojedo več kot košček. A kar se tiče sadja ta metoda pri mojem 9-letniku nikakor ne velja, čeprav drugače ni izbirčen in rad poskusi tudi njemu kako neznano hrano. Že kot dojenček je pljuval sadne kašice in še sedaj ga odklanja. Na začetku sezone običajno poje kako breskev ali rezino lubenice potem ima pa zadosti do naslednje pomladi. No včeraj je 2 breskvi pojedel, nisem mogla verjet. Tu pa tam poje še kak kivi ali pa kako olupljeno jabolko. Glede nato, da je zelenjavo se ne sekiram več, mislim, da dobi dovolj vitaminov. Če tvoj zelenjavo mara, mu pa te več ponudi, da bo nadoknadil mankajoče vitamine. Ja je pa res običajno to zgledi vlečejo tudi pri hrani. Če otroci vidijo nekaj jest druge otroke, običajno tudi sami jedo, če se pa nekdo v razredu zadere fuj, jih pa potem večina ne je.  

_____________________________

Počni kar ti je volja, le poskrbi , da s svojimi dejanji ne prizadaneš drugih

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Noče nobenega sadja
9.6.2006 19:48:39   
san
Moja je pa do trejega ali četrtega leta samo banane jedla, pa poleti lubenico. Sedaj pa recimo da je vse, no vsaj poizkusi, še zmeraj pa so banane in lubenica zakon, pa jagode, ampak samo domače, vsa ostalo je bolj na silo.
Pred tamalim pa moram včasih kar skrit sadje, ker ga obožuje.

(odgovor članu marcela)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Noče nobenega sadja
13.6.2006 12:40:42   
corfu
Moj najbolj obožuje: jabolka (še raje v kompotu), maline, češnje, višnje v kompotu, banano in to bi bilo to.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Noče nobenega sadja
13.6.2006 12:54:43   
Anonimen
Naredi mu iz sadja kašico s skuto in/ali s zmletimi piškoti. To je res ful dobro, gotovo bo jedel. Sadje naj bo pa sladko. Lahko potem ostaneta na kašicah, bolje kot nič, lahko pa mu poskušaš razložiti, iz česa ta kašica je in mu ponudiš sadje, ki je notri samo. Za poskusit. Mogoče potem bo poskusil in videl, da je v redu. Če ne, pa ti ostanejo kašice (seveda, če jih bo sploh hotel).

(odgovor članu corfu)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Noče nobenega sadja
13.6.2006 12:58:51   
Geja
Moj je pa imel obdobje ko nič od sadja ni jedel... no pa ga je minilo... potem je pa hotel samo sadje jesti....
Vedno pa sem vztrajala da je vsaj probal 1 žličko in če mu ni bilo všeč, potem ga nisem nič silila... ker velikokrat se pri mojem sončku zgodi da sploh noče probat, no in potem ko ga uspem nahecat da vsaj proba, potem bi pa tega pojedel  za cel kamion... ampak ne in ne....
Vsaj eno žličko da vidiš če mu res ne odgovarja , bi jaz ga skušala pretentati...

Geja 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Noče nobenega sadja
3.7.2006 21:23:09   
laluna
Moj fant je star 19 mesecev in tudi poje zelo malo različnega sadja. Najbolj jabolka, pa zadnje čase včasih  tudi naribana oz. v kompotu, pa potem še banano in in kivi, če ga pomešam med  naribana jabolka in banano. Absolutno pa ne proba jagod, češenj, malin....Niti  prelisičit ga ne morem. Kaj pa zelenjava? Tudi te ne poje, pravijo, da v vrtcu zelenjavne omake poje vse, tu se pa tudi konča. Se ne sekiram preveč. Se bo spremenila situacija. Trudim se pa, da mu ne dajem sladkarij, le v obliki keksov, pa to tedensko mogoče 1-krat do 2-krat. Kar mu drugi dajo, naj bo, doma pa nima tega toliko na razpolago.

(odgovor članu Geja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Noče nobenega sadja
5.7.2006 14:08:37   
bini
naša že skoraj 1 leto ne je NOBENEGA sadja.... sem bla obupana, pa sem zdej že kul... me je pediatrinja potolažla, da organizem menda že ve zakaj in pač ona to odklanja user posted image ... jest še vedno upam na boljše čase tud glede tega user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu laluna)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Noče nobenega sadja
5.7.2006 20:11:47   
bobek05
Maxica, ravno danes mi je pediatrinja razlagala, da naj se ne sekiram če sin ne bo hotel jest kakšno obdobje sadja ali zelenjave ali česa drugega... Baje, da imajo otroci do šole obdobja, ko želijo eno in isto hrano: npr. ali samo sadje ali samo zelenjavo ali samo mlečne izdelke itd. ... Rekla je samo, da se priporoča, da se zraven jemlje kakšen vitamiski napitek npr. Pikovit, da otrok dobi vse vitamine...

_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Noče nobenega sadja
12.7.2006 8:31:11   
afrika
Naš mali je v "obdobju kašic" jedel kar vso sadje po vrsti. Zdaj pa se mu je ustavilo. Zelenjava je še vedno zakon, sadje pa... V njega spravim edino zelo sočno hruško in pomarančo. No ja, pa jagode je, če je prave volje. Ostalo ni šans. (pa je zelo rad jedel banane, breskve, marelice, češnje, melono, ananas, jabolka, maline...) 

Dokler.... se nisem spravila k stvari na drugačen način - skozi igro, animacijo. Sedaj spet uživa pisano sadje. In komaj čaka, da bova spet imela piknik s sadjem (s servetom za piknik in krožnički in nožki itd.), kjer sodeluje pri pripravi in ga skupaj lupiva, reževa na koščke,  se hraniva, pa njegove igrače tudi dobijo kak vitamin...

Zdaj ima SPET rad sadje. Poskusite tudi vi skozi igro!


(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?