|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mlečna dieta????
11.6.2006 21:24:45   
kaja29
hoj
ker ne vem, kaj bi bilo naši mali sem poskusila z mlečno dieto, se pravi da ne pijem mleka in ne jem jogurtov, sirov, smetane
ali to pomeni, da ne smem niti piškotov, pa kapučina, kjer je mleko v prahu
kaj mi lahko svetujete????
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mlečna dieta????
11.6.2006 21:26:47   
kaja29
pa še to kako hitro se lahko opazi razlika??? v kolikem času se stanje izboljša

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mlečna dieta????
11.6.2006 21:29:42   
Anonimen
Hm kakšna pa je mlečna dieta?
A lahk poveš mal več?

(odgovor članu kaja29)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: mlečna dieta????
11.6.2006 21:39:48   
tulip
Če se že odločiš za dieto, ne smeš NIČESAR kar vsebuje mleko: belega kruha, kapučina, mlečne čokolade, sladoleda, piškorov, rogljičkov-maslo!! in podobnih izdelkov. Tudi nekatere salame vsebujejo mleko. Premisli najprej, a ti je dieta res potrebna, a  ima tamala ugotovljeno in potrjeno alergijo na mlečne izdelke?
Traja pa kar dolgo, da telo izloči vse alergene, 3 tedne sigurno!
user posted image
Jaz sem jo imela zaradi atopičnega dermatitisa user posted image ,  en masec in pol, pa  ni bilo to krivo...

< Sporočilo je popravil tulip -- 11.6.2006 21:42:10 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: mlečna dieta????
11.6.2006 21:56:26   
Anonimen
Ne sej v bistvu ne rabim diete... me je sam zanimalo kakšna dieta je to.

Pa hvala vseeno!

P.S. sam tole je pa hard varianta.

(odgovor članu tulip)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: mlečna dieta????
11.6.2006 21:57:30   
Anonimen
Aja....user posted image user posted image
Sem prehitro prebrala...user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: mlečna dieta????
11.6.2006 21:59:15   
tulip
Ja, ni lepa.. Če poleg tega še ne ješ mesa kot jaz, pomisli kaj ti ostane za jest.....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: mlečna dieta????
11.6.2006 22:03:50   
al1*
To je res smotano, ker je mleko ali maslo praktično povsod. Malo se ti splača pogledat na policah z zdravo prehrano v Sparu, Mercatorju, imajo precej raznih piškotov brez mleka in jajc, še bolje pa je, če čimveč hrane narediš sama, da boš res ziher, da je brez mleka.

Pri moji se je učinek diete poznal v kakšnih dveh tednih (izboljšanje kože), vsak prekršek pa v nekaj urah.


_____________________________

lp


(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: mlečna dieta????
11.6.2006 23:13:11   
PBJ
Točno tako, kot je napisala tulip... mene je skor kap ko sem zvedela, da so mlečne beljakovine tudi v hrenovkah, paštetahuser posted image ,

Jaz sem že 4 mesece na jajčno-mlečni dieti, ampak se kar navadiš. Ravno včeraj sem pekla buhtle brez jajc ali mleka, pa so bili odličniuser posted image .

Moj je rabil kar 2 meseca, da se je telo sčistilo. En mesec je bil mir , zadnjih 14 dni pa ima rdeče pike po telesu, ampak ne morem ugotoviti od česauser posted image  Verjetno spet na kaj alergičen??

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: mlečna dieta????
12.6.2006 8:59:18   
coco
AAaAaaaaAAA....pišem še 1x - me je vrglo ven user posted image !

Tukaj imaš link, kjer je prijazna zdravnica napisala dovoljena in prepovedana živila pri alergiji na mleko.

http://med.over.net/phorum/read.php?f=46&i=399&t=399

Jaz ti svetujem, da če obstaja najmanjši sum, da tvoji hčerkici škoduje mleko in mlečni izdelki, uvedi za nekaj časa dieto. Če je res to problem ter če se kaže na koži (nisi nič napisala), mora bit izboljšanje kmalu vidno. Če ne, pa išči razloge drugje.

Predvidevam da dojiš (?!), zato bo ta dieta verjetno za tebe. Če hčerki slučajno dodajaš adaptirano mleko, boš morala zamenjati tudi tega za hipoaleregno adaptirano mleko - npr.Pregomin.

lep pozdrav, pa rezultate berz kakšnih alergij ti želim,
coco

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: mlečna dieta????
12.6.2006 9:30:03   
kaja29
ja dieta naj bi bila zame, saj polno dojim
je pa tako: ker je mali po ličkah iz mozoljčkov nastalo kot nekakšni lišajčki al kako naj povem sva šli k zdravniku, dobili kremico 10% adro... (ne vem kako) in po petih dneh je imela spet lepa lička,zdravnica je rekla da ni alergija in da so lička v redu, potem pa že naslednji dan (od obiska pri dr) opazim, da se ji zopet nekaj dela po ličkah in sem se odločila da je pa mogoče res mleko (no mogoče tudi jajčca, ampak samih jajc ne jem), kakec je smrdeč in zelen (po besedah dr. to ni nič takega pač vetrovi- ker se res kar zvija in punka)
je pa res da mala ful poliva in ji moram non stop brisat lička in vratek, kjer ima tudi mozoljčke (uporabljam navadne robčke od mullerja), po glavci ima pa precej temenčkov in jih mažemo z olivnim oljem
mala pa z rokicami praska po glavi in prenaša tisto olje povsod
sedaj jo bom raje namazala s karitejevim maslom od l'ocitana
pa bomo vidli kaj bo
res upam, da ni mleko

(odgovor članu coco)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: mlečna dieta????
12.6.2006 21:26:29   
sarazan
kaja29!

Pri nas so tudi te pikice in lišajčki po obrazu. Čakamo na alergološke teste (datum šele sredi julija user posted image ).
Pišem ti pa zaradi temenc. Mi smo imeli skoraj po celi glavici temenca - izgledalo je kot prhljaj in redko kje tiste rumeno rjave krastice. Pomagalo ni nobeno mazanje z olji, potem sem pa v lekarni dobila eno kremo (je še šamponček) za odpravo temencev. V nekaj namazih sem odpravila temenca.
Krema je od firme Mustela.

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: mlečna dieta????
13.6.2006 9:35:58   
Taja Nagaja
Draga Kaja29!

Sem ti enkrat že opisala naš potek alergije, mogoče se boš spomnila. Mi smo poskusili različne diete.user posted image En mesec in pol brez mleka, mlečnih izdelkov in jajc.user posted image En mesec brez koščičastega in pečkatega sadja, krompirja, paradižnika, jušne zelenjave...user posted image Izboljšanje je bilo le dvakrat, potem pa zopet pikice in praskanje, kljub dieti. user posted image

Naša Bina je ima potrjeno, da je alergik, vendar se ne ve na kaj. Sedaj se izogibam vsem barvilom in dodatkom, salamam, svinjini, paradižniku, slivam, marelicam, breskvam, čokoladi in ta teden bučkam. Koža je boljša, upam da  bo tako tudi ostalo. Sedaj sva začeli z uvajanjem goste hrane in bomo videli, kaj ji ne ustreza. Kožo pa maževa z Riboderminom ali kremo na recept vsaj 2x na dan. V petek bo stara 6 mesecevuser posted image user posted image user posted image .

Mleko in mlečne izdelke sem nadomestila s sojinimi in riževimi deserti, 'jogurti', 'mlekom'. Vsak alergik je drugačen in alergičen na druge stvari. Mogoče bi bilo dobro, da si pišeš dnevnik, kaj poješ in kakšne so reakcije pri user posted image

Bom držala pesti za vaju. Z dieto pa kar pogumno. Tvoje mleko se v treh dneh sčisti alergena, user posted image pa potrebuje vsaj 14 -21 dni, da ga spravi iz svojega telesa. Želim ti veliko uspeha pri odpravljanju vzroka alergije.





(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: mlečna dieta????
13.6.2006 14:26:08   
kaja29
ja bino (lepa pesmica) saj bom nardila tako. mleka zdaj ne pijem "že " 3 dni, pa bomo vidli, če bo kaj, pa ful vse preberem kaj vsebujejo izdelki, je pa res, da ni povsod natančno navedeno kaj je notri
zdaj ne vem, če kruh lahko jem al kako, uporabljam pa sojino mleko in riževo, pa sedaj tud ne vem če lahko sojino, ker sem prebrala da je za otroke od 2 let dalje (za dojene otročke to verjetnno ne velja)
v četrtek bom poklicala še dr. da ji razložim zadevo, saj ona meni, da to ni alergija (kaj pa je potem) in da naj v primeru ponovnega pojava lišajčkov pač ta predel namažem s predpisano kremo
ne vem več, zaenkrat še ne bom mazala
je pa dragi kupil tudi karitejevo maslo, baje da je tudi v redu za te zadeve, ampak sem namazala samo temenčka in grejo lepo dol, samo jih je drug dan spet polno - baje je to povezano z alergijo

pri kateri starosti so vas pa napotili k alergologu??? naša je sedaj dobra 2 meseca stara
(zdele se glih veselo premetava v spanju)
a je možno, da je to tudi alergija na cvetenje????

(odgovor članu Taja Nagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: mlečna dieta????
13.6.2006 20:58:38   
Taja Nagaja
Kaja29!

Reči pediatru naj ti napiše napotnico za alergološko testiranje. Tam kjer ima lišaje in suho kožo jo lahko namažeš z Riboderminom, tudi večkrat na dan. Lahko tudi s karitejevim maslom. Če je koža suha jo maži po kopanju, brez brisanja, da ohraniš vlago. Glede diete pa boš videla, če bo tvoji user posted image kaj bolje, če ne, nima smisla. Glede kruha- Jelenov, Martinov in Krjavelj, izogibaj se belemu kruhu predvsem žamljicam, rogljičkom... Meni so rekli V Pediatrični kliniki, da nekaterim user posted image ne morejo dokazati alergenov, da lahko alergija sama izveni do enega leta. Pač eni user posted image so bolj občutljivi.  Naša je bila na testiranju pri treh mesecih. Bila je tako pikasta, da ji kožnih testov niso mogli narediti, zato so ji delali na krvi. Bina se je tudi veliko prmetavala med spanjem, ker jo je koža tako srbela.user posted image Parkrat se je zgodilo, da si je slekla plenico, tako da ji je 'žlebček' ven gledal in je bila pižama mokrauser posted image .
Alergij je več vrst, lahko je alergična tudi na cvetenje, pasjo dlako, pršice...

Mogoče najdeš kaj uporabnega na spodnjih naslovih:


http://med.over.net/phorum/list.php?f=136

http://med.over.net/klinicne_stroke/porodnistvo/knjiga_alergije/index.php



(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: mlečna dieta????
13.6.2006 21:37:49   
andreja0
midve sva imele dieto (brez mleka,jajc)1,5 meseca,da se je malo poznalo.takrat je bila stara mesec in pol.Težave sva imele od rojstva prvo so ji na krvi ugotovili alergijo na jajca.Rekli so ,da naj se izogibama tudi mleka da se ne razvije alergija na mleko.Tako sva se čuvale mleka im mlečnih izdelkov,jajc in jajčnih izdelkov,barvil,konzervansov,določene zelenjave paradižnik,paprika in sadja.To dieto sva izvajale od 27.12.05do5.6.06 ki pa so ugotovili in potrdili alergijo na pšenično moko in arešide.Prej sem hčerkico mazala z linola-fet kremo ja fajn mastna,vendar vsebuje arašidovo olje.Zato bodi previdna tudi pri kremah,lahko so skriti alergeni.pa še to če še nista bile testirane sitnari,drugače tako nikamor ne prideš.l.p

(odgovor članu Taja Nagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: mlečna dieta????
7.7.2006 21:27:50   
polonaa
Na dieti brez mleka in jajc sem že nekaj mesecev.To moneni da ne jem nobene salame,paštete,hrenovk,ali karkoli drugeki,kar vsebuje adetive,ki so iz mleka ali jajc.Mala je stara 15 mesecev in jo še dojim,rezultati pa so odlični!Alergija na mleko nam je že izvenela!!!!!!

(odgovor članu andreja0)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: mlečna dieta????
8.7.2006 1:01:46   
trdozimc
Jaz sem imela tudi dieto brez mleka, jajc, svinjskega mesa, soje, ... Glede kruha je tako, da je najbolje, da ga pečeš kar sama, če pa ga kupuješ, kupi takega, na katerem so izrecno navedene sestavine in med njimi ni mleka.
Pazi tudi na razne namaze, hrenovke, salame, paštete, margarine!!!!, ... Skoraj vse vsebujejo mlečne beljakovine.
Jaz sem si črtala iz jedilnika tudi sojo, ker sem nekje zasledila podatek, da cca. 40% otrok alergičnih na kravje mleko postane preobčutljivih tudi na sojo in ga nisem hotela dražit, a to je bila izključno moja odločitev. Pametno pa se je tudi izogibat vsem aidtivom v hrani in čimveč začimbam (predvsem paprika in paradižnik sta prepovedana). Naš je bil na testiranju (kožnem in krvi) pri 3. mesecih, ker je imel atopijski dermatitis, pa ne vem, če je bila taka sila, ker baje pri teh malih pogosto ni jasnega rezultata (pri našem je potem le koža reagirala na jajce, protiteles v krvi pa ni bilo), jaz sem morala ostati na dieti, ker je očitno pomagala, malega pa smo dohranjevali s Pregominom (ker smo se že od rojstva kombinirano hranili).
Držite se, vse se da, če je volja - in za otroka je vedno!

(odgovor članu polonaa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: mlečna dieta????
9.7.2006 14:14:02   
kaja29
ja smo bli spet v posvetovalnici pri treh mesecih, dobili tudi pikico in povedala sem, da po mlečni dieti ni bilo bistvenih sprememb na koži male, sedaj spet normalno vse jem in je včasih malo več pikic po obrazu, ampak se ji je koža kar lepo že sčistila, smo uporabili kar hrastovo lubje

dr. je pa tudi rekla da naj sedaj normalno vse jem in uporabim tudi pripravljeno kremo za lička, če bo potreba, če pa ne bo stanje nič spremenjeno, oz. ne bo izvenela kožna reakcija, potem bomo pri 6 mesecih testirali

upam, da ne bo potrebe in bo šlo vse po naravni poti ven
mala je drugače pravi veseljak in jo nič ne moti user posted image

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: mlečna dieta????
10.7.2006 10:41:50   
trdozimc
SUPER!!!user posted image

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...
Telo po porodu: Štiri resnice in ena laž
O spremembah, ki jih pusti nosečnost na telesu ženske se veliko govori. Ženske predvsem zanima, kako jih lahko omilijo o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?