|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hipotonija
16.3.2007 9:58:55   
kalaxy
Pozdravljene,

naša punca ima 9.mesecev in na sistematskem naju je poslala na fizioterapijo z diagnozo hipotonija.
Namreč ko jo postaviš na noge je vsa mehka in noge ima skrčene. Čez čas ji stegne in stoji, ampak zdaleč od tega, da bi bila trdna v nogah.Na noge se ne postavlja.
Do sedaj je bil razvoj čisto ok, glavo je držala pokonci že zelo zgodej, prav tako je pri 6,5 mesecih že sedela brez opore. Te noge so mi ble pa mal sumljive, ampak vsak otrok ima svoj razvoj, eni so bolj hitri drugi bolj počasni. Še vedno samo sedimo in ne kažemo nobene želje po plazenju, noče biti na trebuhu in se ne obrača. kaj šele, da bi se dvigovala. Če se slučajno prevrne, si ne zna nč pomagat, ampak je takoj jok.

Zanima me, ali je imela katera že te težave in kako hitro so se stvari popravile.
Drugi teden začnemo s fizioterapijo in upam, da  se bo stanje popravilo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hipotonija
16.3.2007 21:14:32   
bubica9
No, tudi naš fante ima hipotonijo, ima prav tako 9 mesecev in nfth obiskujeva že kakšne 3 mesece. Pravijo, da če bomo pridno vadili, ne bo nobenih posledic, mogoče samo malo kasneje osvaja posamezne razvojne korake. Tudi mene zanimajo  izkušnje malo strarejših otrok s hipotonijo, če lahko katera kaj napiše. Lp

(odgovor članu kalaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: hipotonija
10.4.2007 18:22:51   
ally1
Pozdravljene. Prav tako kot vaši malčki ima tudi moj pikec ugotovljeno diagnozo - hipotonija. V primerjavi z vami je bilo pri nas to ugotovljeno že ob rojstvu. Pri 1,5 mesecu smo začeli z nfth in sedaj ko ima 4m počasi počasi napredujemo. Glavico še vedno ne drži sam rokice gredo počasi v zrak, z nogicami pa nimamo problema. Res je da je od vsakega posameznika odvisno kakšno stopnjo hipotonije ima, moj pikec je imel zelo izrazito hipotonijo in fizioterapevtka je dejala da bo šel njegov razvoj zelo počasi, vendar je treba vztrajatii in veliko pomaga handling (vsaj pri tako majhnem otroku). Drugače se pa kasneje nič ne pozna in ni razlike kot pri "normalnih" otrocih, vse nadoknadijo. Pri nas sedaj iščejo kaj bi bil vzrok hipotonije, možno je da ima kakšno mišično bolezen, ampak vse raziskave ki jih je imel do sedaj so bile v našo korist, tako da mislimo da je samo hipoton in da bomo počasi in z nfth prišli še daleč.

< Sporočilo je popravil ally1 -- 10.4.2007 18:23:16 >


_____________________________

http://soncekmatic.moj-album.com/

(odgovor članu bubica9)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: hipotonija
17.4.2007 8:08:37   
maya2
Mi smo imeli ravno take težave, s to razliko, da se je pri nas že pri 2 mesecih videlo da nekaj ni v redu (glavico je držala samo v desno), vseskozi je zaostajala, pa je bilo rečeno 'ja pač je malo kasna v razvoju'. No pri 9. mesecih pa so naju poslali na nfth in v RA.
Pri 9. mesecih je bila kar se razvoja tiče identična vaši. Slabo je sedela, velikokrat padala, predvsem vznak, kravice je slabo pasla, se ni dovolj dvignila, zraven je jokala, nogice mehke, jih je kar spodvijala pod rito, ko smo jo hotli postavit nanje............
Potem smo začele hodit na nfth 2x tedensko... pri 10. mesecih se je sama vsedla, pri 10,5 je začela kobacat in zdaj pri 11. vstajat na nogice ob opori (čeprav nepravilno in jo moram non stop popravljat), še vedno pa ne stopi na nogice, če jo hočem sama postavit; v začetku smo ogromno delali (handling) največja težava zame pa je, privaditi vse okoli na pravilni handling - in pa tast in tašča, ki nikakor ne moreta razumeti, da ima mala težave.
Najbolj sem sita poslušanja: 'saj so še vsi shodili pa bo ona tudi!!' ali pa 'saj stoji' - ja, samo kako!!?? zategnjene nogice in čisto na prstkih.
Meni je na nfth rekla, da smo prišle pozno in je možno da pač ne bomo uspeli odpravit vseh težav. Hodili bomo dokler samostojno ne shodi.

LP

(odgovor članu ally1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: hipotonija
19.4.2007 6:32:26   
ami2
Ekola, še en (skoraj)  9-mesečni hipotonček user posted image

Diagnoza postavljena pri 4-ih mesecih, hodula sva v RA, ta teden pa bila prvič na nfth. Nevrofizioterapevtka mu je strašno všeč user posted image
Se mi pa zdi, da kar lepo napreduje... sedi sicer še ne, če se sam vsede, hitro butne na nos; se pa lepo plazi, kotali, obrača in pase kravice. Tudi roke gredo v luft brez problema. Sedaj se počasi postavlja na kolena, zadržati mu še ne uspe, tudi odriva se že. Nogice so pa še čisto nezrele, a se bo že postavil nanje, ko bo čas za to. V nogicah je namreč močnejši kot v rokah (to je očitno, ko se postavlja na kolena in rokic ne more zadržati dolgo časa). Zdaj se trudim samo, da ga čimveč puščam na tleh, da se sam premika okoli - kar mi je pa kar težko, ko kmalu butne z glavo ob tla, ko se želi obrnit. Bo že user posted image

Kako pa nosite/peljete vaše hipotončke na sprehod? V vozičku? Leže?

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: hipotonija
25.4.2007 16:24:16   
študentka Mici
Vse punce. Držite se navodil, ki ste jih dobile, kajti le tako boste lahko najbolj pomagale vašim otrokom. Ne se zanašat na to, bo pa kasnej hodil. Če opazite kaj nenavadnega čim brž po pomoč, ker je to najbolje za otroka. Sedaj so idealni časi, da mu lahko pomagate/pomagajo. Bodite stroge do drugih, kako pestujejo vašega otroka in če so vas na vajah nekaj naučili, to vcepite v glave tudi ljudem okoli vas. KEr le tako bodo vaše vaje uspešne in boste z fizioterapevtko in delovno terapevtko najbolj pomagale vašemu otroku. Lp

(odgovor članu ami2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: hipotonija
29.4.2007 12:24:21   
ami2
Tako sem vesela, da moram deliti z vami user posted image

Naš user posted image  se je postavil na kolena ob opori... najprej na kolena, potem pa še na nogice (cele!!! ne na prstke) potem pa je štbunknil na hrbet (bil je v posteljici, je padel na mehko). Tako sem vesela! Ne zato, ker se je postavil na nogice (to se najbrž sploh ne bi smel user posted image ) pač pa zato, ker ima takšno voljo in željo po gibanju... skos bi migal. Tako lepo napreduje! Zdaj verjamem, da bo kmalu plazil po vseh štirih user posted image  Včeraj se je prvič sam tudi vsedel (tudi ob opori) in bil s tem novim položajem zelo zadovoljen za 30sekund, potem pa takoj akcija dalje... se že veselim, nfth naslednji teden, morda bo takrat že sedel user posted image  user posted image

Kako pa kaj vaši sončki?

Lep dan!!!

(odgovor članu študentka Mici)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: hipotonija
30.4.2007 9:51:19   
kalaxy
Super ami2.
Pr nas je tudi že viden napredek, glede nato, da smo samo sedeli.
Nam je rekla na nfth, da se je njen razvoj ustavil pri sedenju in ne kaže nobene želje po gibanju.
Ampak sedaj se že obrača na trebuh in nazaj, čeprav je blo zelo dosti joka.
Na trebuhu se obrača v smeri urinega kazalca, usede se sama če me prime za roko, da ima oporo.
Ko sedi se obrača po ritki in tudi igrače pobira s strani, ker prej jih je samo pred seboj.
Potrebno je bilo dosti truda in potrplenja, ampak vidim, da se pozna.
V razvojni je rekla, da bo plazila, čeprav jaz nisem še prepričana v to, ker ima sedaj spet obdobje ko noče bit na trebuhu.
Gremo novim zmagam na proti.
Kalaxy

(odgovor članu kalaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: hipotonija
2.5.2007 15:49:23   
KC
Živjo!

Tudi naš 10 mesečnik ima hipotonijo.Nas je pediatrinja pri 9.mes.poslala v razvojno in sedaj sva začela hodit na fth.Upam,da bo bolje,ker se mu nič ne da.Sedi in se igra,noče biti na trebuhu že od majhnega,ne obrača se,ne vstaja...je pa res,da je precej okrogel,ima 10,4kg.Imamo pa 22.5.kontrolo v razvojni in,če ne bo napredka,bo treba iti na Pediatrično na nevrološke preiskave.user posted image

Joj,jaz upam,da ne.Do zdaj nismo imeli nobenih problemov in še nismo bili v bolnici.

Sem v ponedeljek oddala vlogo za podaljšano porodniško,ki mi poteče 29.5.Baje,da težko podljšajo,ne vem,bomo videli kaj bo.

A katera ve koliko časa je treba hoditi na fth?Baje dokler otrok ne shodi,a to še drži?

Tok od mene.Napišite še svoje izkušnje,mamice.

Lp

(odgovor članu kalaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: hipotonija
2.5.2007 19:44:48   
kalaxy
KC, to je pa isto kot pr nas.
Pa kot sem napisala je viden napredek, čeprav še vedno ne vstane in nima moči stati na nogah.
Tudi naša je samo sedela in miganje ni bilo zanimivo.
Tudi jaz sem oddala prošnjo za podaljašnje porodniške in upam, da nam uspe.Porodniška mi poteče 21.5.
Boš vidla, da bo vse OK.

(odgovor članu KC)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: hipotonija
2.5.2007 19:52:49   
ami2
Pri nas se napredek pozna po 5,5 mesecih razvojne, sploh ne dvomim, da bo znal tudi vaš presenetitiuser posted image

(odgovor članu kalaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: hipotonija
2.5.2007 20:34:08   
KC
Kalaxy,Ami2,hvala za vzpodbudo.

Jaz tudi upam,da bo napredoval,ker drugače je tak dobrovoljček,kar "poka" od zdravja.Imam še enega sina,šestletnika,pri njemu je bio glede gibanja vse drugače,je bil bolj "gibčen".Saj bo.

Prav zato sem se končno registrirala na ta forum,da si mal izmenjamo izkušnje.user posted image

Sem hotela vprašat,če ste dobile blazino Airex za vaje delat?Meni je rekla naša zdravnica naj kar rečem v razvojni,da mi napišejo recept in jo dobim.Mi je pa kolegica rekla,da je zelo dobra.

Se še kaj pišemo.

Pa lepo se imejte.

(odgovor članu ami2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: hipotonija
5.5.2007 11:11:55   
ami2
KC, kam pa hodita v razvojno ambulanto?

Naša nam ni hotela napisati napotnice za to blazino, ker "je deka na tleh čisto v redu" in "si lahko kupite blazino ali puzzle iz armafleksa" user posted image

(odgovor članu KC)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: hipotonija
5.5.2007 12:16:39   
KC
Ami,v razvojno hodiva na Metelkovo,k dr.Goluhovi.Je zelo v redu.Meni je pa naša zdravnica rekla naj Goluhovi rečem za to blazino.Imamo 22.kontrolo,pa ji bom omenila.

Se mi zdi pa tako neumno,ker eni zdravniki nočejo napisat recepta za blazino.Kako morejo na otrocih šparat,no?Too much,res.

LP

(odgovor članu ami2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: hipotonija
8.5.2007 10:33:13   
kalaxy
Punce, vam moram povedat, da se je danes naša mala čisto sama usedla iz ležečega položaja.
Sem jo pustila na tleh, ko je sedela, čez čas pogledam je ležala na trebuhu, čez par minut pa je spet sedela.
Potem sem se pa usedla zdraven nje in se je punca pred mano sama usedla.
Sem tako vesela, ker sem bla že prav obupana.
Postavlja se tudi čisto v položaj za na vse štiri, manjka ji še čisto malo.
Tako, sem vam mogla povedat.

Lep dan,
Kalaxy

(odgovor članu kalaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: hipotonija
8.5.2007 10:37:35   
KC
Kalaxy,super za tvojo punčko.user posted image user posted image

Naš se je pa začel dvigovat iz polsedečega položaja.Je pa prehlajen in ful kašlja,v četrtek imava fth.Upam,da bo kaj boljši.

LP

(odgovor članu kalaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: hipotonija
14.5.2007 13:00:52   
ally1
Draga moje, zanima me, če so pri vaših otrocih tudi iskali oz. iščejo zakaj so hipotončki. Pri mojem iščejo in iščejo zakaj je sploh hipoton (imajo sum na mišično distrofijo), vendar zaenkrat katerokoli preizkavo smo dali skozi je bilo vedno vse OK. Sem pa vprašala kaj pa če ne boste našli vzroka za hipotonijo, so pa dejali da, če ga ne bo bo pa samo hipoton, brez kakršnegakoli vzroka in bolezni.
Hvala za odgovore in lep pozdrav.

(odgovor članu KC)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: hipotonija
14.5.2007 15:43:29   
bubica9
Ja, naju je razvojna zaradi hipotonije poslala na nevrološko na pediatrično na preiskave krvi in urina, rezultate pa še čakamo, tako da ne vem, ali bova potem mogla še kam al kako. Zakaj pa pri vas sumijo na mišično distrofijo, ima še kakšne druge probleme, se mu stanje slabša al zakaj?

(odgovor članu ally1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: hipotonija
14.5.2007 18:21:41   
ally1
Pri nas so se že v porodnišnici "zapičil" v to da je nekaj bolan. Res je da je bil zahiranček, in ob rojstvu zelooo hipoton, sedaj po 5 mesecih pa zelo lepo napreduje, ni nobenih poslabšanj, samo napredek. Tudi mi smo bili že na nevrološkem oddelku v pediatrični 2x in prvič smo dali kri, urin; delni izvidi so že ampak nekaj jih še ni, 2-ič so naju pa poslali na magnetno resonanco, pa tud še ni nobenih izvidov. Ma sej pravim kar nekaj iščejo in ne najdejo NIČ. Ampak kar naj ga pregledajo, da se prepričajo 100%, da ne bo kasneje problemov.

_____________________________

http://soncekmatic.moj-album.com/

(odgovor članu bubica9)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: hipotonija
14.5.2007 21:24:29   
bubica9
No, hvala bogu, da nič ne najdejo. Je pa zoprno hoditi po teh pregledih in skoz mislit na to, kaj bo. In koliko časa že čakaš na izvide?

(odgovor članu ally1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: hipotonija
15.5.2007 12:30:24   
KC
Midva imava čez en teden kontrolo v razvojni in me je kar strah,ker se bojim,da naju bo poslala na Pediatrično.A se moraš naročit na nevrologiji,katera ve,koliko čakaš?Ne vem,se mi zdi,da nekateri zdravniki ful pretiravajo.Ne morejo vse otroke metat v isti koš,eni so hitri,drugi ne.Pa neke vzroke iskat,samo prestrašijo starše.

Ne vem,kaj naj si mislim.Včasih se pol tok niso ukvarjali z otroki kot se mi danes,pa so vsi lepi,zdravi.Bomo videli kaj bo.

(odgovor članu bubica9)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: hipotonija
15.5.2007 14:59:35   
bubica9
Na pregled na pediatrični te naroči kar razvojna, tako da skupaj z napotnico dobiš tudi datum. Na pregled pa se ne čaka dolgo, kakšen teden, dva. Ja, dandanes so res zelo previdni, ampak saj mogoče je pa prav: če je slučajno kaj narobe, je bolje, da se odkrije čimprej, da se lahko čimprej pomaga. Je pa res naporno, predvsem za starše, ker se potem sekiramo, kaj je narobe, kako bo in podobno.

(odgovor članu KC)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: hipotonija
15.5.2007 15:58:08   
KC
Bubica,kam pa hodita v razvojno?Midva na Metelkovo.

(odgovor članu bubica9)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: hipotonija
15.5.2007 16:55:45   
bubica9
Midva pa v Moste, k dr. Zavrlovi.

(odgovor članu KC)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: hipotonija
15.5.2007 17:04:52   
sazi
Tu še ena mamica hipotončka.
Moj 15 mesečni sinko še ne hodi, se pa zadnje 3 tedne dviguje na nogice.
V RA sva šla prvič šele pri 10ih mesecih, pa še to na moje prigovarjanje.
Sam se je usedel šele pri skoraj enem letu in pri 13ih mesecih začel kobacati.
Zdaj se ves čas postavlja na noge in je napredek opazen, čeprav sva bila do zdaj na nfth šele 3x, ampak delava tudi doma - še največ sva v fazi pred kobacanjem, da je začel kobacati.
Sva bila prejšnji teden spet v RA pri Zavrlovi in je ugotovila, da je res videm precejšen napredek in sva zdaj naročena šele v jeseni. Ima pa na žalost še eno težavo, da grdo zvrača nogice v stopalih in gležnjih in ga je potrebno popravljati še v tem. upam, da mu uspemo odpraviti vse hibe, preden se navadi kaj delati čisto po svoje.
So mi pa podaljšali porodniško, ampak se mi je že tudi podaljšana iztekla.

(odgovor članu bubica9)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?