|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   grozeči splav
21.10.2004 8:35:55   
neža76
Punce živjo,

sem v 6 tednu nosečnosti. Prve dni so se mi pojavili rjavi izcedki, zato se odšla h G, ki mi je predpisal Dabroston, 3x dnevno. Rjavi izcedki so za teden dni prenehali, potem pa so se zopet pojavili. sedaj trajajo že pet dni, vsak dan tri krat dnevno se mi pojavijo.
Vprašala sem dr. Pušenjaka kaj naj bo to pomenilo, pa pravi, da take izcedke obravnavamo kot grozeči spalv!!!

Punce kaj menite ve, kakšne so vaše izkušnje!?? Mene je zeloooo strah!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   grozeči splav
21.10.2004 8:38:24   
VALENTY
Neži s tem nimam izkušenj.Ti pa vseeno želim,da se vse uredi in da bo s tvojim :duda: vse o.k.

(odgovor članu neža76)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   grozeči splav
21.10.2004 8:43:57   
Mina1
Če G pravi, da je to grozeči splav, potem upam, da se paziš in da si doma na bolniški - kar se šteje, da imaš visoko rizično nosečnost.

Moja prva nosečnost je bila takšna, le da nisem imela teh izcedkov.

Torej počivaj, nič težkega ne dviguj in ne pretiravaj pri raznih opravilih in resno upam, da nisi v službi.

Držim pesti zate in za tvojo pikico:duda:.

pa-pa Mina1:nosecka:, 23t


(odgovor članu neža76)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   grozeči splav
21.10.2004 8:56:44   
neža76

Ja Mina, nisem doma, delam, ker je G rekel naj kar hodim v službo!!!! Zadnje dneve delam 12 ur na dan, ker imamo sejem, pa tudi vikend imamo sejem v tujini, tako da s počivanjem ne bo nič!!!

Ne vem a naj pokličim mojega G in mu povem mnenje dr. Pušenjaka, čeprav tudi on ne piše da bi morala biti doma, samo pravi da je to grozeči splav in da je možnosti 50%!

Ne vem, punce prosim svetujte!!!!


(odgovor članu neža76)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   grozeči splav
21.10.2004 9:02:08   
VALENTY
Ti kar lepo svojega G.poklič in mu povej,da delaš po 12 ur in kaj je rekel dr.Pušenjak.Punči poskrbi zase in za detece.Nosečke naj ne bi delale 12 ur,sploh pa ne stakimi težavami,meni je trebuh otrjeval itd....,pa sem bla na rizični bolniški.Drugač pa G.zameni in pejt k temu.Pazi nase in na:duda:

(odgovor članu neža76)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   grozeči splav
21.10.2004 9:02:51   
Anonimen
Neža76
Meni je zelo žal za to kar se ti dogaja, sam poslušaj punce se pazi in raje počivaj, tudi če si na sejmu - se pa dol usedi.
Meni so se takšni izcedki končali s ss :(( Tako, da se res raje pazi. Pa te nočem strašit samo za vsak slučaj ... Poskrbi najprej zase in za :duda:

mej se pa dost:miska:
.

(odgovor članu neža76)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   grozeči splav
21.10.2004 9:07:45   
Mina1
joj Neža, pa saj to ni res:zmeden:.


G bi te moral dati na bolniško in to TAKOJ, s takimi stvarmi se ni za hecati. Četudi bi sedela v pisarnici samo 8 ur, ob grozečem splavu, bi morala biti doma na bolniški8).

Resno, jaz sem imela ss, stara sem bila čez 30 in moj G niti pomislil ni, da me ne bi dal na bolniško, ker sem imela visoko rizično nosečnost in sem se res morala paziti in vse do 6 oz. 7 meseca nisem vedela, ali mi bo vse skupaj padlo ven in šlo naprej ali bom :duda: obdržala.

Tudi sedaj v drugni nosečnosti sem zaenkrat še doma (sab izvid NS, AC, dodatni pregledi, moja psiha in stres v službi).

Govori še s svojim zdravnikom.

Držim pesti, da se vse uredi tebi v prid.

pa-pa Mina1 23t:nosecka:

(odgovor članu neža76)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   grozeči splav
21.10.2004 10:02:50   
NinKa
Neza, po moje, pa nisem G. ostani doma in lezi, in ne ogrozaj svojea :duda: na tak nacin.

Moj nasvet - poklici G., naj ti da bolnisko in lezi!!!! Saj vem, da je grozno lezat (sama sem lezala 8 mesecev) ampak se splaca!

(odgovor članu neža76)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   grozeči splav
21.10.2004 11:28:42   
Teya
Žal mi je, da ti morm to povedat, ampak tudi meni, taki izcedki niso napovedali prav nič lepega. situacija je bila sicer drugačna, saj so mi odkrili "blighten ovum" in se je vse skupaj končalo z abrazijo. Ni nujno, da se to zgodi tudi tebi, saj ti je povedal dr. Pušenjak, da je 50% možnost za dober zaključek....bi ti pa tudi jaz, kot že vse druge, svetovala počitek.....čeprav sem tudi že slišala, da v tako zgodnji nosečnosti, ne moremo narediti veliko, saj baje narava sama poskrbi za "selekcijo". ne zameri moji iskrenosti.
močno držim pesti zate!!!
enga :pujs: za srečo!

(odgovor članu neža76)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   grozeči splav
21.10.2004 11:30:58   
kimi
jaz sem krvavela tako kot ti in sem imela kmalu za tem spontani splav

(odgovor članu neža76)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   grozeči splav
21.10.2004 20:19:35   
BlankaT
Neža, lahko ti rečem, da poslušaj nasvete deklet. Jaz sem pri šestih tednih dobila Dabroston, ker so pri UZ posumili, da mi je posteljica odstopila in ker sem ostala v službi (saj mi je ginekolog rekel, da ni nevarnosti) in se le delno pazila, je v 13. tedni prišlo do krvavitve, ker mi je posteljica odstoplila. Nato pa je šlo gor in dol. Pred tremi tedni, v 22.tednu pa sem morala nosečnost prekiniti zaradi nepravilnega razvoja ploda.

Zato ti toplo svetujem počivaj čim več. Vem, da je težko, toda na nek način se boš morala odločiti kaj ti je bolj pomembno. Upam,da ti nisem stopila preblizu. Toda izguba je zelo boleča, bolj kot pa osem mesečno počivanje.

Blanka

(odgovor članu neža76)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   grozeči splav
22.10.2004 0:02:40   
eva1
Draga Neža!
Kot sem že enkrat napisala, sem tudi sama imela rjave izcedke od 5 tedna pa do 8 t, ki kljub jemanju Dabrostona in Magnesola niso ponehali! Sem pa bila ves čas na bolniški! Tako da pojdi do osebnega zdravnika in mu razloži situacijo če G meni da si sposobna delat! No po 8 tednu so izcedki ponehali(DAbroston sem nehala jemati v 7t), potem pa sem mislila, da lahko kar vse počnem, sicer sem se še pazila, amak ne toliko in sem v 10t zakrvavela, ker je odstopila posteljica-hvala bogu se je tudi to dobro končalo, ampak vem, da ne raskiram več!
Pazi nase, misli pozitivno, in pojdi na bolniško! Meni jo je tudi komisija brez težav odobrila, tako da res pazi nase in na :duda:!
Lp, Eva 19t in :duda:

(odgovor članu neža76)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   grozeči splav
22.10.2004 13:49:46   
neža76

Punce hvala za vaše nasvete! sem jih upoštevala in odšla h G, ker se mi je včeraj pojavila neka roza tekočina in rjavi izcedki!!! Sem bila čist panična! No odšla sem h G, mi je naredil UZ, kjer je ugotovil nosečnost za 5 tednov in en dan (čeprav bi morala biti velikost za 6 tednov!!!), tudi srčka ni videl, nekaj se mu je zazdelo, samo je rekel, da rajši nič ne reče!

V glavne sedaj sem na bolniški, počivam in čakam! Čez en teden imam kontrolo!
Meje pa strah, da je oikica v 5 tednu prenehala rasti in da bo veselja konec!!
Kakšne so vaše izkušnje? Ste vse močno krvavele?

(odgovor članu neža76)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   grozeči splav
22.10.2004 14:36:11   
Teya
sočustvujem s tabo, saj vem, kako grozno je to čakanje....meni je isto na 1. UZ rekla G, da ne upa še nič reči in sem mogla čakat čez cel vikend na ponovni pregled. mešalo se mi je od strahu! na žalost sem na naslednjem pregledu dobila v roke napotnico za abrazijo. Diagnoza blighten ovum, tko, da najuna situacija ni čist enaka. pri tebi zna bit zlo možno, da si pač zanosila kasneje kot si predvidevala....Imela pa sem rjav izcedek...niti ne močan...nič sveže krvi....
iz srca ti želim, da se tebi izide drugače...!!!
drži se, full sreče ti želim!:rozica:

(odgovor članu neža76)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   grozeči splav
22.10.2004 19:02:13   
NINA78
Neži, tudi jaz držim pesti zate. Žal sem tudi jaz doživela eno podobno stvar, le da sploh vedela nisem, da bi takrat morala kaj reagirati. Enkrat v 8-9 tednu N se mi je pojavila roza pikica (samo pikica - 2x v enem dnevu) in v 10. tednu sem imela 1. pregled in G je opazila, da otročka ni več (odmrla nosečnost). Dobila sem napotnico za abrazijo in to je bilo to. Pred tem pa sem se grozno sekirala za službo, hodila delat z vročino ipd. ... in kaj sem si zakuhala. Sem rekla - nikoli več služba na 1. mestu. Zdaj mi je žal, ampak tako je. Življenje teče dalje in žal se najbolj naučiš na svojih napakah. Upam, da bo pri tebi, sedaj ko strogo počivaš, to lepo se umirilo in bo vse OK. Držim pesti! Pozdravček, Merry. :):):)

(odgovor članu neža76)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   grozeči splav
23.10.2004 10:25:37   
NIK IN MAMI
takoj pokliči strica G. in naj ti da takoj bolniško :zmeden:. punca saj tako ne moreš delat, pa še zbrana nisi pri delu,saj nonstop misliš na malo pikico:duda: l.p.:sloncek:

(odgovor članu neža76)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: grozeči splav
27.11.2005 14:17:18   
Sulfinija
Pozdravljne!!!

Tudi jaz imam podobno izkušnjo kot ve.Na prvem pregledu sem bila v 5t1dan in je bilo vse ok.Nato sem tri dni za tistim opazila rjavi izcedek in mož me je takoj odpeljal na urgenco in en tden sem b9ila v bolnici inn izcedek ni iginil.Preden sem odšla domov mi je G spet delal UZ in opazil vrečko plodeka še ni bilo videti.Nato sem prejšnji četrtek imela pregled pri svoji G in to je bilo v sedmem tdnu in keja dni.Plod se j videl v maternici in tudi utrip srca je bilo lepo vidno.Sicer pa mi je moja G rekla dsa izcedek še vcedno imam in da jo moti,da ni pri posteljici oz.vrečki nekaj črno in se boji vendar je rekla,da se lahko v redu konča ali pa tudi ne.Dala mi je tudi dabraston,katerega jemljem trikrat na dan in pa 3 spasmexse na dan.Vendar moj izcedek je še prisoten vendar v majhni količini bolj je podoben kot neki sluzi.Ponoven pregled imam ta četrtek ko bom v 8tin4d in upava z možem na vse naj,naj,...
Je mogoče imela katera od vas takole izkušnjo in se je vseeno dobro končalo za mamico in njeno user posted image .Mene je moja G takoj vprašala,če sem doma ali delam in sem rekla da sem doma in lepo počivam.

LP Mojcauser posted image user posted image user posted image 8t

_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu NIK IN MAMI)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?