|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   izkušnje ob porodu
10.7.2006 19:59:32   
pearl
Ker sem tik pred porodom, čeprav na to stran še ne sodim, vas  sprašujem, kot izkušene poroda, če priporočate klistir - čiščenje črevesja in kaj bi spremenile, če bi še enkrat rodile.
Bolj kot se bliža rok, bolj me je zvija, ker enostavno še ne dojamem kaj me čaka.
Vsak nasvet bo zame neprecenljiv.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: izkušnje ob porodu
10.7.2006 20:49:51   
TVN
Pearl, kar pogumno! Klistir ti priporočam, sploh ni tak bav-bav kot nekatere govorijo. Si pa lahko potem ful sproščena pri pritiskanju. Jaz sem sicer klistir poznala že od prej, tako da sem vedela, kaj me čaka, ampak tudi če še nimaš kakšnih poprejšnjih izkušenj, ti ga priporočam.

Hja, kaj bi jaz spremenila. Definitivno bi vztrajala, da preverijo delovanje maske s smejalnim plinom. To je tista zadeva, ki ti kao pomaga pri predihavanju popadkov. Meni so jo dali, ko se je začelo, sestra me je opozorila, da mi zna biti malce slabo ali pa se mi vrteti, pa ni bilo nič od tega. Ampak tudi ni bilo nič od pomoči. Ker sem rodila prvič, sem pač mislila, da je to to in da očitno meni ne pomaga kaj dosti. Zdaj vem, da očitno nekaj ni povsem dobro delovalo.

Sicer pa kaj dosti ne bi spreminjala. Vse je potekalo o.k., brez posebnih zapletov, vsi so bili izredno prijazni (rodila sem v Ljubljani), dojenje je steklo, punčica je bila b.p.

Vsekakor ti priporočam, da imaš ob sebi osebo, ki ji zaupaš (mož, partner, mati, sestra, kdor koli), ker te povsem drugače obravnavajo kot če si sama.

Bodi sproščena, ko se bo začelo, boš vedela. Želim ti vse dobro in srečen, hiter, čim manj boleč porod. Drži se in sporoči, ko se domov vrneš s štručko.

_____________________________

*** Imejte se lepo! ***

(odgovor članu pearl)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: izkušnje ob porodu
10.7.2006 21:32:17   
Anonimen
Jaz ti ga ne priporočam, ker telo samo poskrbi za spraznitev črevesja pred porodom. Ravno zato ga v MB porodnišnici več ne dajejo. Poleg tega so ugotovili, da klistir preveč zmuči telo in črevesje, zato ima večina porodnic večje težave s hemoroidi. Dobiš jih itak že od samega poroda, klistir stvar poslabša. Jaz ga nisem dobila in nisem imela pri porodu nobenih težav.user posted image

Vso srečo!

(odgovor članu TVN)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: izkušnje ob porodu
10.7.2006 21:40:04   
žanai
Ojla!

Klistir ti priporočam tudi jaz. Ko ti ga dajo se probaj čimbolj sprostit, kolikor se boš sploh lahko med popadki, pa bo šlo mimo brez problemov. user posted image  Potem vsaj veš, da ti med potiskanjem ne bo ušlo ven še kaj drugega... pa sam klistir ti ojači popadke in zna pospešiti porod, kar se mi zdi tudi super.

Pa tudi glede britja se ne rabiš sekirat- pa itak te pobrijejo čisto malo... babice so ful v redu! user posted image

Jaz sem se ful bala poroda, ampak ko sem rodila, sem si rekla, da grem komot še parkrat!
Zelo mi je koristilo pravilno dihanje- me je 10 krat manj bolelo! Najprej dihaš le vdih-izdih, ko pa ti ti ne pomaga več, pa dihaš po pasje... no, men je to najbolj pomagalo! Ko se začne popadek se skoncentriraj le na dihanje in na to, da boš imela mišice medeničnega dna čim bolj sproščene, ker če si vsa v krču, bo maternica težko iztiskala otroka in boš rojevala dalj časa... kar pa ni dobro ne zate ne za dojenčka. Vem, težko se je sprostit ob tistih bolečinah, ampak kolikor se boš lahko, bo super- lahko rečeš možu oz. tistemu, ki bo zraven, da te opominja na sproščanje in dihanje...

Pa še to- dobro si naštudiraj vse o dojenju, ker ti v porodnišnici ne znajo najbolj pomagati.

Saj bo!


(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: izkušnje ob porodu
10.7.2006 21:54:42   
Anonimen
Pearl - jutri bo točno 4. mesece ko sem rodila drugič. Obe punčici sem rodila brez klistirja, ker je telo samo že prej poskrbelo za bolj prazno črevesje, tako da nisem imela ob porodu s tem nobenih težav, čeprav sem se počutila bolj noro in sprva nisem pravilno potiskala zaradi občutka, da bo prišlo še zadaj kaj ven. Ampak če se skoncentriraš in pozabiš na to gre lažje. Vse predsodke in vse kar si slabega slišala moraš pozabit.
S  pravilnim dihanjem in poslušanjem babice zelooo pomagaš user posted image . Jaz sem prvič rodila z pomočjo "umetnih popadkov", drugič pa brez njih, brez smejalnih plinov in brez kakršnegakoli zdravila. Kakor hitro boš rodila tako hitro boš pozabila na vse bolečine, ki si jih prej čutila, saj se bo zgodilo nekaj najbolj čudovitega na svetu user posted image bo končno v tvojem naročju.
Misli pozitivno in se ne obremenjuj s porodom. Ko bo prišel čas bo vse potekalo tako kot mora in sploh ne boš imela časa razmišljat o klistirju user posted image .
Veliko sreče in užitkov z user posted image .

(odgovor članu žanai)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: izkušnje ob porodu
10.7.2006 22:06:27   
Katjusa
Klistir kaj je ze to? Ne sej so mi ga delal ampak ko so mi rekla da grem v porodno sem se pocutila tako super da sem samo cakala da se zacne v meni je kar vrelo od navdusenja in pricakovanja in ceprav se to slisi tako grozno kot da ti bo pol tazadnje manjkalo ampak ni nic hujsega in je pozabljeno se predno se zacne!

Poroda nebi nic spremenila ker je bil super in tud prehudo nji blo pa tud nisem imela nobanih sredstev proti bolecinam rodila sem pa s samo umetnimi popadki in bi sla se takoj enkrat ce bi vedela da bo enako! seveda pa bi polek vzela ponovno moza in pa ce bi se dalo da bi bla ob nam ista babica!

Punca pogumno in predvsem brez strahu pa bo!

LP Katja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: izkušnje ob porodu
10.7.2006 22:08:50   
rija
Jaz sem za klistir prosila, ker ga v Avstriji nimajo navade delati.
Kaj bi spremenila: poslušala bi babico, da si dam epiduralno veliko prejuser posted image

Drugače pa je bilo vse super.

(odgovor članu pearl)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: izkušnje ob porodu
10.7.2006 22:31:06   
ČebelicaMaja
Jaz sem imela kar naporen porod (12 ur) v PO, pa ne bi ničesar spreminjala... hvala bogu za klistir... sploh ni tak bau bau...druge sicer pišejo, da so se pred porodom sčistile... no ja, jaz se nisem... sicer pa res- babico poslušat, ker imajo tolk izkušenj, da vedo kako je treba in se ne obremenjuj... tud britje sploh ni tako grozno- vse skupaj s klistirjem je pri meni trajalo kakih 5 min...
... sicer sem imela tudi epiduralno, ki je bila super, a smo jo moral zadnje 3 ure izklopit, ker user posted image  ni šla čez medenični prag, tako da sem doživela tudi tiste najhujše popadke (z dodanimi umetnimi)... a s tako super babico je blo vse velik lažje...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: izkušnje ob porodu
10.7.2006 22:44:38   
BLAŽIKA
Vsekakor naj bo nehče z tabo v porodni sobi. Meni niso dali klistirja ker ga na ptuju sploh več ne dajo in je telo res samo poskrbelo za praznjenje. Te pa klistir kar izmuči pravijo.

_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: izkušnje ob porodu
10.7.2006 23:07:48   
abi
Kaj bi spremenila?
Vsekakor brez protibolečinskih sredstev ( v žilo, ne vem več kako se reče ).
Najprej sem bila odločena da bom rodila brez vsega, nakar me je babica prepričala da je popolnoma neškodljivo za otroka in seveda priporočljivo za porodnico. Res sem dobila čisto na koncu eno dozo pomirjevala, ki pa je kar močno prijel, tako da sem bila zadeta skoraj ko mina.
Občutek je sicer prijeten a tiste neponovljive trenutke rojstva nisem preživela s čisto trezno glavo ! user posted image  
Pa tudi 4 študentje so ves čas opazovali s neposredne bližine kaj se dogaja tam spodaj in kako to gre.... na trenutke malce neprijetno. Vljudno bi bilo vsaj porodnico vprašati za dovoljenje. user posted image
Klistir pa tudi jaz zelo priporočam - med porodom boš brez takšnih in drugačnih pomiselkov.
 
Brez strahu in srečno
 ! user posted image
 

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: izkušnje ob porodu
10.7.2006 23:13:38   
Sonrisa
Porod je bil zame nekaj najlepšega! user posted image  Klistir so mi dali, čeprav sem šla tisti dan 3x na blato in sem se potem še do konca spucala. Meni so nekatere govorile, da je bil klistir celo hujši od poroda. Ampak ni bilo nič groznega. Sprostiš se, pa je. Pa babico poslušaj, ker ti hoče samo pomagati. Sem pa imela moža zraven in mi je bilo ful v redu. No, dihat sem se naučila šele proti koncu poroda, tako da mi vaje med nosečnostjo niso glih pomagale. Telo samo narekuje, kako in kaj.
Ne boj se, lepo bo! user posted image

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: izkušnje ob porodu
10.7.2006 23:22:58   
Mateja82
 za klistir sem imela tud jaz pomisleke je res da se telo samo očisti, ampak je šlo še vseeno veliko ven user posted image   se je izkazal za zelo super stvar. Nevem a je bil klistir kriv ampak v tiste pol ure sem se iz treh skoraj čisto  odprla 8-9 cm pa še s toplo vodo se lepo stuširaš, mogoče je res vse skupaj pospešilo porod. Pa tud ko pritiskaš je veliko  boljši občutek.
kaj bi spremenila? nič, je šlo hitro, partner je bil ob meni, nisem dobila nič proti bolečinam, ker ni bilo časa za to ampak vseeno ni bilo tako hudo, da se nebi dalo zdržat.

(odgovor članu abi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: izkušnje ob porodu
10.7.2006 23:24:29   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: BLAŽIKA

Te pa klistir kar izmuči pravijo.


Kdo? Tiste, ki ga niso imeleuser posted image


(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: izkušnje ob porodu
11.7.2006 6:26:16   
srki
Meni se klistir ni zdel nikakršen bav-bav. Rajši tok, kot da babica skoz birše tisto....saj veste kaj.

Kaj bi spremenila? Čisto nič, mi je bilo fajn.user posted image

Le pogumno, na vse bolečine boš pozabila, ko dobiš dete k sebi.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: izkušnje ob porodu
11.7.2006 7:36:18   
Ninica
Jaz sem tudi za klistir, ker sem potem lahko bolj sproščeno potiskala. Meni osebno klistir ni bil nič nenavadnega ali utrujajočega.

_____________________________

LP, Ninica

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: izkušnje ob porodu
11.7.2006 9:00:19   
kati*
ne bi spremenila nič ... mogoče ne bi pozabila na fotoaparat doma user posted image

sicer pa brez klistirja jaz osebno ne bi šla rodit (mi sploh ni jasno, v čem je klistir tak problem - če te ne moti, da te vsak pregleda pred/med/po porodu, ko ima 5 min časa, te klistir sploh ne bi smel motiti) ... ker bolje da gre prej ven kot pa med porodom ...

_____________________________

lp, K

(odgovor članu pearl)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: izkušnje ob porodu
11.7.2006 9:30:24   
Anonimen
Jaz samega poroda ne bi spremenila, bi pa potem na oddelku vztrajala, da me pošljejo domov z zdravim otrokom. Tako pa je za mano grozna izkušnja, ker sva zaradi zlatenice in nenapredovanja na teži pristala na pediatrični kliniki. Vse to se je začelo že v porodnišnici.

Klistir res ni nič posebnega, predvsem pa poslušaj navodila babice!

(odgovor članu kati*)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: izkušnje ob porodu
11.7.2006 9:49:34   
Anonimen
Klistir je super. Najprej te malo požgečka po zadnjičnji odprtini, ko ti pač vstavijo konec ene ozke cevčice, potem ležiš in čakaš, nič ne čutiš, potem greš pa na WC in tako paaaaaše, kot se tako super olajšaš. Tako da, kar se mene tiče, je bil to najboljši del poroda.user posted image
Če bi še enkrat rodila, bi pa definitvno prosila za EA. Brez pardona.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: izkušnje ob porodu
11.7.2006 11:49:26   
mojčika
Ojla, klistir je totalno ok, sama ga izvajam kdaj za čiščenje telesa, saj imam težave s prebavo, to priporočajo tudi bolnim ljudem, ker pomaga odstraniti organizmu navlake. Kako zgleda, midva z mojim dragim sva se samo fajn nasmejala, ker sem morala letet ene trikrat na WC in iz WC-ja se je razlegal res smešen zvok, huda driska, v porodni pa mi je bilo tako precej lažje, čeprav sem bila zaradi malomarnosti svojega G 12 ur na porodni brez potrebe, saj tako ne bi mogla roditi naravno, moja malčica je imela zvit vrat, sama pa imam zelo ozko postavitev medenice in ne bi mogla čez, če bi mi naredili kvaliteten UZ, bi bi carski takoj in ne po 12 urah. Zadnji dve uri sem se odpočila z EA, priporočam, noben bavbav, super, delati pa je treba tako vseeno in utrudiš se tudi, a je 100% lažje, verjemite, saj sem imela 6 ur popadke samo s 15 sekundnim premorom, naredili niso pa nič.
Le pogumno, vse smo danes vesele mamice, tudi jaz bi lahko šla skozi to še enkrat za mojo sončico, vse se pozabi v naslednji minuti, verjemi. Če pa imaš želje, pa samo vztrajno zahtevaj, saj zato pa so tam, a ne.

_____________________________

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: izkušnje ob porodu
11.7.2006 16:27:44   
NRMM
Sicer ne vem kako zgleda, če ti dajo klistir,ker v Mb porod.tega več ne prakticirajo, se pa najbrž zanj ne bi odločila.
Tudi v drugo se ne bi/ne bom odločila za epiduralno, niti za protibolečinsko injekcijo, ker mi pri prvem porodu itak ni nič ublažila user posted image .

Kar se poroda tiče, ne bi spremenila nič. Veliko lažje je, če poslušaš babico in predihavaš popadke. Med popadkom se osredotočiš na dihanje in res ni tako hudo. Sicer je porod trajal 12 ur in s samimi umetnimi popadki, ampak ko je konec je konec vsega. Zagledaš štručko, zaslišiš jok, v trenutku konec bolečin..........kratko in jedrnato-blažen občutek.

Naj te ne bo strah, čimlažji in hiter porod ti želim.

lp.


_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: izkušnje ob porodu
11.7.2006 17:16:23   
hubi
Hm, meni pa nekaj ne gre in ne gre (blond, ni kaj). Pravite, da se telo samo očisti in da zato niste želele klistirja. Kako se očisti? Če bi vse to, kar sem pustila v wc-ju zaradi klistirja, prišlo ven na porodno mizo (pa magari v trši obliki) med porodom, bog pomagej. user posted image Pa vem, da so babice in ostali vajeni vsega boga, ampak saj gre tukaj tudi malo za higieno in sproščenost, da ne misliš še na drugo luknjo, pa kaj bo ven prišlo.

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: izkušnje ob porodu
11.7.2006 17:47:04   
hubi
Evo, jaz brihtna buča, sem se pozanimala, kako je s tem klistirjem in čiščenjem telesa. Vsa fora klistirja je v tem, da očistiš debelo črevo, da ima glavica otroka več prostora in se ne bori z nepotrebnimi ovirami ter lažje pride ven (povedal zdravstvni delavec). Tako, jaz sem razsvetljena, upam, da sem pomagala še kateri. user posted image

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: izkušnje ob porodu
11.7.2006 18:45:55   
soncek&luna
oj,
tudi mene zanima kako klistir utrudi telo user posted image  men se moje telo ni nic samo scistlo... brez klistirja bi pri porodu bla katastrofa user posted image

pearl ne skrbi... mene je bilo tut strah, sam je slo... na bolecine sem ze pozabila... jaz ti svetujem, da sploh ne beres nobenih porodnih izkusenj user posted image


srecno in naj hitro mine



_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: izkušnje ob porodu
11.7.2006 19:54:56   
tinkamiška
Jst glede poroda ne bi spremenila ničesar, čeprav je bilo kar naporno...

Bom pa v drugo sigurno počakala dlje časa doma, ker sem bila cel dan in skoraj celo noč na oddelku z močnimi popadki, se pa nisem nič odpirala. Veliko lažje bi mi bilo doma, mogoče mi potem ne bi bilo treba sprožit poroda kljub temu, da se je Iza rodila en teden prezgodaj...

Drugače se pa nič ne boj, ker je to res eno posebno doživetje, kljub temu, da je boleče. Mogoče bo pa šlo pri tebi zelo hitrouser posted image

Drži se in čim lažji porod!user posted image

Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: izkušnje ob porodu
11.7.2006 20:40:19   
Gina
Jaz sem se prvič klistirja bolj bala kot rodit. Pa ti po pravici povem, da ni nič hudega. Niti malo te ne zmuči, prej si srečen, ker imaš kar naenkrat manjši trebuh, lažje dihaš. Boli pa tisto ne, čeprav sem tako prej mislila. Poleg tega bi bilo meni vseeno zoprno, če bi čez cel porod zraven driskala, na koncu pa po možnosti še otroka - mi ni jasno, kako to izgleda, če te ne klistirajo, res ne. To so taki pritiski na telo, da ni šanse zadržat. Aja, jaz se nikoli prej nisem ravno "sčistila" - kljub temu, da sem celo noč na wc hodila.

Spremenila bi vsekakor to, da bi vzela EA! Brez nadaljnega. EA!Sama sebi se zdim totalen trot, da sem prenašala bolečine, ki mi jih ne bi bilo treba.

(odgovor članu pearl)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pomladna potepanja z dojenčki in malčki
Lepi pomladni dnevi kličejo po dolgih sprehodih z dojenčki in kavico s prijateljico, kajne? Da bodo daljši sprehodi udob...
Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?