|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ideal APja - dojenje
5.2.2007 18:47:27   
Strawberrie Cherrie
Nekaj vam moram prepisati od Martine Judež...zakaj spoštujem vse mamice ki dojijo.


Iz tople plodovnice, v kateri je lebdelo njegovo telo, ga čedalje močnejši krči, čedalje bolj sunkoviti valovi vlečejo ven. Po 9mesecih mora zapustiti varno zavetje maternice. Čas je za menjavo svetov. V otrokova pljuča vdre zrak in zasliši se njegov jok.
Kako pomembno je da lahko po tem šoku čim prej občuti mehkobo materinega trebuha! A žal mu damo samo nekaj kratkih trenutkov in že je na vrsti tehtanje, merjenje, ocenjevanje, oblačenje. Cse to bi lahko počakalo, novorojenček bi se gotovo raje najprej privil k materinim prsim. Veliko bolj pomembno bi bilo, da bi v teh prvih najdragocenejših in najpomembnejših trenutkih otroček čutil materin dotik in toplino. Novorojenček, ki bi ga pustili na maminem trebuhu, bi bil sposoben sam prilesti do dojke, poiskati bradavico in se prisesati. V pridušeni tišini in ne premočni svetlobi bi se pomoril s kapljicami materine ljubezni in začutil, da je svet, v katerega je prišel, varen. Ker pa mu to ni omogočeno, nemočno joka in v strahu vije rokice in nogice. In glasneje kot joka, bolj zdrav je slišati. A otročkov jok ni izraz njegovega veselja , temveč nemoči in prestrašenosti. On si želi biti v stiku z mamico ....

Vsaka nosečnica se skrbno pripravlja na porod (pripravljanje na poroduser posted image spet AP), hodi v materinsko šolo, se pogovarja s prijateljicami, ki so že rodile, bere revije in drugo literaturo o porodu, a na dojenje se praktično nobena ne pripravi. Prevladuje miselnosti : ''SAJ BO ŽE, ČE MI NE BO ŠLO, BOM PA PO STEKLENIČKI HRANILA OTROKA.'' In mamice, ki prvič rodijo, imajo predstavo, da dojenje steče samo od sebe, če pa ne gre tako, pač ne dojiš. In potem so šokirane, da je pristavljanje v prvih dneh boleče, da novorojenček želi stalno sesati in ne na 2-3ure, kot piše v knjigah. Ko torej vidijo, da bi otroček stalno sesal, takoj ugotovijo da nimajo dovolj mleka, med.osebje pa nastalo situacijo ponavadi rešujejo s stekleničko. Otročka napolnijo s sladko vodo ali z zanj TEŽKO PREBAVLJIVIM adaptiranim kravljim mlekom in potem s polnim želodčkom omaga in zaspi za 2-3ure, kot piše v kjnigi, in vsi so zadovoljni, ker se je tako lepo najedel in je priden. Mamica pa ne doji, prsi nimajo spodbude in tako se velikokrat že v prvih dneh dojenje zaključi in konča.

Saj se med.sestre v porodnišnici trudijo, da bi ti pomagale pristavljati dojenčka in te lahko naučijo tehnike dojenja, ampak MOČ, da vztrajaš in kljub težavam ne kloneš, moraš pa ČRPATI IZ SEBE: .....................
Nevarnost, ki preži, je tudi, da bodo presodili, da otrok izgubi preveč teže. Vendar je moje mnenje, da smo v tej igri vsi preveč neučakani. Normalno je, da otrok izgubi do 10% svoje teže in se ne more takoj začeti rediti. Če je mati narava naredila tako, da mleko v začetku teče samo po kapljicah in šele po nekaj dneh bolj obilno, je gotovo imela za to razlog. Novorojenčkov mali želodček ne more že prvi dan po porodu nositi polne količine mleka, ampak rabi čas da se postopno privadi in posledično tudi zrediti ne more drugi dan.

Vendar pa potem, ko se mamica in dojenček prebijeta skozi prve ''suhe'' dni, začne mleko vidno teči in potem lahko začneta uživati, objeta v neskončni ljubezni, popolnoma predana drug drugemu. Z dojenjem se namreč ne polni samo fizično, ampak tudi otrokovo ENERGETSKO TELo. Otrok je z vsemi čuti povezan z materjo, jo okuša, voha, tipa, gleda in posluša bitje njenega srca. In tudi to, da dojenčka pestujemo, tako da je njegova glavica ob materinih prsih, IMA SVOJ NAMEN. Kako je lepo, ko se popolnoma povežemo z otrokom, ga nosimo ob sebi im mu dovolimo, da se doji, kadar si želi in pri tem je čas popolnoma nepomemben. (osebno se mi zdi, da AP sporoča natanko tole..)

Veliko mater pa je danes žal odrezanih od stika s seboj, zato jim je tudi stik z otrokom težko vzpostaviti, bojijo se pretirane bližine in navezanosti. In namesto intuicije se morajo potem posluževati raznih pripomočkov in urnikov dojenja. Če pa pristavimo otroka po želji, pa če tudi sesa 24ur na dan, so njegove potrebe po sesanju zadovoljene duda pa je popolnoma nepotrebna. Otrok ne potrebuje nadomestkov za mamico otrok potrebuje njo. Otrok tudi ne potrebuje nadomestkov na osnovi kravjega mleka, ki ga napolnijo s kalorijami namesto Z ENERGIJO IN LJUBEZNIJO.

Če se ozremo v ti nerazviti svet, vidimo, da tam dojenje že stoletja popolnoma naravno poteka. Ženske nosijo otroke ob sebi in ti lahko po mili volji sesajo, ni jim potrebno jokati in jokati, da bi bili potešeni. To, da morajo dojenčki jesti obroke, je izum novejše dobe, da smo v vmesnem obdobju med enim in drugim dojenjem rešeni otroka.
.................................
...........................
........
V naši kulturi tudi otrokova navezanost na mamo velja za škodljivo, otroci pa za razvajene. (poteka debata o tem???) Popolnoma normalno se nam zdi, da se otrok uspava s stekleničko ali dudo. Če ne gre, pa ga nekatere nosijo in mu ne dovoijo, da bi se uspaval z dojenjem, oziroma ga pustijo jokati, da se bo sam navadil uspavati. V tem kapitalizmu namreč želimo, da bi bil otrok ćim prej samostojen, DA BO ZASPAL SAM, NE GLEDE NA NJEGOVE SOLZE PRESTRAŠENOSTI.ojimo se ga nositi da se ne bo navadil bližine in ljubezni. A zakaj vse to, ko pa je nam mamam dan čudovit pripomoček za uspavanje otroka?
................
.......Tudi ponoči se otroček bolje počuti privit k mamici in se, če ga je strah, če je lačen ali žejen, privije k njenim prsim in mirno zaspi naprej. Ob tem pa se tudi otrokov oče lahko mirno naspi, ponoči mu ni potrebno vstajati in pripravljati hrane ali nositi otroka v naročju. Dojenje pa ne uspava samo otroka, ampak tudi mamico, saj se sprošča hormon PROLAKTIN, ki pomirja. In mamica je kljub večx nočnemu dojenju spočita, saj lahko počiva med otrokovim sesanjem.

Dojenček zajoka, mati se ob njegovem joku samodejno zdrzne in ga želi potolažiti in TO JE POVSEM NARAVNO njen otroček z jokom kliče, tako izraža svoje potrebe. In ko se mati odzove na njegove PROŠNJE, mu daje vedeti, da so NJEGOVE ŽELJE POMEMBNE, VREDNE UPOŠTEVANJE in tako bo tudi, ko bo prišel čas, da se poda v svet, pogumen in bo verjel v dosego svojih ciljev. KAJ PA BI MU MATI SPOROČALA, če ga ne bi SLIŠALA?
DOJENJE JE TISOČKRAT VEČ KOT PREHRANJEVANJE, DOJENJE JE ČISTA LJUBEZEN IN KOMUNIKACIJA Z OTROKOM NA VSEH RAVNEH. NAJ OBSTAJAJO ŠE NE VEM KAKŠNI NADOMESTKI MATERINEGA MLEKA , NADOMESTILA ZA DOJENJE NI.




Malo sem skrajšala članek, ampak verjetno sem zajela to, kar je hotela avtorica povedati in kar vam želim sporočiti naprej.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ideal APja - dojenje
5.2.2007 18:50:26   
Seven*
Meni se zdi krasen clanek. Sem ga prebrala nekaj casa nazaj.user posted image Mislim, da je bil objavljen v Supermami.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ideal APja - dojenje
5.2.2007 18:52:46   
Strawberrie Cherrie
Ja, Supermami november 06

Pa se opravičujem za pravopisne napake, sem poizkušala čimprej napisati user posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ideal APja - dojenje
5.2.2007 19:51:27   
skuštrana
London-paris, full lep članekuser posted image

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
5.2.2007 19:57:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ideal APja - dojenje
5.2.2007 20:07:15   
Anonimen
Ravno par dni nazaj sem brala ta članek in me je res navdušil! user posted image  

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ideal APja - dojenje
5.2.2007 20:18:25   
skuštrana
Nalin, kje pa si rodila. V Celju so meni dali novorojenko takoj na trebuh in na prsi, da se podojiva. In je ostala pri meni cel čas.Je niso kopali samo obisali. So mi jo pa vzeli,ko smo se selili iz porodne sobe v sobo in mi je bilo tako hudo jo gledat, ko se je v tisti mali posteljici tako zeloo jokala..user posted image Takoj, ko smo prišli v sobo je pa itak spet pristala pri meni. user posted image

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ideal APja - dojenje
5.2.2007 21:59:55   
krfjolca
Ja, krasen članek, za tiste, ki dojite. Iz drugega zornega kota pa zelo zelo očitajoče napisano, sori.

- Otrok tudi ne potrebuje nadomestkov na osnovi kravjega mleka, ki ga napolnijo s kalorijami namesto Z ENERGIJO IN LJUBEZNIJO.???
- DOJENJE JE ČISTA LJUBEZEN IN KOMUNIKACIJA Z OTROKOM NA VSEH RAVNEH.
- itd.
Mah, saj nima smisla user posted image . Itak smo nedoječe mamice obsojene na cvrenje v peklenskem ognju (in naši otroci na otroštvo brez ljubezni , energije in komunikacije), doječe pa na večno zveličanje, ne?


_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ideal APja - dojenje
5.2.2007 22:04:49   
Magi*
sploh nisem brala, ker mi grejo kocine pokonci, da spoštuje vse mamice, ki dojijo. a une druge so pa za nespoštovat, al kaj? pa sem dojila celih 20. mesecev, da ne bo pomote. 

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
5.2.2007 22:07:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ideal APja - dojenje
5.2.2007 22:13:02   
Magi*
nalin, ampak konec sveta pa zaradi tega ni bil. in tvoj mali je zdaj prav happy navihanec. kaj bi rekla, če bi na porodni skoraj izkrvavela. sploh ni bilo časa s tamalo se ubadat. so mi našibali narkozo in čiščenje, pol pa na intenzivno. tamalo sem dobila prvič za podojit proti večeru, rodila sem zjutraj. in nama je zalaufalo. če pa ne bi bilo treniranega osebja, ki to dela rutinsko vsak dan, dan in noč...bi pa izkrvavela. end of story. tako je to, vsaka zgodba ima dve plati. ali imaš "au naturele" vse skupaj, ali pa imaš bolj rutiniran porod a je vse pripravljeno in ulaufano za slučaj, če gre kaj narobe. in naslednjič imaš lahko 1001 porodni plan in ti gre zopet lahko vse po svoje.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: AP in dojenje
5.2.2007 22:16:52   
Anonimen
In namesto intuicije se morajo potem posluževati raznih pripomočkov in urnikov dojenja.


Hvala ne vem komu za urnik dojenja, ki ga je bilo potrebno izpolnjevati v porodnišnici. Mi je bilo vsaj hitro jasno, da je to brezveze.

Sicer nimam posebej razvite intuicije za otroka....pri nas je bolj očka za to.

Imam pa zelo dobro intuicijo za lastno komoditeto in dovolj prostega časa zase.

Sem najbolje prišla skoz, če sem naredila tako kot je Mičica želela. Ona ni tulila, jaz nisem bila nervozna, vsi smo bili zadovoljni in cela družina je imela dovolj časa. No, to ga imam še vedno.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ideal APja - dojenje
5.2.2007 22:40:23   
ElaM
IZVIRNO SPOROČILO: nalin


Mislim da bi morale mamice imeti možnost da se takoj po porodu pogovori z babico o tem kako in kaj sedaj naprej. Da če je mamica utrujena, da user posted image pač prevzame ati oz gre v bolnišnico oskrbo, če pa je mamica zmožna in če si želi imeti user posted image čisto vsako sek. potem bi ji moralo to biti omogočeno. Ta trenutek po porodu bu bilo smiselno posvetiti tudi dojenju, saj sta takrat mamica in novorojenček najbolj dovzetna za dojenje.Ko so mi ga prvič pristavili, je izgledalo tako kot da pristavljajo lutko.



Nalin, tudi jaz sem rodila v Lj. Tinkaro sem dobila k sebi, takoj ko so jo oblekli in sem jo imela stalno ob sebi, na moji postelji. Nas so pustili same in sva se podojili, ati jo je pestoval. Sploh mi ni jasno, na kakšno posteljico so dali Žana in, da ga nisi imela ob sebi?

Glede članka, ni mi všeč, je spet eno idealiziranje,...svet ni le črno-bel, so tudi druge barve.

< Sporočilo je popravil Irmy -- 5.2.2007 22:41:52 >


_____________________________

:)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ideal APja - dojenje
5.2.2007 22:53:54   
natalia
žal se ne najdem v tem članku.

Glede članka, ni mi všeč, je spet eno idealiziranje,...svet ni le črno-bel, so tudi druge barve.

se kar strinjam.


_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
5.2.2007 23:12:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu natalia)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
5.2.2007 23:16:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ideal APja - dojenje
5.2.2007 23:47:16   
Magi*
vsaka zgodba ima dve plati. ali imaš "au naturele" vse skupaj, ali pa imaš bolj rutiniran porod a je vse pripravljeno in ulaufano za slučaj, če gre kaj narobe.
IZVIRNO SPOROČILO: nalin

Glej magi, glede na moje stanje bi malega lahko imela od tistega trenutka, ko je zadihal pri sebi. Pa ga nisem imela. Meni so tisti trenutki zelo pomembni. Ja saj je srečen in vse, pa vsi smo zdravi. Sej zdrava in srečna sem tudi jaz pa me moja mami po porodu 3 dni sploh ni vidla. Ni pojnt v tem, meni je bilo tisti trenutek, ko sem bila čustveno labilna to zelo pomembno. Sedaj je itak vseeno.


vsaka zgodba ima dve plati. ali imaš "au naturele" vse skupaj, ali pa imaš bolj rutiniran porod a je vse pripravljeno in ulaufano za slučaj, če gre kaj narobe.

tole je bila poanta, čeprav nerazumljena:(

tebi bi seveda veliko pomenilo, najbrž tudi osebja to ne bi stalo veliko časa/energije. vprašanje pa je kako imajo vpeljano rutino, kajti rutina je tista, ki se je morajo držati, sicer v urgentnih trenutkih ne bi mogli pomagati.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
6.2.2007 0:01:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: ideal APja - dojenje
6.2.2007 7:58:03   
tea
Tudi meni je članek všeč, kljub kritikam nekaterih. Vem, da je večini mamic, ki ne dojijo težko in marsikatera ima zardi tega občutek manjvrednosti. Tem mamicam takšni članki sigurno niso všeč in dejstvo je, da do tistih, ki so imele težave in dojenjene ni in ni steklo, deluje krivično. Ampak meni je članek kljub vsemu všečuser posted image  Moje mnenje je, da se v času nosečnosti vse preveč ubadamo s tem, kako nosečnost poteka, kako otroček raste v nas, kako bomo rodile...pozabljamo pa na dojenje. Dojenje ni tako enostavno in res je potrebno precej vstrajnosti, da steče. Sama nisem imela težav, ne prvič, pa tudi sedaj jih nimam. In to pripisujem knjigi, ki sem jo prebrala v prvi nosečnosti: Dojenje in materinstvo od srca, avtorice Ksenje Šoster Olmer. Res krasna knjigauser posted image . Jaz bi jo uvedla na seznam domačega branja vseh user posted image . Res prisegam nanjo. Imela sem jo s seboj v porodnišnici in verjamem, da je bilo videti kar precej komično, ko sem pristavljala otroka, vmes pa gledala v knjigo ali delam pravuser posted image . Vendar menim, da sem si s tem najbolje pomagala, saj je osebje preveč zaposleno, da bi imelo čas zate vsakič, ko bi jih potreboval.
Kar pa se izkušnje v porodni tiče pa takole. Prvi porod je bil povsem induciran- so imeli prazno porodnišnico, pa so nas poslali rodituser posted image . Posledično porod ni potekal tako kot bi mogel, umetne popadke sem strašno slabo prenašala, dobila sem inekcijo proti bolečinam in ves porod je potekal med mojim bruhanjem, nezavestjo in jokom, da ne morem več. Otroka mi je ginekolog dobesedno potisnil iz telesa, saj sem ves čas poroda napol spala in nisem popolnoma nič sodelovala. Pretrgal se mi je nožnica in matrnični vrat, tako da sem takoj po porodu dobila anestezijo, da so lahko zašili raztrganine. Ta čas je dojenčka pestoval moj dragi in danes pravi, da je bila to zanj krasna izkušnja.
Drugi porod je pa potekal naravno, do konca sem hodila naokrog, lepo predihala popadke, na porodni mizi sem ležalo samo zadnjih nekaj popadkov in rodil se je moj mali junaček. Takoj so mi ga dali na trebuh in nas pustili malce same. Potem so ga na hitro stehtali, izmerili, ga zavili kot malo mumijo in mi ga vrnili, da se je lahko podojil. Tako so nas pustili kake 3 ure, da smo smo se cartkali, nihče nas ni motil in res je bilo lepo.
Prav zaradi tega drugega poroda se mi zdi, da sem bila v prvo za nekaj prikrajšana. Prvega poroda se sploh ne spomnim in tega mi je strašno žaluser posted image .
Mogoče se pa zato odločim še za enega dojenčkauser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: ideal APja - dojenje
6.2.2007 8:02:55   
Magi*
hočem reči, da imajo v bolnici (porodnišnici) točno določeno rutino - predpisano kako naj delajo - proceduro, če hočeš, zato da so pripravljeni odreagirati. en del procedure je dati neumitega otročka na trebuh porodnice za trenutek in ga nato do konca porihtati, in seveda porodnico. v primeru, če gre kaj narobe človek ni zmožen pravilno odreagirati, če nima natreniranih postopkov, ker panika oz adrenalin naredita svoje. tako je popolnoma enako pri reševanju - prvi pomoči - oni znajo postopati, če jih zbudiš sredi noči, z zavezanimi očmi. mi pa, navadni državljani, smo sicer naredili izpit iz PP, pa bi v danem trenutku najbrž imeli probleme samo s klicem na reševalno postajo.

in to moraš vzeti v zakup, če želiš kompletno oskrbo v primeru "ne daj bože". zdaj je pa odvisno, lahko bi bile naredile izjemo in še malo počakale, ampak to je že potem odmik od rutine. saj, jaz sem Zarjo tudi dobila za trenutek na trebuh, potem pa panika.... ostalo je že zgodovina.

PS: pa ne delam v zdravstvu, da ne bo katera mislila, da zagovarjam svoje user posted image



_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: ideal APja - dojenje
6.2.2007 15:34:39   
Baucka
Rodila sem v MB in mi je niso dali na prsi, dokler nisva prišli v sobo. So mi jo dali takoj na trebuh, še z neprerezano popkovnico. Jo vzeli in umili in mi jo nagico ali na za spalno srajco, na dojko pa ne. Nato jo je 2 uri pestoval ati, mene pa so šivali. Ko sva prišli na odelek pa sem jim morala sama rečt, naj mi jo pomagajo pristavit. Sem pa bila tako utrujena, da sem pozabla na te stvari. Naslednji, če se še odločimo, pa bom mojemu naročila naj bo pozoren na te stvari, saj me tedaj nismo čisto pri sebi.

_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: ideal APja - dojenje
6.2.2007 15:45:50   
dory
vse lepo in prav...torej smo tiste,ki smo se trudile in nam ni uspelo out of the game...take stvari me se vedno ganejo, ker sem zelela,se trudila pa ni slo...kar tako enosmerno naprej pa bouser posted image

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: ideal APja - dojenje
6.2.2007 18:41:53   
Strawberrie Cherrie
V bistvu sem prepisala tale članek bolj za mamice, ki bodo to šele postale - da se splača potruditi.
Ne očitam pa nikomur, ker ne doji, tudi men so hoteli otroka v bolnici nafilat z glukozo, pa sem rekla da bova z malim še malo poizkusila. Pa sva oba jokala, ampak steklo je pa le.
No, moji prijatejici pa je dojenje steklo šele v 5dnevu po otrokovem rojstvu, celo na pumpo ni šlo več kot pa 10ml, pa je vztrajala, otrok je samo 1x v P dobil flašo, potem pa polno dojen do 7meseca user posted image user posted image

Mogoče bi res v MŠ mogli namenit več časa da bi user posted image seznanili s tem kako dojenje poteka. Da je sprva user posted image težko, da boli, da ti bradavice pokajo, da bi mogle s seboj v P odnesti lanolin in pa mogoče tudi kakšne blaznice za celjenje bradavičk (compresses). Mogli bi jim povedat (NAM POVEDAT) da tudi z vdrtimi bradavicami gre, da ti jih otrok sčasoma potegne ven, samo vztrajat je potrebno.
Recimo, če pogledamo kakšno revijo Nosečnost in reklame v njej. Skoraj vsaka druga je za dudike in pa flaške in vsaka user posted image ima doma najmanj 1flaško in najmanj 1 dudiko, ker razmišlja v smeri, sej če ne bo šlo, bomo pa aptamil (ali kaj drugega) kupilil. A ne bi bilo lepo, če bi odprli revijo in bi bila vsaka druga stran reklama ZA DOJENJE ??? NAmesto gratis flašk in dudik pa bi mogoče dali kakšen kuponček za nastavke ali kremico za bradavice. Bi bilo veliko lepše.

Moram it, mali user posted image ...

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: ideal APja - dojenje
6.2.2007 21:17:59   
Baucka
Tudi mene je jezilo to, da nam v materinski niso povedali naj si lanolinsko kremo v porodnišnico vzamemo. Sploh nisem vedela da obstaja. hvalabogu je cimra v bolnici vedla in sem mojega poslala v lekarno. Nato pa sem v navodilih katera so bla priložena še zvedal za blazinice in sem ga poslala še po to. V porodnišnici sem kar prsi kazala, ker so me bradavice tak pekle, da nisem prenesla dotika spalne srajce. Doma pa sem jih tudi nato kar zračla, saj sem še ragade dobila. Patronažna pa mi je povedala za kremo Garmastan, dobi se v avstriji, katera mi je pomagala zaceliti ragade pa še proti soru pri otroku je. Zdaj pa vsem nosečnicam nasvete delim, kaj vse morajo vzet v porodnišnico. Sem pa po naravi zelo vstrajna in sem jih v bolnici gnavla 100 na uro, da so me naučile dojit, pa mi je čisto vseeno če sem jim bla tečna.

Pa še to morem povedat. Doma nisem imela ne flaše in ne nadomestne hrane, da me nebi zaneslo. Vsak večer sem imela občutek, da mi mleka zmankuje in je vseeno blo dovolj. Če bi bla kriza, bi pač v dežurno lekarno skočli.


_____________________________

Gremo veselo.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: ideal APja - dojenje
6.2.2007 21:32:53   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: Baucka

Tudi mene je jezilo to, da nam v materinski niso povedali naj si lanolinsko kremo v porodnišnico vzamemo. Sploh nisem vedela da obstaja. hvalabogu je cimra v bolnici vedla in sem mojega poslala v lekarno. Nato pa sem v navodilih katera so bla priložena še zvedal za blazinice in sem ga poslala še po to. V porodnišnici sem kar prsi kazala, ker so me bradavice tak pekle, da nisem prenesla dotika spalne srajce. Doma pa sem jih tudi nato kar zračla, saj sem še ragade dobila. Patronažna pa mi je povedala za kremo Garmastan, dobi se v avstriji, katera mi je pomagala zaceliti ragade pa še proti soru pri otroku je. Zdaj pa vsem nosečnicam nasvete delim, kaj vse morajo vzet v porodnišnico. Sem pa po naravi zelo vstrajna in sem jih v bolnici gnavla 100 na uro, da so me naučile dojit, pa mi je čisto vseeno če sem jim bla tečna.

Pa še to morem povedat. Doma nisem imela ne flaše in ne nadomestne hrane, da me nebi zaneslo. Vsak večer sem imela občutek, da mi mleka zmankuje in je vseeno blo dovolj. Če bi bla kriza, bi pač v dežurno lekarno skočli.



jaz sem pa imela (no, še jo imam) eno krasno, izkušeno prijateljico in mi je take lepe nasvete dala in še lanolinsko kremo za v porodnišnico user posted image

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?