| 
			 RE: kaj naj s 0,5 l sladke smetane?   6.7.2010 11:24:11 
				    |   
			   | 
			  		
			  
			 | 
			 
		 
		 | 
	   
	  
	  
		
		   
		  
			  krokos
		   
		
		   
		  
		   
		 | 
	  
		
		
		 Vaniljin kremni sladoledPotrebujemo: 2 jajci, 5 rumenjakov, 20 dag sladkorja, 2 vrečki vaniljinega sladkorja, 2 lista želatine, 0,5 l sladke smetane.Jajci, rumenjake, sladkor in vaniljin sladkor stepajte v kotličku nad soparo, dokler zmes dobro ne naraste in se zgosti. Kremo odstavite, primešajte v vodi namočeno želatino in jo na ledu stepajte, dokler se ne ohladi. Primešajte stepeno sladko smetano, nalijte v model in zamrznite.    Borovničev sladoled z jogurtomPotrebujemo: 0,5 kg borovnic, 8 žlic sladkorja, sok dveh limon, 1 jogurt, 0,5 l sladke smetane.Borovnice zmeljite z mešalnikom, dodajte sladkor in limonin sok ter na štedilniku prevrite. Maso ohladite, primešajte jogurt in stepeno sladko smetano ter zamrznite v modelu ali strojčku za sladoled.    Jagodov parfaitPotrebujemo: 0,5 kg svežih jagod, 0,5 l sladke smetane, 4 jajca, 6 žlic sladkorja.Jagode pretlačite, smetano stepite, jajčne rumenjake skupaj s tremi žlicami sladkorja stepite v penasto zmes, iz beljakov pa stepite trd sneg ter mu vmešajte preostale tri žlice sladkorja. Vse sestavine skupaj narahlo zmešajte in z maso napolnite poljuben podolgovat model ter čez noč zamrznite. Parfait je najbolj kremast med sladoledi in je tudi brez mešanja zelo rahel. 
			
								
			
			
				  	
		  
		  
		  
		 | 
	   
	  
			| 
		  
		 | 
	   
	 
	 |