|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj se dogaja z nekaterimi mamicami
17.10.2007 9:43:18   
Anonimen
Ne, vem no...ampak zadnje čase je vse več tega, da mislim, da imajo otroke zato, ker jih pač imajo ali z njimi koga lovijo...(ok, pustmo to zadnje je že druga tema), ter da se mora otrok prilagajati njim, njihovim potrebam.

Berem, da pač,ene nehajo dojiti, ker bodo potem lahko končno celo noč spaleuser posted image user posted image user posted image  . Halooooooooooo.

Ne vem, ampak ko kaj takega berem me razkuri 100/uro in bi prišla najraje k tej mamici in ji v faco zabrisala par besed.

Pa zakaj se odločate za otroke, če še niste zrele? Meni je to namreč znak nezrelosti, neinteligentnosti in egoističnosti.

Pa kako za vraga se lahko samo tako odločite in otroku vzamete vstran tisto, kar je zanj najbolj primerno, zdavo, tisto kar je njegovo. Ne govorim o tistih mamicah, ki pač niso mogle dojiti, ampak o tistih, ki se odločijo za prekinitev dojenja zato, ker je soseda pač rekla, da pa ona njega ne doji in zato spi cele noči. Ali pa, da se že vnaprej odločijo, da pa ne bodo dajale otroku AD3 kapljic, ker sestričninega napenjajo, da ga ne dvignejo iz vozička, ko joka od krčev, ker itak nič ne pomaga, in bo samo razvajen, da ga ne mislijo cele dneve v prvih par meseci samo nositi in želijo imeti  kot po navadi zase čas,...

kuhanje, uvajanje??? Kja je to? Frutek in gremo...

...v glavnem se obnašajo kot ene nezrele najstnice, ki bi imele otroka zato, da bi se malo igrale (ali pa še to ne ), da bi ga pač imele, ker bga ima tudi prijateljica in je tak cart, ...., ko pa začne jokati ali bi ga bilo potrebno potolažiti, pa bi ga dale pa stran.

Jaz ne spim že 2 leti. pa kaj? Sem pa imela zato čast, da sem jih lahko rodila, hvala bogu so živi in zdravi in mi to pomeni več kot vse neprespane in v strahu trepetajoče noči. To so moji otroci, nepopisani listi, ki bodo v življenje zakorakali tako, kot jih bom jaz pripravila.

user posted image


< Sporočilo je popravil Paštetov kruh -- 17.10.2007 9:49:37 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj se dogaja z nekaterimi mamicami
17.10.2007 9:46:50   
kawasakica
svaka čast ...lepo si povedlauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kaj se dogaja z nekaterimi mamicami
17.10.2007 9:51:41   
max81
Berem, da pač,ene nehajo dojiti, ker bodo potem lahko končno celo noč spale . Halooooooooooo.



halo, ni lepšega, kot dojenje in ne rabiš sredi noči hodit v sponji štuk in čakat, da  voda zavre, pa pol da se ohladi, jest sm drgač dojila in sem spala celo noč, razen prvi mesec, ko sem tamalo budila, da je jedla, ampak smo to pol ukinili, ker je tamala spala do jutra


drugače, se pa podpišem pod tale tvoj post

NI GA LEPŠEGA, KOT POSTATI STARŠ!!!!!!

(odgovor članu kawasakica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kaj se dogaja z nekaterimi mamicami
17.10.2007 9:53:24   
Strawberrie Cherrie
Paštetka, točno tako.
Jaz se včasih na RRju počutim grozno, ker je pač otrok zame na prvem mestu. In ga pri 10mesecih še v večini dojim, pa mu ne vturim kar flaše s kravjim mlekom in čokolinom.
Me pa tudi kar strese ko na GH preberem - jaz sem mojemu otroku že pri 5mesecih dala gluten, pa z njim ni nič narobe. Ali pa: zakaj komplicirati, sej pri nas nobeni ni kompliciral, pa smo vsi zdravi gor zrastli.
Da otroka ne smeš gor dvignit, ko joka, zato ker ga boš razvadil je tudi ena taka, ki jo bi pričakovala od moje prababice, ki je večinoma časa delala na njivi in ne od ene mlade razgledane mamice.

Včasih me kar srček zaboli in si mislim - bog ne daj, da bi bilo s tem otročičkom, ki ga mamica pri 5mesecih fila z gluteinskimi izdelki, kaj narobe. Pa ne zaradi tega, ker bi me 'razkurilo' zaradi mamice, ampak se mi smili otročiček.

Sicer je itak potrebno, da uvedeš neko zmernost pri vsem, ampak tole pljuvanje in blatenje čez strokovnjake, čes v smislu, vsak mesec si nekaj novega namislijo, je pa tudi malo zgrešena.



(odgovor članu kawasakica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kaj se dogaja z nekaterimi mamicami
17.10.2007 9:53:54   
Naja31
Berem, da pač,ene nehajo dojiti, ker bodo potem lahko končno celo noč spale


Ko bi vsaj vedele kako se motijo user posted image .

Ma, ne vem, mene v bistvu ne briga, še manj pa me to razkuri, kako druge mamice skrbijo za svoje otroke. Meni je pomemben moj otrok, da za njega poskrbim najbolj po svojih močeh,
da je on zdrav, srečen in zadovoljen. Če pa je kakšni drugi mamici težko ponoči dojiti, je pa to njen problem.

(odgovor članu kawasakica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kaj se dogaja z nekaterimi mamicami
17.10.2007 9:54:44   
Marogica
Mislim, da ti zahajaš v drugi extrem. Otrok nimamo SAMO zaradi nas(staršev), kakor jih nimamo SAMO zaradi sebe. Potrebno je najti pravilno ravnotežje, po tvoje egoizem. TOrej, naj ne bo otrok tisti, ki bo "kontroliral" življenje celotne družine. Tudi otroci se morajo naučiti, da je v življenju potrebno prilagajanje.

Otrok se tudi mora naučiti, da se svet  NE vrti okoli njega, temveč, da je on samo del sveta, kakor mi vsi. Če s tem začnemo dovolj zgodaj, je za vse enostavneje, drugčae je lahko tako "ujčkan" otrok zelo prizadet ali celo šokiran, že ko pride v vrtec, kjer naenkrat želijo vsaj trije eno igračko.

Da ne bo pomote-tukaj ne govorim o dojenju, temveč čisto na splošno. SIcer je tako zapisano, vendar ene berejo oz. razumejo čisto drugače...kot vedno.

p.s. Če smo čisto odkriti, nam v prvih nekaj letih otroci krepko "vrtijo" življenje, tako, da si večina staršev nima kaj očitati.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kaj se dogaja z nekaterimi mamicami
17.10.2007 9:55:45   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetov kruh

, ter da se mora otrok prilagajati njim, njihovim potrebam.



ne jaz pa sem mnenja, da sta za simbiozo potrebna oba...ne more se mamica 100% skoz prilagajat otroku..pa se imam za dobro mamo, ustrežem otroku v tistem ki mislim,d a je dobro za njega, ne bom pa pri 2 letih ustajala ponoči in se igrala z njim, ker mislim, da je noč za spanje-če pa ti misliš(oz kdorkoli), da si zaradi tega dobra mama, tudi prav-kakor komu paše...pa tudi otrok ki ni dojen, bo prav tako zrasel, kot tvoj in moj ki sta dojena...zato se mi zdi blazno brezveze, da obtožuješ starše, ki se odločijo kakor se pač že! pa zaradi tega za moje pojme niso slabi starši-slabi so tisti, ki vzgajajo brez vzgoje-moje mnenje!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kaj se dogaja z nekaterimi mamicami
17.10.2007 9:57:27   
Strawberrie Cherrie
MArogica, se strinjam, otrok se mora naučiti zmernosti pri vsem. Tudi pri pozornosti. Ampak tule sem jaz mnenja, da nekje do 6meseca otroka ne moreš razvaditi s tem, da ko zajoka in se zvija, da ga pustiš, da se dere lepo svoje dalje, ampak da mu nakloniš pozornost, ga stisneš sebi, pa čeprav že desetič ponoči in ga pomiriš, mu daš vedet, da je ljubljen in varen. Nekaj v tej smeri. Valjda pa ne boš otroku, ki se pri 2letih meče po tleh in izsilujejo, dovolil, da dela kar vse po svoji glavi in da si misli, da je center sveta. 

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kaj se dogaja z nekaterimi mamicami
17.10.2007 10:01:04   
lemavrica
Dojenje ali ne dojenje, otok je lačen tudi ponoči in je treba vstat in ga nahranit. Torej če katera misli da če ne bo dojila da bo pa spala se user posted image  moti.

Je pa treba vzpostavit neko ravnovesje v odnosu mama-otrok, to pomeni da se mama ne podreja 100% otroku in da otrok ni zanemarjen zaradi raznih potreb mame.
Je pa dejstvo da mesci oz. leta neprespanih noči,ne hoja k frizerju, ne hoja v trgovino,....niso pokazatelj dobre mame.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kaj se dogaja z nekaterimi mamicami
17.10.2007 10:03:20   
emaa
Jaz se strinjam z marogico, zmernost je pomembna. 

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kaj se dogaja z nekaterimi mamicami
17.10.2007 10:03:43   
jako
Paštetov kruhek.se strinjam s tabo...lepo povedano...
Tudi jaz sem novopečena mamica z dva tedna starim sinčkom..Seveda tudi sama dojim in se mi zdi da mi non-stop visi na "joški"user posted image ; seveda je že ob porodu tehtal 4250g., je velik fante in vem da veliko rabi..Problem pa je, da sem sama že zelo uničena, neprespana in tudi pred nekaj dnevi obležala z groznim glavobolom in visoko vročino.., od takrat se mi zdi, da mi nekoliko zmanjkuje mleka.., tega se seveda bojim, kajti ne želim pristati na nekih dodatkih, zato me zanima za kakšen nasvet?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kaj se dogaja z nekaterimi mamicami
17.10.2007 10:04:31   
Anonimen
Prav z vse se strinjam Paštetka!

Meni vsi govorijo, kako sem jo razvadila, da jo moram stalno po rokah nosit......JA PA KAJ, SAJ JO JAZ, JE NE TIIII.

Pa res ni lepšega, ko te s tistimi malimi očkicami gleda,ko se doji, pa četudi imam soline po joškah.

Najbolj dobra je, da mora pljučka trenirat user posted image user posted image user posted image

Jaz nikdar nisem človeku žal besede rekla, ampak zadnjič sem taščo prav napadla, da mi v otroka štenkari. Jaz delam tako kot se meni zdi najboljše za mojo user posted image , pa če bo 100/uro razvajena....pa bo. Vzgoja se ne začne pri dojenčkih, ki samo svoje primarne potrebe zadovoljujejo.

Ene reči pa res ne razumem: mamice, ki črpajo mleko zato, da vidijo koliko user posted image popapa. Potem pa se čudijo, ko pristanejo na aptamilu.user posted image

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kaj se dogaja z nekaterimi mamicami
17.10.2007 10:05:51   
Strawberrie Cherrie
Jako, vsak otrok (rojen v normalno funkcionirani družini) ima dva starša - otroka daj za kakšno urco ali dve tudi očetu, medtem se pa spočij, skopaj, glavo si operi, posveti čas sebi. 

(odgovor članu jako)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kaj se dogaja z nekaterimi mamicami
17.10.2007 10:09:28   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: nefretiti

Vzgoja se ne začne pri dojenčkih, ki samo svoje primarne potrebe zadovoljujejo.





Se ne strinjam. "Vzgoja" je že to, da se dojenček počasi navaja, da ni na rokah 24/7, temveč, da se ga lahko tudi odloži v ležalnik, vožiček...karkoli, tudi ko ne spi. Pa tu ne gre za ure, temveč  kratek čas. Na WC še vedno rada sama hodim....

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kaj se dogaja z nekaterimi mamicami
17.10.2007 10:09:30   
Anonimen
Eva 1, ne govorim o tem, kaj je boljše, če je dojen ali ne: govorim o tem, da nehajo , zato, ker pravi soseda, da če ni dojen, da boljše spi!
Ne, govorim o tem, da se sredi noči igraš z 2 letnikom,

haloooooooo...dajte si še enkrat mirno prebrat skozi.


Ej, meje morajo biti. saj jih imam tudi jaz in marogica ne grem v ekstrem, in vem, da jih nimamo samo zaradi sebe. Vem, da je potrebnho prilagajanje in se s tabo strinjam.

Ampak tako prilagajanje, da otroka ne dojiš zato, da boš lahko spala, zame ni simbioza ali pa, da mora se dreti v vozičku, ali postelji ker ima krče in bo drugače razvajenh ali itak nič ne pomaga

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kaj se dogaja z nekaterimi mamicami
17.10.2007 10:11:16   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Da ne bo pomote-tukaj ne govorim o dojenju, temveč čisto na splošno. SIcer je tako zapisano, vendar ene berejo oz. razumejo čisto drugače...kot vedno.

.


Očitno ta moj stavek prekleto drži.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kaj se dogaja z nekaterimi mamicami
17.10.2007 10:14:36   
Speedy07
bla bla bla....men grete na zivce s temi dojenji.pa kwa pol ce zenske nece dojiti,to je njeno zivljenjo ne vase.........zacnite ze enkrat gledati le na svoj lajf in ne tujcev...samo o dojenju se se le pise...fauser posted image

< Sporočilo je popravil Mič RR -- 17.10.2007 17:28:18 >

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kaj se dogaja z nekaterimi mamicami
17.10.2007 10:15:24   
Anonimen
Moj otrok je tudi trenutno v ležalniku in se pogovarja s španskim lepotcem Eduardom po TV-ju in mu veselo maha. Tudi dete potrebuje malo prostora oz. časa zase..itak. Vendar, ko bo zajokala bom takoj pri njej in nehala klepetat z vami. Kapiš moj point?


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kaj se dogaja z nekaterimi mamicami
17.10.2007 10:16:32   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetov kruh

Eva 1, ne govorim o tem, kaj je boljše, če je dojen ali ne: govorim o tem, da nehajo , zato, ker pravi soseda, da če ni dojen, da boljše spi!
Ne, govorim o tem, da se sredi noči igraš z 2 letnikom,

haloooooooo...dajte si še enkrat mirno prebrat skozi.


Ej, meje morajo biti. saj jih imam tudi jaz in marogica ne grem v ekstrem, in vem, da jih nimamo samo zaradi sebe. Vem, da je potrebnho prilagajanje in se s tabo strinjam.

Ampak tako prilagajanje, da otroka ne dojiš zato, da boš lahko spala, zame ni simbioza ali pa, da mora se dreti v vozičku, ali postelji ker ima krče in bo drugače razvajenh ali itak nič ne pomaga


Pač sem napisala primer-je pa še dosti tega, in ne vem zakaj obsojati , če se tako odločijo-pa kaj, pa naj nehajo, če mislijo da bodo bokje spale-sploh če je otrok že malo večji...pač vsak po svoje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kaj se dogaja z nekaterimi mamicami
17.10.2007 10:18:32   
anitaz
Jaz se tudi strinjam s Peštetko....user posted image   

(odgovor članu Speedy07)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kaj se dogaja z nekaterimi mamicami
17.10.2007 10:18:51   
anitaz
IZVIRNO SPOROČILO: anitaz

Jaz se tudi strinjam s Peštetko....user posted image   


Pardon....PAštetko user posted image

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kaj se dogaja z nekaterimi mamicami
17.10.2007 10:19:13   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetov kruh

Moj otrok je tudi trenutno v ležalniku in se pogovarja s španskim lepotcem Eduardom po TV-ju in mu veselo maha. Tudi dete potrebuje malo prostora oz. časa zase..itak. Vendar, ko bo zajokala bom takoj pri njej in nehala klepetat z vami. Kapiš moj point?




No vidiš zdej bi pa bila kašna mamica čist zgrožena da 2 mesečnega otroka pustiš da gleda TV-in bi rekla, da nisi zrela in zakaj potem imaš otroka? A vidiš point? Pač ti misliš, da to ne bo škodilo otroku-ok, druge pa pač pri ne vem katerih mesecih nehajo dojit v upanju da bodo prespale noč-vsak dela po svojih najbolših močeh, da bi bila oba zadovoljna-in mami in otrok!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: kaj se dogaja z nekaterimi mamicami
17.10.2007 10:19:49   
Speedy07
IZVIRNO SPOROČILO: eva1

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetov kruh

Moj otrok je tudi trenutno v ležalniku in se pogovarja s španskim lepotcem Eduardom po TV-ju in mu veselo maha. Tudi dete potrebuje malo prostora oz. časa zase..itak. Vendar, ko bo zajokala bom takoj pri njej in nehala klepetat z vami. Kapiš moj point?




No vidiš zdej bi pa bila kašna mamica čist zgrožena da 2 mesečnega otroka pustiš da gleda TV-in bi rekla, da nisi zrela in zakaj potem imaš otroka? A vidiš point? Pač ti misliš, da to ne bo škodilo otroku-ok, druge pa pač pri ne vem katerih mesecih nehajo dojit v upanju da bodo prespale noč-vsak dela po svojih najbolših močeh, da bi bila oba zadovoljna-in mami in otrok!



se strinjam s teboj

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: kaj se dogaja z nekaterimi mamicami
17.10.2007 10:20:12   
simona76
Dojenje je pa ja ena najlepših stvari, sploh potem, ko je že "utečeno" (če je imela katera na začetku težave, takrat seveda ni bilo ravno najbolj prijetno), ko je mamica zelo zelo povezana z otročkom. In potem ga gledaš, kako lepo papca user posted image .
Hmmm, jaz lahko na prste preštejem noči, ki sem  jih v zadnjih petih letih cele prespala. Če se on ne zbudi, se pa jaz, da ga pokrijem in "prečekiram". Pa prav je tako. Včasih je res bilo naporno, pa neprespano, a tako kot vse, tudi to gre mimo. Vse je treba gledat pozitivno in je veliko lažje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: kaj se dogaja z nekaterimi mamicami
17.10.2007 10:21:05   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetov kruh

Moj otrok je tudi trenutno v ležalniku in se pogovarja s španskim lepotcem Eduardom po TV-ju in mu veselo maha. Tudi dete potrebuje malo prostora oz. časa zase..itak. Vendar, ko bo zajokala bom takoj pri njej in nehala klepetat z vami. Kapiš moj point?




Jaz očitno ja, z razliko od tebe...


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?