|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   gosta hrana...
15.10.2005 15:04:25   
roberta
oj, so me razmere (študij) prisilile, da bom morala verjetno že prej uvajati drugo hrano kot samo dojenje... pa ne vem kaj naj... ok, je opcija izčrpavanje mleka, ki pa se mi zdi da je povezana s celim kupom komplikacij (možnost okužb, zamrzovanje...), adaptirano mleko pa mi je še slabša opcija - ker je umetna hrana in to). kaj pa mislite o uvajanju ze druge hrane (bananinih kašic in podobno) pri dvomesečnemu dojenčku?! bi pa bilo to samo dvakrat na teden in še to samo en obrok dnevno, ki bi ga bilo treba nadomestiti, ker me ne bo (sicer pa polno dojenje). je to sploh možno? ali pa je ta starost dojenčka še premajhna? bi bilo vseeno, če se bo z izčrpavanjem kaj zalomilo, boljše adaptirano mleko?    joj, res ne vem kaj naj...

kak nasvet? hvala.  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: gosta hrana...
15.10.2005 15:34:43   
tinatona
Haj!

Moje mnenje je da je pri dveh mesecih še absolutno prezgodaj za dodajanje goste hrane. Res ne vem zakaj bi bilo brizganje mleka povezano  z okužbami. Pa tudi zmrzovati ti ga ni potrebno. Izbrizgaš si ga lahko tisti dan ko imaš obveznosti, potem ga pa postaviš v hladilnik... In počaka notri do 48ur (samo ne sme biti v vratih). To pa res ni tak problem, če se gre za samo en obrok. Pri tako malem otročku prebavila še niso zrela za gosto hrano, zato res ne vem kam se ti tako mudi.
Jaz sem morala nehat dojit pri enem mesecu (je sin zavračal dojko) pa sem si potem še dva meseca polno brizgala (za vsak obrok). ena moja kolegica pa si je brizgala mleko osem mesecev (polno). Tako da mislim da si lahko tudi ti za dva obroka na teden...

LP Tina

p.s.:Je pa druga opcija še adaptirano mleko... Ki pa jo tudi zavračaš (kao zaradi kemije... da ne boš mislila da so kupljene kaše kaj drugega).

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: gosta hrana...
15.10.2005 15:45:02   
Anonimen
Dva meseca je absolutno prezgodaj. Se strinjam s TinoTono, izbrizgaj si mleko, ali pa kupi adaptirano. Definitivno bolje kot karkoli drugega.

(odgovor članu roberta)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: gosta hrana...
15.10.2005 18:08:22   
Grascakinja
Mislim, da tako majhen otrok še ni sposoben požirati kašic oz. sprejemati goste hrane po žlički. Črpanje je zate idealno, mleko pa lahko imaš lepo shranjeno v hladilniku brez problema vsaj 2 dni. Črpalko in pribor ter posodice pred uporabo steriliziraš in shraniš načrpano (ker te skrbijo okužbe, čeprav te potem, ko bo otrok vse živo v usta tlačil, ne bodo več toliko), potem pa v vodni kopeli pogreješ, pa še problemov s svojim mlekom ne boš imela.

Če pa to ne pride v poštev, raje posezi po formuli, saj so adaptirana mleka najbolje prilagojena dojenčku, seveda takoj za materinim mlekom.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?